Shampoo met ureum van Kruidvat: dit is de beste tegen roos!

Shampoo met ureum van Kruidvat

Ureum is een must-know ingrediënt voor iedereen met roos. Een shampoo met ureum van Kruidvat of bol.com is daarom een aanrader wanneer je last van roos hebt.

Als je iemand bent met droog haar en een eeuwig jeukende hoofdhuid, heb je waarschijnlijk meer geprobeerd dan je deel van de haarverzorgingsproducten in een poging om je symptomen te verlichten. Hoewel houtskool, salicylzuur, tea tree-olie, pepermuntolie en appelciderazijn worden beschouwd als de be-all, end-all ingrediënten voor hoofdhuidverzorging, volgens experts (dermatologen, cosmetische chemici en wetenschappers), kan ureum ook nuttig zijn.

Ureum is een uitstekende moisturizer en bevochtigingsmiddel dat veel wordt gebruikt in huid- en haarverzorgingstoepassingen. De reden hiervoor is dat het vocht diep in de huid trekt. (Leuk weetje: Ureum wordt ook gebruikt in professionele tie-dye toepassingen, omdat de organische verbinding helpt kleurstof dieper in de stof te trekken.)

Overweegt u het eens te proberen? Vooruit, leer alles wat er te weten valt over ureum in haarverzorging en bekijk de beste shampoo met ureum van Kruidvat of bol.com suggesties.

UREUM VOOR HAAR

Soort ingrediënt: Hydrator

Belangrijkste voordelen: Hydrateert de huid, exfolieert zachtjes, vermindert ontstekingen

Wie zou het moeten gebruiken: Over het algemeen kan iedereen met een droge, jeukende hoofdhuid baat hebben bij het opnemen van met ureum doordrenkte producten in hun routine.

Hoe vaak kun je het gebruiken: Het is raadzaam om te beginnen met een tot twee keer per week een met ureum doordrenkte tonic of shampoo. Maar als de producten waar je voor kiest lage concentraties hebben is dagelijks gebruik prima.

Werkt goed met: Volgens een onderzoek werkt ureum vooral goed met lactaat, polidocanol en licochalcone A. Samen hydrateren ze de hoofdhuid, brengen ze de olie-afscheiding in evenwicht, verminderen ze ontstekingen en helpen ze jeuk te verminderen.

Niet gebruiken met: Volgens de experts met wie we hebben gesproken, zijn er geen grote combinatieproblemen als het gaat om ureum in haarverzorging.

De Eucerin DermoCapillaire 5% Urea Shampoo is de bestverkochte Shampoo met ureum van Kruidvat

Shampoo met ureum Kruidvat

Wat is ureum?

Ureum (ook bekend als carbamide) is een vochtinbrengende verbinding die van nature op je huid wordt geproduceerd wanneer het lichaam eiwitten afbreekt. Het wordt aangetroffen in urine en andere lichaamsvloeistoffen, waaronder zweet, bloed en menselijke moedermelk.

Voordelen van een shampoo met ureum van Kruidvat of bol.com:

  • Hydrateert het haar
  • Verlicht jeukende droge hoofdhuid
  • Vermindert roos
  • Vermindert ontstekingen
  • Stimuleert mogelijk de haargroei
  • Bevordert een gezondere hoofdhuid

Dankzij alle voordelen van ureum is dit ingrediënt het meest gunstig is voor mensen met roos. Het heeft antischimmeleffecten, wat betekent dat het de groei van bacteriën, schimmels en gisten voorkomt en roos tegengaat. En omdat ureum helpt bij het vasthouden van vocht, kan het de kwaliteit van de huid op je hoofdhuid verbeteren, waardoor een gezonde haargroei wordt ondersteund.

Overwegingen voor haartype

Terwijl mensen met een droge hoofdhuid en uitgedroogde strengen het meest profiteren van haarverzorgingsproducten met ureum, kan iedereen af en toe genieten van gebruik. Immers, omdat ureum de hoofdhuid licht exfolieert, ontstekingen vermindert, haar hydrateert en een gezondere hoofdhuid in het algemeen bevordert, zorgt het voor de ultieme behandeling. De enige mensen die volledig uit de buurt van het ingrediënt moeten blijven, zijn degenen die er allergisch voor zijn.

Bijwerkingen

Hoewel ureum veel wordt gebruikt in huidverzorgings- en haarverzorgingsproducten, is het een betwistbaar ingrediënt dankzij het gebruik ervan in hardere formuleringen, zoals kunstmest. Er zijn drie vormen van ureum: hydroxyethyl, diazolidinylen imidazolidinyl,. Ze zijn allemaal enigszins controversieel omdat ze formaldehyde afgeven, een organische verbinding die bij bepaalde hoeveelheden kankerverwekkende effecten kan hebben.

Als gevolg hiervan kan ureum mogelijk kanker veroorzaken (hoewel er niet veel recente studies zijn die dergelijke documenteren). Bovendien zegt Shapiro dat ureum irritatie kan veroorzaken als het in contact komt met uw ogen, neus of mond, dus het is belangrijk om haarverzorgingsproducten met ureum beperkt te houden tot uw haar en hoofdhuid.

Hoe Ureum voor haar te gebruiken

Toch, zelfs met potentieel harde bijwerkingen, ureum blijft een gemeenschappelijk ingrediënt in haarverzorgingsproducten dankzij de vele voordelen.

Wanneer u op zoek bent om ureum toe te voegen aan uw haarverzorgingsregime, raden haar experts aan om uit de buurt van doe-het-zelfbehandelingen te sturen, omdat er zorgvuldige formuleringen nodig zijn om de voordelen van ureum te leveren met zo min mogelijk mogelijke bijwerkingen. De concentratie ureum in een formule is uiterst belangrijk en mag niet worden gebruikt in een doe-het-zelf product. Als de concentratie te hoog is, kan het te veel exfoliëren en meer schade aanrichten dan goed.

Met dat in gedachten kan het het beste kan worden gebruikt in in de winkel gekochte leave-in hoofdhuidproducten of shampoos. Shampoos met ureum is een geweldige verdedigingslinie zijn tegen roos, omdat ureum kan helpen bij het bestrijden van de schimmel die in de eerste plaats schilfers veroorzaakt.

Je kunt ook stylingproducten met ureum gebruiken om je haar te hydrateren. In feite is het een veel voorkomend ingrediënt in producten voor krullend haar, omdat krullend haar meer vatbaar is voor droogheid, breken en splitsen.

Klaar om ureum eens te proberen? Overweeg om een van de vier onderstaande producten aan uw winkelwagen toe te voegen.

Grown Alchemist Nourishing Shampoo

Shampoo met ureum Kruidvat

Deze voedende shampoo is geformuleerd om het haar te hydrateren en te versterken terwijl het wordt gereinigd zonder de strengen of de hoofdhuid te strippen.

DevaCurl WASH DAY WONDER Pre-Cleanse Slip Detangler

Shampoo met ureum Kruidvat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Ontworpen om krullen diep te hydrateren en tegelijkertijd optimale slip en beheersbaarheid te bieden, is deze rijke ontwarler een droom voor mensen met zowel golven als spoelen.

OGX Coconut Miracle Oil Shampoo

Shampoo met ureum Kruidvat

Droge, beschadigde strengen zijn geen partij voor deze shampoo met kokosolie en ureum.

Natuurlijk, als u de voorkeur geeft aan in-salon behandelingen, is daar ook een ureum-gebaseerde optie voor. Immers, een andere manier waarop u kunt profiteren van ureum is door middel van een professionele keratine behandeling. De populaire behandeling, die soms een Braziliaanse blowout of Braziliaanse keratinebehandeling wordt genoemd, is een chemische procedure die het haar er tot zes maanden rechter uit kan laten zien. Het wordt ook gebruikt om pluisjes te verminderen en het haar een gladdere, glanzendere kwaliteit te geven. Ureum, een natuurlijk conserveermiddel, is een veel voorkomend ingrediënt in deze behandelingen omdat het de afbraak van organische verbindingen voorkomt.

Ook populair: Vet haar en jeukende hoofdhuid? Met deze 8 tips voorkom je het!