Suikerwax voor bikinilijn zelf maken met dit DIY recept

suikerwax bikinilijn

Als je een doe-het-zelver bent, is het waarschijnlijk net zo routinematig om eigeel in je haar of avocado op je gezicht te doen. En hoe zit dat met lichaamshaar? Hoewel er sommige dingen zijn die we liever aan de profs overlaten, is suiker er een die – als het correct wordt gedaan – kan worden toegevoegd aan je doe-het-zelf-arsenaal. Maar laten we het eerst hebben over de voordelen. Sugaring zou de primaire methode van ontharen zijn in het oude Egypte (Cleopatra was misschien zelfs een fan), en met een goede reden. Daarom delen we in dit artikel het meest natuurlijke suikerwax voor bikinilijn recept.

Ten eerste zijn de ingrediënten in de eigenlijke pasta volledig natuurlijk, waardoor ze een droom zijn voor gevoelige huidtypes. Dan is er het feit dat suiker aan de wortel van het haar trekt, en minder op de huid (re: het is minder pijnlijk). Als je dik haar hebt, is harsen misschien een betere keuze, maar suikers wordt geprezen door mensen met fijn haar vanwege het gebruiksgemak en de veelbelovende resultaten. We spraken met twee waxprofessionals, Cindy Barshop, oprichter van VSpot Medi Spa en Rachael Gallo van Exhale Spa, om te weten te komen hoe je thuis een suikerwax kunt maken.

Suikerwas is een volledig natuurlijke waxoplossing die al vele jaren wordt gebruikt. De voordelen van suikerwax zijn de exfoliërende en hydraterende resultaten, die normaal gesproken niet worden gevonden na waxen of scheren. Terwijl scheren ingegroeide haartjes kan veroorzaken bij grovere haartypes en het haar snel teruggroeit, trekt suiker uit de wortel, wat leidt tot een langduriger, meer permanente haarvermindering. De resultaten kunnen tot 28 dagen aanhouden (indrukwekkend) en het kan worden gedaan met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt (score!).

DIY Suikerwax voor bikinilijn recept

Hier is alles wat je nodig hebt voor een thuisrecept voor suikerwas, volgens Gallo.

 • 1 kopje witte suiker
 • 1/8 kopje citroensap (of appelciderazijn)
 • 1/8 kopje warm water

instructies:

 1. Plaats een middelgrote pan op het fornuis en voeg alle ingrediënten toe aan de pan.
 2. Breng het mengsel op hoog vuur aan de kook en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
 3. Zodra het mengsel begint te borrelen, zet u het vuur laag en blijft u regelmatig roeren.
 4. Haal de pan van het vuur als het mengsel goudbruin wordt. De consistentie van uw suikerpasta moet vergelijkbaar zijn met hete siroop. Als het zo dik is als honing, verwarm het dan iets langer.
 5. Breng over naar een kom en laat de pasta 30 minuten afkoelen. De was moet nog warm zijn, maar gemakkelijk te manipuleren.

We raden het gebruik van witte suiker aan voor een suikerpasta, omdat het moeilijk is om de kleurverandering te zien met bruine suiker en het te snel hard wordt.

De huid voorbereiden voor sugaring

Barshop raadt aan om het gebied dat moet worden gesuikerd te reinigen met een natuurlijke zeep zoals Cetaphil Milde Huidreiniger en licht te exfoliëren. Het gebied moet schoon en vrij zijn van lotions en oliën en als je huid gevoelig is voor vettigheid, kun je overtollige olie verwijderen met een lichaamsdoekje of toverhazelaar. Als je een door de zon verbrande huid of geïrriteerde, open zweren hebt, vermijd dan suiker op die gebieden.

De Cetaphil Milde Huidreiniger is de best beoordeelde zeepvrije huidreiniger op bol.com

suikerwax bikinilijn

Hoe u de DIY suikerwax gebruikt

Uw DIY suikerwax kan op het gezicht of lichaam worden aangebracht, zolang de lengte van het haar ten minste 2,5 cm is. (Ook suikers krijgen bonuspunten omdat er geen stoffen strips nodig zijn). Hier is hoe u de pasta gebruikt:

 1. Houd de was vast met de toppen van je vingers en duim.
 2. Verspreid de wax in de richting waarin de haartjes groeien.
 3. Trek met de andere hand aan de aangeleerde huid en verwijder de wax in een snelle beweging in de tegenovergestelde richting.
 4. Trek de was altijd parallel aan de huid af (nooit in een opwaartse beweging).
 5. Als je extra pasta hebt, bewaar deze dan in een plastic bak op kamertemperatuur.

Heeft u haast? U kunt het afkoelproces van de pasta te versnellen door het in een bal te lepelen en het een paar minuten in een kom met water op kamertemperatuur te plaatsen.

Nazorg

Nadat het haar is verwijderd, verwijdert u eventuele waxresten van de suikerwax voor bikinilijn met een huidwaxverwijderaar of warm water en een washandje. Je kunt ook een tot twee dagen na het sugaring regelmatig een antiseptische crème aanbrengen. We raden aan om kokosolie te gebruiken om de zuurgraad van het citroensap te verminderen en de huid te kalmeren. Als je je bikinilijn of oksels aan het sugaren bent, vermijd dan sporten of hete baden te nemen – deze gebieden kunnen gevoelig zijn voor warmte.

De Clean and Easy After Wax Remover verwijdert mild wax resten van de huid

suikerwax bikinilijn

Ook populair: Voetcrème voor droge voeten: Ecooking Overnight Foot Cream

Dit vind je misschien ook leuk: