Sparen voor een designertas? Met deze 5 tips krijg jij je droomtas!

Sparen voor designertas

Ben je op zoek naar je eerste of volgende aankoop van een designertas? Aan een designertas hangt meestal een flink prijskaartje, dus het is zeker een aankoop die je goed wilt doen. Bewaar dit bericht – hieronder vind je 5 tips voor het sparen van een designertas waarmee je je verlanglijstje kunt verfijnen! Weet je nog niet welke tas je moet kopen? Bekijk onze post over de beste designertassen om in te investeren.

De stijl

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de huidige trendtas te kopen die overal op Instagram te vinden is, zijn deze tassen over het algemeen geen klassieke stijlen die je jaren later wilt bereiken. Designertassen zijn een investering, dus investeer in iets klassieks en tijdloos waar u maximaal gebruik van kunt maken, vooral voor uw eerste designertas. Trendtassen behouden hun waarde ook niet zo goed als klassieke tassen als je ooit besluit ze door te verkopen.

Vraag jezelf af of je jezelf deze tas over vijf of tien jaar ziet gebruiken. Als het antwoord nee is, wil je dan echt veel geld uitgeven aan een tas die je waarschijnlijk over een jaar of twee alleen maar probeert door te verkopen? Wat je ook koopt (zelfs als het een trendstuk is), zorg ervoor dat het iets is waar je echt van houdt!

Het is ook de moeite waard om een ​​lijst te bekijken van de merken die u overweegt en uit te zoeken welke merken de meest voorkomende prijsverhogingen hebben. Als het een klassieke tas is van een merk dat elk jaar prijsverhogingen heeft ondergaan, zet hem dan bovenaan je lijst. Het is waarschijnlijk dat het alleen maar duurder zal worden naarmate de jaren verstrijken!

De Gucci – 449654_BMJ1G designertas

Sparen voor designertas

De kleur

Een van de eerste factoren waar je aan moet denken bij het sparen voor een designertas is de kleur. Hoewel felle kleuren leuk kunnen zijn, moet je er rekening mee houden dat ze misschien moeilijker te combineren zijn met veel van je outfits, en dat je daardoor misschien minder uit de tas haalt dan je aanvankelijk had gedacht. En als je je tas later ooit wilt doorverkopen, behouden gekleurde tassen vaak niet zoveel van hun oorspronkelijke waarde als een tas in een neutrale kleur.

Neutrale kleuren zijn onze go-to omdat ze bij bijna elke outfit kunnen worden gedragen en neutrale kleuren zijn altijd klassiek. Tassen in donkere neutrale kleuren zijn geweldig omdat ze niet zo gemakkelijk vlekken vertonen als lichtere kleuren zoals beige en wit, zodat ze er langer als nieuwer uitzien.

De sluiting en bandjes

Dus je hebt een tasstijl gevonden waar je dol op bent, in een kleur waarvan je weet dat je er veel uit zult halen. Let vervolgens goed op de sluiting, want dit kan een grote factor zijn in het feit dat je de tas gaat liefhebben en gebruiken. Als het niet gemakkelijk te openen en te sluiten is, zal het na verloop van tijd alleen maar vervelend zijn om te gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is de Celine Trapeze. Hoewel we dol zijn op het algehele uiterlijk van deze tas, moet je om toegang te krijgen tot de binnenkant de sluiting openen, de flap optillen en vervolgens de ritssluiting losmaken – het is niet de meest handige tas om te gebruiken, en als het niet gemakkelijk te gebruiken is, zal het niet zo vaak gebruiken.

Bekijk ook welke riemopties de tas heeft. Onze favoriete tassen hebben zowel een handvat aan de bovenkant als een crossbody-riem of een schouderriem (zoals de Celine Nano Bagage en Celine Belt Bag). Crossbody-tassen zijn geweldig omdat je handsfree kunt zijn, zodat je je telefoon in de ene kunt houden en je koffie in de andere! We hebben hier enkele van de beste designer crossbody-tassen verzameld om in te investeren. Tassen die alleen een handvat aan de bovenkant hebben (zoals de Celine Mini Luggage) kunnen onhandig zijn in het gebruik omdat je de tas altijd in één hand moet houden en niet over je schouder kunt passen.

De Coccinelle – Arlettis handtas

Sparen voor designertas

De veelzijdigheid

Bonuspunten als de designertas die je overweegt aan te schaffen, zowel overdag als ‘s avonds kan worden gebruikt. Je wilt ook een tas die past bij je dagelijkse stijl en bij wat je realistisch gezien regelmatig draagt.

Sommige factoren waarmee u rekening moet houden bij het nadenken over veelzijdigheid, zijn het algehele uiterlijk van de tas en de grootte. Als de tas erg ongestructureerd is en er casual uitziet, is het waarschijnlijk niet iets dat je ook wilt gebruiken voor je avonddiner. Een klassieke Chanel-tas is een geweldige tas voor elke gelegenheid, omdat hij ruim genoeg is voor je dagelijkse benodigdheden, maar toch klein genoeg om te dragen bij een ruimtelijke gelegenheid, en de algehele look is zo klassiek en chic.

Voor je eerste aankoop is het altijd een goed idee om te kiezen voor een klassiek silhouet in een middelgroot formaat. Je wilt er zeker van zijn dat het een tas is die je het hele jaar door maximaal kunt dragen.

Het leertype

Gebruik je deze tas als je dagelijkse tas? Als dat zo is, overweeg dan om te kiezen voor leer dat niet snel krast, zoals het leer met reliëf op deze YSL-tassen of het generfde leer op deze Celine Belt Bag. Houd er rekening mee dat gladde lederen afwerkingen (zoals op deze Celine-bagagetas) en zachter leer zoals lamsleer gemakkelijk kunnen krassen en daarom waarschijnlijk niet zo goed zullen dragen als een tas met duurzamer leer.

Als de tas een gelegenheidstas is, is het leertype minder belangrijk, omdat deze waarschijnlijk niet zo veel wordt gebruikt als een alledaagse tas. Ga je toch voor een tas van zacht leer, zorg er dan voor dat je deze goed opbergt zodat hij zijn vorm niet verliest. Het is belangrijk op te merken dat het op de juiste manier bewaren van uw designertassen helpt om ze langer in hun beste staat te houden en te voorkomen dat ze na verloop van tijd hun vorm verliezen. Zorg ervoor dat je onze post over het opslaan van designertassen leest.

De Coach – Handtas Parker – Tan Black

Sparen voor designertas

Ook jíj kan sparen voor een designertas!

We hopen dat deze tips je hebben geholpen bij het sparen voor een designertas! We raden je zeker aan om een ​​tas persoonlijk te bekijken voordat je hem koopt om te controleren of de maat en vorm bij je frame passen (crossbodytassen zitten bijvoorbeeld voor iedereen anders, afhankelijk van hun lengte), en ook het gewicht van de tas te controleren. Sommige tassen kunnen behoorlijk zwaar zijn, zelfs zonder dat er iets in zit, dus dit is iets dat je zeker wilt overwegen.

Vergeet ten slotte niet te genieten van je tas! Tassen worden gekocht om te gebruiken, dus wees niet bang om ze te gebruiken of aan de wereld te laten zien – het is een grote aankoop die je hebt gedaan, je verdient het!

U leest: Sparen voor een designertas? Met deze 5 tips krijg jij je droomtas!

Ook populair: Top 5 mooiste Chanel zonnebril voor dames aller tijden

Dit vind je misschien ook leuk: