Slaapkamer koeler maken zonder airco op 4 makkelijke manieren

slaapkamer koeler maken

Zomeravonden zijn de beste. Het daglicht strekt zich uit, barbecues in de achtertuin kunnen tot in de avond duren en het weer kan ronduit aangenaam zijn als de zon ondergaat. Dat wil zeggen, totdat het tijd is om daadwerkelijk in te leveren voor de nacht. Als de slaapexpert van BeautyToko en de bewoner van een appartement zonder airconditioning, ken ik maar al te goed de last van slapen als het warm is. Gelukkig zijn er een handvol producten die je kunt kopen die de slaapkamer koeler maken en zo bijdragen aan een betere nachtrust tijdens de zomerdagen.

Slaapkamer koeler maken: de 4 beste tips

1. Ademende en verkoelende lakens

Slaapkamer koeler maken

Bedrijven benaderen koelbedden op een aantal verschillende manieren, waaronder weefstructuren in stoffen en verschillende technologieën die tijdens de fabricage in de stof worden ingebed. We hebben de  Velfont verkoelende hoeslakens getest en er erg van genoten. Dit betreft beddengoed dat doordrenkt is met “outlast-technologie”, die vertrouwt op capsule-achtige “thermocules” die zijn ingebed in stoffen. (Met andere woorden, je zult niet merken dat ze er zijn en ze zullen de textuur of het gevoel van het beddengoed niet veranderen.) De nieuwe technologie neemt de warmte nog beter op en verspreidt de warmte efficiënter. Het verkoelend hoeslaken is geschikt voor personen die last hebben van warmte schommelingen, zweet of warme temperaturen. 

2. Kussens die je hoofd koel houden

Slaapkamer koeler maken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Het is geen geheim dat het koel houden van je hoofd je hele lichaam kan helpen bij de thermoregulatie van je lichaam. Zelfs nat haar na het douchen kan je helpen af ​​te koelen, omdat het verdampingskoeling biedt – of, in eenvoudiger bewoordingen, het water koelt je af terwijl het opdroogt. Maar er zijn specifieke producten die zijn ontworpen om je ‘s nachts koeler te laten voelen, en waarbij je niet met vochtig haar naar bed gaat.

Wij hebben maar liefst 15 producten getest om onze nieuwste lijst met de beste kussens te evalueren, waarvan er vele verkoelende eigenschappen claimen. Het PillowCare verkoelende kussen kwam als grote favoriet uit de bus. De meeste anderen gaven me zeker geen warm gevoel, maar ze hielpen me ook niet om me koeler te voelen. Ze waren precies wat je zou verwachten van een gemiddeld kussen. Het PillowCare kussen verkoelde niet alleen, maar ondersteunde ook schouders en nek, wat bijzonder prettig aanvoelt. Een fijne aanwinst wanneer je je slaapkamer koeler maken wilt en tegelijk lekkerder wilt slapen.

3. Koop een matras waar je niet van kookt

Slaapkamer koeler maken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Als je op zoek bent naar een nieuwe matras, ben je waarschijnlijk beweringen tegengekomen dat bepaalde matrassen verkoelende eigenschappen of perforaties hebben die een grotere luchtstroom mogelijk maken. Dit zijn goede uitgangspunten, maar als je op zoek bent naar iets om de hitte af te weren, is er meer om in gedachten te houden.

Bij het testen van talloze matrassen in een doos hebben “perforaties” niet altijd iets betekend als het gaat om het al dan niet vasthouden van warmte. Sommige opties met perforaties hielden zelfs de warmte vast toen we ze urenlang met een infraroodlamp bestraalden.

Als het gaat om koeling en luchtstroom, zijn structurele verschillen de belangrijkste factoren om op te letten. Hybride matrassen zijn over het algemeen beter in het toestaan ​​van luchtstroom vanwege de veren die de basis vormen. Schuimmatrassen daarentegen missen deze opties voor luchtstroom. Dus als je warm slaapt en je bent vastbesloten op dit materiaal, ben je het beste gediend met “open-cel” schuim in tegenstelling tot “gesloten-cel” schuim.

Schuim met open cellen is de term die wordt gebruikt voor schuim dat is gemaakt met bubbels die tijdens de fabricage scheuren. Er is meer ruimte in de matras voor lucht om binnen te komen en door te gaan. In schuim met gesloten cellen vormen de bellen individuele kamers. Dit type schuim wordt vaak gebruikt voor isolatie, precies de reden waarom je er niet per se op wilt slapen. In plaats van warmte af te voeren, houden de bellenblaas het vast.

Een andere aanrader is de CLIMSOM koelende matras topper, wat neerkomt op niets anders dan een airco in bed. Climson geeft zomerse verkoeling bij hitte of transpiratie en geeft een instant verbetering van uw slaapkwaliteit. Dieper en langer slapen in alle comfort, hoe zwoel de nacht ook wordt. Op deze manier hoeft u niet een heel nieuw matras aan te schaffen, maar kunt u beginnen met een topper.

4. Ga terug naar de basis

Slaapkamer koeler maken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Nieuw beddengoed en matrassen zijn een investering. Gelukkig zijn er goedkopere manieren om ‘s nachts koel te blijven. Overweeg bijvoorbeeld om voor het slapengaan een warme douche te nemen. Dit klinkt misschien contra-intuïtief of zelfs ronduit onaantrekkelijk als het broeierig is in uw huis of buiten. Maar douchen zal je lichaam tijdelijk opwarmen. Nadat je naar buiten bent gegaan, begint je lichaamstemperatuur te dalen en voel je je koeler; bovendien zorgt de verdamping van het water tijdens het drogen voor een ander verkoelend gevoel.

Andere low-tech oplossingen om de slaapkamer koeler te maken

  • Plaats een plafondventilator voor ‘s nachts, zodat een briesje koelere lucht tijdens de nacht verspreid blijft. De QAZQA cool Plafondventilator met lamp is de best beoordeelde plafond ventilator op bol.com.
  • En hoewel sommige experts het niet aanbevelen om met nat haar te slapen, heb ik gemerkt dat naar bed gaan zonder mijn haar te föhnen en een ventilator te laten draaien me echt helpt om koel te blijven.
  • Op avonden als ik boodschappen doe of met vrienden afspreek, gebruik ik een smart plug om mijn ventilator aan te zetten, zodat mijn appartement enigszins kan afkoelen voordat ik zelfs maar weer door de deur ben.
  • Tot slot kun je een ouderwetse warmwaterkruik gebruiken als coldpack. Vul er een, stop hem in de vriezer en krul hem op als je naar bed gaat. Evenzo kunnen gigantische ijspakketten een kil gevoel geven als je wegdommelt – we hebben zelfs enkele tips om je eigen doe-het-zelf te maken. Zorg er wel voor dat je wat buffer hebt tussen je huid en het ijspak, anders kan het te koud worden.

Ook populair: Top 5 beste ventilator van 2021: de beste airco’s volgens tech experts