Sauna voor thuis kopen? Dit zijn de 6 bestverkochte thuis sauna’s!

sauna voor thuis kopen

Sauna’s worden al lang erkend als een manier om te ontspannen en stress te verminderen. Ze kunnen ook spier- en gewrichtspijn verlichten en zorgen voor een algemeen gevoel van welzijn. Andere geclaimde voordelen zijn onder meer ontgifting, verhoogde cardiovasculaire gezondheid en verbeterde weerstand tegen ziekte. Er bestaat geen twijfel over hun populariteit. Wanneer u een sauna voor thuis kopen wilt, zijn er honderden modellen beschikbaar, van individuele stoombaden tot houten buitensauna’s voor het hele gezin. Het bereik van verschillende maten, materialen en het gebruik van stoom- of infraroodtechnologieën kan het kiezen echter moeilijk maken. Het volgende artikel onderzoekt de verschillende opties en richt zich op het vinden van de beste thuissauna voor verschillende esthetische en praktische behoeften.

Sauna voor thuis kopen: onze topkeuzes

Wilt u een sauna voor thuis kopen? Deze top 6 vertegenwoordigt enkele van de beste thuissauna’s die beschikbaar zijn in verschillende categorieën.

1. BESTE ALGEMEEN:

1. HEATWAVE Stralingsauna’s 2-Persoons Hemlock Infrarood

sauna voor thuis kopen

Tweepersoonssauna’s zijn erg populair, en dit solide hemlock-model van Heatwave is een voorbeeld van waarom. Met een concurrerende prijs en een groot aantal gebruiksvriendelijke functies, waaronder soft-touch digitale controllers, een FM-radio/cd-speler met een aux-ingang, een tijdschriftenrek en handdoekhaken, biedt deze eenvoudig te monteren optie comfort en gemak . De zes infraroodverwarmers bieden rondom warmte en kunnen de binnentemperatuur tot 140 graden Fahrenheit verhogen. Chromotherapie verlichting en een zuurstof ionisator maken het pakket compleet.

De Heatwave infraroodsauna wordt aangesloten op een standaard stopcontact van 15 ampère. Ondanks de indruk van meer ruimte dan veel hoekeenheden, lijkt het interieur erg op dat van concurrerende modellen en zou het niet als ruim worden omschreven. Als u een sauna voor thuis kopen wilt kan dit daarom juist een zeer geschikte keuze zijn.

Eigenschappen:

 • Verwarmingselementen: 6
 • Vermogen: 1.725 watt
 • Extra’s: Ingebouwde audio, chromotherapie, zuurstofionisator
 • Voorgeïnstalleerde kachels voor snelle montage
 • Ingebouwde audio van hoge kwaliteit
 • Zeer concurrerende prijzen

2. BESTE WAAR VOOR HET GELD:

SereneLife Full Size Infrared Home Spa | Een persoon

sauna voor thuis kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Deze draagbare infraroodsauna van SereneLife biedt mensen met een kleiner budget een manier om thuis te genieten van een gewone hete sauna. Het is eenvoudig in elkaar te zetten en met een voetafdruk van slechts 36 vierkante inch kan het zelfs in de kleinste ruimtes worden ondergebracht. De volledig afgesloten cabine biedt privacy en laat de handen vrij voor een boek of een verfrissend drankje.

De sauna wordt aangesloten op een standaard stopcontact. Een infraroodverwarmer van 1.300 W is krachtig genoeg om de temperatuur te verhogen tot 140 graden Fahrenheit, maar is nog steeds zuinig in gebruik. Een elektrische pad houdt de voeten warm, terwijl een bedrade controller zorgt voor eenvoudige controle van de temperatuur en timer.

Met een gewicht van minder dan 40 pond is het een fluitje van een cent om te bewegen, hoewel het ongeveer 20 minuten duurt om te monteren, dus een semipermanente installatiesite heeft waarschijnlijk de voorkeur. De inklapbare stoel is handig, maar niet bijzonder ondersteunend.

Eigenschappen:

 • Verwarmingselementen: 1 plus voetkussen
 • Vermogen: 1.300 watt
 • Extra’s: Klapstoel
 • Betaalbare thuissauna
 • Compact en lichtgewicht
 • Handige bedrade controller

3. BESTE 2-PERSOONS SAUNA:

Dynamic Infrared 2-Persoons Indoor Bluetooth Compatible Sauna

sauna voor thuis kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png


Een sauna voor thuis kopen voor twee personen is een populaire keuze. Velen zijn compact en scherp geprijsd, maar bieden toch de kenmerken van grotere modellen, en deze infraroodsauna voor twee personen is daar een mooi voorbeeld van. De zeven koolstof verwarmingselementen in de muren en de vloer zijn gemaakt van massief hemlock en zijn 30 procent groter dan die van keramiek, wat zorgt voor een efficiëntere, gelijkmatiger verdeelde warmte. Soft-touch digitale bedieningspanelen bevinden zich zowel binnen als buiten en kunnen worden aangepast van 68 tot 130 graden Fahrenheit. Beide panelen zijn voorzien van een timer voor extra veiligheid. Audiospeakers koppelen met MP3- of Bluetooth-apparaten, terwijl de verlichting chromotherapie-effecten biedt.

Montage vereist slechts bescheiden doe-het-zelfvaardigheden, en alles wat nodig is voor elektrische voeding is een standaard huishoudelijk stopcontact.

Hoewel de externe voetafdruk van 4 voet bij 4 voet 2 inch betekent dat de dynamische infraroodsauna zelfs in relatief kleine huizen past, maken de binnenafmetingen van 3 voet 7 inch bij 3 voet 9 inch het een beetje knus met twee volwassenen erin. Dat gezegd hebbende, hebben de meeste concurrenten dezelfde uitdagingen, dus dit is niet uniek voor Dynamic Infrared. Het is een zeer aangename omgeving wanneer deze door één persoon tegelijk wordt gebruikt.

Eigenschappen:

 • Verwarmingselementen: 7
 • Vermogen: 1.650 watt
 • Extra’s: Bluetooth, MP3, chromotherapie
 • Aantrekkelijke solide hemlock-constructie
 • Sluit aan op een standaard stopcontact
 • Concurrerende prijs

4. BESTE DRAAGBARE SAUNA:

Durasage Oversized Portable Stoomsauna 

sauna voor thuis kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

De draagbare Durasage-sauna voor thuis biedt de traditionele voordelen van stoom in een lichtgewicht, voordelig pakket. Ondanks de budgetprijs zijn er verschillende handige functies, waaronder een timer en twee externe vakken voor het opbergen van een telefoon of leesmateriaal, die gemakkelijk toegankelijk zijn dankzij de openingen met ritssluiting. De tank van gallon kan maximaal 60 minuten stoom leveren op ongeveer 110 graden Fahrenheit – meer dan genoeg tijd die nodig is voor een veilige saunasessie.

De hele set weegt iets minder dan 16 pond en bestaat uit een buisvormig PVC-frame dat een gevoerde polyester tent, een aparte stoomgenerator en een klapstoel ondersteunt (die een gewichtslimiet van 220 pond heeft). Het is gemakkelijk te verplaatsen en compact voor opslag. Hoewel de PVC-buizen voldoende zijn om de hoes te ondersteunen, moet u ervoor zorgen dat ze niet worden beschadigd. Hetzelfde geldt voor de tent, die kan scheuren of doorboren als hij aan een scherpe rand wordt vastgehouden.

Eigenschappen:

 • Verwarmingselementen: 1
 • Vermogen: 800 watt
 • Extra’s: Klapstoel, buitenvakken
 • Efficiënte stoomsauna voor één persoon
 • Minder dan 16 pond, inclusief stoel
 • Compacte opslag

5. BESTE KOEPELSAUNA:

1Love Sauna Dome Premium Far Infrarood Sauna

sauna voor thuis kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Met zijn combinatie van een verwarmde vloermat en infraroodkoepel, biedt de 1Love-sauna 360-graden dekking terwijl de gebruiker kan gaan liggen voor maximale ontspanning. Een geïsoleerd gordijn en kussen maken de comfortervaring compleet.

Elk van de twee koepelsecties en de mat kan onafhankelijk worden geregeld tussen 77 en 194 graden Fahrenheit. In deze gebieden zijn therapeutische infraroodstenen ingebed die warmte opslaan.

In totaal weegt de 1Love Dome-sauna 67 pond, maar elk van de elementen is licht genoeg om gemakkelijk te verplaatsen en in een compacte ruimte te stapelen. Helaas betekent een matlengte van 71 inch dat degenen met een lengte van meer dan 1,80 meter mogelijk niet dezelfde ontspannende ervaring krijgen als die van een kleinere gestalte.

Eigenschappen:

 • Verwarmingselementen: 3
 • Vermogen: 1200 watt
 • Extra’s: Germanium- en toermalijnstenen, kussen
 • Drie onafhankelijke warmtezones
 • Oplosmiddelvrije PU “lederen” hoes
 • Compacte opslag

5. BESTE SAUNA DEKEN

Cocoarm Portable Steam Sauna Spa Folding Tent Body

sauna voor thuis kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Wie altijd en overal wil profiteren van de ontspannende effecten van een sauna, moet eens kijken naar de compacte Cocoarm saunadeken. De waterdichte PVC-binnenkant bevordert het zweten, terwijl de buitenkant van polyurethaan zacht en comfortabel is. Infrarood verwarmingselementen zijn ontworpen om mee te buigen met het materiaal.

De Cocoarm saunadeken is binnen enkele minuten op te zetten en klaar voor gebruik. Twee onafhankelijk instelbare warmtezones kunnen een maximale temperatuur van 176 graden Fahrenheit bereiken, en een timer van 60 minuten zorgt ervoor dat de gebruiker niet overdrijft. De deken is echter slechts 5 voet, 9 inch lang, dus degenen die groter zijn, zullen hem niet kunnen gebruiken.

Eigenschappen:

 • Verwarmingselementen: 2
 • Vermogen: niet vermeld, hoewel vergelijkbare apparaten 450 tot 600 watt zijn
 • Extra’s: Geen
 • Ongeëvenaarde draagbaarheid
 • Opgevouwen voor compacte opslag
 • Een van de meest betaalbare opties

Ons oordeel

De HEATWAVE-sauna is afkomstig van een hoog aangeschreven fabrikant en benadrukt veel van de beste eigenschappen van thuissauna’s. Het SereneLife-model is misschien niet iets om mee te pronken, maar het levert infraroodsaunatechnologie voor een fractie van de kosten.

Hoe we de beste thuissauna’s hebben gekozen

De tijd die we besteedden aan het evalueren van de beste thuissauna’s, was gericht op de manier waarop de warmte werd gegenereerd, de algehele kwaliteit en het gemak van montage of gebruik. We hebben ook gekeken hoe elk model inspeelde op de behoeften van verschillende gebruikers.

Hoewel sommige merken misschien niet zo bekend zijn, is elk van onze keuzes afkomstig van een fabrikant die algemeen erkend wordt in deze markt. Bij het kiezen van meer budgetvriendelijke opties vermeden we degenen die goedkoop waren maar geen bewezen staat van dienst hadden.

Bij het selecteren van onze topkeuzes hebben we geprobeerd om de meerderheid van de mogelijke saunaconfiguraties voor thuis te vertegenwoordigen, evenals de kosten. Bij houten sauna’s, als de specificatie aantrekkelijk is maar de maat niet geschikt is, biedt de fabrikant meestal een groter of kleiner model aan dat aan de behoeften van de koper zal voldoen.

Waar u op moet letten wanneer u een sauna voor thuis kopen wilt?

Huissauna’s zijn er in een groot aantal verschillende stijlen, van stoomtenten voor één persoon tot permanente structuren die waarde kunnen toevoegen aan het huis. Moderne infraroodmodellen bieden een aantal voordelen, en er zijn verschillende andere details die moeten worden onderzocht. In het volgende gedeelte worden de belangrijkste overwegingen belicht.

Soorten sauna’s

Het traditionele beeld van een sauna is vaak dat van een grenen kamer waar water over hete rotsen wordt gegoten om stoom te creëren. Vaak aangeduid als een Finse sauna of stoombad (hoewel deze term ook wordt gebruikt voor Turkse baden waar baden bij betrokken is), zijn dit soort sauna’s erg populair. Een andere vorm van stoombad, en vaak een zeer betaalbare optie, is de individuele kast of stoffen behuizing die wordt gevoed door een stoomgenererende tank.

De term “droge sauna” heeft in het verleden modellen beschreven waarbij stenen worden verwarmd zoals in een Finse sauna, maar geen vocht wordt toegevoegd. Degenen die huidproblemen hebben die slecht reageren op vochtigheid, zoals acne of warmte-uitslag, kunnen droge sauna’s aantrekkelijk vinden.

Er zijn ook infraroodsauna’s, die de lucht niet verwarmen zoals stoom- of droge sauna’s; ze verwarmen de persoon in de ruimte. Vaak FAR (ver infrarood) genoemd, dringen de stralen de buitenste huidlaag binnen en zorgen voor diepere warmte zonder irritatie of schade te veroorzaken. Infraroodsauna’s zijn doorgaans sneller klaar voor gebruik en energiezuiniger.

Grootte en locatie

Thuissauna’s kunnen grote buitenstructuren of kleine binnenkamers zijn. Sauna’s voor twee, drie en vier personen zijn gebruikelijk, maar er zijn ook grotere modellen beschikbaar. Er is ook een grote verscheidenheid aan eenpersoonssauna’s, waarvan sommige kunnen worden neergeklapt en opgeslagen wanneer ze niet worden gebruikt.

Draagbare sauna’s zijn ook beschikbaar en kunnen op vrijwel elke locatie worden gebruikt. Persoonlijke thuissauna’s kunnen relatief eenvoudig worden verplaatst naar een geschikte ruimte, ook tijdelijk buiten als het mooi weer is. Andere stijlen en ontwerpen kunnen in een bestaande ruimte passen of een op zichzelf staande structuur zijn. In werkelijkheid is de enige echte limiet op grootte of locatie het budget.

Materialen

Alle thuissauna’s hebben een solide basis nodig. Dit kan speciaal voor dit doel gestort beton zijn, of de vloer van een bestaande ruimte. Er kunnen meerdere modellen op tapijt worden geplaatst. Finse buitensauna’s die een open haard gebruiken om stenen te verwarmen, hebben ruimte nodig voor opslag van houtblokken en een manier om as te verwijderen.

Huissauna’s zijn meestal gemaakt van hout, waarbij hemlock en ceder populaire keuzes zijn. Ze bieden een goede duurzaamheid en ontwerpen zijn vaak eenvoudig te monteren. In sommige modellen kunnen panelen van gehard glas worden meegeleverd. Met persoonlijke sauna’s bieden polyesters en polyurethaan redelijk duurzame oppervlakken die gemakkelijk schoon te houden zijn, hoewel scherpe voorwerpen die scheuren kunnen veroorzaken, moeten worden vermeden.

Warmtebron

Traditionele Finse sauna’s gebruiken hete stenen boven een open haard om stoom te creëren. Hoewel het nog steeds perfect mogelijk is om dit soort stoomcabine te bouwen, gebruiken de meeste moderne versies een elektrische verwarming. Stoomsauna’s genereren vaak meer warmte dan infraroodmodellen – in sommige gevallen tot 220 graden Fahrenheit. Ze kunnen 30 minuten of langer nodig hebben om op te warmen.

Infraroodstralers hebben koolstof- of keramische elementen. Carbon is doorgaans duurzamer, terwijl keramiek sneller opwarmt. Het doordringende karakter van infraroodstralen betekent dat deze sauna’s bij lagere temperaturen werken. Ze hebben de neiging om in ongeveer 15 tot 20 minuten een maximum van ongeveer 130 tot 140 graden Fahrenheit te bereiken. Er is enige bezorgdheid geuit over de elektromagnetische velden (EMV) die worden gegenereerd door infraroodsauna’s, maar deze worden meestal beschreven als laag of ultralaag en brengen geen gezondheidsrisico’s met zich mee.

Extra functies en veiligheid

Extra functies kunnen de sauna-ervaring verbeteren.

 • Verlichting: Standaardlampen of LED-lampen kunnen worden verbeterd door het gebruik van kleur volgens de principes van chromotherapie. Dit is een vorm van complementaire behandeling die beweert de balans en energie van het lichaam te verbeteren met behulp van onschadelijke lichtstralen in het zichtbare kleurenspectrum.
 • Bediening: Sommige modellen zijn voorzien van digitale bedieningselementen, waardoor het aanpassen van de temperatuur eenvoudig en nauwkeurig is. Hierdoor is de temperatuur ook gemakkelijk af te lezen en te controleren. Bij sommige modellen kan de gebruiker de temperatuur instellen op Fahrenheit of Celsius.
 • Audiosystemen: Er zijn ook verschillende soorten geïntegreerde audiosystemen. Deze systemen zijn vaak Bluetooth-compatibel, zodat de gebruiker muziek kan afspelen vanaf een mobiel apparaat of een andere bron. Het is belangrijk op te merken dat mobiele apparaten niet in een sauna mogen worden gebracht, omdat de temperaturen te hoog worden.
 • Add-ons: Sommige persoonlijke sauna’s hebben een klapstoel, terwijl andere dingen bevatten zoals voetverwarmende pads voor extra comfort.

Bij verstandig gebruik zijn sauna’s inherent veilig. De meeste mensen beginnen na 20 minuten uit te drogen, dus een half uur is een gebruikelijke limiet. Hoewel sauna’s erg ontspannend kunnen zijn, is het niet veilig om in een sauna te slapen. Timers die de sauna na een bepaalde tijd uitschakelen, zijn vooral handig als u denkt dat u in slaap valt.

Er zijn een aantal veiligheidscertificeringen mogelijk, meestal gerelateerd aan elektrische systemen. ETL en UL zijn onafhankelijke organisaties die erkend zijn door de Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Sommige saunafabrikanten voldoen aan de richtlijn betreffende de beperking van gevaarlijke stoffen (RoHS). CSA is een van de toonaangevende Canadese veiligheidsorganisaties, terwijl CE de Europese veiligheidsnorm is. Hoewel ze allemaal een toewijding aan de huidige vereisten weerspiegelen, is certificering grotendeels vrijwillig. Sommige fabrikanten kunnen ervoor kiezen om niet te testen vanwege de kosten.

Sauna voor thuis kopen: veelgestelde vragen

De secties hierboven hebben veel waardevolle informatie opgeleverd, maar het kan zijn dat u nog enkele onbeantwoorde vragen heeft. Lees verder voor de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over thuissauna’s.

V. Hoe installeer ik een thuissauna?

Zonder het model te kennen en waar het moet worden geïnstalleerd, is het helaas onmogelijk om advies te geven. Velen vallen binnen de mogelijkheden van doe-het-zelvers. Anderen hebben mogelijk de hulp van een professional nodig. Het is belangrijk om de vereisten van de gekozen sauna vanaf het begin volledig te onderzoeken.

V. Welk type sauna is beter, infrarood of stoom?

Een stoomsauna zorgt voor zweet op het huidoppervlak, terwijl de warmte van infrarood verder doordringt. Sommigen beweren dat dit zorgt voor een betere spierontspanning en ontgifting. De medische mening varieert echter en voor sommige mensen gaat er niets boven een traditionele sauna-ervaring. Beweren dat iemand ‘beter’ is, is moeilijk te rechtvaardigen, dus het is in hoge mate een beslissing voor het individu.

V. Heeft een thuissauna ventilatie nodig?

Niet noodzakelijk. Veel zijn echter geventileerd om de luchtstroom te verbeteren, wat in sommige ontwerpen een effectievere verwarmingsomgeving creëert.

V. Hoeveel stroom verbruikt een thuissauna?

Elektrisch vermogen wordt gemeten in watt (W), en of het nu stoomgenererend of infrarood is, elke sauna moet een classificatie hebben die het stroomverbruik aangeeft.

V. Zijn thuissauna’s duur in gebruik?

Niet typisch. Om de kosten te berekenen, vermenigvuldigt u watt met gebruikte uren en deelt u dit vervolgens door 1.000. Dit geeft je kilowattuur (kWh). Uw energierekening zou u moeten vertellen hoeveel u per kWh betaalt, dus wat eenvoudige wiskunde zal u een cijfer geven. Als een ruwe richtlijn, kost het gebruik van een sauna voor een half uur per dag waarschijnlijk tussen €15 en €30 per maand.

U leest: Sauna voor thuis kopen? Dit zijn de 6 bestverkochte thuis sauna’s!

Ook populair: 6x de beste bureaustoel voor je rug om in 2022 te kopen