Top 10 antislip voor schoenen tips: zo maak je gladde zolen stroef

antislip voor schoenen

In het verleden waren degenen die deel uitmaken van de foodservice-industrie, evenals de medewerkers van de gevangenis, de enigen die moesten investeren in en het dragen van antislip schoenen. Het was te wijten aan de noodzaak om de kosten en frequentie van verwondingen veroorzaakt door uitglijden en vallen aanzienlijk te verminderen. In de afgelopen jaren zijn echter steeds meer werknemers en werknemers die verplicht ​​antislip voor schoenen op de werkplek nodig hebben. Dit zijn onder meer dierenartsen, technici, restaurantmedewerkers, verpleegkundigen, ander medisch personeel en alle andere medewerkers die constant worden blootgesteld aan natte vloeren met verschillende texturen.

Als jij een van hen bent, is het het beste om in de eerste plaats een slipvaste of antislipschoen te hebben. Als u er geen heeft, kunt u er zeker van zijn dat er manieren zijn om uw schoen antislip te maken. Dus hier zijn enkele effectieve tips om schoenen antislip te maken, zodat u uw schoenen effectief kunt maken in het weerstaan ​​van slips die tot verwondingen kunnen leiden, zelfs als ze niet antislip waren toen u ze voor het eerst kocht.

10 tips voor antislip voor schoenen

Tip 1 – Schuur de zool van je schoenen

Deze tip is erg handig, vooral als je de tractie van je werkschoen of laarzen wilt verbeteren. Door aan de onderkant of zool van je schoen te schuren, kun je hem grip geven, wat een enorme hulp is om hem antislip te maken.

Wat je moet doen om je schoen zo’n extra tractie en grip te geven, is door de zolen te schrapen. U kunt het tegen schurende oppervlakken, zoals grind of ruw beton, schrapen.

Als je een nieuwe schoen hebt, houd er dan rekening mee dat deze bijzonder glad is omdat deze hoogstwaarschijnlijk een perfect gladde zool heeft. Daarom moet u het vaak dragen en vervolgens schrapen of schuren om de slipweerstand te verbeteren.

Tip 2 – Gebruik schuurpapier om de zolen te schuren

Het is ook mogelijk om antislip voor schoenen te creëren door de zolen direct af te schuren met schuurpapier. Dit is een geweldig alternatief, vooral als je huidige situatie of omgeving het moeilijk voor je maakt om je schoenen op een ruw oppervlak te schuren.

Met behulp van deze tip hoeft u ook niet te wachten tot de zool volledig is versleten, waardoor u zich zorgen hoeft te maken dat u uitglijdt terwijl u nog in de wachtperiode zit. Een schuurmiddel, zoals schuurpapier, kan u in dit geval helpen. Verwijder gewoon je schoen van je voeten en gebruik het schuurpapier om de gladste delen van de zool te wrijven.

Zorg ervoor dat het wrijven vooral gericht is op die gladde delen die vaak in contact komen met de vloer. Ga door met deze tip totdat de beoogde delen al een meer getextureerd of ruwer gevoel hebben. U

kan verwachten dat deze tip werkt met behulp van een vrij grof schuurpapier.

U kunt echter ook fijner schuurpapier gebruiken, maar het zou het beste zijn als u een 50-korrelig papier opzij zet voor deze specifieke taak. Houd er ook rekening mee dat het niet voor alle zolen geschikt is. Het is misschien niet ideaal voor zolen met een natuurlijkere en kartonachtige textuur, wat je vaak zult zien in platte schoenen en sandalen.

Tip 3 – Plak twee zelfklevende pleisters

Deze tip is een enorme hulp, vooral als je door je werk vaak hard valt, zelfs als je een schoen van hoge kwaliteit draagt. Wat u moet doen, is twee zelfklevende pleisters pakken en deze vervolgens aan de achterkant van het voorste gedeelte van uw schoeisel plakken.

Zorg ervoor dat u de pleister ook op de hiel legt, dit helpt bij het verbeteren van de grip. Daarmee voorkom je mogelijke vallen en struikelen. Je kunt ook verwachten dat deze tip werkt als een snelle oplossing als je al bijna geen tijd meer hebt omdat je je schoenen echt moet dragen.

Bestel 5 paar zelfklevende Antislip Zolen Pads schoenen en pumps voor €6,95

antislip voor schoenen

Tip 4 – Profiteer van een nagelvijl of een grippad

Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​nagelvijl te gebruiken om je schoen antislip te maken. Wat u moet doen, is de nagelvijl op dezelfde manier gebruiken als het schuurpapier. Gebruik het gewoon om de platte en gladde delen van de schoen te schuren, vooral die die vaak in contact komen met de vloer.

Kies indien mogelijk voor metalen nagelvijlen, omdat deze als het meest efficiënt worden beschouwd. Het is echter ook mogelijk om een ​​nagelvijl te gebruiken. Houd er bovendien rekening mee dat je, net als wanneer je het schuurpapier gebruikt, Hiervoor een grovere nagelvijl nodig hebt, omdat dit kan helpen om betere resultaten te behalen.

Je kunt ook profiteren van een grippad, vooral als je schoeisel hebt dat al versleten is. Om van deze oplossing gebruik te maken, hoeft u alleen maar de getextureerde pads op de zool van uw schoen te plaatsen.

Zorg ervoor dat u alleen die grippads koopt die van goede kwaliteit zijn. Door te investeren in een hoogwaardige pad, weet je zeker dat je schoen niet plakkerig gaat aanvoelen. Gelukkig zijn grippads echt betaalbaar en gemakkelijk toegankelijk, dus je zult nooit moeite hebben om van deze oplossing te profiteren.

Tip 5 – Maak je schoen antislip met een spraypad of haarlak

Een andere effectieve oplossing om een ​​schoen antislip te maken is de spraypad. De spraypad, ook wel spray-on coating genoemd, staat bekend als een geweldig alternatief voor zelfklevende pads. Houd er echter rekening mee dat spraypads in verschillende soorten verkrijgbaar zijn, dus het is het beste om er een te zoeken die echt compatibel is met uw schoenen.

Je kunt ook een haarlak gebruiken. Een haarlak is eigenlijk een effectieve oplossing als je wilt dat je schoen beter bestand is tegen gladde oppervlakken. Wat u moet doen, is een ruime hoeveelheid ervan op de zool van uw schoen spuiten.

Laat de haarlak ongeveer een minuut intrekken in de zool voordat u uw schoen buiten of op de werkplek draagt. Houd er echter rekening mee dat de haarlak geen permanente oplossing is. Het dient echter als een snelle oplossing, vooral als u geen antislipoplossing bij u in de buurt heeft.

Tip 6 – Gebruik puff paint (3D verf)

Een andere van de meest gebruikte oplossingen om schoenen minder glad te maken, is de puff paint. Het verwijst eigenlijk naar dat soort verf dat wordt gebruikt in de kunstwerkjes van kinderen. Zodra de verf uitdroogt, kunt u verwachten dat deze een ruw en gestructureerd oppervlak oplevert. Dat is maar goed ook als je wilt dat je schoen meer grip krijgt en daardoor minder glad wordt.

Om van deze oplossing te profiteren, hoeft u alleen maar een laag verf dun op de zool aan te brengen. Zet het enkele uren opzij, zodat de verf volledig zal drogen. Zodra het volledig is opgedroogd, kunt u uw schoen dragen.
Een voordeel van puff paint is dat je kunt verwachten dat het langer meegaat in vergelijking met haarlak. Het enige probleem is dat u het opnieuw moet aanbrengen, zodat u optimale resultaten kunt behalen. Het werkt ook niet permanent.

Tip 7 – Bevestig een enkelbandje aan je schoen

Een andere effectieve tip is om een ​​enkelbandje aan de schoen te bevestigen. Met behulp van deze enkelband kun je verwachten dat je tijdens het werken op de werkplek je evenwicht behoudt. Het goede aan deze enkelband is dat hij ook de nodige grip biedt en tegelijkertijd het risico op vallen of uitglijden vermindert.

Tip 8 – Bevestig een antislipzool

Een andere interessante oplossing om uw schoen antislip te maken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het resultaat lang meegaat, is om een ​​antislipzool aan de buitenkant te bevestigen. Met deze zool navigeer je veilig en degelijk.

De zool is gunstig omdat het u niet alleen beschermt tegen uitglijden en u een comfortabel gevoel geeft. Het voorkomt ook slippen en zorgt er ook voor dat de zool van je schoen niet te snel verslijt. Het helpt zijn uitstekende conditie gedurende meerdere jaren te behouden.

Nog een voordeel van het kopen van een antislipzool is dat het niet zo duur is. Je kunt het krijgen voor slechts ongeveer €12. Het is niet echt een enorme prijs gezien het soort veiligheid dat het kan bieden.

De Winter-grip Antislip Zool – Double Grip voorkomt uitglijden op gladde ondergronden

antislip voor schoenen

Tip 9 – Gebruik een plakband of een mengsel van rubberlijm en zout

Het mooie van een maskeertape is dat het een snelle oplossing biedt als je de grip van je schoen wilt vergroten. Om hiervan te profiteren, plakt u gewoon een paar rollen afplakband op de schoen. Vorm er een X van. Zorg ervoor dat u de tape op het breedste en platste gedeelte van de schoen aanbrengt voor het beste resultaat.

Je kunt ook gebruik maken van de rubberlijm en zoutoplossing, die bekend staat om het geven van een soort korrelige textuur aan je schoen, waardoor de tractie en grip verbetert. Met verbeterde tractie en grip, heb je de zekerheid dat het niet gemakkelijk verschuift.

Meng gewoon wat zout en lijm en breng het mengsel vervolgens aan op het onderste deel van je schoenen. Laat het een paar minuten intrekken. Daarna kun je het dragen en bewegen.

Tip 10 – Laat de schoen op natuurlijke wijze slijten

Wat u moet doen, is de schoen zo vaak mogelijk dragen, omdat de zool hierdoor op natuurlijke wijze verslijt. Dergelijke hulpmiddelen om het minder glad te maken. Als u het vaak een paar dagen of weken draagt ​​tijdens het lopen, kan de gladheid van de zool verdwijnen.

Zorg er echter voor dat je ook een ander paar schoenen hebt waarop je kunt overstappen voor het geval je moet worden blootgesteld aan een omgeving met een hoog risico op uitglijden. Maak er een punt van om over te stappen op een andere slipvaste schoen terwijl u uw nieuwe op natuurlijke wijze laat verslijten.

Waarom heb je een antislipschoen nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​slipvaste schoen een must is, vooral voor werknemers. Een voor de hand liggende reden is dat het uw veiligheid aanzienlijk verhoogt terwijl u op de werkplek bent. Houd er rekening mee dat struikelen, vallen en uitglijden tot de meest voorkomende oorzaken van letsel bij werknemers behoren.

U kunt dergelijke verwondingen voorkomen als u de nodige voorzorgsmaatregelen toepast om uzelf te beschermen – een daarvan is ervoor te zorgen dat u de veiligste werkschoenen en -laarzen draagt. Met een slipvaste werkschoen verklein je de kans op blessures door struikelen, vallen en uitglijden.

De meeste antislipschoenen zijn ook zo ontworpen dat ze de drager van het grootste comfort kunnen voorzien. Ze worden vaak geleverd met een geschikte ondersteuning van de voetboog, waardoor uw voeten gezond en comfortabel blijven. Bovendien zult u zich veel comfortabeler voelen gezien de gemoedsrust die u krijgt door het dragen van de veilige schoen.

Het feit dat u een schoen draagt, die uw veiligheid en comfort verbetert, is ook een grote hulp bij het verbeteren van uw prestaties en productiviteit. Je voelt je gemotiveerd om nog harder te werken.

Houd er rekening mee dat als u een slecht paar schoenen draagt, wat niet veilig voor u is, u zich misschien moeilijk kunt concentreren op uw dagelijkse verantwoordelijkheden en taken. Dat is een van de redenen waarom het dragen van een slipvaste schoen echt een must is.

Als je op zoek bent naar een paar schoenen van hoge kwaliteit met antislip kwaliteit, houd er dan rekening mee dat de beste vaak een kenmerkende rubberen buitenzool heeft, die speciaal is ontworpen om de uitdagingen aan te gaan die verband houden met natte en vettige vloeren. De zool wordt ook geleverd met een loopvlakontwerp, dat helpt bij het wegleiden van de vloeistof uit je voeten.

Dat is gunstig omdat de schoen hierdoor meer grip krijgt. Om uw veiligheid verder te garanderen, moet u ervoor zorgen dat u op zoek gaat naar een slipbestendige schoen, die speciaal is ontworpen voor de werkomgeving waarin u zich bevindt.

Antislip voor schoenen: waar het om draait

Als werknemer of werknemer is het essentieel dat u prioriteit geeft aan uw veiligheid. U wilt toch geen tijd, geld en moeite verspillen voor het geval u gewond raakt op het werk? Dan pas je best voorzorgsmaatregelen toe voordat je aan de slag gaat.

Draag het juiste paar antislipschoenen en u zult zeker gemoedsrust hebben als u aan het werk bent, omdat u weet dat u minder snel letsel oploopt door onbedoeld uitglijden en vallen. Als je schoen niet zo antislip is, kun je altijd de DIY-tips in dit artikel raadplegen.

Ook populair: Loafers dames zomer 2021 trends