Top 10 beste externe harde schijf in 2022 volgens tech experts

beste externe harde schijf 2022

Als u een (of meer) van de beste externe harde schijven heeft, wordt uw digitale leven een stuk eenvoudiger. Als je iemand bent met meerdere computers thuis, maar een traag lokaal netwerk hebt om ze aan te sluiten, dan zal een of twee externe harde schijven het snel en gemakkelijk maken om grote bestanden tussen machines over te zetten. Als je zowel op het werk als thuis aan grote bestanden moet werken, dan heb je continu toegang als je een van de beste externe harde schijf van 2022 in je zak of rugzak gooit.

Als u regelmatig een back-up van uw computer moet maken, is een van de grotere, op HDD gebaseerde externe harde schijven voldoende. Als u voor uw gemoedsrust een tweede back-up wilt maken en die op een aparte locatie wilt bewaren, is een SSD-gebaseerde schijf perfect. Goed nieuws: dit zijn niet de trage, zware externe schijven van een paar jaar geleden. Elk model hier gebruikt minimaal de USB 3.0-standaard, die lees- en schrijfsnelheden biedt die vele malen sneller zijn dan de oude USB 2.0-drives.

Velen gebruiken de nog snellere USB 3.1- en 3.2-standaarden, en één heeft zelfs de supersnelle Thunderbolt 3-standaard. Sommige van deze schijven, vooral de kleinere SSD’s, hebben opvallende ontwerpen en kleuren die bijna als modieus kunnen worden beschouwd. Restoro is een geavanceerd hulpprogramma voor pc-optimalisatie dat uw pc kan repareren en beschadigde Windows-bestanden kan vervangen, kostbare schijfruimte kan vrijmaken en malwarebedreigingen kan verwijderen.

Wat is beste externe harde schijf van 2022?

Uit onze eigen tests bleek dat de beste niet-draagbare externe harde schijf de WD My Book (modelnummer WDBBGB) is, die de beste balans biedt tussen kosten, capaciteit en andere functies. De schijf moet op een stopcontact worden aangesloten, maar hij is snel en er zijn talloze capaciteitsopties tot 18 TB.

Als je iets wilt dat je buitenshuis kunt doen, is de beste externe harde schijf van 2022 de draagbare G-Technology ArmorATD. Het biedt zware bescherming tegen schokken, vallen, water, stof en beknelling. Het is ook erg snel voor een draagbare harde schijf.

Als u bereid bent een premie te betalen, is de beste draagbare SSD-harde schijf de SanDisk Extreme Pro Portable SSD (modelnummer SDSSDE80). Je kunt hem gemakkelijk overal gebruiken en er is een nieuwer model dat twee keer zoveel snelheid biedt.

De beste externe harde schijf van 2022 die u kunt kopen

De beste externe harde schijf in het algemeen:

1. WD My Book (WDBBGB, USB 3.0, 4TB)

beste externe harde schijf 2022

REDENEN OM TE KOPEN

 • Goedkoop
 • Snel voor harde schijf
 • Inclusief back-upsoftware
 • Encryptie-functionaliteit

HOUD IN GEDACHTEN

 • Bulky
 • Vereist stopcontact

Het heeft misschien de vorm van een monoliet uit 2001: A Space Odyssey, maar uit onze tests bleek dat de WD My Book de beste externe harde schijf van 2022 is voor het geld. Het biedt op hardware gebaseerde 256-bit AES-codering en WD Backup-software, en het geeft u 4 TB HDD-ruimte voor ongeveer €100. Bovendien zijn er capaciteiten tot 18TB beschikbaar.

De My Book is misschien niet de nieuwste en beste op het gebied van aandrijftechnologie, maar hij maakt absoluut het beste van beproefde methoden – en kost je slechts centen per gigabyte. Natuurlijk, het is aan de omvangrijke kant en het moet op een stopcontact worden aangesloten. Maar als snelheid en draagbaarheid niet van het grootste belang zijn, is dit een gemoedsrust op het gebied van opslag die u zich niet kunt veroorloven.

Een geweldige draagbare harde schijf die tegen een stootje kan:

2. G-Technology ArmorATD (0G10435, USB 3.1, 2TB en 4TB)

beste externe harde schijf 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Bescherming tegen water, stof en druk
 • Aantrekkelijk geprijsd

HOUD IN GEDACHTEN

 • Trage prestaties
 • Bevat geen gebundelde software

De draagbare harde schijf van G-Technology ArmorATD (HDD, niet SSD) is ontworpen om robuust te zijn en biedt een schokbestendigheid op drie niveaus, met interne schokdempers, een aluminium behuizing en een verwijderbare rubberen bumper voor extra valbescherming; het is ook bestand tegen regen, stof en pletten (tot 1.000 pond).

De 2TB- en 4TB-modellen zijn beide zo groot dat ze gemakkelijk draagbaar zijn en bevatten een USB Type-A-adapter voor gebruik met hun USB Type-C-interface, zodat ze met bijna elke computer zouden moeten werken.

We hebben de capaciteiten van 2TB en 4TB getest; geen van beide was opmerkelijk snel (hoewel de 2TB geschikt is voor marginaal hogere snelheden), en de schijf wordt geleverd zonder software voor bestandsbeheer. Maar houd rekening met de prijs en een van deze schijven kan een redelijke keuze zijn als u en uw gegevens zich op onvoorspelbaar gebied begeven.

3. SanDisk Extreme Pro Portable SSD – 1 TB / 2.000 Mbps

beste externe harde schijf 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Uitstekende balans tussen snelheid, prijs en design
 • Software omvat codering, back-upfunctionaliteit

HOUD IN GEDACHTEN

 • Geïntegreerde lus te groot voor sommige toepassingen

Wat u ook wilt van de beste externe harde schijf, de SanDisk Extreme Pro Portable SSD levert het.

Handig ontwerp? Hij is klein en licht genoeg om in je hand te passen, maar niet kwijt te raken in je zak of tas. Suave uiterlijk? De afgeronde hoeken, de zwart-rode kleur, de fijn pokdalige voorkant en de zacht aanvoelende achterkant geven het een uitstraling en gevoel dat zowel door en door modern als verfrissend klassiek is.

Oké, hoe zit het met de snelheid? De USB 3.1-versie van de Extreme Pro Portable SSD is geschikt voor sequentiële uitlezingen van 1.050 MBps, en in onze eigen prestatietests kwam deze routinematig uit op of in de buurt van de top van de ranglijst. De SanDisk Secure Access-toepassing past ook algemene codering toe.

De schijf is een beetje duur en de geïntegreerde draaglus is te groot om gemakkelijk aan een standaardsleutelhanger te passen. Verder is dit een uitstekend opslagapparaat dat ideaal is voor zwaar dagelijks gebruik.

Sinds we de Extreme Pro Portable SSD hebben getest, heeft SanDisk een tweede versie uitgebracht die USB 3.2 integreert om snelheden tot 2.000 Mbps te halen, maar die er precies hetzelfde uitziet als zijn voorganger. De nieuwere versie kost twee keer zoveel, maar als supersnel lezen jouw spel is, ga ervoor.

Geweldige SSD-snelheden voor een betaalbare prijs:

4. SSD 1TB ADATA Portable SE800 USB3.2 

beste externe harde schijf 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Indrukwekkend snel
 • Uitstekende waarde voor de prijs
 • Robuuste functieset

HOUD IN GEDACHTEN

 • Beperkte capaciteit selectie
 • Bevat geen software voor bestandsbeheer

De Adata SE800 externe SSD Ultra Fast meet slechts 2,8 x 1,7 x 0,4 inch en weegt 1,4 gram en is geclassificeerd voor IP68-bescherming tegen stof en 30 minuten onderdompeling in water van 4,9 voet (1,5 meter).

Het voldoet aan de MIL-STD-810G 516.6-standaard voor slagvastheid bij een val van 1,22 meter (4 voet). U kunt een USB Type-A- of Type-C-kabel gebruiken om dit Type-C-station op uw computer aan te sluiten.

We hebben de 1.000 MBps-snelheden van de schijf niet helemaal gezien in onze tests, maar de schijf bleek hoe dan ook snel. Het is ook redelijk betaalbaar, met de 1TB-versie die we online hebben getest voor minder dan €130, en de 512 GB-versie vindbaar voor ongeveer €80.

Die twee capaciteiten zijn uw enige opties, en er is geen vooraf geïnstalleerde software, maar de SE800 is verder een uitstekende waarde die zijn naam waarmaakt, of hij nu wordt vergeleken met de merkbaar langzamere Adata SC685 of vele andere kleinere schijven op de markt .

Superhoge snelheden voor een premium:

5. Samsung X5 2TB Externe SSD Thunderbolt 3

beste externe harde schijf 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Waanzinnig hoge snelheden
 • Encryptie-functionaliteit
 • Aantrekkelijk ontwerp

HOUD IN GEDACHTEN

 • obsceen duur
 • Vereist Thunderbolt 3 voor de beste prestaties

Als je computer een Thunderbolt 3-poort heeft en geld (min of meer) geen rol speelt, dan is de Samsung X5 Thunderbolt 3 Portable SSD de beste externe harde schijf van 2022 voor jou.

Het is geschikt voor stratosferische snelheden (2.800 MBps lezen, 2.300 MBps schrijven) en het heeft deze in onze tests waargemaakt. Hij is groter en zwaarder dan een typische externe SSD, maar een stijlvolle sportwagen met een glanzende buitenkant, glooiende lijnen en een vurig rood onderstel.

De vangsten? De prestaties van de Samsung X5 waren inconsistent, schommelend tussen verbluffend en slechts boven het gemiddelde (en het overtrof niet elke test). Als je Thunderbolt 3 niet hebt (die dezelfde poorten gebruikt als USB-C), zul je niet zien wat het allemaal kan.

En, yikes, is deze schijf duur, beginnend bij €200 voor 500 GB en oplopend tot €600 voor de 2TB-configuratie. U kunt geld besparen op andere schijven die nog steeds verdomd snel zijn, dus de X5 zal voor de meeste mensen niet de moeite waard zijn. Maar er is geen betere keuze als u het beste wilt en bereid bent ervoor te betalen.

Een snelle en kleurrijke draagbare schijf:

6. WD My Passport SSD (WDBAGF, USB 3.2, 1TB)

beste externe harde schijf 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Geweldige prestatie
 • Klein formaat met veel kleuropties
 • Handige toepassingen

HOUD IN GEDACHTEN

 • Enigszins duur
 • Korte USB Type-C-kabel

De WD My Passport SSD met USB 3.2 lijkt niet op zijn naamgenoot die reizen mogelijk maakt, de My Passport Go, maar hij is helemaal klaar om overal naartoe te gaan. Het is klein (3,9 x 2,2 x 0,4 inch) en aantrekkelijk, met zijn glanzende geribbelde oppervlak en keuze uit vijf hippe kleuren (blauw, goud, grijs, rood en zilver).

De softwaretoepassing van de My Passport SSD geeft u toegang tot My Cloud Home Storage en laat u andere WD-hulpprogramma’s downloaden. Het beste van alles is dat het snel is: de My Passport zoomde door al onze prestatietests en verscheen steevast ergens in de cirkel van de winnaar voor elk.

Met een prijs per gigabyte van €0,19 is het 1TB-model een van de duurste schijven die we hebben getest. En de meegeleverde USB Type-C-kabel is buitengewoon kort: 6,5 inch, wat het gebruik van deze schijf op laptops of desktopcomputers een beetje lastig maakt. (Er wordt een Type-A-adapter meegeleverd om ervoor te zorgen dat de schijf met een breed scala aan systemen werkt.) Maar dit zijn kleine nitpicks die geen afbreuk doen aan een van de beste externe harde schijven die er zijn.

Slank ontmoet snel met deze draagbare SSD:

7. Samsung Portable SSD T7 (MU-PC, USB 3.2, 1TB)

beste externe harde schijf 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Snel
 • Software maakt basiswachtwoord, coderingsfunctionaliteit mogelijk

HOUD IN GEDACHTEN

 • Duur op basis van kosten per gigabyte

De Samsung Portable SSD T7 lijkt op de T5, met zijn rechthoekige figuur versierd met afgeronde hoeken, hoewel hij iets groter en zwaarder is en de software identiek is. Het wordt geleverd in iets meer opwindende kleurkeuzes, met variaties in Indigo Blue, Titan Grey en Metallic Red die beschikbaar zijn voor de capaciteiten van 500 GB, 1 TB en 2 TB.

Het grootste verschil is dat Samsung de schijf beoordeelt op 1.050 MBps, en we zagen veel hogere resultaten in onze tests. Het voltooide onze test voor het kopiëren van bestanden bijvoorbeeld 20 seconden sneller.

Maar met een prijs van €0,23 per gigabyte is dit een van de duurste schijven die we hebben gezien (hoewel je hem misschien goedkoper online kunt vinden). Als je meer om de naam Samsung, het ontwerp van de schijf en de snelheid geeft dan om waarde, levert de T7 meer dan genoeg om zichzelf te waarderen en te rechtvaardigen.

8. Seagate BarraCuda Snelle SSD (STJM1000400, USB 3.0,1TB)

beste externe harde schijf 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Sterke prestaties
 • Aantrekkelijk, ingetogen ontwerp
 • Handige software-opties

HOUD IN GEDACHTEN

 • Aan de prijzige kant

De Seagate BarraCuda Fast SSD, die is geclassificeerd voor 540 MBps (lezen) en 500 MBps (schrijven), is een draagbare SSD voor de middenprijs die zijn naam niet eer aandoet. In de meeste van onze prestatietests bevonden de resultaten zich aan de bovenkant van het middenbereik.

Het ziet er ook cool uit: een slanke, rechthoekige plaat van zwart metaal met een verhoogd vierkant in het midden, waaronder een glimp van groen te zien is. (Dit licht op een bevredigende sci-fi manier op wanneer de drive is aangesloten.)

Net als andere Seagate-schijven is het qua software behoorlijk kaal, maar omvat dat lidmaatschap van twee maanden voor het Adobe Creative Cloud Photography Plan. En de BarraCuda Fast is niet de goedkoopste USB 3.0-drive die er is: als u zich alleen zorgen maakt over onbewerkte ruimte, kunt u het beter doen.

Maar als je de opslagruimte, snelheid en visuele vonk bij elkaar optelt, krijg je met de BarraCuda Fast SSD behoorlijk wat waar voor je geld.

Een harde schijf die net zo goed aanvoelt als hij presteert:

9. Seagate Backup Plus Ultra Touch (STHH, USB 3.0, 2TB)

beste externe harde schijf 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Goed geprijsd
 • Tastbaar design
 • Lange aansluitkabel
 • Handige software

HOUD IN GEDACHTEN

 • Onopvallende snelheid

De Seagate Backup Plus Ultra Touch is een draagbare, op HDD gebaseerde externe harde schijf voor mensen die minstens zoveel belang hechten aan hoe hun schijf eruitziet als hoe deze functioneert (en misschien meer).

Het combineert het traditionele boxy-uiterlijk van een harde schijf met een meer eigentijdse, maar toch ingetogen esthetiek, bestaande uit effen kleuren aan de zijkanten en achterkant met een voorpaneel dat aanvoelt als vloerbedekking. (Er wordt een kleurgecoördineerde 19,3-inch USB Type-A-kabel meegeleverd voor aansluiting op uw computer, net als een Type-C-adapter.)

De software is hetzelfde als bij de Backup Plus Portable, hoewel de prestaties van deze schijf in onze tests in veel gevallen iets beter waren. De twee capaciteitsopties van de Backup Plus Ultra Touch zijn zeer betaalbaar, dus u kunt de stijl van de schijf overnemen zonder te besteden alsof hij uit de mode raakt.

10. Seagate Backup Plus Portable (STHP, USB 3.0, 4TB)

beste externe harde schijf 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Handige software-opties
 • Klein formaat gegeven capaciteit

HOUD IN GEDACHTEN

 • Algehele slechte prestaties
 • Oninspirerend ontwerp

Ondanks de afmetingen van slechts 4,5 x 3,2 x 0,8 inch — slechts iets groter dan een kaartspel — biedt de op HDD gebaseerde Seagate Backup Plus Portable 4 TB of 5 TB aan opslagruimte. (Onze beoordelingseenheid was de eerste.)

Nadat uw schijf is geregistreerd, kunt u Toolkit downloaden om automatische bestandsback-ups in te schakelen of Mylio om uw foto’s te ordenen. (Je krijgt ook een lidmaatschap van twee maanden voor het Adobe CC Photography Plan, inclusief Lightroom en Photoshop voor het organiseren en bewerken van je foto’s.)

Maar met vierkante hoeken en een verouderd, tweekleurig ontwerp, ziet de schijf er niet uit. En het eindigde bijna onderaan al onze prestatietests.

Dat is het ding over het draaien van harde schijven (HDD’s) voor een decennium: u betaalt voor de goedkope ruimte met alle tijd die u niet bespaart. Maar als u een ruime schijf nodig heeft, maar het niet erg vindt dat deze ook eenvoudig en langzaam is, is de Backup Plus Portable geen slechte keuze.

Hoe u de beste externe harde schijf van 2022 voor u kiest

Geeft u meer om snelheid, capaciteit of prijs? Als het de eerste is, slaan SSD’s gegevens op in flash-geheugen in plaats van op draaiende schotels zoals traditionele harde schijven dat doen, en werken ze dus een stuk sneller. Ook de interface kan het verschil maken; Thunderbolt 3 zal een stuk sneller zijn dan bijvoorbeeld USB.

Voor capaciteit bieden traditionele harde schijven (HDD’s) veel meer opties, maar SSD’s kunnen over het algemeen dezelfde hoeveelheid opslag in een kleinere hoeveelheid ruimte huisvesten.

Wat betreft de prijs, het is mogelijk om enorme harde schijven te vinden (denk aan 4 TB) voor €100 of minder. SSD’s zijn lang niet zo goedkoop, maar kleinere schijven (1-2 TB) zijn te vinden van iets meer dan €100 tot €200 of meer.

Als het uiterlijk van een schijf belangrijk voor je is, heb je zeker keuzes. Fabrikanten brengen tegenwoordig vaak draagbare schijven op de markt als modeaccessoires en verkopen ze in verschillende maten, vormen en kleuren.

Hoe we de beste externe harde schijf van 2022 testen

We hebben elke externe harde schijf aangesloten op een Dell XPS 17-laptop van de huidige generatie, met behulp van de beste verbindingsinterface die beschikbaar is voor die schijf, altijd in dezelfde poort, om prestatieverschillen te minimaliseren.

Daarna hebben we dezelfde reeks synthetische en praktijktests op de schijven uitgevoerd in dezelfde volgorde, zodat elke schijf zoveel mogelijk zou werken als de andere. Onze testsuite bestond uit:

 • BlackMagic Disk Speed Test 3.2.1 (5GB stressbelasting)
 • CrystalDiskMark 7.0.0 (8GB workloads, single-thread sequentieel lezen en schrijven, wachtrijdieptes van 1 en 8)
 • PCMark 10 Data Drive-benchmark
 • Toekomstige bestandsoverdrachtstest (25 GB)

Ten slotte duiken we in de technologie, kenmerken, esthetiek, kabels en adapters en andere kenmerken van de schijven om een breder beeld te krijgen van wat de schijven bieden. Waar nodig voeren we andere tests uit op de unieke kenmerken van de schijven om te zien hoe goed ze werkten onder reële omstandigheden en of ze u waarschijnlijk voordeel zullen opleveren.

U leest: Top 10 beste externe harde schijf in 2022 volgens tech experts

Ook populair: Lenovo Duet Chromebook review: de perfecte bankgenoot