The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution review

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution review

Na jaren te hebben gehoord over hoe geweldig The Ordinary is, kwam ik er eindelijk aan toe om het merk zelf te proberen toen ik op zoek was naar een nieuwe toner om in te investeren. Ik besloot te gaan voor The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution met Glycolzuur. Glycolzuur is een alfahydroxyzuur dat de huid exfolieert. Deze 7% toning-oplossing biedt milde exfoliatie voor een betere uitstraling van de huid en zichtbare helderheid. De formule verbetert ook het uiterlijk van de huidtextuur bij langdurig gebruik. Dat klinkt natuurlijk goed, helemaal omdat ik nogal een grauwe en oneffen huid kan hebben. In deze The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution review deel ik mijn ervaringen na een maand gebruik van dit veelbelovende product van The Ordinary.

Een 240ml The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution flacon is voor €25 bij bol.com verkrijgbaar

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution review

Over de ingrediënten

Ingrediënten: Water, Glycolzuur, Rosa damascena bloemenwater, Centaurea cyanus bloemenwater, Aloë Barbadensis Bladwater, Propaandiol, Glycerine, Triethanolamine, Aminomethyl Propanol, Panax Ginseng Wortel Extract, Tasmannia Lanceolata Fruit/Blad Extract, Asparaginezuur, Alanine, Glycine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Fenylalanine, Glutaminezuur, Arginine, PCA, Natrium PCA, Natriumlactaat, Fructose, Glucose, Sucrose, Ureum, Hexylnicotinaat, Dextrine, Citroenzuur, Polysorbaat 20, Gellangom, Trinatrium Ethyleendiaminedisuccinaat, natriumchloride, hexyleenglycol, kaliumsorbaat, natriumbenzoaat, 1,2-hexaandiol, caprylylglycol.

  • The Ordinary is een dierproefvrij merk.
  • Kan gevoelig zijn op een gevoelige huid.
  • Tasmannia Leaf Extract werkt verzachtend en vermindert roodheid en ontsteking.

De verpakking

De Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution wordt eigenlijk geleverd met twee verschillende doppen – een is het typische deksel dat ervoor zorgt dat uw product goed gesloten is, terwijl er ook een spuitdop bij zit – in feite regelt het de hoeveelheid product die u in één keer gebruikt. Ik was aanvankelijk een beetje verbaasd, maar toen realiseerde ik me dat het eigenlijk heel handig was, vooral als je van plan bent om het in je koffers te pakken en lekkage wilt voorkomen. Het bespaart u ook veel onnodige verspilling bij het uitgieten van de toner.

Het gebruik je dit product?

Dompel na het reinigen van het gezicht een wattenschijfje in de oplossing en laat het zachtjes over het gezicht glijden. Gebruik MAX eenmaal per dag en alleen ‘s avonds, omdat de huid hierdoor lichtgevoelig wordt.

Textuur

Het is een zeer lichtgewicht vloeistof die je als water kunt aanzien, totdat je het op je huid gebruikt en dan voel je het prikkende gevoel. Het verstopt de poriën zeker niet, maar sommige mensen vinden de tinteling misschien onaangenaam of zelfs zeer vervelend.

Effectiviteit

Ik moet vooraf zeggen dat ik geen onbekende ben met glycolzuur, dus mijn ervaring met het gebruik hiervan kan verschillen van die van jou. Mijn laatste ervaring met was met de Pixi Glow Tonic.

Omdat het enige tijd geleden was dat ik voor het laatst een GA-toner gebruikte, gebruikte ik deze spaarzamer, slechts één keer ‘s avonds op 2 of 3 dagen per week. Het brandde een beetje in mijn gezicht en ik merkte dat het prikkende gevoel meer prominent aanwezig is op mijn puistjes. Het gevoel is niet al te onaangenaam en houdt niet te lang aan, dus als je voelt dat deze toner in je gezicht prikt, vat het dan niet op als een normaal teken – het is absoluut NIET normaal!

Ik heb The Ordinary voor de nacht een maand aangebracht en ik denk dat ik na ongeveer twee weken een aanzienlijke verbetering in mijn huidskleur en vlekken zag, met name enkele hardnekkige acne littekens.

Een pro-tip: ik gebruik dit graag op mijn neus en wangen, omdat dit gebied bijzonder vatbaar is voor mee-eters. Het duurt even, maar je zult zien dat bij aanhoudend gebruik je mee-eters zullen verdwijnen!

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution review: eindoordeel

Ik weet dat veel mensen Pixi Glow Tonic liefhebben of haten, maar de glycolzuurtoner van The Ordinary wordt door de meeste huidtypes veel gunstiger beoordeeld. Persoonlijk denk ik dat TO’s toner meer consistente en zichtbare resultaten heeft opgeleverd. De resultaten van Pixi Glow Tonic zijn na een tijdje een beetje afgevlakt, maar de eerste doet nog steeds goed werk om mijn onvolkomenheden te vervagen en mijn huid op te fleuren. Daarnaast moet ik zeggen dat The Ordinary echt een veel betere prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Wat dat betreft, raad ik nog steeds aan om The Ordinary’s Glycolic Acid Toner te proberen ALS je eerdere ervaring hebt met het gebruik van glycolzuur. 7% GA is geen grap, vooral niet op een gevoelige huid. Als je hier echt je maagdelijke GA-ervaring van wilt maken, raad ik aan om het slechts één keer per week ‘s avonds te gebruiken, voordat je het geleidelijk verhoogt tot ongeveer drie keer per week.

Ik gebruik The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution in mijn wekelijkse routine, met name voor de ‘off days’ wanneer mijn huid een kleine boost nodig heeft. Het is een snelle manier om wat exfoliatie toe te voegen als je geen tijd hebt om een meer grondige routine te doen, en het is gewoon een stabiele vaste stof die je in je repertoire kunt houden voor een heldere huid. Ja, ik ben blij dat ik deze toner heb leren kennen en hij zal voorlopig in mijn vaste kern met beauty favorieten blijven zitten.

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution review

U leest: The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution review

Ook populair: Vichy Mineral 89 Serum review: een lichtgewicht en voedend serum