Slaapkamer schoonmaken met deze 12 simpele en snelle hacks

slaapkamer schoonmaken

Experts delen hun beste tips om elk oppervlak te laten sprankelen voor zoete dromen en frisse ochtenden. Een rommelige slaapkamer is een enkeltje naar een rusteloze slaap. In dit artikel delen we de beste tips voor het slaapkamer schoonmaken om elke oppervlak sprankelend klaar te maken voor zoete dromen en verfrist ochtenden.

Klik hier voor onze hacks voor een keuken schoonmaken, hier voor onze hacks voor het schoonmaken van de badkamer en hier voor onze hacks voor het schoonmaken van de woonkamer.

12 hacks die de slaapkamer schoonmaken makkelijk maken

1. Kast

Plaats geurhangers in laden en berg ze op in kastplanken om de kleding fris te laten ruiken. Denk aan Oprah: jij krijgt een geurhanger, jij krijgt een geurhanger, iedereen krijgt een geurhanger! Elke keer wanneer je je kast opent verschijnt er geheid een lach op je gezicht.

Cederhout Tegen Motten Anti Mottenballen Premium Set

Slaapkamer schoonmaken

2. Hardhouten vloeren

Naast regelmatig vegen of stofzuigen met een opzetstuk met zachte haren dat de afwerking niet bekrast, kunt u hardhouten vloeren gemakkelijk diep reinigen. Gebruik een zachte reiniger die vloeren laat glanzen zonder ze glad te maken.

3. Wasserij

Houd wasmanden in elke slaapkamer – één voor lichte was en één voor donkere was zodat kleding niet op de grond belandt.

TrendyBlend Canvas Wasmand – Waterafstotend – Opvouwbaar

Slaapkamer schoonmaken

4. Haargereedschap

Om ophoping van stylingproducten van krultangen en stijltangen te verwijderen, giet u een kleine hoeveelheid ontsmettingsalcohol op een wattenschijfje, wrijft u zachtjes en veegt u af met een vochtige doek. (Zorg ervoor dat het gereedschap niet is aangesloten en volledig is afgekoeld.)

5. Ventilatieopeningen

Je kunt de afdekkingen losschroeven en ze door de vaatwasser laten lopen. Je moet altijd de binnenkant van de ventilatieopeningen stofzuigen. Ze zitten vol met haren van huisdieren, vuil en stof, dat terug de kamer in blaast en zich overal nestelt.

6. Plafondventilator

Schuif met behulp van een opstapkruk een oude kussensloop over een mes en trek het vervolgens terug. De kussensloop vangt al het stof op.

7. Jaloezieën

Jaloezieën zijn lastig schoon te maken, maar een stofzuiger met een opzetstuk voor een paardenhaarborstel zuigt gemakkelijk stof en vuil op. Veeg indien nodig elke lamel daarna af met een microvezeldoek.

Stofzuiger Combimond met Paardenhaar

Slaapkamer schoonmaken

8. Matrassen

Strooi baking soda helemaal over de bovenkant en laat het drie tot vier uur lang zijn ontgeurende magie werken. Zuig vervolgens elk spoor van poeder op. Het is alsof je op een gloednieuwe matras slaapt.

Gebruik voor bloedvlekken een mix van zuiveringszout, peroxide en originele blauwe afwasmiddel. Schrob de pasta op de plek en spoel vervolgens af door af te deppen met warm water, zorg ervoor dat de matras niet doorweekt wordt.

9. Kussens

Gebruik de hoge temperatuurinstelling van je droger om op de loer liggende ziektekiemen te doden.

10. Bekledingsvlekken


Gestoffeerde hoofdeinden kunnen nacht na nacht vlekken krijgen door haren die over de stof wrijven. Afwasmiddel is een sterke ontvetter, dus het werkt heerlijk op dit soort vlekken. Dep de plek voorzichtig met een paar druppels op een vochtige doek. Test het eerst door de oplossing aan te brengen op een gebied dat niet zichtbaar is.

10. Beddengoed

Was je lakens elke week. De meeste dekbedden, zelfs die gevuld met dons, kunnen (en moeten) elke zes maanden worden gewassen. Het is echter belangrijk om eerst de etiketten te lezen, omdat soms een bezoek aan de stomerij nodig kan zijn.

12. Stofnestjes


Om de stofklonters aan te pakken die zich vaak achter nachtkastjes en bedframes ophopen, moet u meubels van de muur verwijderen en grondig stofzuigen. De slaapkamer schoonmaken gebeurt dan pas écht grondig.