Tiffany & Co Sheer review: als een beekje door een bloemenveld

Tiffany & Co Sheer review

Veel flankers lezen als slechte remixen van hun originele pijlergeuren, terwijl anderen trots staan ​​​​als unieke, welkome spin-offs op het olfactieve DNA van hun voorganger. Zelden echter blijkt een flanker zelfs beter te zijn dan het origineel – en dat is voor mij het geval bij Tiffany Sheer. In deze Tiffany & Co Sheer review lees je mijn mening over deze fijne, frisse parfum.

De geur van een frisse lentemorgen

Gecomponeerd door Daniela (Roche) Andrier, werd Tiffany Sheer gelanceerd in 2019. Het is een Eau de Toilette, en voor een geur geïnspireerd op diamanten, zou dit een van de redenen kunnen zijn waarom ik denk dat het veel beter werkt dan de originele Tiffany (die is een Eau de Parfum).

Tiffany Sheer opent met de kenmerkende zwarte bes van het origineel, fruitig en bitter, maar toch zachter dan in de EdP. Dit wordt gevolgd door delicate, citrus-groene petitgrain, die een luchtig en (perfect in-the-thema) sprankelend gevoel van frisheid aan de geur geeft.

Het hart en de basis zijn gefocust op roos (waar ik niet veel van krijg), en iris, zacht poederachtig maar niet make-up of wortelachtig. Ik geef toe, ik mis de subtiele nuances die deze noot presenteert in Prada Infusion d’Iris¹ of Hermès Hiris, en hier (zoals in de originele Tiffany) voelt het een beetje… flauw. Toch, gecombineerd met een vage hint van ylang ylang, is het resulterende akkoord mooi genoeg – een zachte, lichte, frisse bloemengeur. Er is ook een nitid maar niet overweldigend vleugje witte musk, wat de geur een schoon, geruststellend gevoel geeft.

Geur impressies

Noten: (Top) zwarte bes, petitgrain; (Hart)roos, ylang ylang; (basis)iris, musk.

Kleurindruk: Transparant Aqua.

Roept op: Een heldere, glinsterende beek die door een bloemenveld stroomt; een frisse lentemorgen.

Gelijkaardig aan: Tiffany & Co. Tiffany; Bvlgari Omnia Kristallijn; Bvlgari Eau Parfumée au thé blanc.

Seizoen en gelegenheid: vroege lente tot zomer, overdag. Casual tot casual gekleed.

Tiffany & Co Sheer review 2

Mijn Tiffany & Co Sheer review geeft deze parfum een 8

Tiffany Sheer opent een beetje scherp en bitter door de zwarte bes, droogt op tot een koele, lotionachtige schone geur. Vanwege zijn lichtheid vind ik het mooier en meer diamanten oproepend dan het origineel. Een fijne, elegante en luchtige geur, heerlijk voor zowel koele lente- als warme zomerdagen. Mijn Tiffany & Co Sheer review geeft deze fijne parfum een dikke 8!

Ook populair: Yves Saint Laurent Mon Paris review: een heerlijke smoothie