Scheren met conditioner: waarom je dit NIET moet doen

scheren met conditioner

Je staat onder de douche en hebt zin om je benen, oksels of welk ander deel van je lichaam dan ook te scheren, haar te scheren. Je reikt naar de dichtstbijzijnde douchegel om op te schuimen, of naar je conditioner als je, zoals wij, een groot deel van je leven dezelfde tip in damesbladen hebt gelezen. Het blijkt dat dit hele concept verkeerd is. Scheren met conditioner is eigenlijk het laatste wat je zou moeten doen. Het spijt ons zo.

Waarom scheren met conditioner wordt afgeraden

Het gebruik van douchegel, shampoo en conditioner als geïmproviseerd scheerschuim is geen goed idee. In feite kunnen deze producten het moeilijker maken om een ​​gladde scheerbeurt te krijgen.

Scheren heeft een natuurlijk exfoliërend werkingsmechanisme, dus je moet producten gebruiken die zijn ontworpen om in synergie met je scheermes te werken en het glijden te verbeteren, wrijving en het risico op irritatie en snijwonden te verminderen. Deze formuleringen zullen de haren bedekken, waardoor ze dikker en moeilijker te scheren worden.

Conditioners maken je scheermesjes bovendien sneller bot doordat ze sneller verstoppen, wat betekent dat je scheermes nog sneller volledig onbruikbaar wordt. U krijgt dus waarschijnlijk ook meer bezuinigingen.

Gillette Venus Satin Care Gevoelige Huid Scheergel Vrouwen is de best beoordeelde scheergel op bol.com en is voorzien van aloë vera, speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. 

Kies een goed alternatief voor huid én scheermesje

Ons advies? Blijf conditioner of douchegel gebruiken als je tevreden bent met de gladheid van je lichaam, hoe vaak je nieuwe scheermesjes koopt en af ​​en toe een bloederige snee. Als het voor u werkt, hoeft u niet in paniek te raken en alles te veranderen.

Als je je scheerspel wilt verbeteren, koop dan wat scheerschuim of scheerschuim. Scrub eerst om dode huidcellen te verwijderen en ingegroeide haartjes te voorkomen. Bevochtig daarna.

Zoek je liever een natuurlijk alternatief, dan is scheren met olijfolie of scheren met kokosolie een hele goede optie.

We raden aan om je scheerbeurt vlak voor het slapengaan te plannen, zodat je zijdezacht in je lakens glijdt. Dromerig.