Top 10 beste grote smartphone van 6 inch of groter om te kopen

beste grote smartphone

De beste grote smartphone gaat all-in op schermformaten en batterijen, maar dit gaat ten koste van gebruik met één hand. Ze geven prioriteit aan schermgrootte en batterijduur boven of ze wel of niet in je zak passen. Ze zijn het tegenovergestelde van compact, maar je kunt video’s bekijken, jezelf verliezen in games of tekst met minder typefouten. Elk van de telefoons hier heeft zeker twee handen nodig om te gebruiken.

Vrijwel elke high-end handset wordt geleverd in een supergrote optie, van Apple’s nieuwe iPhone 13 Pro Max tot de OnePlus 9 Pro en Samsung’s opvouwbare Galaxy Z Fold 3. Alle vier de telefoons in de hele Galaxy S21-reeks, evenals beide nieuwe Pixel 6 modellen hebben ook gigantische schermen, waardoor er een tekort aan kleinere telefoons is.

Naast hun grotere schermen en verbeterde levensduur tegen een vergoeding, bevatten de beste grote telefoons uitgebreidere camera’s, met een grotere hoeveelheid lenzen en de beste optica en sensoren op de markt.

Als je klaar bent om groots te worden met de beste grote smartphone op de markt, hebben we een lijst samengesteld met enkele van onze supergrote favorieten.

Wat zijn de beste grote smartphone?

De grootste iPhone is ook de beste grote smartphone die er is. De iPhone 13 Pro Max heeft een 6,7-inch scherm aangedreven door de best-in-class A15 Bionic-processor. Het heeft ook de beste batterijduur van alle iPhone 13-families. Het ProMotion-display kan oplopen tot 120 Hz, waardoor de iPhone 13 Pro Max in lijn is met veel high-end Android-telefoons.

Hoewel Apple een wisseling van de wacht heeft, blijft de Samsung Galaxy S21 Ultra een van de beste Android-telefoons met een groot scherm die er zijn, dankzij het dynamisch verfrissende 6,8-inch scherm. Als geld echt geen rol speelt, is er geen grotere telefoon dan de Galaxy Z Fold 3, een telefoon die opengaat en een groot 7,6-inch scherm onthult. Deze bijgewerkte opvouwbare is niet alleen duurzamer, hij voegt ook S Pen-ondersteuning toe. De Pixel 6 Pro, de grootste van de twee nieuwste toestellen van Google, staat ook op deze lijst.

Aan de andere kant van het prijsspectrum kun je je wenden tot de €250 Moto G Power, beschikbaar in een nieuwe versie voor dit jaar met een groter scherm en dezelfde 5000 mAh-batterij die zowat elke telefoon die er is, langer meegaat. Voor nog eens €300 kun je gaan voor de Google Pixel 5a, die een goede mix van kwaliteits- en budgetfuncties biedt.

Top 10 beste grote smartphone

1. De beste grote smartphone die je vandaag kunt kopen:

iPhone 13 Pro Max

beste grote smartphone

REDENEN OM TE KOPEN

 • Beste camera’s in zijn klasse
 • Uitstekende batterijduur
 • Meeslepend 6,7-inch scherm

HOUD IN GEDACHTEN

 • Een beetje zwaar
 • Geen oplader

De iPhone 13 Pro Max is niet alleen de beste grote telefoon die er is, maar het is ook de beste telefoonperiode. Het prachtige 6,7-inch OLED-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz verbaasde ons, net als de camera’s en de levensduur van de batterij. Apple heeft dit jaar serieuze verbeteringen aangebracht, waarbij de iPhone 13 Pro Max meer dan een uur langer meegaat dan de iPhone 12 Pro Max in onze batterijtest.

De hoofd- en ultrabrede camera’s hebben nu grotere sensoren, die meer licht binnenlaten voor betere foto’s rondom. De telelens werd gestoten tot 3x. Dus niet alleen de hardware is indrukwekkend, maar ook de daadwerkelijke foto’s.

Apple liet het daar niet bij en voegde de filmmodus en fotografische stijlen toe om je creativiteit te verbeteren. De filmmodus is in feite portretvideo met dynamisch verschuivende focus. Fotografische stijlen zijn realtime filters die u naar wens kunt aanpassen.

Als je de beste grote smartphone wilt die momenteel verkrijgbaar is, dan wil je de iPhone 13 Pro Max.

Lees hier onze volledige iPhone 13 Pro Max review.

2. De beste grote smartphone voor Android-gebruikers:

Samsung Galaxy S21 Ultra

beste grote smartphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Dynamisch 6,8-inch AMOLED-scherm
 • Grote levensduur van de batterij
 • S Pen-ondersteuning

HOUD IN GEDACHTEN

 • Geen microSD-kaartsleuf
 • Een beetje omvangrijk

Het enige dat groter is dan het scherm op de Galaxy S21 Ultra, is het aantal premiumfuncties dat Samsung in het toestel heeft kunnen inpakken. Net als de Galaxy S20 Ultra daarvoor biedt het scherm van de S21 Ultra een verversingssnelheid tot 120Hz. Maar u hoeft de resolutie van het OLED-paneel niet te downgraden om van die functie te genieten, en de verversingssnelheid wordt automatisch aangepast op basis van de taak die u uitvoert.

Dit is het eerste Galaxy S-toestel dat de geweldige S Pen van Samsung ondersteunt – de productiviteitsverhogende stylus wordt apart verkocht – en het is een van de eerste telefoons die de nieuwe Snapdragon 888-processor van Qualcomm aanbiedt. Naast de grote prestatieverbetering krijg je ook een batterij die lang meegaat, hoewel de levensduur van de batterij verbetert als je de dynamische weergavesnelheid vasthoudt op 60 Hz. Twee telelenzen markeren een geweldige set camera’s die bewijzen dat de Galaxy S21 Ultra meer inhoudt dan alleen een supergroot scherm.

Natuurlijk staat de Galaxy S22 Ultra om de hoek (met een geruchtenaankondiging van begin februari), dus misschien wil je voorlopig wachten met het ophalen van een Galaxy S21 Ultra.

Lees onze volledige Samsung Galaxy S21 Ultra review.

3. De beste grote smartphone met Android 12:

Google Pixel 6 Pro

beste grote smartphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Ongelooflijke camera’s
 • Tensor presteert goed
 • Mooi nieuw ontwerp

HOUD IN GEDACHTEN

 • Kortere batterijduur dan concurrenten

Hoewel de 6,4-inch Google Pixel 6 een grote telefoon op zich is, is het de Pixel 6 Pro die de meeste schermruimte biedt van elk nieuw toestel van Google. Je krijgt een 6,7-inch scherm dat kan verversen tot 120 Hz, afhankelijk van je activiteit.

Het scherm is niet de enige geweldige functie van deze nieuwe Pixel, mogelijk gemaakt door Google’s Tensor-chip. Je krijgt ook een 48MP-telelens met 4x zoom. En net als de gewone Pixel 6, betekent die Tensor-chip in combinatie met Android 12 dat je een aantal behoorlijk krachtige nieuwe functies krijgt, zoals een magische gum voor het verwijderen van ongewenste mensen van de achtergrond van foto’s en een slimmere Google Assistent.

De levensduur van de batterij zou beter kunnen zijn op de Pixel 6 Pro, maar dankzij de verbeterde smarts op dit apparaat is het degene voor mensen die een groot scherm en een pure Android willen.

4. De beste OnePlus-telefoon tot nu toe:

OnePlus 9 Pro

beste grote smartphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Prachtig ontwerp
 • Mooi 120Hz-scherm
 • Gek snel bekabeld en draadloos opladen

HOUD IN GEDACHTEN

 • Morning Mist-model is erg glad
 • Nachtlandschap foto’s zijn inconsistent

Het 6,7-inch AMOLED-paneel op de OnePlus 9 Pro is een functie die echt opvalt op dit toestel en niet alleen vanwege zijn formaat. Net als de Galaxy S21-serie heeft OnePlus zijn nieuwste telefoon uitgerust met een dynamisch verfrissend scherm, zodat de verversingssnelheid toeneemt als je iets doet dat baat zou hebben bij een hogere snelheid (zoals bijvoorbeeld scrollen door een webpagina). Maar de OnePlus 9 Pro biedt een nog groter bereik dan de Galaxy S21 en springt tussen 1 Hz en 120 Hz als uw activiteiten dit vereisen.

Hoe indrukwekkend dat scherm ook is, er zit meer in de OnePlus 9 Pro, die dankzij een samenwerking met cameraspecialist Hasselblad de beste reeks lenzen ooit in een OnePlus-telefoon heeft. De 9 Pro gaat lang mee op een lading – meer dan 10,5 uur in onze test – en de snellaadtechnologie van OnePlus betekent dat je de batterij snel kunt opladen, of je nu draadloos oplaadt of niet. We ontdekten ook dat de Snapdragon 888 in de OnePlus 9 Pro elke Android-telefoon kan evenaren voor prestaties.

5. De beste grote smartphone met een opvouwbaar scherm:

Samsung Galaxy Z Fold 3

beste grote smartphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Duurzamer, waterafstotend ontwerp
 • Dubbele 120Hz-schermen
 • Verbeterde multitasking-functies

HOUD IN GEDACHTEN

 • S Pen is niet inbegrepen
 • Nog steeds erg duur

Als je van grote telefoons houdt, waarom zou je dan niet kiezen voor een telefoon die nog groter wordt als je hem openmaakt? Dat is het idee van de Samsung Galaxy Z Fold 3, die een 6,2-inch coverdisplay heeft, maar kan worden geopend om een ​​7,6-inch tablet-formaat te onthullen.

Nog beter, de Galaxy Z Fold 3 is duurzamer dan voorheen, dankzij een IPX8-waterbestendigheidsclassificatie en zowel harder glas als aluminium dat wordt gebruikt voor het scherm en de behuizing. Samsung heeft ook S Pen-ondersteuning toegevoegd, hoewel die functie optioneel is, waardoor je een aparte stylus moet kopen.

Met meer apps die zijn geoptimaliseerd voor het scherm van de Galaxy Z Fold 3, zou je in grotere mate moeten kunnen genieten van functies zoals multitasking. Hoewel de Galaxy Z Fold 3 niet voor iedereen is, is het een zeer goede keuze voor fans van grote telefoons die een hulpmiddel voor mobiele productiviteit nodig hebben.

6. De beste grote, goedkopere iPhone:

iPhone 13

beste grote smartphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Zeer goede batterijduur
 • Uitgebreide 5G-dekking
 • Ongelooflijke prestaties

HOUD IN GEDACHTEN

 • Langzamer opladen
 • Filmmodus beperkt tot 1080p

De iPhone 13 is voor de meeste mensen de beste telefoon. Het beschikt over verschillende cameraverbeteringen, zoals grotere sensoren en OIS met sensorverschuiving. Apple heeft ook de filmmodus en fotografische stijlen toegevoegd die te vinden zijn op de Pro-modellen.

De 6,1-inch OLED is helder en mooi met een kleinere inkeping. Je krijgt 128 GB basisopslag, een stijging van 64 GB vorig jaar. De nieuwe A15 Bionic-chip is een krachtpatser en vernietigt het beste dat je kunt vinden in een Android-telefoon. Wat je telefoon ook moet doen, de iPhone 13 kan het.

7. Een geweldige Galaxy met een groot scherm voor minder dan €1000:

Samsung Galaxy S21 Plus

beste grote smartphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Uitstekend dynamisch 120Hz-scherm
 • Krachtige prestaties
 • Geweldige zoomlens

HOUD IN GEDACHTEN

 • Geen oplader of microSD-kaartsleuf
 • Enigszins onpraktisch

De Galaxy S21 Plus van Samsung doet zo ongeveer alles wat de kleinere S21 goed doet, maar dan in een groter pakket. Met een meer premium constructie is het een mooiere telefoon rondom. Het heeft dezelfde drie camera’s als zijn kleinere broer, terwijl hij dezelfde prestaties levert. Beter nog, de levensduur van de batterij is over de hele linie beter in zowel 120Hz- als 60Hz-modi

Er zit geen oplader in de doos en Samsung heeft de microSD-kaartsleuf verwijderd. Maar dat zijn vrij kleine compromissen, aangezien je nog steeds geniet van een scherm met een dynamische verversingssnelheid, een supersnelle Snapdragon 888-chipset en zeer goede camera’s.

8. De beste mid-range grote telefoon:

Google Pixel 5a

beste grote smartphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Prachtig display voor prijs
 • Uitstekende groothoek/ultrabrede camera’s
 • IP67 waterbestendigheid

HOUD IN GEDACHTEN

 • Oudere chipset
 • Niet beschikbaar in Nederland

Met een opmerkelijke toename van de schermgrootte ten opzichte van zijn voorganger, is de Pixel 5a een goedkopere keuze geworden onder de beste grote telefoons. Let echter niet op de lagere prijs, deze telefoon neemt het nog steeds op tegen veel duurdere rivalen als het gaat om fotografie en weergavekwaliteit.

Andere telefoons zoals Samsung, OnePlus en Motorola moeten er rekening mee houden. Dat gezegd hebbende, denken we niet dat ze zich veel zorgen hoeven te maken, aangezien de Pixel 5a alleen beschikbaar is in de VS en Japan. Dus Nederlandse lezers zullen deze missen. Het maakt ook gebruik van de Snapdragon 765G, een upgrade ten opzichte van de Pixel 4a, maar toch een oude chip.

De Pixel 5a biedt ook ondersteuning voor mmWave en sub-6 Ghz 5G en is ontgrendeld voor alle grote providers. Het is $ 100 meer dan de Pixel 4a vorig jaar, maar $449 is nog steeds een geweldige prijs voor wat je krijgt – dat wil zeggen, de beste cameratelefoon onder $500.

9. Grootbeeldtelefoon die het langst meegaat:

Moto G Power (2021)

beste grote smartphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Een hele dag batterijduur
 • Lage prijs inclusief een model van minder dan €200
 • Aantrekkelijk ontwerp voor een budgettelefoon

HOUD IN GEDACHTEN

 • Slechts één Android-update
 • Ho-hum prestaties

Grote schermen hebben grote batterijen nodig om ingeschakeld te blijven, maar dat is geen probleem met de Moto G Power (2021). Net als de versie van vorig jaar van de duurzame Motorola-telefoon, heeft dit apparaat een batterij van 5.000 mAh. En hij maakt optimaal gebruik van al die kracht, die meer dan 14 uur meegaat volgens onze batterijtest.

Andere aspecten van de Moto G Power, zoals de camera’s en processor, zijn eenvoudiger, maar de prijs is zeker in het oog springend. De 64 GB-versie van de Moto G Power met 4 GB RAM kost een aantrekkelijke €249. Maar als je weg kunt komen met minder RAM en opslag, kun je de telefoon vinden voor minder dan €200. Dat is een koopje dat bijna net zo groot is als het 6,6-inch scherm van de Moto G Power.

10. Een betaalbare Samsung-telefoon met groot scherm:

Samsung Galaxy S21 FE

beste grote smartphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

REDENEN OM TE KOPEN

 • Groot, helder scherm
 • Kost minder dan andere Galaxy S21-modellen
 • Beschikt over dezelfde Snapdragon 888-chipset in andere top-Android-telefoons

HOUD IN GEDACHTEN

 • Ondermaatse batterijduur
 • De verversingssnelheid van het scherm past zich niet dynamisch aan

De Samsung Galaxy S21 FE mag dan met 6,4 inch een groter scherm hebben dan de 6,2 inch Galaxy S21, maar er hangt wel een kleiner prijskaartje aan. En dat is het soort verschil in grootte dat de fans van de beste grote telefoons willen zien.

Je betaalt €819 voor de Galaxy S21 FE, €30 minder dan de standaard S21. Hierdoor krijg je minder RAM en een snel verversend beeldscherm dat je handmatig moet instellen. Maar de topfuncties die je zou associëren met de S21-familie – de Snapdragon 888-processor, de uitstekende camera’s aan de achterkant en het heldere scherm – zijn allemaal beschikbaar wanneer je kiest voor de FE.

Nu de Galaxy S22 op het punt staat te verschijnen, is het misschien de moeite waard om af te wachten welke functies die telefoon biedt en of de prijzen van de Galaxy S21 als gevolg daarvan dalen. Anders is de Galaxy S21 FE een aantrekkelijke optie voor mensen die premiumfuncties willen voor een lagere prijs.

Hoe u de beste grote smartphone voor u kiest

 • Android of iPhone? Android-telefoons geven je meer keuze in termen van prijs, grootte en innovatieve ontwerpen – veel van hen zijn toevallig ook groter. iPhones bieden echter snellere software-updates, betere games en apps en betere beveiliging en privacy. Bekijk onze iPhone vs Android face-off.
 • Schermgrootte: voor fans van grote telefoons is 6 inch en groter een goede plek om te beginnen. De grootste telefoons zijn 6,5 tot net onder de 7 inch. Als je iets wilt dat je gemakkelijk met één hand kunt gebruiken, ga dan voor een van de beste kleine telefoons met een scherm van minder dan 6 inch.
 • Camera’s: let niet op het aantal megapixels. Kijk in plaats daarvan naar camera-face-offs tussen telefoons om de fotokwaliteit te zien en zoek naar speciale functies zoals de nachtmodus om betere kwaliteit te krijgen bij weinig licht. Bekijk ook onze beste verzameling cameratelefoons.
 • Batterijduur: Over het algemeen bieden telefoons met grotere batterijen (gemeten in mAh) de langste batterijduur, maar dat is niet altijd het geval. Daarom voeren we onze eigen aangepaste batterijtests uit, waarbij telefoons herhaaldelijk webpagina’s laden via een T-Mobile-gegevensverbinding terwijl ze zijn ingesteld op 150 nits schermhelderheid totdat ze geen sap meer hebben.

Hoe we de beste grote smartphone testen

Om ervoor te zorgen dat alleen de beste grote smartphone onze top 10-lijst haalt, moet hij uitblinken in verschillende tests die we op elke handset uitvoeren. We voeren sommige van deze tests uit in onze laboratoria en sommige in de echte wereld.

Als het op prestaties aankomt, vertrouwen we op synthetische benchmarks als Geekbench 5 en 3DMark om grafische prestaties te meten. Met deze tests kunnen we de prestaties van iPhones en Android-apparaten vergelijken. We voeren ook een real-world video-transcoderingstest uit op elke telefoon met behulp van de Adobe Premiere Rush-app en timen het resultaat.

Om de kwaliteit van het scherm van een telefoon te meten, voeren we laboratoriumtests uit om de helderheid van het paneel (in nits) te bepalen, evenals hoe kleurrijk elk scherm is (DCI-P3-kleurengamma). In deze gevallen zijn hogere aantallen beter. We meten ook de kleurnauwkeurigheid van elk paneel met een Delta-E-classificatie, waarbij lagere cijfers beter zijn en een score van 0 perfect is.

Een van de belangrijkste tests die we uitvoeren is de batterijtest. We voeren een websurftest uit via 5G of 4G met 150 nits schermhelderheid totdat de batterij het begeeft. Over het algemeen is een telefoon die 10 uur of langer meegaat goed, en alles boven de 11 uur maakt onze lijst met de beste batterijduur van de telefoon.

Last but not least nemen we de beste telefoons mee om buiten, binnen en ‘s nachts bij weinig licht foto’s te maken om te zien hoe ze presteren ten opzichte van hun naaste concurrenten. We maken foto’s van landschappen, eten, portretten en meer, en laten u ook beoordelen met vergelijkingen naast elkaar in onze beoordelingen.

U leest: Top 10 beste grote smartphone van 6 inch of groter om te kopen

Ook populair: Top 5 beste goedkope robot stofzuiger om in 2022 te kopen

Dit vind je misschien ook leuk: