Sony Bravia Cam vertelt je wanneer je te dicht bij het scherm zit

Sony Bravia Cam

We konden niet ontsnappen aan het tijdperk van sociale afstand zonder een paar van de beste webcams die speciaal zijn ontworpen voor tv’s, zodat je videogesprekken kunt voeren zonder op te staan ​​van je bank. Maar de Sony Bravia Cam, onthuld tijdens CES 2022, is niet alleen een webcam – het is ook een sensor die automatisch de tv-instellingen aanpast op basis van je locatie en nabijheid. Het ondersteunt ook gebarenbediening.

De Sony Bravia Cam kan herkennen waar gebruikers zitten om beeld- en geluidsinstellingen zoals helderheidsniveaus te optimaliseren, en een gebruiker waarschuwen wanneer ze te dicht bij het scherm zitten. Als de Bravia Cam niemand in de kamer waarneemt, kan hij de tv uitschakelen om stroom te besparen. Al deze instellingen zijn afzonderlijk ingeschakeld, zodat gebruikers kunnen kiezen welke functies ze willen introduceren in hun Bravia Cam-ervaring.

Van deze Bravia Cam-functies ben ik het meest geïntrigeerd door nabijheidswaarschuwingen. Te dicht bij de tv zitten voor een langere periode kan schadelijk zijn voor de gezondheid van het oog. Terwijl volwassenen zich meer bewust moeten zijn van hoe dicht ze bij een tv moeten zitten, hebben kinderen mogelijk visuele waarschuwingen nodig. Wanneer de Bravia Cam merkt dat iemand te dicht bij de tv nadert, verschijnt er een pop-upbericht onder aan het scherm. Als de persoon te dichtbij blijft, blokkeert een melding op volledig scherm wat er op tv is en klinkt er een waarschuwing.

De Sony XR-65A84J – 65 inch – 4K OLED BRAVIA XR-TV tilt beeld en geluid naar een hoger niveau met de ingenieuze Cognitive Processor XR. Hij begrijpt hoe mensen zien en horen, voor een gloednieuwe ervaring die jou meeneemt.

Nu voor de minst overtuigende functie. Hoewel de Bravia Cam gebarenbediening belooft waarmee je door je tv kunt navigeren, heb ik het gevoel dat ik deze tool beter uitgeschakeld kan laten, vooral als de set far-field-microfoons heeft. Gebaarcontroles zijn vaak wispelturig, hoewel ik denk dat ik de Bravia Cam nog steeds het voordeel van de twijfel moet geven.

Ik zeg hetzelfde voor privacykwesties. Hoewel een apparaat dat bovenop mijn tv staat en naar me kijkt terwijl ik kijk, griezelig klinkt, kan ik het meer zien als een van de beste camera’s voor fotografie. De Bravia Cam is intelligent genoeg om te weten wanneer iemand in beeld is, maar het werkt niet geen acties of rollen opnemen om af te spelen. Er verlaten ook geen gegevens het apparaat. Er is zelfs een fysieke lenssluiter voor extra gemoedsrust.

Het feit dat de Bravia Cam een ​​webcam is die compatibel is met de beste videochat-apps voor je tv, is een kanttekening. Misschien ben ik gewoon moe van het gebruik van videogesprekken om contact te houden, maar je zult me ​​zeker niet betrappen op het pauzeren van The Book of Boba Fett om een ​​videochat te beantwoorden terwijl ik comfortabel op mijn bank zit.

Sony’s Bravia Cam komt samen met de Sony 2022 tv-serie en wordt geleverd met de nieuwe Z9K- en A95K-serie, die beide magnetische aansluitingen hebben om de camera rechtstreeks op de tv te monteren. Optioneel kunnen klanten een Bravia Cam toevoegen aan de 2022 A90K, A80K, X95K, X90K, X85K, X80K-serie via USB, hoewel er nog geen informatie is over hoeveel de webcam op zichzelf zal kosten.

U leest: Sony Bravia Cam vertelt je wanneer je te dicht bij het scherm zit

Ook populair: Apple MacBook Pro 14-inch review: verbluffend goede prestaties

Dit vind je misschien ook leuk: