Top 10 beste Body Shop producten en de slechtste beoordeeld

beste-body-shop-producten

The Body Shop is een wereldwijd bekend Brits cosmeticamerk waarvan de aanwezigheid voelbaar is in meer dan 60 landen. Je kunt altijd The Body Shop Outlets vinden in verschillende winkelcentra en winkelcentra. Het is overal vrij populair. Mijn allereerste face wash beurt was zelfs van The Body Shop. Nee, het kwam niet uit de Himalaya of Garnier! Mijn tante schonk me The Body Shop Seaweed Mattifying Day Cream samen met de face wash. Dat was toen ik een eerstejaars was op de hogeschool. Het was een periode waarin ik mijn huidtype niet eens kende. Ik herinner me duidelijk dat ik niet gefascineerd was door de producten. Snel vooruit naar het heden, ik weet wat beter bij mijn huidtype past. Nu ik een handvol producten van The Body Shop heb geprobeerd, zal ik in dit bericht mijn ervaring met beste Body Shop producten delen, maar ook met de slechtste. Want eerlijk gezegd waren sommige goed en andere niet. Lees verder om meer over hen te weten te komen. Zijn ze de hype en investering echt waard?

Body Shop producten reviews

Lees verder om meer te weten te komen over mijn beste en slechtste ervaringen met deze 10 producten van The Body Shop.

1. The Body Shop Tea Tree Face Wash

beste Body Shop producten

Omdat ik een huid heb die gevoelig is voor acne, let ik altijd op producten die gericht zijn op acne of puistjes. Ik keek naar de tea tree-olie, maar koos uiteindelijk de gezichtswas uit het hele Tea Tree-assortiment. Ik was high van puistjes toen ik dit een paar jaar geleden voor het eerst begon te gebruiken.

Zoals je kunt zien, is The Body Shop Green Tea Face Wash een groenachtige gezichtsreiniger op gelbasis met een medium dikke consistentie. Een oppepper van de face wash was meer dan genoeg om mijn gezicht schoon te maken aangezien het lekker schuimt. Het heeft de kenmerkende Tea Tree Oil-geur die ik gewend ben. Maar nieuwe gebruikers van Tea Tree Oil vinden het misschien medicinaal en sterk in de neus. Voor mij was de geur niet overweldigend in vergelijking met de andere Tea Tree Oil-producten die ik heb gebruikt.

Deze face wash heeft een verkoelend effect op de huid tijdens het afwassen en voelt direct verfrissend aan. Het spoelt gemakkelijk af omdat het niet te veel uitglijdt zoals andere gel-gezichtsreinigers. Het verwijdert vuil en onzuiverheden heel goed, met totaal geen klachten over het reinigingsgedeelte. Mijn huid ziet er ook schoon, helder en helderder uit. De gezichtswasbeurt voelde de eerste paar wasbeurten niet droog aan, maar na dagen gebruik voelde ik dat mijn huid hierdoor een beetje droger werd, tenzij ik meer hydraterende producten gebruikte. Dus begon ik het eenmaal per dag te gebruiken, meestal aan het einde van de dag, wat gunstiger was.

Wat de effecten op acne betreft, hielp het bij het beheersen van mijn acne-uitbarstingen en ook bij het sneller genezen van bestaande acne. Over het algemeen is dit een geweldige zuiverende gezichtsreiniger voor mensen die regelmatig last hebben van puistjes. Ook gaat deze fles van 250 ml gemakkelijk meer dan 4 maanden mee, zelfs bij dagelijks gebruik, twee keer per dag. Dit is een van mijn favorieten aller tijden voor acne.

Beoordeling: 4,5/5

2. The Body Shop Satsuma Douchegel

beste Body Shop producten

Van alle TBS douchegels zijn deze Satsuma en de Strawberry variant het meest populair. Ik heb deze omdat ik dol ben op lichaamsproducten met citrusgeur. Maar helaas maakte deze geur geen indruk op mij. De geur is precies zoals die van Fanta (een populaire frisdrank). Het is op zich niet slecht, maar ik hield niet van deze geur in mijn douchegel. Omdat het sterk geparfumeerd is, ruikt mijn hele badkamer naar Fanta en de geur blijft de eerste twee of drie uur na het douchen op mijn huid hangen.

De Satsuma-douchegel schuimt niet met alleen de handen zwaar, in tegenstelling tot de Neutrogena Rainbath-douchegel, maar een beetje was genoeg om het met mijn luffa tot een rijk schuim te brengen. Het laat een glad residu achter op mijn huid, dus ik gebruik altijd meer water om het af te spoelen. De douchegel geeft een verfrissend opgeruimd gevoel en droogt de huid niet uit, wat een goede zaak is. Maar toch moest ik daarna hydrateren omdat ik een zeer droge lichaamshuid heb.

Over het algemeen is dit geen slechte douchegel, ik ken veel mensen die hier enthousiast over zijn, alleen vond ik de geur niet lekker.

Beoordeling: 2,5/5

3. The Body Shop Nourishing Shea Body Butter

beste Body Shop producten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Net als hun douchegels heeft The Body Shop verschillende soorten Body Butters. Als er één product is dat je van TBS moet proberen, dan zijn het wel hun Body Butters. Ik ging voor de Shea Butter-variant die een milde nootachtige geur heeft.

Deze Shea Body Body Butter is supervoedend met Shea Butter, Cacaoboter en Babassu-olie. Het heeft de perfecte semi-dikke boterachtige textuur. Ik breng het meestal in puntjes aan en masseer het dan lekker in, op die manier bedekt het elk gebied en wordt het volledig opgenomen. Dit laat geen residu achter en voelt ook niet vettig aan. Het hydrateert onmiddellijk en de huid ziet er gezond en soepel uit. Het pakt droogheid uitstekend aan.

Mijn huid is vatbaar voor jeuk als deze droog of gebarsten is en door dit twee keer per dag aan te brengen, is ze volledig genezen. Dit is een geweldige body butter die alle normale tot droge huidschoonheden zouden moeten proberen. Ik hield hier van.

Beoordeling: 4,6/5

4. The Body Shop Fuji Green Tea Replenishing Gel Lotion

beste Body Shop producten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

The Body Shop Fuji Green Tea Replenishing Gel Lotion is superlicht op de huid en is perfect voor het zomerseizoen. Het heeft een snel absorberende, gladde en lichte textuur die binnen enkele seconden intrekt. Het heeft een beetje koelte wanneer het de huid aanraakt en laat geen vettigheid, plakkerig of olieachtig residu achter. Het is niet erg hydraterend, maar voegt een uitbarsting van hydratatie toe aan de huid.

Het is het beste voor dames met een vette huid die een licht hydraterende bodylotion willen. Het voegt ook een gezonde gloed toe aan de huid met zijn soepelheid. Bovenal is de geur betoverend. Het heeft een zeer frisse, zomerse lichte geur die irriterend kan zijn voor gevoelige neuzen. De geur blijft niet lang hangen en ja, opnieuw aanbrengen is nodig omdat het een lichte lotion is. Ik vond het geweldig om deze Gel Crème Lotion te gebruiken en heb nu hun Body Yogurts in de gaten gehouden.

Beoordeling: 4/5

5. The Body Shop Oils of Life Slaapcrème

beste Body Shop producten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Ik heb hiervan monsters ontvangen samen met mijn Body Shop-bestellingen. Ondanks dat het een prijswinnend product was, twijfelde ik aanvankelijk of dit bij mijn acne-gevoelige huid zou passen, maar gelukkig brak dit me niet uit. Dit is geen rijke crème zoals ik dacht, maar meer een gel-crèmeproduct dat licht aanvoelt op de huid. Het trekt zo snel in en laat de huid gehydrateerd achter zonder vettig of glanzend te zijn. Ik denk zelfs dat dit niet voldoende hydrateert voor zeer droge huidtypes. Ik denk dat droge huidtypes dit kunnen gebruiken in je huidverzorgingsroutine in 10 stappen.

Ik vond het gewoon leuk hoe dit mijn huid onmiddellijk zacht maakte en de volgende dag werd ik wakker met een gezonde en soepele huid. Ik was onder de indruk van het gebruik van deze monsters die me minstens een week hebben geduurd. Het bevat zwarte komijnolie, rozenbottelolie en camelia-olie, waarvan ik geloof dat het geweldige anti-verouderingsingrediënten zijn. De Sleeping Cream heeft een warme, parfumachtige geur die binnen enkele seconden na het aanbrengen verdwijnt, dus het is geen probleem.

Al met al is dit een perfecte niet-vette nachtcrème die geschikt is voor mensen met een vette, normale huid en achter in de twintig. Als ik al het geld had, zou ik deze volledige maat krijgen om de voordelen op lange termijn te zien.

Beoordeling: 4/5

6. The Body Shop Grapeseed Glossing Serum

beste Body Shop producten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Dit is het beste haarserum is dat er is. Het is zeldzaam om een haarserum te vinden dat fijn haar niet verzwaart. Het Body Shop Grapeseed Glossing Serum geeft niet alleen glans en ontwart het haar, maar het geeft ook een mooie veerkracht aan fijn haar. Het maakt elke lok glad en blijft minstens 4 dagen pluisvrij. Het verwijdert ook statisch haar, wat een groot probleem is voor mensen die bij droog weer leven.

Het stylen van het haar wordt ook makkelijker na het aanbrengen van dit serum. Het heeft de juiste dikke consistentie van een serum en één pompje is alles wat ze nodig heeft om haar middellange manen te temmen. Het haarserum heeft een milde fruitige geur die ongeveer een halve dag blijft hangen (helemaal niet storend) maar je de komende dagen toch fris laat ruiken. Behalve de siliconen is er geen reden waarom je dit niet zou moeten kopen.

Beoordeling: 4,5/5

7. The Body Shop All in One Face Base

beste Body Shop producten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Dit was een van mijn eerste compacte foundations. Ik was er absoluut dol op en vond het geweldig om dit te gebruiken om me een mooie gepolijste look te geven zonder een verzonnen look te geven. Het poeder is zijdezacht en fluweelzacht. Het heeft helemaal geen geur, wat een groot pluspunt is voor gevoelige neuzen zoals de mijne. De compact wordt geleverd met een spiegel en een aparte spons die zacht is en van goede kwaliteit.

De alles-in-één gezichtsbasis is verkrijgbaar in 5 tinten en ik had tint 02, een lichtbeige. Dit poeder kan zowel nat als droog gebruikt worden. Het heeft een lichte dekking bij droog gebruik en medium dekking bij nat gebruik. Het dekt echter geen erg donkere vlekken en pigmentvlekken. Het poeder is matterend en perfect voor vette en acne-gevoelige huidtypes, omdat het me nooit heeft gebroken.

Poeders zijn meestal niet geschikt voor droge huidtypes en deze dus ook. Hoewel het kan worden gebruikt na een zware vochtinbrengende crème om te voorkomen dat het poeder aan droge plekken blijft kleven. Het uithoudingsvermogen van dit poeder is ook goed. Mijn gezicht ziet er ongeveer 5-6 uur fris en mooi uit, daarna heb ik een lichte touch-up nodig.

Al met al hield ik van dit product. Het is een geweldig product, maar ik ben overgestapt op de MAC Studio Fix Compact Plus Foundation omdat deze meer dekking heeft.

Beoordeling: 4/5

8. The Body Shop Vitamine E Moisture Protect Emulsion SPF 30 PA +++

beste Body Shop producten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

The Body Shop Vitamin E Moisture Protect Emulsion SPF 30 PA +++ beweert een lichtgewicht lotion te zijn die werkt als een vochtinbrengende crème plus bescherming tegen de zon, wat waar is. Het is een melkwitte, vloeibare emulsie. Het is vloeibaar van consistentie en daarom verspreidt en mengt het zich moeiteloos.

De zonnebrandcrème is zeer hydraterend en kan ervoor zorgen dat u er vettig of vettig uitziet als u een vette huid heeft of bij vochtig weer verblijft. Niet dat een laag compact poeder het glansprobleem niet kan oplossen. Ik betwijfel echter of men de aanbevolen ¼ theelepel met deze zonnebrandcrème kan gebruiken, omdat ik zeker weet dat dit de vette huidtypes zal doen glanzen als een discobal. Meestal is dit een geweldige zonnebrandcrème voor droge tot zeer droge huidtypes en de koude wintermaanden.

De zonnebrandcrème heeft een bedauwde afdronk en vertoont persoonlijk een zeer milde witte zweem, maar een duidelijke flashback op foto’s. Het is echter niet zo erg. Na veel zonnebrandmiddelen te hebben gebruikt, zal ik zeggen dat dit zonnescherm een minimale witte zweem vertoont. De zonnebrandcrème heeft een synthetische bloemencrèmegeur die niet al te storend is. De verpakking van het product is strak en de pompdispenser is handig in gebruik. Wanneer het product echter de bodem van de fles bereikt, kan de pomp het resterende product niet afgeven. Toen ik de fles schudde, voelde ik de emulsie erin. Dus tenzij ik de pomp openbreek, blijft een deel van het product ongebruikt achter.

Aangezien dit geen zonnebrandcrème is voor vette huidtypes, vond ik het helaas niet echt leuk om dit te gebruiken. Als je echter een superdroge huid hebt, zul je genieten van hoe voedend deze zonnebrandcrème is. Vitamine E, hyaluronzuur en tarwekiemolie zijn allemaal uitstekende huidverzachtende ingrediënten, dus mensen met een gevoelige huid en gemakkelijk vatbaar voor zonnebrand zullen baat hebben bij deze zonnebrandcrème.

Beoordeling: 3/5

9. The Body Shop Vitamine C Skin Boost Instant Smoother

beste Body Shop producten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Net als zijn naam, is dit een instant huidverzachter. Het verzacht fijne lijntjes, vervaagt poriën en geeft een zijdezachte finish terwijl het de huidverzorgingsvoordelen van vitamine C biedt. Kortom, dit is een huidverzorging plus make-up product. De gladde afwerking die het biedt, is perfect als make-upbasis. Het wordt aanbevolen om de instant smoother te gebruiken na het reinigen, tonifiëren en hydrateren.

The Body Shop Vitamin C Skin Boost Instant Smoother heeft een lichte serumachtige geltextuur die zich gemakkelijk verspreidt en gemakkelijk wordt opgenomen. Het heeft een citrusgeur die nogal verfrissend is, maar degenen die gevoelig zijn voor geur zullen het misschien niet leuk vinden. Het product als zodanig blijft trouw aan zijn claim om een gladde huid te bieden. Persoonlijk zag ik echter geen enkel voordeel in het gebruik van dit product, behalve als inleiding. Maar dan kan ik dit product gemakkelijk vervangen door een goedkopere primer. De geur is een beetje afknapper voor mij, omdat het de gevoelige huid kan irriteren en ook puistjes kan veroorzaken op een huid die gevoelig is voor acne.

Over het algemeen is het product wat het beweert te zijn. Het is aan jou of je dit product nodig hebt. Wat mij betreft, ik vind het niet gunstig voor mijn huid, en investeren in dit product is niet vruchtbaar.

Beoordeling: 2,5/5

10. The Body Shop Oils Of Life Intensely Revitalizing Cleansing Oil in Gel

beste Body Shop producten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

The Body Shop Oils Of Life Intensely Revitalizing Cleansing Oil in Gel heeft een unieke olie-in-gel formulering om de huid te reinigen en tegelijkertijd de huid te voeden. De reiniger is verrijkt met 3 kostbare zaadoliën die helpen de natuurlijke vochtbalans van de huid te behouden.

De reiniger is zowel geschikt voor standalone gebruik als make-up remover. Ik heb meestal een hoeveelheid ter grootte van een erwt van het product nodig. Ik masseer het rechtstreeks op een droge huid. De lichtoranje gel smelt in een olie en geeft een warm gevoel zoals sommige reinigingsoliën. Het lost huidonzuiverheden en make-up heel goed op. Na een paar seconden de olie te hebben gemasseerd, bevochtig ik mijn vingers en masseer ik verder. Bij contact met water emulgeert de olie tot een melkachtige essentie die verder onzuiverheden diep in de poriën oplost. Ten slotte spoel ik het af met royale spatten water om een gladdere en schonere huid te onthullen. De reiniger laat de huid helemaal niet droog achter, maar laat de huid stralend en gevoed achter.

Over het algemeen is het een geweldige heavy-duty reiniger die niet uitdroogt, maar de huid schoon, fris en gevoed achterlaat. Ik heb hem gekregen tijdens de uitverkoop. Ik raad deze reiniger aan voor alle huidtypes.

Beoordeling: 4/5

Veelgestelde vragen

Is The Body Shop dierproefvrij?
Ja, The Body Shop is dierproefvrij. U moet zich ervan bewust zijn dat er enkele jaren geleden speculaties waren toen The Body Shop onder de L’Oreal Company viel die op dieren test. Nu de eigenaar weer is veranderd, wordt duidelijk bevestigd dat The Body Shop wreedheidvrij is. Het is nu eigendom van Natura, een Braziliaans bedrijf dat sterk tegen dierproeven is en zelfs geen petities voor dierproeven heeft opgestart. Aan de andere kant is The Body Shop het eerste bedrijf dat in 1997 is gecertificeerd met een Leaping Bunny-logo.

Is The Body Shop veganistisch?
Ongeveer de helft van de producten van The Body Shop is vegan. U kunt eenvoudig hun websites bekijken om veganistische producten te vinden. De meeste van hun populaire producten uit hun Tree Tea Range, Aloe Range, Body Yogurts, lip Juicers, Lip Balms, Sheet Masks en nog veel meer producten zijn veganistisch vriendelijk. Het is niet alleen beperkt tot huidverzorging en lichaamsverzorging, veel van hun make-upproducten, zoals hun foundations, compacts en zelfs penselen, zijn veganistisch.

Is The Body Shop halal?
Hoewel The Body Shop niet halal-gecertificeerd is, is het vrij eenvoudig om halal-producten op de shortlist te zetten. Vanwege het feit dat hun producten 100% vegetarisch zijn en veganistische opties hebben (geen dierlijke of dierlijke bijproducten), moet je misschien vooral onderzoeken of ze bedwelmende alcohol bevatten. De meeste producten bevatten ze niet. Ook wordt The Body Shop goed ontvangen in de landen in het Midden-Oosten, waar halalproducten de voorkeur hebben. Dus ik denk dat je met een beetje analyse van ingrediënten gemakkelijk Halal-producten van The Body Shop kunt vinden.

Is The Body Shop vrij van chemicaliën en echt natuurlijk?
Om eerlijk te zijn is Chemical Free echt overschat. Alles is chemisch in deze wereld, van water tot zuurstof. Alles is chemisch. Ze gebruiken veilige, gifvrije en goedgekeurde ingrediënten in hun producten. Hun formuleringen zijn getest op consumentenveiligheid en voldoen aan internationale veiligheidswetten.

Wat betreft natuurlijk zijn of niet. Ze gebruiken natuurlijke rauwe ingrediënten in bijna al hun producten, zoals Shea Butter, Tree Tea Oil, enz. Met synthetische ingrediënten toegevoegd om de producten te verbeteren. Persoonlijk ben ik van mening dat je van geen enkel merk een 100% natuurlijk product mag verwachten, omdat er idealiter conserveermiddelen nodig zijn om het product en zijn efficiëntie intact te houden. U wilt toch geen door schimmel geteisterde of onveilige conserveringsmiddelenvrije producten gebruiken! Mijn aanbeveling zou zijn om altijd de ingrediëntenlijst grondig te controleren en producten verstandig te kiezen, ongeacht het merk.

Wie mag The Body Shop-producten niet gebruiken?
Iedereen die gevoelig en allergisch is voor geurstoffen, moet The Body Shop overslaan. Veel van hun producten bevatten veel synthetische/kunstmatige geuren, dus het is misschien niet voor iedereen weggelegd. In feite is The Body Shop een merk dat bekend staat om zijn geuren, net als The Bath en Body Works. Ga er alleen voor als je van geparfumeerde huidverzorging en lichaamsverzorging houdt.

Conclusie

Meestal val ik niet voor zulke luxe merken uit het middensegment, maar ik heb een zwak voor The Body Shop. De meeste producten die ik tot nu toe heb geprobeerd, bevallen me goed en ik houd de collectie altijd nauwlettend in de gaten. De hoge prijs wordt meestal gerechtvaardigd door de lange levensduur, aangezien de meeste een paar maanden meegaan. Mijn all-time favorieten van The Body Shop zijn de Tree Tea Skin Clearing Facial Wash en The Shea Body Butter. Kortom, The Body Shop is een wereldwijd beautymerk dat met het vinden van de juiste producten voor jouw huidtype het geld waard is.

U leest: Top 10 beste Body Shop producten en de slechtste beoordeeld

Ook populair: Top 10 beste serum met vitamine C voor een heldere, egale huid