Top 10 beste kerst parfum waar je vrouwen ALTIJD blij mee maakt

kerst parfum

Wat is dé kerst parfum waarmee je haar dit jaar kan verblijden? Want laten we eerlijk zijn, velen van ons zullen de laatste paar druppels van ons favoriete parfum gebruiken totdat we (hopelijk) een nieuwe fles ontvangen op kerstochtend. En volgens de voorspelde verkoopcijfers hopen de meesten van ons zichzelf te kunnen besprenkelen met de oriëntaalse bloemige geur van Chanel’s Coco Mademoiselle.

Consumenten geven in het laatste kwartaal van het jaar bijna net zoveel uit aan parfum als in de rest van het jaar. Kerstmis is de drukste tijd van het jaar voor parfumverkoop, en de markt voor damesparfums zal naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar, van oktober tot december, voor het eerst meer dan €550 miljoen bereiken. Coco Mademoiselle zal naar verwachting de nummer één geur zijn deze kerst, met een opbrengst van ongeveer €25 miljoen – met een verwachte verkoop naar schatting 390.720 flessen.

Top 10 kerst parfum voor vrouwen

1. Chanel – Coco Mademoiselle Eau de Parfum

kerst parfum

De favoriete kerst parfum die voor velen zeer geliefd blijft is Coco Mademoiselle, die voor het eerst werd gelanceerd in 2001. Coco Mademoiselle is een oriëntaals bloemige geur met topnoten van sinaasappel, mandarijn, oranjebloesem en bergamot. De hartnoten zijn mimosa, jasmijn, Turkse roos en ylang-ylang, terwijl de basisnoten tonkaboon, patchouli, opoponax, vanille, vetiver en witte musk zijn.

2. YSL – Libre Eau de Parfum

kerst parfum

Op de tweede plaats voor het favoriete kerst parfum staat de geur Libre van Yves Saint Laurent, die werd gelanceerd met de Britse zangeres Dua Lipa. De lanceringsvideo is bijna twee miljoen keer bekeken op YouTube en de verkoop van een nieuwe geur is de afgelopen maanden fenomenaal geweest. YSL Libre is een oriëntaalse fougere-geur, met topnoten van mandarijnolie, petitgrainolie, lavendelolie en een akkoord van zwarte bes. In het hart zijn noten van lavendelolie, jasmijn sambac absolute, jasmijn grandiflorum India absolute en oranjebloesem absolute, terwijl de basis vanille extract Madagascar, cederhoutolie, ambergrijs akkoord en muskus bevat.

3. Chanel – N°5 Eau de Parfum

kerst parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Op de derde plaats staat de klassieke geur Chanel No 5, die nu 98 jaar oud is. Volgens Chanel is de formule die wordt gebruikt om No 5 te produceren weinig veranderd sinds de oprichting ervan. In 2013 voerde Chanel een campagne met Marilyn Monroe, met behulp van een opgenomen interview, dat verwees naar het Life magazine-interview waarin ze onthulde dat ze nr. 5 naar bed droeg. De topnoten zijn bergamot, citroen, neroli en ylang-ylang. Het hart is jasmijn, roos, lelietje-van-dalen en iris, terwijl de basis vetiver, sandelhout, vanille, amber en patchouli is. De verkoop van Chanel No 5 deze kerst zal naar verwachting ongeveer €12 miljoen bedragen, met ongeveer 193.800 verkochte flessen.

4. Dior – Miss Dior Eau de Parfum

kerst parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Op de vierde plaats deze kerst staat Dior met Miss Dior, die naar verwachting tijdens de feestdagen €8 miljoen zal verkopen, wat neerkomt op 137.300 flessen. Het gezicht van Miss Dior is sinds 2017 actrice Natalie Portman. De geur kreeg in 2012 een nieuwe naam; het heette oorspronkelijk Miss Dior Cherie toen het in 2005 werd gelanceerd. De geur is een chypre (het Franse woord voor Cyprus) en wordt gekenmerkt door topnoten van Italiaanse mandarijn en bloedsinaasappel, een hart van Grasse roos en lelietje-van-dalen en een basis van patchouli.

5. Lancome – Idole Eau de Parfum

kerst parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Lancome Idole zal naar verwachting de vijfde meest populaire geur zijn. Het wordt geleid door de Amerikaanse zangeres en actrice Zendaya Coleman, ster van Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far from Home. De geur zal naar verwachting € miljoen opbrengen in het laatste kwartaal van het jaar, met een verkoop van ongeveer 130.700 flessen. Het is een moderne chypre-bloemige geur, met topnoten van bergamotessentie en hartnoten van rozenessentie, rozenabsolute, rozenwater en jasmijn. De basisnoten zijn patchouli-essence, cederessence en vanille-extract.

6. YSL – Black Opium

kerst parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De zesde meest populaire geur voor Kerstmis is YSL Black Opium, en er wordt voorspeld dat het van oktober tot december €7 miljoen heeft verkocht – ongeveer 121.600 flessen. Dit is de herinterpretatie uit 2014 van het klassieke YSL Opium-parfum uit de jaren 70, en het gezicht van de huidige parfumcampagne is actrice Zoe Kravitz. Black Opium is een donkere en mysterieuze geur met een akkoord van zwarte koffie, mandarijn en bergamot als topnoten. In het hart zijn noten van oranjebloesem, tuberoos en Sambac jasmijn, terwijl de basis witte musk, vanillebonen en cashmeran bevat.

7. Thierry Mugler – Alien Eau de Parfum

kerst parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Op de zevende plaats staat Thierry Mugler Alien, die naar verwachting €7 miljoen zal verkopen, ongeveer 114.100 flessen. Voor het eerst gelanceerd in 2005 met de iconische paarse flacon in de vorm van een talisman, is deze geur nog steeds enorm succesvol, ook als kerst parfum. De geur is samengesteld uit mandarijnessence, Marokkaanse jasmijn, witte amber en cashmeranhout.

8. Dior – J’adore

kerst parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De achtste plaats gaat naar J’Adore by Dior; de geur zal naar verwachting €7 miljoen verkopen – ongeveer 105.500 flessen. De geur werd gecreëerd in 1999 en werd de afgelopen 15 jaar geleid door Hollywood-actrice Charlize Theron. Het is een zoete maar zwoele, enigszins scherpe bloemengeur met een gele Italiaanse mandarijnopening, een damastrooshart en een basis van neroli-essence.

9. Lancôme – La Vie Est Belle L’Eau de Parfum

kerst parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Negende favoriet is Lancome’s geur La Vie est Belle, die sinds 2018 wordt geleid door Hollywood-actrice Julia Roberts. Er wordt voorspeld dat de verkoop rond de €6 miljoen zal zijn dit feestseizoen – ongeveer 113.600 flessen. De geur werd voor het eerst gelanceerd in 2012 na drie jaar formulering. Iris is de hoofdnoot van het parfum, omgeven door oranjebloesem en jasmijn in het hart. Er zijn topnoten van zwarte bes en peer, en een basis van tonkaboon, praliné, patchouli en vanille.

10. Paco Rabanne – Lady Million Eau de Parfum

kerst parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Op de tiende plaats staat de Lady Million van Paco Rabanne, die naar verwachting €6 miljoen zal opleveren door de verkoop van naar verwachting 137.600 flessen. Het werd uitgebracht in 2010, twee jaar na de succesvolle mannengeur 1 Million. Lady Million is samengesteld uit frisse bloemen- en houtachtige akkoorden. Bittere sinaasappel, framboos en neroli zijn de topnoten, oranjebloesem en Arabische jasmijn vormen het hart, en patchouli, honing en amber vormen de basis.

Alle indicaties zijn dat dit jaar een topjaar zou moeten worden voor de verkoop van geuren. Oktober was vier procent groter dan vorig jaar en ook november is sterk. Coco Mademoiselle is zonder twijfel de weggelopen winnaar van de verkoop dit jaar – niemand anders zal in de buurt komen. Maar YSL’s nieuwkomer Libre bouwde inmiddels ook al een trouwe fanbase op. De marketingcampagne met Dua Lipa heeft de verkoop gestimuleerd. Lancome Idole doet het ook buitengewoon goed voor een jongere markt met Zendaya Coleman als merkambassadeur – het werpt zijn vruchten af.

U leest: Top 10 beste kerst parfum waar je vrouwen ALTIJD blij mee maakt!

Ook populair: 11x de beste Victoria Secret Body Mist aller tijden