Sportkleding ruikt muf? Gebruik deze 5 tips voor frisse sportkleding

sportkleding-ruikt-muf

Sporten kan heerlijk zijn, maar staat tegelijkertijd garant voor een flink potje zweten. Er is dan ook niks fijner dan je workout sessie met een schone set sportkleding te beginnen. Maar…je sportkleding ruikt muf? Geen paniek! Hier zijn enkele eenvoudige tips en trucs om je sportkleding fris te laten ruiken (zowel voor als zelfs na de meest intensieve trainingssessies)!

Gebruik deze 5 tips tegen muffe sportkleding

1. Weken in azijn
Meng 1 eetl. azijn in ½ emmer koud water. Laat je sportkleding nu 20 minuten in deze oplossing weken. Hierna kunt u uw kleding gewoon wassen zoals u gewend bent. Azijn helpt de ingesloten lichaamsgeuren uit je trainingskleding te verwijderen.

2. Was regelmatig
Natuurlijk! Indien mogelijk moet u uw trainingskleding na elke trainingssessie wassen. Zo blijft je kleding schoon en ruikt het fris.

3. Luchten
Heb je simpelweg geen tijd en vind je het lastig om je kleding meerdere keren per week te wassen, hang je gymkleding dan gewoon in een goed geventileerde ruimte. Ze drogen snel uit en dit zal helpen bij een zweterige, muffe geur.

Robijn Dry Wash Spray Original neutraliseert nare geurtjes, ontkreukt onmiddellijk, verzacht de stoffen en herstelt de vorm van je kleding

Sportkleding ruikt muf

4. Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel
Te veel wasmiddel toevoegen bij het wassen van je sportkleding is een veelgemaakte fout. Als u meer wasmiddel gebruikt, worden uw ze niet schoner, maar er zullen zich zeepresten ophopen die de zweetgeur in de stof vasthouden. Gebruik gewoon de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel om je stinkende gymkleding te wassen, en het komt goed.

5. Kies het juiste type wasverzachter
Sommige wasverzachters kunnen de vorm van uw ultra-dure stretchy workout-pasjes verpesten. Ze kunnen ook een coating op uw kleding achterlaten die het ademend vermogen verhindert. Op deze manier kunnen wasverzachters contraproductief werken, omdat ze geurtjes in stinkende sportkleding kunnen vasthouden.

U leest: Sportkleding ruikt muf? Geruik deze 5 tips voor frisse sportkleding

Ook populair: Jabra Elite 4 Active review: de onverslaanbare sport oordoppen