Top 11 beste Yoga app van 2021 voor beginners en gevorderden

beste yoga app 2021

Een van de beste dingen van het beoefenen van yoga – afgezien van alle mentale en fysieke voordelen – is dat je er niet veel voor nodig hebt. Met een vertrouwde yogamat, een paar rekwisieten en een kwaliteitsinstructeur of degelijke app om je door je beoefening te begeleiden, ben je volledig uitgerust om je flow op gang te krijgen, waar je ook bent. De beste Yoga app van 2021 mag voor jouw yogasessie daarom niet ontbreken!

Het is gemakkelijk om de uitrusting vast te zetten, maar het kan een grotere uitdaging zijn om de gewenste instructie te krijgen. Dit is waar yoga-apps van pas kunnen komen. Net als meer algemene workout-apps, zijn yoga-specifieke apps bedoeld om de studio-ervaring bij je thuis te brengen met gepersonaliseerde workouts en geweldige instructeurs. We hebben 11 populaire apps op de proef gesteld, waaronder Find What Feels Good, CorePower on Demand en Glo. Uiteindelijk vonden we Alo Moves de beste overall voor zijn uitgebreide bibliotheek met sessies, persoonlijke aanbevelingen en deskundige docenten. Als je meer stijlvariatie in je praktijk wilt, houden we ook van Asana Rebel vanwege de energieke draai aan yoga, het aanpasbare platform en de reeks sessies.

Top 11 beste yoga app van 2021

Hier is de lijst met de beste yoga app van 2021 die we hebben getest, gerangschikt, in volgorde:

BESTE ALGEMENE

1. Alo Moves

Ik wist niet zeker wat ik kon verwachten van de Alo Moves yoga-app – ik had de kleding van beroemdheden nog nooit gedragen en wist niet veel over het merk als geheel. Maar Alo Moves maakte vanaf het begin indruk op mij. Een functie waar ik bij alle apps op heb gelet, was de grondigheid van de eerste quiz die je doet, die zogenaamd de sessies aanpast die de app je aanbiedt om te proberen. Alo Moves heeft een grondige en gedetailleerde enquête waarin werd gevraagd naar mijn eerdere ervaring, welke soorten lessen ik leuk vond (ik kon kiezen uit yoga, fitness, mindfulness en vaardigheden zoals hoofdstanden of achterover buigen) en welke yogastijlen ik wil leren, van traditionele vinyasa vloeit over in ontspannende herstellende yoga tot meer atletische poweryoga. Alo Moves biedt een selectie van niet-yoga fitnesslessen, waaronder HIIT, barre en Pilates.

Alo Moves raadde uitstekende lessen aan die waren afgestemd op mijn enquête-antwoorden, waarbij ik aangaf dat ik mijn flexibiliteit wilde vergroten en nieuwe vaardigheden wilde leren. Er waren tal van lessen gewijd aan stretching en het leren beheersen van verschillende poses, zoals handstanden, splitsingen en lastige balansen zoals Eight-Angle, waarvan ik er veel nog nooit eerder had geprobeerd. U kunt de enquête ook opnieuw invullen om nieuwe aanbevelingen te krijgen als uw doelen of voorkeursstijl van lesgeven in de loop van de tijd veranderen.

De app-lay-out van Alo ziet er strak en strak uit, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is. Veel lessen hebben helemaal geen uitrusting nodig (behalve een mat), en als dat wel het geval is, wordt dit vooraf vermeld, zodat je je uitrusting kunt verzamelen of een andere klas kunt selecteren. Het verdeelde mijn klasaanbevelingen per categorie (d.w.z. “Pilates-keuzes voor jou”; “Vaardigheden om te ontdekken”; “Dagelijkse lessen voor jou”), waardoor het gemakkelijk was om lessen te vinden die ik wilde proberen. Alo Moves raadde ook series en afspeellijsten aan van lessen die aansloten bij mijn interesses en vaardigheidsniveau. Series bieden meerdere lessen door één instructeur die zich richten op een specifiek doel of trainingsstijl. De app-tabbladen geven je een gedetailleerde uitleg van wat je kunt verwachten en een overzicht van de lessen. Een andere sequentiële optie is het volgen van een afspeellijst, die lessen bevat over een soortgelijk thema, zoals ‘flows van volledige lengte’ en ‘trainingen zonder gewicht’, hoewel deze lessen niet altijd door dezelfde instructeur worden gegeven.

Ik heb een paar lesstijlen geselecteerd om te proberen, waaronder een herstellende les gericht op stretchen en een meer traditionele vinyasa-les. Beiden voelde net zo goed als een training in een yogastudio: de herstellende sessie gaf me voldoende tijd om in elke pose weg te zinken en de vinyasa-les gaf me tonnen geweldige bewegingen om spanning te verlichten en balans en kracht op te bouwen. Mijn enige bezwaar was dat de lessen die ik koos niet even informatief waren. Ik voelde dat de instructeur die de herstellende yogales gaf, meer instructies en achtergrondinformatie gaf over de bewegingen die we deden en hoe ik ze moest uitvoeren. Maar de instructeur voor de vinyasa-les bood niet zoveel context voor de klas, wat als een yogi op beginnersniveau een aanval op Alo Moves was.

Met $19,99 per maand of $199,99 per jaar is Alo Moves een van de duurdere apps die we hebben getest. De kwaliteit en verscheidenheid aan lessen, de lay-out van de app en de uitgebreide bibliotheek maken het echter de prijs waard – en een lidmaatschap van een volledige maand bij Alo is nog steeds veel goedkoper dan de meeste persoonlijke yogalessen. Je krijgt ook een gratis proefperiode van 14 dagen. Als je, net als ik, merkt dat Alo Moves je doet uitkijken naar elke dag oefenen, dan durf ik te wedden dat je waar voor je geld krijgt. Een verdiende nummer-1 plek als het gaat om de beste yoga app van 2021.

Alo Moves heeft een gratis proefperiode van 14 dagen en kost $19,99 per maand of $199,99 per jaar.

Pluspunten:

 • Gepersonaliseerde lesaanbevelingen
 • Grote verscheidenheid aan trainingen

Minpunten:

 • Prijziger dan anderen

HET BESTE VOOR TRAININGSVERSCHEIDENHEID

2. Asana Rebel

Asana Rebel biedt een van de meest uiteenlopende trainingen van alle apps die we hebben getest, van verschillende vormen van yoga tot andere trainingsstijlen zoals cardio- en krachttraining. Het is deze variatie die het een geweldige keuze maakt voor een fitnessfanaat die meer yoga in zijn routine wil integreren.

Ik vond de yogalessen van Asana Rebel uitdagend, maar op een goede manier. Velen van hen combineerden yoga met cardio- of krachttraining voor een intensere oefening die mijn hartslag deed stijgen. Het maakt gebruik van een voice-overstijl van lesgeven – dat wil zeggen, gesproken tekst wordt over een video afgespeeld, in plaats van dat de instructeur je door de klas praat terwijl ze gaan – waardoor het meer geautomatiseerd aanvoelde en een paar punten voor mij klopte. Toch, hoewel het minder persoonlijk aanvoelde, was de vertelling voldoende voor een solide, gemakkelijk te volgen stroom.

De app zelf is eenvoudig aan te passen en te integreren in je leven. U kunt herinneringen instellen om te sporten, te mediteren en zelfs om water te drinken. Het beveelt lessen aan op basis van het tijdstip van de dag, met ‘s ochtends meer stimulerende trainingen met hoge intensiteit en ‘s avonds herstellende yoga- en meditatiesessies, maar je kunt elke vorm van training selecteren door je zoekopdracht te verfijnen. Asana Rebel geeft je zoekcategorieën zoals ‘in vorm komen’, ‘flexibiliteit en mobiliteit’ en ‘kracht’ waarmee je je resultaten kunt verfijnen. Het laat je ook zoeken op lage, gemiddelde en hoge intensiteit, afhankelijk van hoeveel je wilt zweten.

Asana Rebel biedt ook quizzen voor gebruikers om hen te helpen meer te weten te komen over gezondheid, en het was een van de weinige apps die we hebben getest met een receptenindex. Hoewel ik geen van de recepten heb gemaakt – en we kunnen niet bevestigen hoe ‘gezond’ ze zijn – zagen ze er heerlijk uit en leken ze voedzaam. Ze kunnen dienen als inspiratie voor iemand die (zoals ikzelf) gewoon nooit weet wat hij moet koken voor het avondeten (of ontbijt of lunch), of je kunt ze volledig negeren.

Asana Rebel was echter niet zonder keerzijde. De eerste enquête is gericht op fitnessdoelen en gewichtsverlies op een manier die ik raspend vond (er werd bijvoorbeeld gevraagd om start- en streefgewichten, wat volgens mij niet nodig was). Maar mijn enige echte aarzeling om Asana Rebel aan te bevelen als de beste yoga-app, is dat het met zijn overvloedige trainingsopties meer aanvoelt als een algemene trainings-app. Ik heb genoten van de yoga die ik deed met Asana Rebel, maar ik moest wat harder zoeken naar goede yoga-aanbevelingen. Dat gezegd hebbende, de filters zoals “flexibiliteit en mobiliteit” en “ademen en ontspannen” leverden een aantal geweldige lessen op waardoor ik terug wilde gaan voor meer.

Asana Rebel kost $15,99 per maand of $82,99 per jaar.

Pluspunten:

 • Kan herinneringen voor jezelf instellen om te sporten, water te drinken en meer
 • Ultra aanpasbaar
 • “Extra” functies zoals een receptenindex

Minpunten:

 • Gericht op gewichtsverlies
 • Lessen in voice-overstijl

De Rockerz Fitness® – Yoga mat is de bestverkochte yoga mat op bol.com

beste Yoga app 2021

3. CorePower Yoga

CorePower is een landelijke yogastudio-keten die bekend werd om zijn energieke, verwarmde “Hot Power Fusion” poweryogalessen en rustigere (maar nog steeds hete) yogasessies. Je hebt ook toegang tot CorePower-lessen via de app, CorePower Yoga on Demand, en we denken dat het een geweldige optie is voor zowel degenen die al van CorePower houden als degenen die het nog nooit hebben geprobeerd. Het heeft voldoende opties, waaronder traditionele CorePower Yoga (een klassieke vinyasa-flow), Yoga Sculpt (een snelle poweryoga-les die gewichten en cardiobewegingen gebruikt om je hart sneller te laten kloppen), en lessen exclusief voor de app die stapsgewijze -Stapuitsplitsingen van specifieke houdingen om u er meer vertrouwd mee te maken.

CorePower geeft u geen quiz om uw trainingsstijl en fitnessniveau te achterhalen, dus u krijgt geen sessies aangeboden die zijn afgestemd op uw interesses. Toch heeft het veel klassen die gemakkelijk te doorzoeken zijn, met grondige beschrijvingen die je vertellen wat je in elke klas kunt verwachten. Je kunt ook filteren op ervaringsniveau, klastype, lesduur en leraar, wat fijn is als je eenmaal meer bekend bent met de app en een aantal favoriete instructeurs hebt. Ik heb zowel een Core Restore (herstellende yoga) les als een Yoga Sculpt Bodyweight (YSB) les geprobeerd. De Core Restore-les was een van mijn favoriete yogalessen van het hele testproces. De instructeur was grondig en legde uit hoe ik elke beweging moest uitvoeren, waarom ik ze deed en wat ik zou verwachten te voelen. Ik voelde me geweldig toen ik klaar was – uitgerust, uitgerekt en verfrist. Hoewel ik ook genoten heb van de Yoga Sculpt Bodyweight-les, was het niet hetzelfde als de les persoonlijk volgen met de energieke, opzwepende muziek en het enthousiasme van je instructeur en mede-yogi’s.

De trainingskwaliteit van CorePower Yoga on Demand maakte dat het me opviel. Ik wou dat CorePower vooraf een quiz had om lessen aan te bevelen, zodat je meteen de beste voor je kunt vinden. Al met al een prima exemplaar in de lijst van beste yoga app van 2021.

CorePower Yoga on Demand heeft een gratis proefperiode van zeven dagen en kost $19,99 per maand.

Pluspunten:

 • Geweldige instructie en lessen
 • Video’s van hoge kwaliteit
 • Tal van verschillende trainingen

Minpunten:

 • Moeilijk te repliceren CorePower-ervaring thuis
 • Geen enquête of klasaanbevelingen

4. Glo

De gedetailleerde vertelling was een van mijn favoriete dingen over Glo, een yoga-app die een overvloed aan yogasessies, livelessen en gespecialiseerde praktijken biedt. De docenten bieden een gemakkelijk te begrijpen context voor bewegingen tijdens de lessen, wat het een geweldige optie maakt voor zowel beginners als meer ervaren yogi’s die misschien niet weten waarom houdingen als de naar beneden gerichte hond en stoel belangrijk zijn, laat staan ​​hoe ze ze moeten doen. Op mijn beginners-intermediate niveau dacht ik dat elke video grondig en gemakkelijk te volgen was en dat ik me zelfverzekerder voelde in mijn poses.

Glo’s eerste onderzoek was gedetailleerd en bevatte unieke opties die ik niet had gezien in andere onderzoeken, zoals yoga voor prenatale en postnatale zorg, rugzorg en focus en productiviteit. Naast het aanbevelen van lessen op basis van uw enquête-antwoorden, stelt Glo categorieën voor zoals ‘begin je ochtend’ en ‘leren mediteren’, wat gebruikers ertoe kan aanzetten iets nieuws te proberen.

Ik koos voor een “start your morning” flow en een herstellende yogales en genoot van beide sessies. Na de ‘start your morning’-flow voelde ik me energiek, positief en, ja, klaar om mijn dag te beginnen. Maar de app leek zijn live lessen en series meer te promoten dan gepersonaliseerde keuzes, waardoor het voor mij meer generiek aanvoelde. Ik merkte dat ik Glo’s 3.500 yogalessen moest doorzoeken om keuzes te vinden die overeenkwamen met wat ik in mijn enquête aangaf, in tegenstelling tot Glo die deze lessen voor mij promootte, waardoor ik minder enthousiast werd over het gebruik van de app.

Glo heeft een gratis proefperiode van zeven dagen en kost $18 per maand of $162 per jaar.

Pluspunten:

 • Unieke klassespecificaties
 • Informatieve vertelling

Minpunten:
Niet genoeg gepersonaliseerde aanbevelingen

5. Find What Feels Good

Find What Feels Good is de app aangeboden door Adriene Mishler, bekend van “Yoga With Adriene” op YouTube. Als je de gratis lessen op het kanaal van Mishler al hebt doorlopen, is Find What Feels Good misschien wel de beste yoga app van 2021 voor jou. Het is vernoemd naar de slogan van Mishler en biedt elke week exclusieve nieuwe lessen, afspeellijsten om aan een maandelijkse yogareis te beginnen, vlogs die je alleen in de app kunt bekijken en kortingen op merchandise.

De meeste lessen worden geleid door Mishler en ik hield van haar manier van lesgeven. Ze is informatief, heeft altijd suggesties voor degenen die hun oefening willen aanpassen om gemakkelijker of moeilijker te zijn, en heeft een rustgevende aanwezigheid die door het scherm komt. Je kunt sommige sessies vinden die worden gegeven door gastdocenten, maar omdat Mishler de hoofdinstructeur is, krijg je niet zoveel nieuwe inhoud als andere apps. Bovendien blijft Mishler gratis nieuwe inhoud maken op haar YouTube-kanaal, waardoor het kopen van deze app een schrikbeeld is voor iedereen behalve haar meest toegewijde fans. Dat maandelijkse bedrag ondersteunt de missie van Mishler – in feite wordt in de app-beschrijving aangeprezen om het Yoga With Adriene-kanaal “levend” te houden als een voordeel van het betalen voor de app. Maar meer casual kijkers zullen meer baat hebben bij het verkennen van het YouTube-kanaal voordat ze naar de app springen.

Find What Feels Good heeft een gratis proefperiode van zeven dagen en kost $9,99 per maand of $99,99 per jaar.

Pluspunten:

 • Uitstekende vertelling
 • Breed scala aan klassenfocus

Minpunten:

 • Geen enquête om aanbevelingen te personaliseren
 • App-ontwerp is niet erg intuïtief

6. Down Dog – Yoga

Down Dog is anders opgezet dan veel andere yoga-apps. Het begint met een enquête waarmee je kunt selecteren in welke yogastijlen je geïnteresseerd bent, maar in plaats van een paar verschillende video’s aan te bevelen, genereert het een selectie van houdingen die worden weergegeven met een videodia en een vooraf opgenomen voice-over die je door je praktijk leidt. Elke keer dat je de app opent, kun je de lengte van de beoefening en stijl van yoga wijzigen – van Hatha tot Vinyasa-flow zonnegroeten – en het genereert een nieuwe beoefening voor je. Hierdoor kun je niet door verschillende soorten trainingen scrollen. In plaats daarvan ontwerpt het sessies voor u op basis van uw antwoorden.

De vertelling was verrassend gedetailleerd, wat me als beginner hielp. En hoewel je de stem kunt selecteren, is het formaat robotachtig, zonder de vriendelijke, gemoedelijke en motiverende sfeer die de meeste yogalessen en echte instructeurs bieden. Uiteindelijk waren de sessies die ik volgde (een “volledige oefening” en een herstellende yogasessie) niet bijzonder gedenkwaardig, en ik was niet enthousiast over het gebruik van de app.

Over het algemeen vond ik de installatie van deze app niet leuk. Met Down Dog kun je echter je voortgang volgen en doelen stellen, zoals gevolgde lessen en tijd besteed aan oefenen, wat een leuke functie is voor prestatiegerichte mensen.

Down Dog biedt momenteel een gratis proefperiode van een maand aan. Down Dog kost $9,99 per maand of $59,99 per jaar.

Pluspunten:

 • Gedetailleerde vertelling
 • Geweldig voor beginners

Minpunten:

 • Onderwijs in voice-overstijl
 • Alle lessen voor jou gekozen

Dit is de hoogst beoordeelde yoga legging op bol.com

beste Yoga app 2021

7. Gaia

Gaia heeft veel extra functies die verder gaan dan yoga. Je kunt metafysica en alternatieve genezing verkennen, en functies over onderwerpen als ‘hoe je je chakra’s in balans kunt brengen’. In het begin was ik onder de indruk van alle opties waaruit ik kon kiezen, maar uiteindelijk ontdekte ik dat al die tangentiële informatie wegnam van de yoga, en dat is waar ik me op wilde concentreren.

Gaia biedt basisstromen en herstellende lessen die in een ontspannen, langzame stijl worden gegeven. Het heeft ook handige extra functies en aanbevelingen, zoals een serie ‘yoga voor hardlopers’ die ik heb uitgecheckt. Naast de gezondheids- en yogagerelateerde onderwerpen, heeft het categorieën voor zaken als ‘het paranormale en onverklaarbare’, ‘oude oorsprong’ en ‘geheimen en doofpotaffaires’. Ik zag mezelf al kijken naar een Netflix-documentaire over deze onderwerpen, maar het voelde willekeurig aan in een yoga-app. Ik heb genoten van de yogasessies die ik volgde, maar er waren minder yogavideo’s dan andere apps, waarschijnlijk omdat de video’s over de samenzweringstheorie werden gepromoot boven de yoga.

Gaia heeft een gratis proefperiode van zeven dagen en kost $11,99 per maand of $99,99 per jaar.

Pluspunten:

 • Nuttige yogaseries

Minpunten:

 • Extra functies die afbreuk deden aan de yoga

8. Daily Yoga

Daily Yoga gebruikt geen eerste enquête om je ervaring te peilen en lessen aan te bevelen. Ik vond dit niet leuk omdat ik een minder gepersonaliseerde klasselectie kreeg en meer tijd moest besteden aan het zoeken naar lessen die me interessant leken.

Ik vond de les die ik volgde leuk, een klassieke les in Vinyasa-stijl, maar ik vond het niet leuk. Ik vond het te snel naar mijn zin en de instructeur bood niet genoeg context voor bewegingen. Daily Yoga gebruikt een voice-over om kijkers te instrueren, wat minder boeiend is dan een instructeur die in een video spreekt terwijl hij de bewegingen demonstreert.

Hoewel ik de yogasessies niet zo leuk vond als die van andere apps, heeft Daily Yoga een aantal coole toeters en bellen. De app kent badges toe voor “inchecken” en het voltooien van cursussen, wat een geweldige manier is om gebruikers te stimuleren om regelmatig te oefenen. Daily Yoga toont ook een overzicht van de houdingen die gebruikers tijdens de sessie zullen doen, wat geweldig is voor iedereen die bepaalde bewegingen wil vermijden vanwege een blessure of ongemak. Er is ook een timer die aangeeft hoe lang je elke beweging zult doen. Ik heb het niet veel gebruikt, maar het is een coole functie die sommige gebruikers misschien nuttig vinden.

Daily Yoga heeft een gratis proefperiode van zeven dagen en kost $19,99 per maand of $69,99 per jaar.

Pluspunten:

 • Stimuleert u om te trainen met badges

Minpunten:
Geen enquête om uw fitnessdoelen of -ervaring te beoordelen

9. Lotus Yoga

Lotus Yoga biedt een breed scala aan lessen en programma’s, voornamelijk gegeven in Vinyasa-stijl. Het nadeel van deze uit de lijst van beste yoga app van 2021 voor mij was dat de vertelling geen details en uitleg had en moeilijk te volgen was in vergelijking met veel andere apps, vooral voor een yogi op beginnersniveau. In de lessen die ik volgde, bood Lotus Yoga niet veel suggesties om trainingen gemakkelijker te maken voor mensen met blessures of uitdagender voor degenen die meer gevorderd zijn.

Ik vond het leuk dat Lotus Yoga veel programma’s heeft om uit te kiezen, zoals het programma “altijd in een goed humeur zijn”. Het maakte het gemakkelijk voor gebruikers om zich op één doel te concentreren en klassen klaar te hebben om aan dat doel te werken, maar uiteindelijk viel de instructie zelf voor mij niet.

Lotus Yoga heeft een gratis proefperiode van zeven dagen en kost $16,99 per maand of $49,99 per jaar.

Pluspunten:

 • Hiermee kunt u zoveel doelen selecteren als u wilt

Minpunten:

 • Slechte vertelling
 • Biedt niet veel aanpassingen

10. Yoga Studio

Yoga Studio biedt eenvoudige, ongecompliceerde lessen die je de bewegingen geven die je moet doen, maar die niet te veel in detail treden. Ik vond dit formaat niet leuk, hoewel het misschien beter geschikt is voor iemand die meer gevorderd is dan ik. Dat gezegd hebbende, toont de app je een lijst met poses voorafgaand aan de start van de les, zodat je kunt zien wat je gaat doen en of er bewegingen zijn die je misschien wilt overslaan of wijzigen, wat ik nuttig vond.

Over het algemeen vond ik de installatie van de app verwarrend en ontbrak het verhaal. Elke keer dat ik een klasse selecteerde, moest ik deze downloaden voordat ik hem speelde, wat tijdrovend en frustrerend was. De voice-over-achtige vertelling was eenvoudig en duidelijk, waardoor het moeilijk te volgen was en ik me teleurgesteld voelde over mijn training.

Yoga Studio heeft een gratis proefperiode van zeven dagen en kost $9,99 per maand of $69,99 per jaar.

Pluspunten:

 • Toont je een lijst met poses voordat de les begint

Minpunten:

 • Geen onderzoek
 • Gebruikt een voice-over
 • Verwarrende app-configuratie

11. Pocket Yoga

Pocket Yoga is misschien een goede app voor beginners die houdingen willen leren, maar het heeft een beperkte klassenselectie en een atypische klassenstructuur die ertegen werken. Met de app kun je kiezen uit vijf klassenstijlen met namen als ‘ocean’ (een combinatie van HIIT en yoga), ‘desert’ (bedoeld om ‘ontspannen en ontrafelen’) en mountain (poweryoga), en laat je selecteren de lessen duren 30 minuten, 45 minuten of 60 minuten (dus geen lessen van 5 of 10 minuten voor degenen die gewoon een snelle stroom willen). Deze beperkte selectie van lessen deed me denken dat ik me snel zou vervelen.

Ook de klasindeling is niet ideaal. In plaats van een livevideo gebruikt Pocket Yoga een combinatie van een geanimeerde dia en een voice-over om je door je oefening te leiden. De vertelling was gemakkelijk genoeg om te volgen, maar ik verloor vaak de beelden uit het oog, omdat sommige bewegingen gewoon niet goed vertaalden naar een geanimeerde demonstratie.

Pocket Yoga heeft een grote, handige index van yogahoudingen, die los staan ​​van de lessen en waarin wordt uitgelegd hoe je vrijwel elke denkbare yogahouding kunt doen. Ik heb ook genoten van hoe Pocket Yoga vooruit- en achteruitknoppen heeft waarmee je gemakkelijk tussen houdingen kunt wisselen. Als een pose niet voor u werkt, kunt u deze gemakkelijk overslaan en doorgaan met uw oefening. Toch slaagde Pocket Yoga er niet in om me te verbazen of ervoor te zorgen dat ik het consequent wilde gebruiken. Vandaar dat is de afsluiter is van de lijst met beste yoga app van 2021.

Pocket Yoga kost een eenmalige aankoop van $2,99.

Pluspunten:

 • Heeft een grote pose-index
 • Vertelling is geweldig voor beginners

Minpunten:

 • Beperkte leskeuze
 • De animatie is niet geweldig

De Yoga & Pilates sokken met antislip helpen je met grip houden tijdens je yoga sessie

beste Yoga app 2021

Hoe we hebben getest

Om de beste yoga app van 2021 te vinden, hebben we elke yoga-app getest door te zoeken naar een paar belangrijke elementen, zoals hoogwaardige vertelling, een breed scala aan lessen en een gebruiksvriendelijke app-configuratie.

De de tester
Ik ben een gezondheids- en fitnessschrijver en een yogi van beginner tot gemiddeld niveau. Ik geniet van af en toe een CorePower- of hot yogales, maar ook van pilates, barre en fietsen – echt alles waardoor ik in beweging kom en me goed voel. Ik vind het heerlijk om yoga in mijn “rustdagen” op te nemen voor lichte beweging, balanswerk en stretching, maar vooral voor de ontspanning en gelegenheid om tot rust te komen. Meestal zoek ik yogasessies op YouTube wanneer ik de studio niet kan halen, dus yoga-apps waren nieuw voor mij.

De testen
Hoewel mensen misschien andere dingen willen dan hun yogasessies, hebben we een paar belangrijke componenten geïdentificeerd die een yoga-app voor de meeste mensen nuttig maken. We wilden grondige en veilige instructies om de gebruiker te helpen begrijpen waarom bepaalde bewegingen werden gebruikt en hoe te weten of je ze correct uitvoert. Om verveling tegen te gaan wilden we een grote collectie van verschillende lessen. En, belangrijker nog, we wilden dat het gebruik van de yoga-app leuk genoeg was zodat de meeste mensen ernaar uitkeken om tijd op de mat door te brengen.

Na het downloaden van elke app, heb ik gekeken naar de verscheidenheid aan lessen die door elke app worden aangeboden. Mijn doel was om een ​​traditionele Vinyasa-flowklasse, een herstellende yogales en een andere trainingsstijl te selecteren, als de app die bood, zoals Pilates- of barre-workouts. Na elke sessie evalueerde ik de apps op basis van hun selectie van lessen, kwaliteit van de instructeurs, de personalisatie van de yogaprogramma’s en hoe gemakkelijk het was om de app te gebruiken.

De meeste yoga-apps bieden meditatielessen als extra functie. We hebben deze niet getest, omdat we vooral de fysieke voordelen van elke app wilden evalueren, maar veel mensen houden van mediteren naast hun yogabeoefening om extra stressverlagende voordelen te krijgen. (We hebben ook de beste meditatie-apps getest, als dat is wat je zoekt.)

Wat u moet weten over yoga-apps
Omdat er verschillende yogastijlen zijn, hebben we gezocht naar een app die allesomvattend was en de mogelijkheid bood om elke dag verschillende soorten lessen te selecteren. Welke app je ook enthousiast maakt om te bewegen en je de instructie geeft die je wilt, is het beste voor jou. Als je weet dat je de voorkeur geeft aan een langzame oefening die op je mat smelt boven een energieke sessie ‘maak je klaar voor de dag’, dan heb je misschien liever een app die zich richt op herstellende yoga. Evenzo, als je weet dat je tijdens de meeste van je trainingen wilt zweten, wil je een app met een ruime keuze aan atletische krachtstromen. Bijna alle apps die we hebben getest (en in het algemeen) hebben een gratis proefperiode, dus als u op zoek bent naar een plek om te beginnen, kunt u ze zelf proberen, zonder verplichting.

Weet je niet goed welke soorten yoga workouts je in de beste yoga app van 2021 moet verwachten? Als je een totale yoga-beginner bent, zul je snel bekend raken met het gangbare yogajargon. Een paar die je van tevoren moet weten: vinyasa, herstellende yoga, hatha en poweryoga.

 • Vinyasa-yoga: vaak ‘flow’ genoemd, is een yogastijl die gebruikmaakt van houdingen die gemakkelijk van de ene naar de andere gaan en die beoefenaars aanmoedigt om met hun adem te bewegen.
 • Hatha yoga: Dit type yoga is vergelijkbaar met Vinyasa omdat het een mix van houdingen gebruikt om lichaam, adem en geest in één te gebruiken. Hatha-yoga wordt doorgaans langzamer getemperd en zorgt voor meer diepe stretching dan Vinyasa.
 • Herstellende yoga: deze sessies bieden een langzamer tempo, meer rustgevende oefeningen. Bij herstellende yoga worden vaak rekwisieten zoals kussens, blokken of dekens gebruikt om diep in de rekoefeningen te komen. Het richt zich op het meditatieve aspect van yoga om lichaam en geest te ontspannen en stress of spanning te verlichten.
 • Power yoga: Deze energetische beoefening is een populaire vorm van Vinyasa yoga die zich richt op kracht en flexibiliteit. Het beweegt in een sneller tempo, dus het is een geweldige optie voor mensen die de voorkeur geven aan trainingen met meer energie, maar toch de voordelen van yoga willen plukken.

Wat is het verschil tussen een yoga app en een workout app?
Hoewel er talloze workout apps zijn, is een yoga app ideaal voor iemand die meer tijd aan zijn oefening wil besteden. Een goede richt zich op het aanbieden van een verscheidenheid aan yogasessies, omvat vele soorten yoga en stelt gebruikers vaak in staat om yoga-aangrenzende technieken zoals meditatie of Pilates te beoefenen. Fitness-apps kunnen daarentegen een willekeurig aantal trainingen bevatten, zoals HIIT, gewichtheffen en fietsen, en ook enkele opties voor yogaliefhebbers.

Als yoga al je favoriete beweging is, is een speciale app waarschijnlijk de beste optie voor jou. Maar als je een fitness-app wilt die een verscheidenheid aan andere workouts garandeert, kun je een bredere workout-app overwegen, zoals Nike Training Club of Centr, de workout-app van Chris Hemsworth. Beide bieden allerlei soorten trainingen, waaronder een goede variëteit aan yogasessies, en Centr biedt ook meditatiesessies (met een Aussie-accent om op te starten). We hopen in elk geval dat deze lijst met de beste yoga app van 2021 je heeft geholpen om voor jou de ultieme yoga app te vinden.

Ook populair: Knikkebollen tijdens meditatie? Zo voorkom je het slaperige gevoel