Top 10 beste serum met vitamine C voor een heldere, egale huid

Met zoveel verschillende soorten serums en huidverzorgingsproducten op de markt, kan het lastig zijn om te navigeren wat ze allemaal doen en of ze al dan niet een plaats moeten innemen in je huidverzorgingsroutine. Ze werken om collageen te stimuleren, donkere vlekken te verlichten en te beschermen tegen schade door de zon. Ze zijn ook geweldig voor fijne lijntjes, melasma en rosacea. Vitamine C in serumvorm is zo effectief omdat het vrije radicalen aanvalt die huid-DNA kunnen beschadigen. Daarom gaan we in dit artikel op zoek naar de beste serum met vitamine C op de markt.

Met zo veel om uit te kiezen, kan het lastig zijn om te beslissen welke het beste voor u is. Dus nadat we er tientallen favorieten hadden gekozen op basis van verschillende kenmerken als gebruikersbeoordelingen, ingrediënten en prijs, besloten we ze mee naar huis te sturen met onze testers, zodat ze in de loop van zes weken nog meer zinvolle inzichten konden opdoen. Ze evalueerden elk één vitamine C serum gedurende die periode op basis van gebruiksgemak, absorptie, huidtextuur, glans van de huid, stevigheid en algehele uitstraling. Degenen die het hoogst scoorden, verschijnen op deze lijst.

Beste vitamine C serums

1. Beste algemeen

L’Oréal Paris Revitalift Clinical Puur Vitamine C 12% Serum

Beste serum met vitamine C
 • De verpakking is functioneel en maakt het doseren van de ideale hoeveelheid product gemakkelijk
 • Laat geen kleverige resten achter
 • Verbetert de glans van de huid met de tijd
 • Helpt de huidtextuur glad te maken

Goede huidverzorging zou niet moeilijk te vinden moeten zijn, en we vinden het geweldig dat dit uiterst toegankelijke product meer is dan alleen verkrijgbaar bij je plaatselijke drogisterij en relatief betaalbaar, het is ook zeer effectief. Na verloop van tijd merkte onze tester een aanzienlijke verbetering op in de uitstraling van haar teint, waarbij ze opmerkte dat haar huid er na zes weken helderder en gladder uitzag. Ze was ook aangenaam verrast dat hoewel rimpels en stevigheid geen grote zorg voor haar waren, ze wel een merkbaar verschil zag in de stevigheid van haar huid. “Ik ben een grote fan van dit product en zal het zeker keer op keer kopen als het op is. Mijn algehele teint is veel helderder en gladder, en ik hou ervan hoe het product in de huid smelt wanneer het wordt aangebracht, “deelde ze.

Wat betreft de textuur van het product, het is niet vloeibaar of vettig; het voelt eerder bijna aan als een lichtgewicht pasta. Hoewel dit misschien niet super aantrekkelijk klinkt, verspreidt het zich gemakkelijk en trekt het snel in de huid. Onze tester merkte ook op dat ze de druppel pipet op prijs stelde, omdat ze zei dat het doseren van de juiste hoeveelheid product gemakkelijk was.

Prijs op het moment van publicatie: €39,99

Voordelen: Stralingsstimulerend, rimpelverminderend | Huidtype: Alle | Dosering: ‘s Ochtends en ‘s avonds een dubbeltje aanbrengen | Dierproefvrij: Nee

2. Beste high-end serum met vitamine C:

SkinCeuticals C E Ferulic

Beste serum met vitamine C
 • Lichtgewicht formule trekt snel in
 • Creëert geen vettig residu
 • Verbetert fijne lijntjes en texturen in de loop van de tijd

Soms voldoen de meest buzz-waardige producten niet aan de verwachtingen, maar deze wel. Het heeft een lichtgewicht, snel absorberende formule die niet plakkerig of uitdrogend aanvoelt op de huid, het is gemakkelijk aan te brengen en aan te brengen in een huidverzorgingsroutine, en het levert een aantal echt indrukwekkende resultaten op.

Hoewel onze tester al vele jaren consequent vitamine C-serums gebruikt, legde ze uit dat ze, toen ze op dit serum overschakelde, een zeer reële verbetering in de textuur van haar huid opmerkte, evenals een vermindering van fijne lijntjes. Na zes weken gebruik zag en voelde haar huid er zachter en gladder uit. Ze zei ook dat het bijdroeg aan de gloed van haar huid, maar niet significant meer dan andere, meer betaalbare opties die ze heeft gebruikt.

Het valt niet te ontkennen dat onze tester, evenals verschillende van onze redacteuren, dol zijn op dit SkinCeuticals serum en de manier waarop het de huid laat stralen.

Prijs op het moment van publicatie: €192

Voordelen: verhelderend, antioxiderende bescherming, verbetering van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels | Huidtype: Evenwichtig, droog, gecombineerd, gevoelig | Dosering: Een paar druppels in de ochtend | Dierproefvrij: Nee

3. Beste budget:

Yes To Grapefruit Daily Brightening Serum

Beste serum met vitamine C
 • Snel intrekkende formule
 • Zorgt voor subtiel vocht
 • Verbetert de huidtextuur en -tint in slechts enkele weken
 • Laat de huid achter met een subtiele glimmende finish

Dit serum is het bewijs dat je niet veel geld hoeft uit te geven aan huidverzorging boordevol actieve stoffen om een positieve verandering in je huid te zien. De formule zit boordevol antioxidantrijke grapefruit en vitamine C, evenals polyhydroxyzuren (PHA’s), die dode huidcellen voorzichtig afbreken.

Onze tester was dol op dit serum en zei dat het gemakkelijk in haar huid zakte terwijl het gehydrateerd aanvoelde, en ze merkte ook op dat haar huid er na elke toepassing stralend uitzag. Wat de langetermijnresultaten betreft, was ze heel blij met hoe goed dit serum werkte om haar teint op te fleuren en haar huidtextuur glad te maken. Ze merkte in slechts een paar dagen een zichtbare verbetering van de textuur op, en aan het einde van de testperiode zei ze dat haar huid zacht en iets steviger aanvoelde en dat haar huidskleur er egaal uitzag.

Prijs op het moment van publicatie: €17,90

Voordelen: Verhelderend, hertexturiserend | Huidtype: evenwichtig, droog, gecombineerd, vettig | Dosering: Dagelijks enkele druppels |Dierproefvrij: Ja

4. Beste voor beginners:

Sephora Collection Ultra Glow Serum: Glow + Strengthen Vitamin C Serum

Beste serum met vitamine C
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png
 • Snel absorberend
 • Lagen mooi onder make-up
 • Helpt de uitstraling van de huid te verbeteren

Als u nieuw bent met het gebruik van vitamine C-serum, is het verstandig om te beginnen met een eenvoudige formule die moeiteloos te gebruiken is en geen potentieel agressieve actieve ingrediënten bevat. Deze is fantastisch voor beginners omdat het vitamine C en E bevat, evenals mariene peptiden die bekend staan om hun verstevigende werking. De formule is ook onfeilbaar: hij trekt snel in, laat de huid comfortabel aanvoelen en vormt een mooie laag onder andere make-up en aanvullende huidverzorgingsproducten.

Onze tester, die het gebruik van dit type product beu was, was erg tevreden met haar ervaring met het gebruik ervan, evenals met de resultaten die het haar opleverde. Ze legde uit dat de druppelaar intuïtief was en dat de formule snel in haar huid zakte zonder een plakkerig of vettig residu achter te laten. Al na een week of twee merkte ze een echt verschil in de helderheid van haar huid, waarbij ze opmerkte dat haar teint er stralender uitzag, zelfs als ze hem niet droeg. Het hielp haar om een meer stralende, gezonde en jeugdig ogende huid te krijgen.

Hoewel het geen harde claims heeft over verstevigende voordelen, zouden we het geweldig vinden als het een beetje meer verstevigend voordeel zou bieden, vooral gezien het feit dat het mariene peptiden bevat. Het is echter over het algemeen een uitstekend product en we denken dat het de perfecte keuze is voor vitamine C-beginners.

Prijs op moment van publicatie: €28

Voordelen: Versterkt de glans, egaliseert de huidskleur | Huidtype: Droog, gecombineerd, evenwichtig | Dosering: Een paar druppels in de ochtend | Dierproefvrij: Nee

5. Beste voor de gevoelige huid:

Simia™ Original Vitamine C Serum Met Vitamine E & Hyaluronzuur

Beste serum met vitamine C
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png
 • Laat de huid gehydrateerd maar niet vettig aanvoelen
 • Helpt de glans zichtbaar te verbeteren
 • Helpt donkere vlekken te vervagen

Als je een gevoelige huid hebt, weet je hoe belangrijk het is om producten te vinden die zacht maar effectief zijn. Deze is precies dat, en onze tester vond het geweldig. Om nog maar te zwijgen, tonnen van onze BeautyToko-lezers zijn dol op deze. Onze tester heeft een vrij gevoelige en acne-gevoelige huid en ze was opgetogen over hoe comfortabel dit serum aanvoelde toen ze het aanbracht. Hoewel het ongeveer 30 seconden duurde om te drogen, wat iets langer is dan sommige andere opties, droogde het op tot een hydraterende en niet-vette finish. Ze merkte zelfs op dat ze weg kon komen zonder er een vochtinbrengende crème op aan te brengen, en dat haar huid nog steeds gehydrateerd zou aanvoelen. Nog een bonus? Het verstopte haar poriën niet.

Wat betreft de resultaten na de testperiode, onze tester was er erg blij mee. Ze legde uit dat haar littekens na acne merkbaar waren verlicht en dat haar teint er stralend uitzag. Gezien het feit dat het Simia™ Original Vitamine C Serum effectief is, niet irriterend, geschikt voor alle huidtypes en geen agressieve zuren bevat, denken we dat het een goede keuze is voor mensen met een gevoelige huid.

Prijs op het moment van publicatie: €19,75

Voordelen: Versterkt de glans, verbetert de zichtbaarheid van donkere vlekken en fijne lijntjes | Huidtype: Alle | Dosering: Dagelijks enkele druppels dag of nacht | Dierproefvrij: Ja

6. Beste voor huid met neiging tot acne :

CeraVe Vitamine C-serum

Beste serum met vitamine C
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png
 • Snel absorberend
 • Niet-plakkerige of vette formule
 • Helpt littekens na acne te verlichten
 • Zorgt ervoor dat de huid er niet vettig uitziet of aanvoelt
 • Helpt de glans en het verschijnen van fijne lijntjes te verbeteren

Mensen met een acnegevoelige huid weten dat het uitproberen van nieuwe huidverzorgingsproducten vaak kan leiden tot puistjes en irritatie. Onze tester met acne-gevoelige en vette huid was helemaal weg van haar ervaring met het testen van dit serum en beweerde dat de formule, die geschikt is voor alle huidtypes, niet bijdroeg aan puistjes; het hielp eerder om het uiterlijk van haar huid in het algemeen te verbeteren. De formule bevat L-ascorbinezuur, de puurste vorm van vitamine C voor krachtige antioxidantbescherming, evenals hyaluronzuur voor een extra boost van hydratatie.

Terwijl ze een beetje worstelde om het dispenser-gedeelte van de verpakking in te stellen voor het eerste gebruik, zei ze dat het product, toen het klaar was, gemakkelijk te gebruiken was. Ze waardeerde dat het serum een lichtgewicht textuur had die niet vettig aanvoelde op haar toch al vette huid, en ze merkte dat na een paar weken gebruik haar postacne-vlekken zichtbaar lichter waren. Ze vond het ook geweldig dat haar huid er na consequent gebruik iets helderder uitzag en dat de fijne lijntjes bij haar mond wat gladder leken te zijn.

Prijs op het moment van publicatie: €48

Voordelen: Antioxidant bescherming, helpt de huidskleur en glans te verbeteren | Huidtype: Alle | Dosering: Dagelijks enkele druppels | Dierproefvrij: Nee

7. Beste voor hyperpigmentatie:

Garnier SkinActive Vitamine C Anti-Pigmentvlekken Serum

Beste serum met vitamine C
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png
 • A little goes a long way
 • Snel absorberend
 • Helpt een ongelijkmatige huidtextuur en pigmentvlekken te verbeteren
 • Zorgt voor een verbetering van de stevigheid van de huid

Dit Garnier serum met vitamine C heeft ons keurmerk voor alle huidtypes, huidtinten en leeftijden. Het is geen harde formule die potentieel irriterende zuren bevat; het is eerder een zacht product dat daadwerkelijk een merkbare verbetering in de textuur en teint van de huid veroorzaakt. Onze tester, die in de zestig is, was opgetogen over hoeveel dit product haar huid hielp verstevigen. Niet alleen dat, maar ze merkte een echte verbetering in haar huidtextuur op en een vermindering van pigmentvlekken, en zei dat haar gezicht er na de testperiode van zes weken over het algemeen gladder en zachter uitzag en aanvoelde.

Bovendien is het een van de meest betaalbare opties uit deze lijst.

Prijs op het moment van publicatie: €23,99

Voordelen: Verbetert de glans, bescherming door antioxidanten, helpt tekenen van veroudering te corrigeren | Huidtype: Alle | Dosering: Om de dag of nacht een paar druppels | Dierproefvrij: Ja

8. Beste voor verheldering:

OLEHENRIKSEN Banana Bright 15% vitamine C-serum

Beste serum met vitamine C
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png
 • Pomp is eenvoudig te bedienen en geeft de ideale hoeveelheid product af
 • Laat de huid er stralend uitzien na het aanbrengen
 • Lichtgewicht, niet-vette formule
 • Makkelijk te combineren met andere huidverzorgingsproducten

Als je last hebt van een doffe huid, kan het opnemen van een verhelderend vitamine C-serum in je huidverzorgingsroutine precies zijn wat je nodig hebt om een stralende teint te krijgen. Vooral deze is geweldig om te verhelderen, omdat het de huid direct na het aanbrengen een glans geeft en het helpt de uitstraling van de huid in de loop van de tijd te verbeteren bij consistent gebruik.

We waardeerden hoe gebruiksvriendelijk de verpakking is, dat de textuur snel door de huid wordt opgenomen en dat je er gehydrateerd en stralend uitziet. Het is ook prachtig te combineren met andere huidverzorgings- en make-upproducten. Na de periode van zes weken zag de huid van onze tester er gehydrateerd, stralend en verfrist uit.

Hoewel het serum claimt te helpen bij de molligheid van de huid, merkten we dankzij de opname van hyaluronzuur in de formule geen zichtbare verbetering op dit gebied. Maar gezien hoe verhelderend dit serum is, raden we het ten zeerste aan als je te maken hebt met een doffe huid.

Prijs op het moment van publicatie: €64,70

Voordelen: Versterkt de glans, verstevigt, vermindert de zichtbaarheid van donkere vlekken | Huidtype: evenwichtig, droog, gecombineerd. olieachtig | Dosering: Dagelijks enkele druppels | Dierproefvrij: Ja

9. Beste hydraterende serum met vitamine C:

Biossance Squalane + Vitamin C Rose Firming Oil

Beste serum met vitamine C
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png
 • Trekt snel in vergelijking met de meeste oliën
 • Verbetert de huidtextuur
 • Laat de huid er na elke toepassing en na verloop van tijd stralend uitzien
 • Goed te combineren met huidverzorging en make-up

Als u op zoek bent naar een vitamine C-serum dat alle voordelen van het hero-ingrediënt biedt, evenals hydratatie voor uw huid, dan is dit degene die we u aanbevelen. De formule voelt aan als een typische, lichtgewicht gezichtsolie – in tegenstelling tot sommige vitamine C-serums die meer korrelige texturen hebben – en het voedt de huid naast alle geweldige antioxiderende voordelen.

Ondanks dat ze een vette huid had, had onze tester niet het gevoel dat deze formule haar gezicht er vettig uit liet zien of aanvoelde, maar eerder voor de nodige hydratatie en een beetje glans zorgde. Na verloop van tijd merkte ze een echte verbetering in de uitstraling en textuur van haar huid, ze zei zelfs dat het de aanblik van haar poriën en ongelijkmatige textuur leek te vervagen bij langdurig gebruik. Het enige wat we denken dat ontbreekt? Het deed niet veel aan het verstevigen van de huid, maar als het verbeteren van de uitstraling en huidtextuur uw doel is, denken we niet dat u teleurgesteld zult zijn in dit product.

Prijs op het moment van publicatie: €68

Voordelen: Verhelderend, verstevigend, hydraterend | Huidtype: evenwichtig, droog, gecombineerd, vettig | Dosering: Een paar druppels ‘s ochtends en ‘s avonds | Dierproefvrij: Ja

10. Beste veganistische formule:

Mad Hippie Vitamin C Serum

Beste serum met vitamine C
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png
 • Helpt hyperpigmentatie te verlichten
 • Verbetert en verheldert de huidskleur in het algemeen
 • Verbetert de elasticiteit van de huid

Als het kiezen voor veganistische huidverzorgingsproducten echt belangrijk voor je is, denken we dat je het vitamine C-serum van Mad Hippie geweldig zult vinden. Het heeft een lichtgewicht textuur die boordevol vitamine C zit voor bescherming door onder andere antioxidanten, Grafefruit, Kamille extract en vitamine E om donkere vlekken te verminderen en een mix van groenten om de huid te voeden.

Eenmaal aangebracht, ziet de huid er niet meteen stralend uit, maar onze tester vertelde dat ze na verloop van tijd een verbetering in de algehele helderheid van haar teint opmerkte. Ze merkte ook op dat het hielp om een deel van haar hyperpigmentatie zichtbaar te verminderen, wat resulteerde in een egalere, minder doffe huidskleur.

Prijs op het moment van publicatie: €35,90

Voordelen: Verhelderend, verstevigend, gladstrijkend | Huidtype: evenwichtig, droog, gecombineerd, vettig | Dosering: Dagelijks enkele druppels | Dierproefvrij: Ja

Eindoordeel

Het L’Oréal Paris Revitalift Clinical Puur Vitamine C 12% Serum is onze topkeuze vanwege de toegankelijkheid, functionele verpakking en effectiviteit bij het verbeteren van de huidskleur en textuur. Als je de voorkeur geeft aan een product op oliebasis dat de uitstraling van je huid echt versterkt en gehydrateerd houdt, raden we Biossance Squalane + Vitamin C Rose Firming Oil aan. En als je helemaal nieuw bent in het gebruik van vitamine C in je huidverzorgingsroutine, dan is het Sephora Collection Glow + Strengthen Vitamin C Serum een goede keuze voor jou.

Beste serum met vitamine C: FAQ

Wat doet een serum met vitamine C?
Volgens dermatologen heeft vitamine C drie hoofdfuncties. De eerste is bescherming tegen omgevingsstressoren en vrije radicalen, een antioxidantvoordeel dat tekenen van veroudering vertraagt en schade in het algemeen vermindert. Vitamine C bevordert ook de aanmaak van collageen, waardoor de huid meer steun en structuur krijgt. Ten slotte is het een middel om de glans te stimuleren, dus een serum dat het bevat, kan werken om de huidskleur te egaliseren en hyperpigmentatie te vervagen.

Wanneer moet u vitamine C-serums aanbrengen?
Er is veel discussie geweest over de vraag of het beter is om het ingrediënt overdag te gebruiken om de huid te beschermen of om het ‘s nachts aan te vullen, maar je kunt kiezen op welk moment van de dag je het wilt aanbrengen – wees gewoon consistent.

Hoe breng je serums met vitamine C aan?
Het is raadzaam om je serum aan te brengen na het reinigen. Gebruik het bovendien niet tegelijkertijd met bepaalde andere actieve ingrediënten, zoals benzoylperoxide. Als je bijvoorbeeld ‘s avonds een benzoylperoxideproduct gebruikt, kun je je vitamine C-serum het beste ‘s morgens aanbrengen.

Hoe vaak moet u vitamine C-serums aanbrengen?
Je moet vitamine C-serum dagelijks of om de dag aanbrengen, afhankelijk van je routine en het gewenste resultaat. Als je al verschillende andere actieve stoffen afwisselt, zou je het om de dag kunnen toepassen; als je hyperpigmentatie dramatisch wilt laten vervagen, wil je het misschien dagelijks gebruiken.

U leest: Top 10 beste serum met vitamine C voor een heldere, egale huid

Ook populair: Weleda Skin Food review: de beste voor de probleemhuid