Top 3 beste paardenmelk capsules die je vandaag kan kopen

beste-paardenmelk-capsules-

Het drinken van paardenmelk is iets waar de meeste mensen nog nooit over hebben nagedacht, maar in sommige delen van de wereld is deze praktijk heel gewoon en zijn de gezondheidsvoordelen verrassend. Tegenwoordig zijn paardenmelk capsules steeds populairder aan het worden wegens de vele heilzame voordelen. In dit artikel sommen we de top 3 beste paardenmelk capsules op de markt op. Ook vertellen we meer over de werking van paardenmelk en de zes meest verrassende gezondheidsvoordelen.

Beste paardenmelk capsules

1. Vitaforce Capsules

beste paardenmelk capsules

Prijs: €38,90 voor 120 capsules

Wat Vitaforce zo bijzonder maakt en onderscheidt van anderen is hun familiewapen: Paardenmelk. Afkomstig van hun eigen boerderij in het plaatsje Zeeland (Nood-Brabant). Hier worden de merries met grote zorg gevoerd, verzorgd en gemolken. Deze capsules bevatten 600 milligram geconcentreerde paardenmelk per stuk. De capsules worden aanbevolen ter bevordering van de vitaliteit, behoud van de gezondheid, ter bevordering van de spijsvertering en ondersteuning van de gevoelige huid.

2. Purasana Bio Paardenmelk Capsules

beste paardenmelk capsules
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Prijs: €17,37 voor 90 capsules

Purasana Paardenmelk capsules bevatten 100% uit zuiver gevriesdroogd paardenmelkpoeder. Het is gelijk aan verse paardenmelk, het enige verschil is dat het water in paardenmelk (ongeveer 91%) uit het paardenmelk wordt gedroogd. Het voordeel van vriesdrogen ten opzichte van andere vormen van drogen is dat alle eiwitten, vitaminen en mineralen behouden blijven. 

Sand Paardenmelk capsules

beste paardenmelk capsules
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Prijs: €35,00 voor 110 capsules

Sand zorgt met zijn Paardenmelk Capsules voor een oergezond product. De melk wordt regelmatig gecontroleerd op haar reinheid/ bacterieleven. Daarnaast wordt de melk gedroogd tot poeder via het sproeidroogsysteem. Door de warmte welke vrijkomt tijdens dit proces worden alle bacillen welke niet gewenst zijn (in het menselijk lichaam) vernietigd in de melk, ondanks dat deze niet aanwezig zijn in onze melk. De werking van het melkpoeder voor het menselijk lichaam blijft optimaal en behouden, waardoor dit een van de hoogst haalbare kwaliteit paardenmelk capsules is op de markt.

Wat is paardenmelk?

Paardenmelk, zoals de naam al aangeeft, is melk van een vrouwelijk paard, daarom wordt het ook vaak merriemelk genoemd. Het meest voorkomende gebruik van paardenmelk, buiten het voeren van veulens, is om een ​​drank te produceren die kumis wordt genoemd, een gefermenteerd zuivelproduct. Sommige Europese landen hebben paardenmelk in poedervorm beschikbaar op markten en winkels, want het is vrij ongebruikelijk om merriemelk in vloeibare vorm te zien. Vanwege de prevalentie van andere melkopties, zoals koemelk, geitenmelk, sojamelk en rijstmelk, heeft paardenmelk zelden de voorkeur.

Van oudsher was merriemelk erg belangrijk voor veel culturen en het blijft een belangrijk onderdeel van natuurlijke genezing in bepaalde regio’s. Dat gezegd hebbende, er zijn een aantal indrukwekkende voedingscomponenten in paardenmelk, wat heeft geleid tot een toegenomen populariteit van dit melkalternatief. Een ding om te onthouden is dat merriemelk hogere niveaus van lactose bevat dan koemelk, dus dit is geen veilig alternatief voor mensen met lactose-intolerantie. Daarentegen zit er minder caseïne in paardenmelk, waardoor het beter verteerbaar is.

Voeding voor paardenmelk

De voedingscomponenten van paardenmelk bevatten zeer hoge niveaus van vitamine A, vitamine B-familie, vitamine C en vitamine E. Deze voedingsstoffen worden zelfs in hogere concentraties aangetroffen dan in koemelk. Merriemelk biedt ook opmerkelijke niveaus van kalium, ijzer, calcium en magnesium. Merriemelk bevat slechts ongeveer 88 calorieën in 7 ons, terwijl er bijna 130 calorieën in dezelfde hoeveelheid koemelk zitten. Deze speciale melk bevat ook vrij weinig vet en veel van het vet dat het bevat is enkelvoudig onverzadigd.

Voordelen van paardenmelk capsules

De meest bekende voordelen van paardenmelk zijn onder meer het verbeteren van eczeemsymptomen, het ontgiften van het lichaam, het bevorderen van de spijsvertering, het stimuleren van de botdichtheid, het beschermen van het hart en het verminderen van ontstekingen door het hele lichaam.

Behandelt eczeem

In de traditionele geneeskunde wordt merriemelk toegepast op ontstekingsplekken op de huid, zoals die veroorzaakt door eczeem, psoriasis, rosacea of ​​andere irritatie. Het mengen van paardenmelk met aloë of kokosolie kan dit ongemak snel helpen verlichten.

Hulp bij de spijsvertering

Met minder caseïne in paardenmelk dan gewone melk, kun je je maag een antibacteriële boost geven, omdat deze melk ook rijk is aan bepaalde antilichamen die je darmflora in evenwicht kunnen brengen en symptomen van constipatie, een opgeblazen gevoel en indigestie kunnen verminderen.

Verbetert de botgezondheid

Met hogere mineraalconcentraties dan koemelk, kan merriemelk u helpen het ontstaan ​​van osteoporose te voorkomen en uw stofwisseling normaal te laten functioneren naarmate u ouder wordt.

Verlaagt de bloeddruk

Er is een opmerkelijk kaliumgehalte in merriemelk, dat werkt als een vasodilatator, waardoor de spanning in bloedvaten en slagaders wordt verminderd, wat uw risico op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes kan verlagen.

Ontgift het lichaam

Onderzoek heeft uitgewezen dat paardenmelk een stimulerend effect heeft op de lever, waardoor je lichaam gifstoffen effectiever kan verwijderen. Dit helpt bij de algehele gezondheid en het welzijn en kan het immuunsysteem een ​​boost geven.

Verlicht luchtwegenaandoeningen en astma

Paardenmelk zou een helende werking hebben op longaandoeningen, luchtwegen en astma. Het wordt al jarenlang bij primitieve volkeren gebruikt als gezondheidsmiddel wegens de vele positieve ervaringen.

U leest: Top 3 beste paardenmelk capsules die je vandaag kan kopen

Ook populair: 13x natuurlijke probiotica in voeding voor de juiste darmbalans