Schimmelnagel behandelen vanuit huis met deze 7 manieren

Schimmelnagel behandelen

In dit artikel gaan we het hebben over een schimmelnagel behandelen. Teennagelschimmel klinkt gek, maar geloof het of niet, het komt veel vaker voor dan je denkt. Dat komt omdat het vervelende voetprobleem – dat zich meestal presenteert als vergeling, barsten en verdikking van de nagels – kan worden veroorzaakt door alles, van langzamer groeiende nagels en overmatig zweten tot voetschimmel en blootsvoets lopen in gemeenschappelijke ruimtes zoals zwembaden, doucheruimtes , sportscholen en dergelijke.

De meeste infecties worden veroorzaakt door tinea-soorten, maar het kan ook gaan om moeilijker te behandelen soorten die dermatofyten worden genoemd. Infecties treden meestal op wanneer er een combinatie van problemen is met de teennagel. Soms is er een verwonding op een bepaald moment aan de nagel. De effecten kunnen maanden en jaren worden uitgesteld. Zodra de schimmel de nagel binnendringt, wordt de keratinelaag van de nagel een moeilijke barrière om door te dringen.

Wat is teennagelschimmel?

Teennagelschimmel is meestal een infectie van de teennagel die wordt veroorzaakt door schimmels. Het kan ervoor zorgen dat uw nagel een gele of witte tint krijgt, dikker wordt of aan de buitenranden afbrokkelt. Hoewel teennagelschimmel kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden, komt het het meest voor bij oudere mensen. Naarmate de nagel ouder wordt, kan hij broos en droog worden, wat kan leiden tot scheuren in de nagels die hem vatbaar maken voor schimmelinfectie, waarbij ze opmerkt dat alle bovengenoemde oorzaken nog zorgwekkender kunnen zijn, aangezien een resultaat.

7 manieren om een schimmelnagel te behandelen

Omdat het ontwikkelen van een teennagelschimmel op alle leeftijden kan voorkomen, onthullen we hieronder de beste manieren om zelf een schimmelnagel te behandelen vanuit huis.

1. Bepanthen toepassen

schimmelnagel behandelen

Volgens een klinische studie uit 2011 in de Journal of the American Board of Family Medicine, ontdekten onderzoekers dat het aanbrengen van een eczeem verlichtende zalf op het getroffen gebied bij sommige deelnemers tot een vermindering van schimmel leidde.

Er wordt gedacht dat de actieve ingrediënten een vermindering van teennagelschimmel onder de deelnemers hebben laten zien. Het is echter belangrijk op te merken dat de steekproefomvang van de proefpersonen klein was in deze studie en dat niet alle proefpersonen een vermindering van hun teennagelschimmel ervoeren.

Dat gezegd hebbende, aangezien 15 van de 18 deelnemers een positief effect ervoeren, is het misschien het proberen waard. Houd er rekening mee dat de resultaten 48 weken duurden, dus het is geenszins een snelwerkende oplossing.

2. Slangenwortel (Calla palustris plant) toepassen


Volgens een onderzoek uit 2008 kan het routinematig aanbrengen van snakeroot op met schimmel geïnfecteerde teennagels gedurende een periode van drie maanden gunstig zijn.

De studie suggereerde dat het aanbrengen van slangenwortel extract op de aangetaste teennagels elke derde dag gedurende de eerste maand, twee keer per week voor de tweede maand en één keer per week voor de derde maand net zo effectief kan zijn als het voorgeschreven antischimmelmedicijn ciclopirox. Deze schimmelwerende plant is online te vinden en is relatief goedkoop.

Wanneer u slangenwortelextract aanbrengt, kunt u een paar druppels rechtstreeks op elke aangetaste nagel toevoegen, of een wattenschijfje of gaasje laten weken en het op de nagel plakken voor een langere absorptie.


3. Bedek het getroffen gebied met oregano-olie

schimmelnagel behandelen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Geloof het of niet, het smakelijke kruid kan ook wonderen doen om thuis een schimmelnagel te behandelen. Volgens een studie uit 2006, gepubliceerd in het Journal of Skin Appendage Disorders, ontdekten onderzoekers dat de antibacteriële eigenschappen van oregano schimmelgroei in nagels kunnen remmen.

Hoewel de effectiviteit van oregano-olie alleen anekdotisch bekend is, is thymol – een veelvoorkomend bestanddeel van oregano-olie – beoordeeld als een effectief antibacterieel en antischimmelmiddel. Mensen met teennagelschimmel kunnen het product twee keer per dag op de getroffen gebieden aanbrengen en kunnen gedeeltelijke verbetering of volledige verbetering van hun teennagelschimmel verwachten na het gebruik van oregano-olie. Dat gezegd hebbende, is oregano-olie behoorlijk krachtig en kan een bijwerking veroorzaken als je een bijzonder gevoelige huid hebt. Om deze reden raden we aan om te beginnen met een patchtest. Om een ​​bijwerking te voorkomen, kunt u overwegen om oregano-olie te mengen met een dragerolie, zoals olijfolie of avocado-olie, om de kracht ervan te verdunnen.

4. Week je voeten in azijn

Hier is nog een huis-tuin-en keukenmiddel dat optimale resultaten kan opleveren voor schimmelinfecties van de teennagel. Het kan de moeite waard zijn om witte azijn aan te brengen op de met schimmel geïnfecteerde gebieden, dankzij de antibacteriële eigenschappen.

Net als bij oregano-olie, heeft het plaatselijk aanbrengen van witte azijn op met schimmel geïnfecteerde teennagels enig anekdotisch bewijs dat de antibacteriële voordelen ervan ondersteunt. Dompel je voet tot 20 minuten per dag in een deel azijn in twee delen warm water. Je tenen zullen erop reageren.

5. Geniet van lavendelolie

schimmelnagel behandelen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Lavendelolie staat bekend als ongelooflijk kalmerend voor de zintuigen, natuurlijk, maar het is ook een geweldige optie om schimmelinfecties van de teennagel te kalmeren. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Medical Microbiology, biedt lavendel een krachtige antischimmelstoot tegen vervelende teennagelinfecties. Etherische olie van lavendel vertoont een krachtig antischimmeleffect tegen schimmelstammen die verantwoordelijk zijn voor teennagelschimmel en andere huidschimmelinfecties.

Als lavendelolie wordt gebruikt om een schimmelnagel te behandelen, is het het beste om een ​​tot twee druppels lavendelolie op de aangetaste nagel aan te brengen en deze 10 minuten te laten weken. Na het weken kan je het gebied voorzichtig schrobben met een schone tandenborstel en het proces dagelijks te herhalen totdat de infectie is verdwenen.

6. Knoflook toepassen of consumeren

Een online gepubliceerde studie uit 2019 gaf aan dat knoflook een antischimmel-krachtpatser is, waardoor het mogelijk een juweeltje is voor de behandeling van schimmelinfecties van de teennagel. Het is het beste om dagelijks geplette of gehakte knoflook op het getroffen gebied te leggen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het volgen van deze remedie, omdat knoflook de potentie heeft om chemische brandwonden op de huid te veroorzaken. Om brandwonden te voorkomen, is er ook de mogelijkheid om knoflooksupplementen te nemen om te zien of dat kan helpen om dingen op te helderen.

7. Overweeg een gezonder dieet te omarmen


Het is algemeen aanvaard dat er een verband bestaat tussen een gezond voedingspatroon en een gezond lichaam. Hoe gezonder de persoon is, hoe groter de kans dat de persoon infecties zoals schimmelinfecties van de teennagel kan bestrijden. Probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt kan een aanvulling zijn, gezien het eiwitrijk voedsel is om de nagelgroei te ondersteunen. Ook ijzerrijk voedsel om broze nagels te voorkomen en voedsel dat rijk is aan calcium en vitamine D werkt goed. Hoewel dit misschien niet teennagelschimmel genezen, kan het het lichaam helpen de schimmel te bestrijden en een effectief genezingsproces te bevorderen.

Een laatste woord

Weten hoe je schimmelnagel behandelen moet en wat van pas kan komen, al is het vaak een langdurig proces. De infectie kan minimaal vier tot zes maanden duren om te verdwijnen. Een podotherapeutische evaluatie kan aanbevolen worden als je in dat tijdsbestek geen positieve verandering ziet. Een succesvolle behandeling kan worden gezien als het nieuwe nagelgedeelte in de loop van de maanden van de behandeling duidelijker wordt.

Met dit in gedachten, hoe nuttig het ook is om te weten hoe teennagelschimmel moet worden behandeld als het opduikt, nog meer is het leren hoe het te voorkomen. De beste manier om dit te doen is om sokken te dragen die zweet absorberen, doucheschoenen te dragen in kleedkamers en zwembaden, en goed de handen te wassen nadat je je voeten hebt aangeraakt.

Maar er is goed nieuws – zelfs als je een milde schimmelinfectie van de teennagel krijgt, zal het voor de meeste mensen weinig tot geen ongemak veroorzaken en in sommige gevallen kan de schimmel vanzelf verdwijnen. De meeste mensen kunnen huismiddeltjes overwegen of kunnen ervoor kiezen om hun teennagels te laten groeien. Als de teennagelschimmel echter ernstig genoeg is of als iemand immuungecompromitteerd is, is het het beste om een arts te raadeplegen.

Maar let op: dat is voor milde schimmelinfecties. Raadpleeg een arts als u merkt dat uw teen gezwollen, rood of gevoelig is bij aanraking. Bovendien, als uw teen heter aanvoelt dan de rest van uw lichaam, pus begint te lekken of de infectie zich naar de huid lijkt uit te breiden, maak dan onmiddellijk een afspraak met een arts. Hetzelfde geldt als je koorts krijgt van 39 graden of hoger in combinatie met een schimmelinfectie.

Ook populair: Paniekaanval door koffie: experts vertellen wat je hieraan kan doen