Stijve onderrug soepel maken: gebruik magnesium olie!

Stijve onderrug soepel maken

We hebben het vast allemaal eens meegemaakt: moeite hebben met opstaan of bewegen door een stijve onderrug. Het is algemeen bekend dat na veel beweging het lichaam uitgeput raakt van essentiële mineralen en voedingsstoffen. Elk deel van het lichaam wordt gepusht om optimaal te presteren, waarbij allerlei chemische reacties in het lichaam plaatsvinden. Na die oefening is voldoende spierherstel vereist. Of het nu gaat om rust of om de spieren van de juiste voedingsstoffen te voorzien, experts weten dat magnesium olie een stijve onderrug soepel kan maken; het zorgt voor directe spierontspanning wanneer het aangebracht is op de zere spieren. Een verademing.

De bestverkochte magnesium olie op bol.com is de Lifeforce Magnesium Olie 100% natuurlijk en zuiver. Binnen enkele minuten ervaar je de voordelen. Het is een effectieve oplossing voor spierpijn, spierkrampen en vermoeidheid

Stijve onderrug soepel maken

Hoe ontstaat een stijve onderrug?

Een stijve onderrug ontstaat meestal doordat de spieren verkrampt zijn geraakt. Mensen die vaak in beweging zijn zoals atleten, ervaren spierzwakte, krampen, slechte bloedsomloop en nek- en schouderpijn. De spieren kunnen verkrampt en samengetrokken zijn na intensieve training en wedstrijden, wat pijn en ongemak veroorzaakt. Onderzoek toont aan dat magnesium bijdraagt aan flexibiliteit en blessures helpt voorkomen door stijve spieren los te maken. Door een spier te spannen, kan deze spasmen of strakker worden, en kan deze erg pijnlijk aanvoelen.

Stijve onderrug soepel maken met magnesium olie

Magnesium olie kan in de huid worden gespoten of gewreven en wanneer het wordt aangebracht, wordt het onmiddellijk opgenomen, waardoor pijnverlichting en spierontspanning worden verkregen. Magnesium olie, waarvan is aangetoond dat het ontspanning biedt en ook de slaap verbetert, kan worden gebruikt als een spray, die in de huid trekt zonder een residu achter te laten. Van magnesium is ook bekend dat het de beweeglijkheid en het herstel van gewrichten verbetert en positieve effecten heeft op het zenuwstelsel. Door de olie op de huid aan te brengen, kan het magnesium sneller in de bloedbaan terechtkomen en neemt de hoeveelheid magnesium in de lichaamsweefsels toe; onthoud dat de huid eigenlijk het grootste orgaan van het lichaam is voor absorptie.

Zo gebruik je magnesium olie:

Masseer de olie lichtjes in de stijve onderrug na veel beweging, een training of voor het slapen gaan. Een jeukend gevoel (dat wel afneemt) duidt op een magnesiumtekort, maar hoe vaker je de olie aanbrengt zou dit gevoel moeten verminderen.

Stijve onderrug soepel maken

Hoe werkt magnesium olie voor de onderrug?

Er zijn drie soorten magnesium geassocieerd met spierherstel. Er zijn andere soorten magnesium die andere voordelen bieden, maar deze drie zijn het meest relevant.

  • Magnesiumsulfaat. Studies tonen aan dat inname zelfs de natuurlijke huiveringsreactie van het lichaam kan stoppen. Het heeft een goede absorptie, vandaar dat baden in Epsom Salts populair is.
  • Magnesium chloride. Het meest voorkomende type magnesium voor krampen in de benen, het wordt gewonnen uit zout water of uit rotsen. Een studie uit 2008 ontdekte dat MC rotsoesters ontspant.
  • Magnesium citraat. Dit is het gemakkelijkst te verteren en wordt meestal oraal ingenomen.

Doorgaans bevat het lichaam 20-30 gram magnesium, voornamelijk in het skelet en de spieren. Magnesium is een essentiële lichaamsvoedingsstof die verantwoordelijk is voor meer dan driehonderd biochemische reacties. Een molecuul dat verantwoordelijk is voor het omzetten van chemische energie is adenosinetrifosfaat (ATP). ATP-productie is afhankelijk van magnesium. Magnesium regelt calcium op het celmembraan, waardoor spiercontractie en ontspanning mogelijk wordt.

Veel voedselbronnen bevatten magnesium, maar studies tonen aan dat mensen de aanbevolen dagelijkse inname van 350 mg niet halen. Magnesium wordt vaak de vergeten elektrolyt genoemd. Te veel magnesium kan ook negatieve effecten hebben met een verhoogd risico op misselijkheid, diarree en krampen.

Gelukkig zijn de nieren uitstekend in het beheersen van het magnesiumgehalte door de hoeveelheid magnesium die in de urine vrijkomt te bepalen. Een laag magnesiumgehalte kan een opeenhoping van melkzuur in het lichaam veroorzaken, waardoor spierverbranding, krampen of uitputting kunnen ontstaan. Het zijn de spieren die herstellen van het gebrek aan zuurstof in de bloedbaan, omdat magnesium nodig is om rode bloedcellen aan te vullen. Het lichaam heeft ongeveer 15% meer magnesium nodig bij inspanning dan bij rust.

U leest: Stijve onderrug soepel maken: gebruik magnesium olie!

Ook populair: Yoga met rugklachten: dit is belangrijk om te weten