Top 10 beste kniebrace voor hardlopen volgens fysiotherapeuten

beste kniebrace hardlopenjpg

Kniepijn bij hardlopers komt helaas vaak voor, vooral als je veel kilometers maakt of traint voor een marathon. Van artrose in een ouder wordend lichaam tot overbelastingsblessures of zelfs de plotselinge, mysterieuze instabiliteit en pijn, veel hardlopers merkten dat ze op een of beide knieën ijskoud raakten en op een bepaald moment op zoek waren naar de extra stabiliteit en compressie van de beste kniebrace voor hardlopen

Hoewel ernstige knieblessures en aanhoudende chronische pijn een bezoek aan de orthopedist kunnen vereisen voor professionele zorg, kunnen kleine loopproblemen en instabiliteit vaak thuis worden behandeld met aanpassing van de activiteit, ijs, rust en een OTC-kniebrace. Kniebraces en knie sleeves kunnen een knie ondersteunen die zwak of onstabiel aanvoelt en kunnen enige compressie geven aan het kniegewricht om ontstekingen onder controle te houden, en kunnen u zelfs in staat stellen door te gaan met trainen met minimale aanpassingen aan uw routine. Ze kunnen de patella (knieschijf) en de kniebanden ondersteunen en de uitlijning van het kniegewricht behouden, waardoor de belasting en belasting van het kniegewricht wordt verminderd. Dit kan pijn verminderen en een verzwakte knie beschermen tegen verder letsel terwijl de gewonde weefsels genezen. Kniebraces en kniesleeves kunnen ook compressie bieden, wat ontstekingen vermindert en kan helpen de krachten over een groter deel van de knie te verspreiden.

Hoewel u uw arts moet raadplegen voor chronische of ernstige kniepijn, zijn er tal van direct beschikbare opties als u gewoon de beste kniebrace voor hardlopen wilt pakken voor tijdelijk gebruik of voor kleine probleempjes en knieblessures. Na het bekijken van de meest populaire kniebraces voor een reeks knieblessures en aandoeningen, hebben we ze op de proef gesteld om hun comfort, prestaties, functie en effectiviteit tijdens het hardlopen goed te evalueren. We waren zorgvuldig bij het beoordelen van verschillende stijlen kniebraces, met de nadruk op knie sleeves, kniebanden en hybride kniebraces met banden en compressie. Na de voor- en nadelen van de verschillende kniebraces te hebben afgewogen, hebben we de 10 beste kniebraces voor hardlopen gekozen en hieronder besproken.

Beste compressie kniebrace voor hardlopen

1. Beste algemeen:

Cambivo Knee Compression Sleeve

beste kniebrace hardlopen

Gemaakt van 65% nylon, 20% latex, 15% spandex, de Cambivo Knee Compression Sleeve biedt precies de juiste balans tussen compressie en ondersteuning, terwijl hij toch extreem licht en ademend is. Het ontwerp van deze kniemouw verhoogt het basisontwerp van de compressiemouw met functies zoals speciale, flexibele 3D-breitechnologie die consistente druk biedt om je knie te stabiliseren en te ondersteunen, terwijl de krachten gelijkmatig over het kniegewricht worden verdeeld om pijnlijk hoge belastingen te verspreiden. De Cambivo Knee Compression Sleeve is ideaal voor hardlopen omdat hij goed blijft zitten met in het materiaal ingebedde antislip siliconen strips. Bovendien biedt het voldoende isolatie om de bloedsomloop te verbeteren om de stijfheid te verminderen zonder overdreven heet te zijn.

2. Meest comfortabel:

Physix Gear Compression Knee Sleeve

beste kniebrace hardlopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

De Physix Gear Knee Support Brace is gemaakt van 67% nylon en 33% latex met een antislip siliconen golfpatroon voor een veilig gevoel op zijn plaats. De in vier richtingen rekbare stof past zich aan elke contour en stoot rond je knie aan, waardoor de brace een mooi, knus en ondersteunend gevoel krijgt. Zelfs als je zweterig wordt tijdens een lange trainingsloop, blijft de kniebrace rechtop staan ​​zonder weg te glijden, te draaien of naar beneden te rollen. Het is ook verkrijgbaar in een breed scala aan maten, van klein tot XXL.

3. Beste voor artritis:

Jiufentian Copper Knee Brace

beste kniebrace hardlopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Er is enig bewijs dat wijst op het vermogen van koper om de bloedsomloop te verhogen en genezing te bevorderen. De Jiufentian Copper Knee Brace speelt in op deze eigenschap door kopervezels in te bedden in het breisel van de kniemouw. De kniebrace is gemaakt van 60% kopervezeldoek, 32% nylon en 6% spandex. Het is lichtgewicht maar biedt toch stabiliteit om pijn te verlichten en krachten te verspreiden. De Jiufentian Copper Knee Brace maakt gebruik van zweetafvoerende technologie om de luchtstroom te verbeteren en heeft gripvaste siliconen strips aan de bovenkant om te voorkomen dat de brace wegglijdt tijdens het hardlopen.

4. Beste medische kwaliteit:

Neenca Professional Knee Brace

beste kniebrace hardlopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Terwijl de meeste kniekousen eenvoudige pull-on wraps zijn met elastiek, spandex of lycra, biedt de Neenca kniecompressiemouw extra ondersteuning en stabiliteit met geïntegreerde metalen zijstabilisatoren en een uniek, gepatenteerd gelkussen rond de patella. Het gelkussen helpt de druk te verspreiden en de patella uit te lijnen, terwijl de zijstabilisatoren voor laterale stabiliteit zorgen. Deze ontwerpkenmerken maken de Neenca kniecompressiemouw robuuster en ondersteunend dan de typische kniebeschermers, terwijl ze ook het vermogen van deze brace verbeteren om op zijn plaats te blijven zonder naar beneden te vallen, op te plooien of te draaien – de veelvoorkomende klachten van dragers van de meeste andere kniebeschermers . Tussen de zeer elastische stof en siliconen bandjes, biedt de Neenca Knee Compression Sleeve een indrukwekkende hoeveelheid compressie aan het kniegewricht en omhelst de anatomische rondingen van je lichaam, terwijl het er toch in slaagt om vocht af te voeren en zweten te minimaliseren.

Beste patella kniebanden

5. Beste algemeen:

IIpow Patella Stabilizer Strap

beste kniebrace hardlopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

De Ipow Knee Pain Relief & Patella Stabilizer Knee Strap Brace is een eenvoudige, verstelbare knieband die in een dubbele verpakking wordt geleverd, zodat je beide knieën kunt ondersteunen. Deze knieriemen lijken de contouren van je scheenbeen recht onder je knie beter te omsluiten dan andere knieriemen, wat betekent dat je ze kunt dragen tijdens het hardlopen of sporten zonder je zorgen te maken dat ze zullen vallen. De Ipow kniebanden zijn gemaakt van ademende, zachte materialen, waardoor ze comfortabel te dragen zijn tijdens het sporten, en de banden kunnen worden aangepast aan een beenomtrek van 10 tot 18 inch.

6. Beste prijs:

Cambivo Patella Knee Strap

beste kniebrace hardlopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Gemaakt van 60% neopreen, 30% polyestervezel en 10% spandex, bieden de Cambivo 2-pack patella kniebanden net genoeg compressie onder de knie om de patella te stabiliseren en schokken te absorberen. Het is ideaal voor runner’s knee of patellofemoraal pijnsyndroom. Het materiaal neemt je zweet op om een ​​drassig gevoel te voorkomen en kan gewassen en opgehangen worden.

7. Beste dubbele patellariem:

Bodyprox Dual Patellar Support Strap

beste kniebrace hardlopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

De Bodyprox Dual Patella Tendon Support Strap bouwt voort op het eenvoudige ontwerp van de knieband door structurele ondersteuning te bieden zowel boven als onder de knie. Dit dubbele systeem biedt verbeterde ondersteuning voor het goed volgen van de quadriceps en knieschijf, wat veel hardlopers effectiever vinden in het minimaliseren van kniepijn tijdens het hardlopen. De brace is extreem licht en niet beperkend.

Beste hybride compressie kniebraces


8. Beste voor blessures:

Mueller zelfinstellende kniestabilisator

beste kniebrace hardlopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Overweeg voor wat meer ondersteuning de Mueller Self-Adjusting Knee Stabilizer. Deze kniebrace is gemaakt van een neopreenmix om compressie en isolatie te bieden om de bloedsomloop te verbeteren. De kriskras gekruiste banden zorgen voor gerichte compressie en verstelbaarheid, terwijl er een steun is die het open patella-ontwerp bekleedt om de knieschijf te stabiliseren en tegelijkertijd een natuurlijk bewegingsbereik mogelijk te maken.

9. Beste voor sport:

Bracoo KS10 Adjustable Knee Compression Brace

beste kniebrace hardlopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Wanneer uw knieën het tijdens het hardlopen belasten, kan een lichtgewicht brace soms de ondersteuning en bescherming bieden die u nodig hebt om uw kniepijn te verlichten zonder uw pas al te veel te beperken. De Bracoo KS10 verstelbare kniecompressiebrace is ontworpen voor verlichting van artrose tijdens hardlopen, wandelen of sporten. Het is gemaakt van geperforeerd neopreen, waardoor het zeer licht en ademend is. De perforaties zijn bedoeld om de luchtstroom te verbeteren en zweten en jeuk te verminderen, terwijl het neopreen ook isoleert en de knie warm houdt om de bloedcirculatie te verbeteren. De Bracoo KS10 verstelbare kniecompressiebrace maakt gebruik van een open patella-ontwerp om hem op zijn plaats te houden tijdens het hardlopen of sporten, zodat u niet constant hoeft te stoppen en hem terug op zijn plaats te draaien of omhoog te trekken. Het patellagebied is versterkt met een stabiliserende ring, die compressie en stabiliteit geeft. Het systeem met drie banden op de kniebrace zorgt voor aanpassing van de pasvorm en verdeelt de belasting en druk gelijkmatig over alle ligamenten en structuren in het kniegewricht. De Bracoo KS10 verstelbare kniecompressiebrace kan op beide knieën worden gedragen en is geschikt voor knieën met een omtrek van 12,5-18 inch.

10. Meest comfortabel:

EXOUS Bodygear 4-way kniebrace

beste kniebrace hardlopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Met een indrukwekkend ontwerp met vier banden, biedt de Exous Bodygear 4-Way Knee Brace superieure stabiliserende ondersteuning en betrouwbare tractie voor je knie in vergelijking met de meeste kniebraces. De vier banden zorgen voor een zeer nauwkeurige pasvorm, 360-graden controle en verbeterde patellaire stabilisatie voor maximale effectiviteit en pijnverlichting. Ondanks het robuustere ondersteunings- en verstelsysteem is de kniebrace nog steeds flexibel en lichtgewicht en beperkt hij uw pas niet. In feite weegt de Exous Bodygear 4-Way Knee Brace slechts zes ons en heeft een slank profiel.

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van de beste kniebrace voor hardlopen

Bij het kopen van een kniebrace of kniemouw is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kniebrace die u koopt, bedoeld is voor uw blessure of gebruik. Het specifieke doel van een bepaalde kniebrace bepaalt zowel het ontwerp als de geschiktheid voor uw behoeften. Als u bijvoorbeeld inderdaad op zoek bent naar een kniebrace om te dragen tijdens het hardlopen, zorg er dan voor dat de kniebrace die u koopt, is ontworpen om tijdens het sporten te worden gedragen. Anders kan het de flexibiliteit, het ademend vermogen en de ondersteuning die uw knie nodig heeft, missen terwijl u fysiek actief bent.

De mate waarin een kniebrace ondersteuning biedt, is afhankelijk van de gebruikte materialen en het ontwerp. Het is belangrijk dat u een brace koopt die de ondersteuning biedt die u nodig heeft voor uw specifieke knieblessure of probleem. Sommige kniebraces, zoals kniebanden, ondersteunen alleen de patella, terwijl andere aan beide zijden metalen scharnieren hebben voor zijdelingse stabiliteit. In wezen bieden knie sleeves lichte compressie, wat kan helpen voor stabiliteit en de verlichting van ontstekingen voor gezwollen knieën. Veel mensen met artrose, gespannen ligamenten, gedeeltelijke meniscusscheuren of algemene kniepijn merken dat de stabiliteit en controle die een kniehuls biedt, de scherpte van hun kniepijn en instabiliteit wegneemt.

Soms is een eenvoudige knieband alles wat u nodig hebt om uw knieschijf de nodige stabiliteit te geven om pijn te verlichten, en onderzoek toont aan dat kniebanden inderdaad effectief zijn bij het behandelen van pijn veroorzaakt door patellatendinopathie. Kniebanden zijn vooral nuttig voor de runner’s knee, een pijnlijke aandoening waarbij de knieschijf (patella) abnormaal langs het dijbeen loopt, wat pijn veroorzaakt, maar ze kunnen ook de pijn van de jumper’s knee en patellatendinitis verlichten. Kniebanden helpen de knieschijf te stabiliseren en goed uit te lijnen, waardoor irritatie wordt verminderd en de functie van de knie wordt hersteld, volgens studies.

Hoe draag je een kniebrace tijdens het hardlopen?

Kniesleeves en kniebraces zijn ontworpen om ondersteuning en compressie te bieden, dus ze moeten inherent goed aansluiten. Hierdoor kunnen ze moeilijk aan- en uittrekken. Als u grote kuitspieren of mobiliteitsbeperkingen heeft, kan het een uitdaging zijn om kniebraces op te tillen met een pull-up-stijl. Omwikkelbare kniebraces zijn gemakkelijker aan en uit te doen, maar voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om ze goed uit te lijnen.

Kniebraces zijn meestal verstelbaar met klittenband of klittenband of gespen, waardoor u de pasvorm kunt aanpassen. Door ervoor te zorgen dat u een goede pasvorm heeft zodat het de beste kniebrace voor hardlopen wordt , voorkomt u dat de kniebrace beweegt en verbetert u het comfort en de effectiviteit van de brace. Het krijgen van een kniebrace met meerdere verstelbanden is vooral belangrijk als de mate van zwelling in je knie van de ene op de andere dag sterk fluctueert. Kniesleeves daarentegen zijn meestal niet verstelbaar, dus het nauwkeurig meten van je knie is belangrijk om de juiste maat te krijgen. Mogelijk moet u ook meerdere maten kopen voor verschillende ontstekingen.

U leest: Top 10 beste kniebrace voor hardlopen volgens fysiotherapeuten

Ook populair: 17x het beste fitnessapparaat voor thuis gesorteerd op sport soort