Soorten trouwringen die de speciale dag onvergetelijk maken

v

Staat er in 2021 een trouwerij in de planning? Van harte gefeliciteerd! Een prachtig vooruitzicht van een memorabele dag. Wellicht heb je al bedacht welke trouwringen je wilt uitzoeken voor de grote dag. Er is ontzettend veel keuze als het gaat om het vinden van de perfecte ring. De klassieke ring met diamanten steen is een optie die altijd zal blijven bestaan en waar je op terug kan vallen. Voor komend jaar zijn er echter een aantal prachtige nieuwe trends in opkomst die je wellicht kunnen inspireren. Stuk voor stuk schitterende ringen met een eigen karakter die weleens kunnen dienen als dé ring voor jouw trouwerij. Daarom sommen wij voor jou de top vijf met soorten trouwringen trends voor komend jaar op!

De top 5 soorten trouwringen die we gaan zien in 2021

Trend 1. Smaragd trouwring

De smaragd ring is een klassieker. De prachtige groene steen heeft onder andere de kleur van duurzaamheid, iets wat vandaag de dag veel vaker terugkomt. Van de Smaragd wordt verwacht dat het de ‘It’-steen van 2021 zal worden. Het wordt geassocieerd met sereniteit en een nieuw begin. De smaragd steen is bovendien een zachtere steen dan diamant. Deze trouwringen verdienen het dan ook met zorg behandeld te worden

Trend 2. Roos geslepen diamanten trouwring

Een traktatie voor het oog is een roos geslepen trouwring zonder meer. Doordat de bodem van de steen plat is en de bovenkant koepelvormig, doet ze denken aan een rozenkop. Doordat de steen zo gevormd is, lijkt hij groter dan het werkelijke karaatgewicht. In de 16e eeuw werd deze vorm ontworpen, en dit jaar zal het in populariteit toenemen. En terecht. De look van de steen is romantisch en het heeft iets antieks, wat mooi aansluit bij de vintage en retro trend van de laatste tijd.

Trend 3. Open trouwring

De open trouwring staat voor moderne liefde. Het is een niet-traditionele maar ongelooflijk chique keuze, deze ring met een serieus romantische symboliek. Ook wel bekend als de ‘Toi et Moi’ ring door één diamant of meerdere diamantjes aan twee kanten. Met deze trouwring wordt de gedachte van twee zielen die een worden stijlvol gesymboliseerd.

Trend 4. Blauwe steen trouwring

We kennen natuurlijk de saffier steen trouwringen als een klassieker, maar in 2021 zullen nog meer blauwe steen trouwringen haar intrede doen. Denk aan aquamarijnen, toermalijnen, topaas, tanzaniet en blauwe opalen. Het Het prachtige effect van de romantische blauwe steen is dat ze er schitterend uitzien met zowel platina als geelgouden zettingen.

Trend 5. 3 diamanten trouwring

Een plaatje voor het oog met drie keer zoveel bling: de 3 diamanten trouwring gaan we komend jaar vaak terug zien. Er wordt bij deze prachtige ringen veelal gebruik gemaakt van ronde of getrapte zijstenen, vooral baguettes en trapeziums, om een ​​groter middenstuk op een effen band te accentueren. Deze klassieker wordt zo in een pittiger jasje gestoken.