Silicium voor haargroei: kan het haaruitval bestrijden?

Als je haaruitval probeert te beheersen, vraag je je misschien af ​​of cilicium voor haargroei kan helpen. Maak je geen zorgen als je er nog nooit van hebt gehoord – hier is alles wat je moet weten. Siliciumdioxide (SiO2), ook wel bekend als silica, is een natuurlijk spoormineraal gemaakt van een combinatie van silicium en zuurstof. Het komt van nature voor in veel planten, zoals bladgroenten en volle granen. Je vindt het ook in de vorm van supplementen of uittreksels.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat silica de effecten van haaruitval kan omkeren, is gebleken dat het onder andere helpt het haar te versterken. Dit artikel onderzoekt hoe silica de haargroei kan bevorderen en hoe het ook je huid en nagels ten goede kan komen.

Hoe silicium de haargroei ten goede komt

Om te bepalen hoe silicium de haargroei bevordert, moet je letterlijk bij de wortel beginnen. Volgens een onderzoek uit 2016 blijkt het essentiële voedingsstoffen aan je hoofdhuid en haarzakjes te leveren.

En hoewel niet is vastgesteld dat silica haaruitval tegengaat, kan het haarbreuk helpen voorkomen. Een studie uit 2007 waarbij 48 vrouwen met fijn haar betrokken waren, ontdekte dat hun haarlokken sterker werden na inname van 10 mg silicium gedurende 9 maanden.

Vedax Silidyn Silicium is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de inwendige gezondheid en uiterlijke schoonheid, waaronder vollere en gezondere haargroei

Silicium voor haargroei

Hoe silicium op te nemen

De meeste mensen krijgen niet genoeg silicium in hun dieet. Dat komt omdat het mineraal zich niet ophoopt in je lichaam. In plaats daarvan wordt het door je nieren weggespoeld. Uit dezelfde recensie uit 2016 bleek dat het nemen van vitamines en supplementen een van de beste manieren is waarop uw lichaam silica kan vasthouden. Siliciumsupplementen zijn meestal afkomstig van bamboe of de paardestaartplant (Equisetum arvense). U kunt deze kruiden in supplement- of tinctuur(extract)vorm innemen. Een andere veelgebruikte consumptiemethode is het gebruik van gedroogde kruiden om thee te zetten. Sommige mensen laten paardenstaart zelfs in heet water weken en voegen het dan toe aan hun shampoo.

Andere voordelen van silicium

Er is een reden waarom silica het ‘schoonheidsmineraal’ wordt genoemd. In een onderzoek uit 2005 zagen 50 vrouwen met een door de zon beschadigde huid positieve veranderingen in hun haar, huid en nagels nadat ze gedurende 20 weken een siliciumsupplement hadden ingenomen.

Jeugdige, stevige huid
Silica bevordert ook de aanmaak van collageen, het meest voorkomende eiwit in uw lichaam. Het onderzoek uit 2005 liet zien hoe silica de door de zon beschadigde huid van vrouwen hielp. Nadat de vrouwen dagelijks 10 mg silica hadden ingenomen, verbeterde de ruwe textuur van hun huid.

Collageen is verantwoordelijk voor het helpen van uw huid om haar jeugdigheid te behouden door haar stevig en elastisch te houden. Het vermindert ook de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Aangezien de productie van collageen afneemt naarmate we ouder worden, volgens een studie uit 2014, is silica de sleutel tot de aanmaak van collageen.

Sterkere nagels
Silica komt ook ten goede aan je nagels door orthosiliciumzuur af te geven, een van de verbindingen in silica. In de eerder genoemde studie uit 2005 had orthosiliciumzuur een positief effect op de broosheid van nagels.

Conclusie

Silicium bevordert de haargroei niet, maar het versterkt het haar wel en voorkomt dunner worden. Het doet dit door essentiële voedingsstoffen aan uw haarzakjes te leveren. Als bonus kan het ook je huid en nagels ten goede komen.

Zorg ervoor dat u met uw arts praat voordat u silica probeert voor haaruitval. Ze kunnen helpen bepalen of het geschikt voor u is en, als dat zo is, de juiste dosering voorschrijven.

U leest: Silicium voor haargroei: kan het haaruitval bestrijden?

Ook populair: 14x de beste shampoo tegen haaruitval die haargroei stimuleert