Top 3 beste hoestdrank van Kruidvat voor de snelste resultaten

Beste-hoestdrank-Kruidvat

Hoesten is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen hun huisarts bezoeken. Omdat de meeste hoest wordt veroorzaakt door verkoudheid of omgevingsfactoren, lossen vrij verkrijgbare hoestmedicijnen van drogisterijen als Kruivdvat het probleem meestal op. Het is echter belangrijk om je huisarts te bezoeken voor medisch advies (en zelfs voorgeschreven hoestmedicijnen) als een hoest koorts veroorzaakt of langer dan drie weken aanhoudt. In dit artikel vertellen we alles over hoesten en we laten onze topkeuzes zien als het gaat om de beste hoestdrank van Kruidvat.

Top 3 beste hoestdrank van Kruidvat

1. Bronchostop MAX 8-in-1-Hoestdrank

beste hoestdrank Kruidvat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

De krachtige Bronchostop® MAX 8in1 zorgt voor een snelle verlichting van verkoudheid en hoest. Bronchostop® MAX 8in1 is speciaal bedoeld voor snelle verlichting van hoest bij verkoudheid en keelpijn geassocieerd met verkoudheid, bijbehorende heesheid, dedrang om keel te schrapen en een jeukende keel, droge mond en keel en slikproblemen.

Het merk verkoopt ook pijnverlichtende hoespastilles, welke ideaal zijn voor onderweg. Zijn zijn verkrijgbaar in diverse smaken zoals honing. Daarnaast verkopen ze ook hoestdranken voor kinderen.

2. Natterman Voor Alle Hoest Hoestdrank

beste hoestdrank Kruidvat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Natterman Voor Alle Hoest Hoestdrank wordt aanbevolen bij droge en aanhoudende hoest bij volwassenen. De hoestsiroop is geformuleerd om het slijmvlies (mucosa) van de bovenste luchtwegen te hydrateren, te smeren en te beschermen, waardoor irritatie wordt verminderd. Het rustgevende effect verlicht alle soorten hoest, aangezien eventueel aanwezig slijm vloeibaar wordt en dus gemakkelijker op te hoesten.

Het merk verkoopt ook hoesdranken speciaal voor nacht en voor kinderen. Ook zijn er keelpastilles verkrijgbaar voor onderweg, indien gewenst in suikervrije varianten.

3. Dampo Alle Hoest + Keelpijn Hoestdrank 

beste hoestdrank Kruidvat

Dampo Alle Hoest + Keelpijn Hoestdrank  bevat de werkzame stof Polysac-Active TM en is bedoeld voor de behandeling van droge hoest, hoesten en keelpijn. De siroop zorgt voor directe verlichting van klachten en heeft een verzachtende werking op de slijmvliezen en keel.

De siroop vormt een beschermende film op de achterkant van de keel, beschermt en hydrateert geïrriteerde slijmvliezen en vermindert de groei van bacteriën. Als je hoest, wordt het slijm losser en wordt het gemakkelijker op te hoesten. Verzacht de keel en vermindert de frequentie en ernst van hoesten om de hoestcyclus te doorbreken.

Het merk heeft ook diverse hoestdranken speciaal voor kinderen.

Oorzaken van hoesten

Hoewel af en toe hoesten normaal is, kan een hoest die aanhoudt een teken zijn van een onderliggende medische aandoening. Hoesten is een defensieve reflex die erop gericht is overmatige afscheidingen en vreemde voorwerpen uit de luchtwegen te verwijderen. Ernstig en frequent hoesten kan echter een aanzienlijke invloed hebben op uw levenskwaliteit.

Dit zijn de belangrijkste redenen voor hoesten:

 • Verkoudheid: Verkoudheid is een virale infectie van de neus en keel (bovenste luchtwegen). Het is meestal onschadelijk, ook al voelt het misschien niet zo. De meeste mensen herstellen binnen zeven tot tien dagen van een verkoudheid.
 • Virale infectie van de bovenste luchtwegen: dit is een andere naam voor verkoudheid. Het komt meestal voor wanneer een virus via de mond of neus het lichaam binnendringt. Gezien de symptomen wordt de ziekte meestal overgedragen door aanraking, niezen of hoesten.
 • Griep: Griep is een virale infectie die uw luchtwegen aantast. Influenza wordt gewoonlijk griep genoemd, maar is niet hetzelfde als “buikgriep”-virussen die diarree en braken veroorzaken. Hoewel het jaarlijkse griepvaccin niet 100% effectief is, is het nog steeds uw beste verdediging tegen de griep.
 • Bronchitis: Bronchitis is een ontsteking van de bekleding van uw bronchiën, de belangrijkste doorgangen die uw lichaam gebruikt om lucht van en naar uw longen te transporteren. Mensen die bronchitis hebben, hoesten vaak dik slijm op, dat ook verkleurd kan zijn. Bronchitis kan acuut of chronisch zijn. Het wordt meestal veroorzaakt door een virus (vaak dezelfde virussen die verkoudheid of griep veroorzaken), maar in bepaalde gevallen kan het ook door bacteriën worden veroorzaakt.

Acute hoest bij volwassenen is een hoest die minder dan 4 weken aanhoudt. Een chronische hoest bij volwassenen is er een die langer dan een maand aanhoudt. Acute hoest is over het algemeen een symptoom van een zelflimiterend virus, zoals een verkoudheid, infectie van de bovenste luchtwegen, griep en acute bronchitis. Chronische hoest wordt over het algemeen geassocieerd met een ernstiger onderliggende aandoening waarbij u medische hulp nodig heeft als uw hoest langer dan een maand aanhoudt. Deze ernstiger onderliggende aandoeningen omvatten astma, GORZ, COPD, chronische bronchitis en longkanker. 

Soorten hoestmedicijnen

Er kunnen verschillende medicijnen worden gebruikt om hoest- en verkoudheidssymptomen te behandelen, maar slechts enkele daarvan kunnen de symptomen snel behandelen. Dit zijn de belangrijkste soorten:

 • Hoestonderdrukkers (ook wel antitussiva genoemd) blokkeren de hoestreflex, waardoor hoesten minder waarschijnlijk wordt. Dextromethorfan (DM) is het meest voorkomende actieve ingrediënt in hoestonderdrukkers. Hoestonderdrukkers mogen niet worden gebruikt als de hoest wordt veroorzaakt door roken, emfyseem, astma, longontsteking of chronische bronchitis. Antihistaminica of decongestiva kunnen ook de keel uitdrogen, waardoor het slijm dikker en moeilijker te verplaatsen wordt, wat resulteert in een ernstiger hoest.
 • Slijmoplossers maken het slijm in de borst los of dunner, waardoor het gemakkelijker wordt om het op te hoesten. Een populair voorbeeld is guaifenesine. Extra vocht drinken kan ook helpen.
 • Combinatiegeneesmiddelen bevatten een combinatie van slijmoplossende middelen, hoestonderdrukkers en andere actieve ingrediënten. Ze kunnen antihistaminica, pijnstillers en decongestiva bevatten om meerdere symptomen tegelijk te behandelen. Voor de behandeling van hoest door een verkoudheid is een verkoudheidsmedicijn een goede keuze, dat zowel een antihistaminicum als een decongestivum bevat, omdat een antihistaminicum op zichzelf mogelijk niet effectief is.

Hoe hoestmedicijn in te nemen

Hoestmedicijn is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder siropen, poeders, pillen, capsules en neussprays. Vaak is de vorm die het beste bij u past slechts een persoonlijke voorkeur. Veel kinderen hebben bijvoorbeeld moeite met het doorslikken van tabletten, vooral als ze keelpijn hebben, dus een siroop kan de beste optie zijn.

 • Hoestsiroop: Een goede hoestsiroop, zoals een uit de top 3 beste hoestdrank van Kruidvat, is goed voor volwassenen en kinderen die sneller verlichting willen dan pillen, voor mensen die last hebben van extreem keelpijn en voor kinderen die moeite hebben met het slikken van pillen.
 • Poeder: vergelijkbaar met siropen. Het zorgt ervoor dat medicijnen sneller werken en dat kinderen ze gemakkelijker oraal kunnen innemen.
 • Pillen: Goed voor volwassenen die gedurende de dag langdurige verlichting nodig hebben
 • Neussprays: Voor volwassenen of kinderen met keelpijn waardoor ze niet gemakkelijk pillen of andere orale vormen kunnen inslikken.
 • Hoestdruppels: Helpt bij het onderdrukken van hoest. Veel hoestdruppels verminderen het ongemak van de keelpijn met toegevoegde ingrediënten zoals menthol of honing.

Wat zijn de beste huismiddeltjes tegen hoest?

Hoewel er veel medicijnen beschikbaar zijn om je hoest te verzachten, zijn er ook een aantal dingen die je thuis kunt doen waarvoor geen medicijnen nodig zijn en die zeer effectief kunnen zijn. Hoestremedies omvatten:

 • Vloeistoffen: Vloeistof zoals de beste hoestdrank van Kruidvat helpt het slijm in uw keel te verdunnen. Warme vloeistoffen, zoals bouillon, thee of sap, kunnen uw keel verzachten.
 • Hoestdruppels: Ze kunnen een droge hoest verzachten en een geïrriteerde keel verzachten. Er zijn veel natuurlijke varianten verkrijgbaar, met menthol, citroen, zink, vitamine C en honing.
 • Honing: Een theelepel honing kan een hoest helpen verzachten. Voeg het toe aan wat warm water met citroen voor een extra rustgevend effect.
 • Verdampers of luchtbevochtigers: Door vocht aan de lucht toe te voegen, kunt u gemakkelijker ademen. Je hebt een aantal opties om dit te doen. ‘s Ochtends kunt u uw eigen stoomkamer creëren door de deur van uw badkamer te sluiten en enkele minuten warm water onder de douche te laten lopen totdat de spiegels beslaan. De stoom kan helpen uw neus en borst te ontstoppen. ‘s Avonds kunt u een verdamper of luchtbevochtiger in uw slaapkamer laten draaien om een ​​onderbroken nacht vol hoesten te voorkomen.
 • Niet-medicinale zoutoplossingdruppels: Door de binnenkant van uw neus te sproeien met niet-medicinale zoutoplossingdruppels kunt u het slijm verwijderen en een verstopte neus verlichten. Dit voorkomt neusdruppels die tot hoesten kunnen leiden.
 • Zout water: Gorgelen met zout water kan het slijm en slijm in je keel verminderen dat de hoestreflex veroorzaakt.
 • Gember: Gember staat bekend om zijn ontstekingsremmende effecten en zou hoest verlichten. Probeer wat dunne plakjes toe te voegen aan warm water om gemberthee te maken.

Meestal zullen hoestmiddeltjes een irriterende hoest effectief bestrijden, maar als de hoest aanhoudt of verergert, moet u een afspraak maken met uw huisarts. En het is altijd een goed idee om uw arts te raadplegen als u medicijnen gebruikt, of deze nu vrij verkrijgbaar zijn of op recept verkrijgbaar zijn, vooral voordat u ze aan kinderen geeft.

Wanneer moet u naar een huisarts?

U moet een huisarts raadplegen als een hoest langer dan een maand aanhoudt, of gepaard gaat met piepende ademhaling en kortademigheid, verkleurd slijm of bloed. Als u een voorgeschiedenis van hartproblemen heeft en plotseling hoest dat niet verband houdt met een ziekte, zoals verkoudheid of griep, moet u uw arts raadplegen. U moet ook naar uw arts gaan als uw hoest gepaard gaat met koorts, nachtelijk zweten of een kroepachtige hoest bij kinderen (klinkt als een blaffende zeehond). 

Beste hoestdrank van Kruidvat: Veelgestelde vragen

Welk verkoudheidsmedicijn kan ik gebruiken als ik borstvoeding geef of zwanger ben?

De enige medicijnen tegen verkoudheid die worden geadviseerd tijdens de borstvoeding of tijdens de zwangerschap zijn onder meer guaifenesine (moet worden vermeden in het eerste trimester), dextromethorfan, Tylenol en chloorfeniramine. Pseudo-efedrine kan ook worden gebruikt, maar moet in het eerste trimester worden vermeden. 

Welk medicijn verwijdert snel hoest?

Dit hangt af van de oorzaak van de hoest, maar doorgaans werken hoestonderdrukkers, zoals dextromethorfan, het snelst. 

Wat zijn de beste hoestmedicijnen voor kinderen?

Natuurlijke of huismiddeltjes zijn het beste om hoest bij kinderen te behandelen, vooral bij kinderen jonger dan 6 jaar, voor wie hoestmedicijnen niet worden aanbevolen. Deze remedies omvatten bevochtigde lucht, honing (maar niet voor kinderen jonger dan 1 jaar), VapoRub (niet voor kinderen jonger dan 2 jaar) en hydratatie. Gelukkig is er ook de beste hoestdrank van Kruidvat speciaal voor kinderen.

Wat is het beste hoestmiddel voor Covid?

Dextromethorfan en guaifenesine. 

U leest: Top 3 beste hoestdrank van Kruidvat voor de snelste resultaten

Ook populair: Allergische reactie op muggenbeet bij kind: hoe te behandelen