Top 10 beste geld challenge in 2021: makkelijk en snel geld sparen

geld challenge 2021

Wordt uw geld sneller uitgegeven dan u het kunt verdienen? Als je je zo voelt, ben je niet de enige. Bijna 50% van de Nederlanders is van mening dat de constante stijging van de kosten van levensonderhoud de grootste bedreiging vormt voor de financiële zekerheid. Wanneer u de stijging van de kosten van levensonderhoud vergelijkt met de reële loonindex, kunt u zien waarom ze zich zo voelen. Daarom kiest men steeds vaker voor het doen van een geldbesparingsuitdaging, of wel een geld challenge. In dit artikel behandelen we de top 10 geld challenge van 2021.

We kunnen allemaal wel wat extra geld gebruiken, zeker in deze moeilijke tijden. Door financiële doelen te stellen en deel te nemen aan een geldbesparingsuitdaging, kunt u zich voorbereiden op financieel succes. Een spaaruitdaging kan u helpen een noodfonds op te bouwen, te sparen voor een vakantie of een aanbetaling te doen voor een nieuw huis. Het enige dat nodig is, is een beetje financiële motivatie en een grote geldbesparende uitdaging om aan de slag te gaan.

Wat is een geld challenge?

Zoals de naam al aangeeft, kan een geld challenge u eraan herinneren en u gefocust houden op wat nodig is om uw doel te bereiken. En ze zijn heel gemakkelijk te doen. U bespaart eenvoudig een vast bedrag, afhankelijk van de regels van de betreffende uitdaging. Bijvoorbeeld, in de €5 geldbesparingsuitdaging, bespaar je elk €5 biljet die je krijgt. Er zijn veel leuke gelduitdagingen om uit te kiezen om u te helpen uw spaardoelen te bereiken en beter te worden met geld.

Waarom een ​​geld challenge in 2021 een geweldig idee is
Geldbesparende uitdagingen zijn een geweldige manier om u te motiveren om geld te besparen. Het maakt geld besparen leuk en maakt je doel gemakkelijker te bereiken. Een gelduitdaging is een uitstekende manier om uw noodfonds op te bouwen als u geen spaargeld heeft. Probeer daarom eens zelf een geld challenge in 2021!

Je kunt een spaaruitdaging gebruiken om te sparen voor je droomvakantie, een aanbetaling doen op een nieuw huis of die mooie designer handtas krijgen waar je zo naar verlangde.

Top 10 geld challenge 2021 om vandaag te proberen


Het hebben van extra geld kan stress verlichten en u helpen uw financiële doelen te bereiken. Door direct deel te nemen aan een geldbesparende challenge, kun je een nieuwe succesvolle gewoonte aanleren en die spaarrekening snel opbouwen.

Wanneer u een spaaruitdaging kiest, zorg er dan voor dat u er een kiest die aansluit bij uw doelen en waar u zich aan kunt houden. Het moet een realistisch doel zijn om u klaar te stomen voor succes en om te voorkomen dat u ontmoedigd raakt en stopt. Er zijn uitdagingen om uit eten te gaan, rekeningen van $ 5 te besparen, centen te sparen en meer. Wat uw financiële doelen ook zijn, deze 10 geldbesparende uitdagingen zullen u zeker de gewenste resultaten opleveren.

Doe jezelf een Masterlock geldkist cadeau om je gespaarde geld in te bewaren

geld challenge 2021

1. 26 weken spaarplan

Deze challenge is makkelijk te volgen omdat het bedrag dat je spaart al voor je is uitgestippeld. Elke week spaar je het toegewezen bedrag gepland. Week 1 is slechts $ 3 (het is een Amerikaans plan, maar je kan er natuurlijk gewoon euro’s van maken), week 2 is $ 7, en het gaat elke week geleidelijk omhoog. Aan het einde van de 26-weken-spaaruitdaging bespaar je $1378! Doe de Clever Girl Finance 26 weken spaaruitdaging hier!

2. 30 dagen om uw uitgaven onder de knie te krijgen challenge

Deze no-spend-uitdaging kan u serieus geld besparen en u helpen te veel uitgeven te stoppen. Met deze gelduitdaging bind je je aan een specifiek tijdsbestek, zoals een week of een maand, en geef je alleen geld uit aan noodzakelijke dingen. De regels zijn eenvoudig:

  • U kunt alleen geld uitgeven aan essentiële zaken zoals huur, gas en boodschappen.
  • En u kunt geen geld uitgeven aan uit eten gaan, winkelen, koffie of iets anders dat als niet-essentieel wordt beschouwd.
  • Als je eenmaal aan de slag bent, zul je versteld staan ​​hoeveel niet-essentiële items je dagelijkse bestedingspatroon kunnen binnensluipen. Houd deze uitdaging bij met een uitgavendagboek voor maximale resultaten.

3. 30-daagse geld challenge voor het plannen van maaltijden

Uit eten gaan is duur. Het gemiddelde bedrag dat wordt besteed aan lunchen buiten de deur is € 10- € 20 per dag. Dat is € 2600- € 5200 per jaar! Met deze spaaruitdaging pak je 30 dagen lang 5x per week je lunch in door gebruik te maken van maaltijdplanning. Dit helpt ook om verspilde boodschappen te voorkomen en voegt een aanzienlijk bedrag toe aan uw spaargeld.

4. € 5 besparingsuitdaging

Dit is een leuke gelduitdaging die het geld snel opstapelt. Elke keer dat u een biljet van € 5 ontvangt, bewaart u deze gedurende 90 dagen. Als u geen contant geld gebruikt, maakt u elke extra € 5 die u op uw betaalrekening heeft, over naar uw spaargeld. Om te voorkomen dat je dat extra geld uitgeeft, koop je een schattig spaarvarken of een andere spaarpot waarmee je het geld er gemakkelijk in kunt stoppen, maar er moeilijk uit kunt halen.

5. Creëer een slim noodfondsuitdaging

Een slim noodfonds is een essentiële spaaruitdaging. Dit fonds kan worden gebruikt voor ongeplande noodsituaties in het leven, zoals baanverlies, autopech of dringende huisreparatie. Het kan ook worden gebruikt om een fonds op te zetten voor toekomstige uitgaven. Deze uitdaging helpt je te bepalen hoeveel je moet sparen, helpt je bij het opzetten van de juiste spaarrekening en zorgt ervoor dat je consistent blijft storten.

6. Zoek extra geld challenge

Je denkt misschien dat je geen extra geld hebt, maar je kunt het extra geld vinden waarvan je niet wist dat je het had met enkele tips en trucs. Deze gelduitdaging zal je inspireren om creatief te worden. Bijvoorbeeld al dat kleingeld in je portemonnee, auto, handtas verzilveren of in huis rondslingeren. Of minder uitgeven dan je boodschappenbudget en het extra geld op je spaarrekening zetten. Je kunt ook je huis opruimen en items verkopen die je niet meer gebruikt voor extra geld. Het hele idee is om jezelf uit te dagen met manieren om te besparen die je normaal niet zult doen.

7. Centen spaaruitdaging

Als u niet denkt dat het sparen van centen u zal helpen uw spaargeld op te bouwen, heeft u het mis! Deze uitdaging lijkt op de 26-Weken Uitdaging en is supergemakkelijk te volgen. U begint met één cent en elke dag wordt uw bedrag in 365 dagen verhoogd. U bespaart in totaal € 667,95 in één jaar! Onthoud dat elke cent leidt tot een euro!

8. Kerstspaarrekening-uitdaging

Deze klassieke spaarrekeningen maken een comeback en zijn de perfecte manier om geld te besparen. Je kunt zelf een speciale kerst spaarrekening opzetten. Het mooie is dat je dit account kunt gebruiken om te sparen voor wat je maar wilt. Wat nog beter is, is wanneer je er niet zomaar aan kan komen en het spaargeld enkele jaren vast kan zetten. Zo kom je ook niet in de verleiding!

9. Koffiepauze challenge

Een latte a day keeps the money away! De gemiddelde koffiespecialiteit kost € 2,75. Dit komt neer op € 700- € 1.000 per jaar! Met deze challenge zet je een spaarpot of pot naast je koffiepot. Je daagt jezelf dan uit om je eigen koffie te zetten. Elke keer dat je dat doet, kun je die € 2,75 (of de kosten van je koffie) toevoegen aan je spaarvarken!

U kunt dat extra geld gebruiken en een luxe koffiezetapparaat kopen als beloning en de rest in uw spaargeld steken of schulden afbetalen.

10. Weer woensdag spaaruitdaging

Deze gelduitdaging kan uw bankrekening snel vergroten. Elke woensdag ontdek je de temperatuur in jouw woonplaats en dat bedrag bespaar je in euro’s. Dus als het 20 graden is, spaar je die week €20! Hoe warmer het is, hoe meer geld u bespaart!

Een ouderwets spaarvarken met een hamertje blijft populair als spaarpot

Goede tijden om een ​​geldbesparingsuitdaging te starten

Het is altijd een goed moment om geld te gaan besparen, maar soms is het makkelijker als je een nieuwe start hebt. Bepaal uw financiële doelen en kies een uitdaging die uw spaargeld voor die tijd van het jaar een boost zal geven. Het is goed om je doelen in stappen te plannen. Hier zijn enkele goede tijden om een ​​gelduitdaging te starten:

Een nieuw jaar
Het nieuwe jaar is een goed moment om een ​​gelduitdaging te starten. U kunt van uw geldbesparingsuitdaging het ultieme doel voor het jaar maken. Bepaal hoeveel u volgend jaar tegen dezelfde tijd wilt besparen en ga aan de slag. Natuurlijk kunt u een geld challenge in 2021 ook al beginnen!

Nieuw seizoen
Een nieuw seizoen kan een uitstekende gelegenheid zijn om een ​​geld challenge te starten. Je kunt voor elk seizoen een spaaruitdaging van 90 dagen proberen. U kunt uw zomervakantiefonds een vliegende start geven door in het voorjaar aan uw uitdaging te beginnen. Dit is een uitstekende manier om spaardoelen op te stellen.

Nieuwe maand
Het is handig om elke maand een nieuwe spaaruitdaging uit te proberen. Je kunt verschillende uitdagingen kiezen om het leuk te houden en andere spaardoelen te helpen behalen. Maandelijkse doelen helpen u grotere doelen te nemen en deze op te splitsen om ze gemakkelijker te bereiken.

Red je weg naar succes!
Wanneer u geld bespaart, maakt u zich klaar voor financieel succes. U beschikt over een noodfonds voor onverwachte gebeurtenissen en kunt eindelijk die droomvakantie nemen die u verdient. Een geldbesparingsuitdaging doen met vrienden kan je ook de extra verantwoordelijkheid geven die je nodig hebt om de uitdaging echt aan te gaan. Hopelijk heeft onze top 10 met de beste geld challenge van 2021 u de inspiratie gegeven om het te proberen!

Ook populair: Mijn dankbaarheidsdagboek review: nog nooit sliep ik zo goed