Scheren met babyolie: de voordelen en hoe te gebruiken

scheren met babyolie

U kunt naar babyolie grijpen als uw gebruikelijke scheerproducten bijna op zijn. Veel babyoliën zijn voornamelijk gemaakt van minerale olie en kunnen je huid bevochtigen. Het scheren met babyolie kan een goede vervanging zijn voor scheerschuim, omdat het je huid glad en zacht kan maken voor het scheren.

Je moet je niet scheren zonder iets om je huid te verzachten en te beschermen, terwijl het gladder wordt. Onjuist scheren kan bijwerkingen veroorzaken, zoals scheermesjes of ingegroeide haartjes. Babyolie kan ook nuttig zijn na een scheerbeurt om je huid te hydrateren.

Is babyolie een goede vervanging voor scheerschuim?

Babyolie kan in een snuifje als glijmiddel werken bij het scheren. Scheercrèmes of -gels reinigen de huid, verzachten het haar en creëren een barrière tussen het scheermesje en je huid terwijl je je scheert.

Babyolie kan misschien helpen om de huid te hydrateren en te beschermen tijdens het scheren, maar het is misschien niet zo effectief als scheerschuim. Toch moet u uw huid altijd nat maken om deze zachter te maken voordat u gaat scheren.

Babyoliën bevatten minerale olie en geur, samen met mogelijk andere ingrediënten, afhankelijk van het merk. Minerale olie is een vorm van geraffineerde ruwe olie. Het is een stof die al meer dan een eeuw bestaat en wordt gebruikt in cosmetica en als huidbevochtiger.

Het wordt door de meeste mensen goed verdragen. Het behandelt een droge huid op dezelfde manier als andere plantaardige oliën. Het wordt ook gebruikt om eczeem en luieruitslag te behandelen, de binnenkant van de oren schoon te maken en constipatie te verlichten.

Zwitsal Huidolie Avocado Baby met avocado-olie en vitamine E hydrateert, verzacht en wordt snel opgenomen door de huid, waardoor het goed geschikt is voor het scheren met babyolie.

Scheren met babyolie

Benen scheren met babyolie
Benen hebben een groot, redelijk glad oppervlak, dus scheren is niet zo ingewikkeld als op je gezicht of schaamstreek. Het scheren van je benen brengt een aantal risico’s met zich mee van irritatie van het scheermes of uitglijden, maar ze scheren met babyolie is over het algemeen prima.

Schaamhaar scheren met babyolie
De schaamstreek is bijzonder gevoelig, dus u moet voorzichtig zijn bij het scheren van dit deel van uw lichaam. Stop met scheren met babyolie als u merkt dat dit irritatie aan uw huid of geslachtsdelen veroorzaakt. U kunt contactdermatitis krijgen door het scheren van de schaamstreek.

Trek je huid niet strak tijdens het scheren en zorg ervoor dat je scheert in de richting waarin je haar groeit. Houd je scheermes ook schoon tussen gebruik en deel geen scheermesjes.

Mogelijke risico’s of bijwerkingen

Scheren is een relatief eenvoudige procedure met de juiste apparatuur, dus babyolie proberen in plaats van scheerschuim is niet al te riskant.

Minerale olie blijft voornamelijk op de bovenste huidlagen en dringt niet dieper door in het lichaam. Dit is een aspect van de olie dat het veilig maakt voor plaatselijk gebruik in cosmetica en vochtinbrengende crèmes.

Houd er rekening mee dat babyolie geurstoffen en andere ingrediënten kan bevatten die uw huid kunnen irriteren en ontstekingen of irritatie kunnen veroorzaken.

Scheren brengt in het algemeen risico’s met zich mee, zoals:

  • scheerbrand
  • ingegroeide haartjes
  • bezuinigingen
  • huidirritatie

Hoe babyolie te gebruiken om te scheren

Er zijn verschillende stappen om te scheren die het proces succesvoller zullen maken.

  • Maak het gebied dat u wilt scheren nat om uw huid zachter te maken. Het is het gemakkelijkst om dit te doen tijdens het douchen of baden.
  • Breng een laagje babyolie of een ander glijmiddel zoals scheerschuim aan op de huid.
  • Scheer met een lichte toepassing van uw veiligheidsscheermes in de richting waarin het haar groeit. Ga slechts één keer over elk deel van de huid om irritatie te verminderen.
  • Spoel het geschoren gebied af met water. Koud water kan irritatie van de huid helpen verminderen.
  • Het gebruik van een nieuw scheermesje verkleint de kans op snijwonden en vermindert de kans op irritatie van uw huid.

Babyolie is niet speciaal ontwikkeld om te scheren, dus de kans bestaat dat het de mesjes in je scheermesje verstopt. Zorg ervoor dat u de resten in het scheermes na elke slag van het mes wegspoelt voor een gladdere scheerbeurt.

Heeft babyolie voordelen na het scheren?

De beste manier om babyolie te gebruiken is misschien nadat u klaar bent met scheren met meer traditionele scheerproducten. Je moet je huid altijd hydrateren na het scheren, en babyolie is een product dat de huid hydrateert en beschermt.

Andere alternatieven voor scheerschuim of -gel

Hoewel scheerschuim of -gel het meest voor de hand liggende product is om te gebruiken voor een gladde scheerbeurt met een veiligheidsscheermes, zijn er andere opties zoals scheren met kokosolie om te proberen.

Houd je huid in de gaten nadat je een nieuw product hebt geprobeerd. Stop met het gebruik van de stof als u huidirritatie opmerkt.

Waar het op neer komt

Babyolie kan een alternatief zijn voor scheerschuim of -gel. Het bevat over het algemeen minerale olie, wat al meer dan een eeuw in cosmetica en andere actuele huidproducten wordt gebruikt.

Oefen veilige scheergewoonten door een nieuw of licht gebruikt veiligheidsscheermes te gebruiken en uw huid nat te maken voordat u gaat scheren. Stop met het gebruik van babyolie als u bijwerkingen opmerkt, zoals huiduitslag of andere irritatie na gebruik om te scheren.

Dit vind je misschien ook leuk: