Top 10 beste smartwatch van 2021 voor Android en iPhone

beste smartwatch 2021

Smartwatches zijn er in alle soorten, maten en prijzen, dus er zit vast wel een bij die bij je past. We hebben de top tien beste smartwatch van 2021 op de markt beoordeeld en gerangschikt om u te helpen beslissen welke u wilt kopen. Smartwatches zijn een geweldige manier om meldingen van uw telefoon te ontvangen en uw gezondheid bij te houden, rechtstreeks vanaf uw pols. De Apple Watch Series 7 lijkt misschien de voor de hand liggende keuze voor iPhone-gebruikers, maar er zijn heel veel geweldige rivalen om uit te kiezen via Huawei, Amazfit en anderen. Voeg daar hybride smartwatches als Withings en Fossil aan toe, en je zult vast iets vinden dat bij je stijl past en de functies heeft die je nodig hebt.

Beste smartwatch 2021

We hebben de nieuwste smartwatches voor Android en iPhone gebruikt en beoordeeld, en hier hebben we de top 10 beste smartwatch van 2021 gerangschikt.

Beste algemeen:

1. Samsung Galaxy Watch 4 Classic

beste smartwatch 2021

Voordelen: Beste Wear OS-ervaring tot nu toe | Voelbaar ontwerp | Goed optreden
Nadelen: Volledige functionaliteit alleen voor Samsung Galaxy-gebruikers | Klassieke styling kost extra
Adviesprijs: €328

De Galaxy Watch-lijn van Samsung was al de beste smartwatch van 2021 voor de Apple Watch, maar de Galaxy Watch 4-serie vertegenwoordigt ook een enorme verschuiving in het bredere draagbare landschap. De Watch 4 Classic lijkt misschien op de Galaxy Watch 3 van vorig jaar – compleet met die kenmerkende roterende ring – maar Samsung’s langdurige gebruik van Tizen OS is beëindigd, en door een samenwerking met Google, een nieuwe incarnatie van Wear OS (met een aantal kenmerkende Samsung tweaks) is wat je zult vinden op de Watch 4-serie.

Naast de premium gebruikerservaring geeft de Watch Samsung Galaxy-gebruikers toegang tot nieuwe gezondheidsgegevens, zoals analyse van de lichaamssamenstelling, evenals een ECG-functie en AFib-detectie (onregelmatig hartritme). De Watch 4 draait op Wear OS en heeft ook toegang tot een schat aan wijzerplaten en apps van derden die eerdere iteraties eenvoudigweg verloren.

De Watch 4 Classic wordt het best ervaren als je een Samsung Galaxy-gebruiker bent, en je betaalt een premium voor die klassieke styling, maar het is nog steeds een geweldige pasvorm voor de bredere Android-gebruikersbasis, na een premium draagbare ervaring.

Beste voor iPhone-gebruikers:

2. Apple Watch Series 7

beste smartwatch 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Voordelen: Snel opladen | Minimale randen | boordevol functies
Nadelen: Geen nieuwe sensoren | Geen batterijverbeteringen
Adviesprijs: €429

Hoewel de Series 7 slechts een incrementele upgrade is ten opzichte van de Series 6 van vorig jaar, weerhoudt dat hem er niet van een van de beste smartwatches te zijn die je kunt kopen – als je een iPhone hebt, tenminste. Samen met alle toevoegingen en verbeteringen van de Apple Watch van 2020 – namelijk een always-on hoogtemeter en bloedzuurstofmonitoring – bevat de Series 7 ook snel opladen (dat is 33% sneller dan voorheen) en een nieuw scherm dat 20% groter is, terwijl de randen ongeveer 40% dunner, waardoor het horloge een geavanceerder uiterlijk krijgt terwijl het compatibel blijft met bestaande Apple Watch-bandjes.

Als je watchOS 8 uit de doos draait, betekent dit ook nieuwe ondersteuning voor trainingsactiviteiten zoals pilates en handige nieuwe veiligheidsfuncties, zoals valdetectie tijdens het fietsen. De Apple Watch SE is ook nog steeds een levensvatbaar alternatief voor degenen die niet al te druk zijn met functies zoals ECG en bloedzuurstofmonitoring, en wat geld willen besparen op een Apple Watch.

Beste prijs:

3. Samsung Galaxy Watch 4

beste smartwatch 2021

Voordelen: Beste Wear OS-ervaring tot nu toe | Aanpasbaar ontwerp | Goed optreden
Nadelen: Volledige functionaliteit alleen voor Samsung Galaxy-gebruikers
Adviesprijs: vanaf €236,95

Als je geen fan bent van de fysieke roterende ring van de Watch 4 Classic (of de extra prijs die gepaard gaat met zijn opvallende ontwerp), dan is de standaard Watch 4 de perfecte remedie. Net als de Classic is hij ook verkrijgbaar in twee maten behuizingen, maar hij is verkrijgbaar in een veel breder scala aan kleuren voor meer personalisatie. Het hele ontwerp is moderner, compleet met een digitale rand die ook haptische feedback gebruikt.

Functionaliteit, en die nieuwe Wear OS 3-gebruikerservaring, blijven verder ongewijzigd in vergelijking met de Classic, wat betekent dat de Watch 4 een andere premium smartwatch is met veel functies met de Google Play Store, ECG-functionaliteit (wederom, alleen voor Samsung Galaxy-gebruikers) en ondersteuning voor een schat aan apps van derden. Het komt ook met een aanzienlijk lagere startprijs, vergeleken met de Watch 4 Classic.

Beste voor fitness en welzijn:

4. Fitbit Sense

beste smartwatch 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Adviesprijs: € 279

De Fitbit Sense vervangt de Ionic als de meest complete Fitbit en voegt veel nieuwe gezondheidsfuncties toe aan de top van het assortiment van het bedrijf. Je zou het de beste smartwatch 2021 van de hypochonder kunnen noemen, het zit zo vol met waarschuwingssignalen, maar er is hier veel dat kan wijzen op ernstige gezondheidsproblemen die je kunt verbeteren.

Mindfulness lijkt voor sommigen misschien een beetje gek en een zorg voor mensen met te veel tijd aan hun handen, maar het valt niet te ontkennen dat stress ons allemaal kan treffen, en het beheersen ervan zal snel niet alleen mentale voordelen opleveren, maar ook op de lange termijn. Voor allround fysieke en mentale gezondheidscontrole is de Sense de Fitbit met alles; op voorwaarde dat je de hoge prijs kunt schommelen.


De Apple Watch voor Android-gebruikers

5. Oppo Watch

beste smartwatch 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Voordelen: Geweldige prestaties | Aantrekkelijk ontwerp | Schitterend scherm
Nadelen: gepatenteerde riemen | Gemiddelde fitnessfunctionaliteit | Onorigineel ontwerp
Adviesprijs: €331

Aangezien Oppo’s nog nooit eerder een smartwatch heeft uitgebracht, is de wereldwijde versie van de Oppo Watch – in zowel zijn 41 mm- als 46 mm-incarnaties – een behoorlijk briljante eerste poging. Het grotere 46 mm-model leidt met zijn geëvolueerde Apple Watch-geïnspireerde esthetiek en optionele mobiele functionaliteit, maar verder hebben beide een rijke functieset.

Verwacht uitstekende prestaties (dankzij een slimme processorkoppeling en veel RAM), zwembestendigheid en een van de beste Wear OS 2-ervaringen die er zijn; ondanks de twijfels van het besturingssysteem. We wilden alleen dat de hartslagsensor iets nauwkeuriger was tijdens trainingen.

Geweldig voor betaalbaarheid:

6. Amazfit GTS 2 Mini

beste smartwatch 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Pluspunten: Slank ontwerp | Goedkoop | Goed aanbod van functies
Nadelen: geen auto-tracking voor fitness | Kan niet reageren op berichten
Adviesprijs: €94,95

De Amazfit GTS 2 Mini is een ander uurwerk dat erg veel op een Apple Watch lijkt, met een griezelig vergelijkbare metalen behuizing en rechthoekig AMOLED-display, hoewel het eigenlijk een beetje slanker is dan het eigen apparaat van Apple. Desondanks is het nog steeds een fractie van de kosten van Apple’s nieuwste, ondanks het feit dat de batterij veel langer meegaat (tot een maand, zolang je het always-on-display uitgeschakeld houdt), plus extra functies zoals slaapregistratie.

De software is het enige dat de GTS 2 Mini echt in de steek laat. Het (weliswaar binnenkort te vervangen) besturingssysteem van Amazfit is traag en een beetje onhandig, en dezelfde problemen gelden ook voor de mobiele app. Dat gezegd hebbende, heeft het bedrijf sinds de lancering van de standaard GTS 2 hard gewerkt om de functionaliteit en stabiliteit te verbeteren. De functieset van de Mini valt ergens tussen fitness-tracker en smartwatch, maar de aangeboden ervaring is net zo rijk genoeg dat je het gevoel hebt dat je meer waar voor je geld krijgt, mocht je er een aanschaffen.

Beste voor ontwerp:

7. Fossil Gen 5

beste smartwatch 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Voordelen: Veelzijdig ontwerp | Soepele prestaties | Snel opladen
Nadelen: Krijgt geen Wear OS 3 | Verouderde binnenkant
Adviesprijs: €159

Fossil’s Gen 5 is een geweldige allround beste smartwatch van 2021, aangedreven door een Snapdragon Wear 3100-processor met aanpassingen aan het energiebeheer van Wear OS, waardoor het meer controle heeft over wat de stroom van de 310mAh snellaadbatterij van de Gen 5 ondermijnt.

Hoewel de verbeterde Fossil Gen 6 nu onderweg is, neemt dat niet weg dat de Gen 5 een echt soepele gebruikerservaring biedt; iets dat van geen van zijn voorgangers kan worden gezegd. De Apple Watch en Samsung Galaxy Watch kunnen de Gen 5 nog steeds overtreffen in termen van prestaties, maar het verkleint ongetwijfeld de kloof en nog beter, het biedt een van de meest aanpasbare en flexibele styling en esthetiek van elke smartwatch die er is.

Meest luxe:

8. Huawei Watch GT 2 Pro

beste smartwatch 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Voordelen: Uitgebreide activiteitstracking | Premium materialen | Goede weergave
Nadelen: Prijzig | Slechte app-ondersteuning van derden | Verouderde binnenkant
Adviesprijs: vanaf €196,41

Als het luxueuze ontwerp – waarin titanium, keramiek en saffierglas zijn verwerkt, om nog maar te zwijgen van de belofte van een batterijlevensduur tot 14 dagen – niet genoeg is om u te overtuigen, biedt de Huawei Watch GT 2 Pro ook enkele van de meest robuuste fitness-tracking voor de serie tot nu toe.

Het bevat ondersteuning voor meer dan 100 soorten trainingen en biedt professionele tracking op 17 van die categorieën; alles dekt, van hartslag en VO2Max tot hoogte en tempo. De Pro biedt ook met Apple Watch rivaliserende SpO2-bloedzuurstofmetingen, stress- en slaapmonitoring en stemcoaching – om u door trainingen te leiden zonder uw aandacht op het display te vestigen.

Geweldig voor hardlopers

9. Suunto 7

beste smartwatch 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Voordelen: Robuust ontwerp | Uitgebreide activiteit tracking | Aanpasbare gebruikerservaring
Nadelen: Duur | Teleurstellende levensduur van de batterij
Adviesprijs: €249

Deze capabele outdoor-gerichte smartwatch kost misschien een aardige cent, maar dat is niet zonder reden. De Suunto 7 is zeer geschikt voor alle weersomstandigheden, hij is verrassend dun en lichtgewicht, beschikt over superieure GPS-nauwkeurigheid voor het volgen van routes en Suunto’s eigen fitness-apps bieden een veel robuustere ervaring dan de basis Google Fit-app die wordt geleverd met Wear OS.

We zouden willen dat de levensduur van de batterij het maximum van twee dagen overschreed.

Geweldig om te wandelen:

10. Amazfit T-Rex Pro

beste smartwatch 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Voordelen: Brede selectie aan trainingen | Duurzaam, robuust ontwerp | Goede waarde
Nadelen: Laggy-prestaties | Gesloten ecosysteem | Kunststof constructie
Adviesprijs: vanaf €164,45

De laatste uit de lijst met beste smartwatch 2021. De T-Rex Pro is een waardevolle upgrade van de T-Rex uit 2020 en voegt zich bij slechts een handvol robuuste smartwatches die zijn uitgerust om diepten tot 10ATM aan te kunnen. Amazfit heeft het scala aan activiteiten dat kan worden gevolgd, uitgebreid met meer dan 100 trainingsmodi, terwijl toevoegingen zoals SpO2-tracking ervoor zorgen dat de fitnessstatistieken die de Pro kan loggen in de pas blijven met de concurrentie.

Het stevige (zij het plastic) ontwerp is goed getest op uitdagingen zoals schokken of extreme temperaturen en het heeft allemaal een concurrerende prijs.

Uw koopgids voor de beste smartwatch 2021

Waarom heb je een smartwatch nodig?

Er is een interessante theorie dat smartwatches voor de smartphone zijn wat polshorloges waren voor het zakhorloge. Stel je voor hoe de gemiddelde heer voor de 20e eeuw in zijn zak moest zoeken naar zijn horloge. Sla nu 100+ jaar vooruit en de gemiddelde smartphonegebruiker moet nog steeds in zijn/haar zak duiken om zijn telefoon te checken. De kicker is nu dat je smartphone veel meer informatie bevat dan een zakhorloge ooit heeft gedaan, en dat alles zit nog steeds in je zak.

Smartwatches zijn niet bedoeld om te telefoneren – hoewel sommigen dat wel kunnen – in plaats daarvan bieden ze (onder andere) een snelle en gemakkelijke manier om de meldingen van je telefoon te controleren, zodat je kunt beslissen of het de moeite waard is om in je zak te duiken of in je tas te zoeken naar haal uw smartphone op en voer de juiste actie uit.

Naar welk type smartwatch moet je zoeken?

Er zijn momenteel twee soorten smartwatches: die met een kleurrijk touchscreen – vergelijkbaar met wat je op je telefoon zou vinden – en die met een gewoon analoog horloge met smart functies. Deze staan ​​bekend als ‘hybride’ smartwatches; sommige hebben de slimme bits bijna volledig verborgen, terwijl sommige je informatie geven via een klein geïntegreerd display (de Withings ScanWatch is een goed voorbeeld van een hybride horloge). Terwijl een volwaardige smartwatch veel meer kan, resulteert dat sap-slurpende scherm in een kortere batterijduur. Hybride horloges profiteren van een langere batterijduur en sommige hebben zelfs aparte cellen voor het horloge en slimme functies.

Als je een Android-gebruiker bent, is een Wear OS-smartwatch de voor de hand liggende keuze, maar het is niet per se de beste voor iedereen. Het besturingssysteem van Google, aangepast voor wearables, speelt ook goed met iOS (tenminste tot Wear OS 3), maar met verminderde functionaliteit, zodat iPhone-bezitters meer uit een Apple Watch zullen halen. Lees meer over het gebruik van Android Wear met iPhone.

Wat maakt de beste smartwatch 2021?

Bij het testen van de beste smartwatch 2021 zijn de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden: ‘hoeveel van de functies van uw smartphone kan hij uitvoeren?’ en ‘hoe goed kan hij elke taak aan?’, het laatste kenmerk is uiteraard stijl – het is tenslotte nog steeds bling. Zorg er ook voor dat het compatibel is met uw smartphone – sommige zijn alleen voor iPhone of Android, terwijl andere de meeste telefoons ondersteunen. Merk op dat Wear OS 2 iOS-ondersteuning bevat, maar zoals we al zeiden, de ervaring is in vergelijking verminderd.

Fitnessfans zullen op zoek gaan naar een apparaat met een hartslagmeter en ingebouwde GPS, hoewel ze qua nauwkeurigheid vaak niet te vergelijken zijn met een op de borst gedragen monitor. Velen worden ook geleverd met NFC die kan worden gebruikt voor contactloze betalingen, via services zoals Google Pay. We beschouwen de belangrijke factoren van een smartwatch als het niveau van meldingsdetails, levensduur van de batterij, stijl, waterbestendigheid, apparaatcompatibiliteit en extra functies, zoals microfoons en wifi-ondersteuning. Ontdek hoe we wearables testen voor meer informatie.

U leest: Top 10 beste smartwatch van 2021 voor Android en iPhone

Ook populair: 12x de beste elektrische step voor volwassenen van 2021