Top 3 beste smartwatch voor Android telefoons van 2023

beste-smartwatch-voor-android

Met smartwatches kunt u zien wie er belt, een sms lezen of een van de andere tientallen soorten meldingen bekijken die u elke dag kunt ontvangen zonder uw telefoon tevoorschijn te halen. De Apple Watch heeft de standaard gezet voor wat een smartwatch kan doen, maar hij werkt alleen met Apple’s iPhones. Android-gebruikers hebben een overvloed aan andere draagbare opties, maar de meeste waren te zwaar, traag of slecht ondersteund, of een combinatie daarvan, om aan te bevelen. Daarom kijken we in dit artikel naar de top 3 beste smartwatch voor Android.

De afgelopen jaren hebben smartwatches voor Android toestellen flinke verbeteringen laten zien. Na het onderzoeken en testen van tientallen Android-compatibele smartwatches, raden we de Samsung Galaxy Watch5 aan. Het is een van de snelste en handigste wearables die we hebben getest, met krachtige ondersteuning voor spraakopdrachten, mobiele betalingen en fitnesstracking.

Beste smartwatches voor Androids

1. Een stijlvolle, capabele smartwatch:

Samsung Galaxy Watch5

beste smartwatch voor Android

Prijs: €299

De Galaxy Watch5 van Samsung heeft de nieuwste Wear OS-software, biedt snelle prestaties en is zowel stijlvol als comfortabel. Dat maakt het volgens ons de beste smartwatch voor Android telefoons.

Samsung’s Galaxy Watch5, verkrijgbaar in de maten 40 mm en 44 mm, is de beste smartwatch voor Android-telefoons omdat het de nieuwste Wear OS 3-software van Google heeft gecombineerd met de beste Google- en Samsung-functies. Het maakt gebruik van de One UI-interface van Samsung, maar je krijgt ook toegang tot alle apps en wijzerplaten in de Google Play Store.

De Galaxy Watch5 biedt indrukwekkende gezondheidstracking met automatische trainingsdetectie, ECG, SpO2 en stressanalyse. De Watch5 mist echter de draaibare ring van de oudere Watch4 Classic en heeft slechts één minimalistische stijl die al dan niet overeenkomt met uw esthetische voorkeuren. Je kunt altijd de banden verwisselen om het uiterlijk van de Watch5 aan te passen, maar dat is alles.

Lees hier onze volledige Samsung Galaxy Watch5 review.

2. Verbeterde materialen en navigatie:

Samsung Galaxy Watch5 Pro

beste smartwatch voor Android

Prijs: vanaf €394,99

De Watch5 Pro heeft alles wat de Watch5 geweldig maakt, plus een duurzamere roestvrijstalen behuizing en een grotere batterij.

De Galaxy Watch5 Pro van Samsung heeft dezelfde specificaties en functies als de Watch5, maar is verkrijgbaar in een groter formaat van 45 mm. Het heeft een duurzame roestvrijstalen kast (de Watch5 is van aluminium), maar dit maakt het een beetje zwaar voor een smartwatch. Als je het extra volume niet erg vindt, houdt de Pro je trainings-, slaap- en vitale statistieken net zo goed bij als de Watch5, en de grotere batterij kan tot drie of vier dagen meegaan – veel langer dan de Watch5 of Pixel Horloge.

3. Een kleinere, stijlvolle smartwatch van Google:

Google Pixel Watch

beste smartwatch voor Android
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: vanaf €487,93

De Pixel Watch biedt een stijlvol design en verfijnde, snelle software, maar de prijs is hoger dan de meer capabele Galaxy Watch5.

Android-smartwatches bestaan al bijna tien jaar, maar tot nu toe heeft Google er nooit een gemaakt. De Google Pixel Watch, de eerste wearable van Google, heeft een roestvrijstalen kast zoals de duurdere Galaxy Watch5 Pro van Samsung, maar is compacter en aantrekkelijker. Het is de best aanvoelende smartwatch die niet door Apple is gemaakt. Maar zijn kleinere formaat betekent dat hij een kleinere batterij heeft, en als gevolg daarvan zal hij uren voordat een van de horloges van Samsung leeg is.

De Pixel Watch voert Wear OS uit zoals de horloges van Samsung, maar de interface is eenvoudiger en gebruiksvriendelijker voor snelle interacties en het beheren van meldingen. Het maakt verbinding met de Fitbit-app voor het volgen van de gezondheid, maar de Pixel Watch heeft niet zoveel sensoren of functies als de Watch5 en Watch5 Pro. We houden ook niet van de gepatenteerde bandconnector van Google, omdat de ondersteuning voor accessoires van Google in het verleden niet goed was.

Andere interessante modellen

Samsung heeft besloten om de Samsung Galaxy Watch4 Classic te behouden voor degenen die de roterende ring willen, maar Wear OS is niet zo geoptimaliseerd voor dit type navigatie als het oude Tizen OS van Samsung. Het heeft ook niet de nieuwe biosensormodule waarvan de Watch5 belooft dat deze betere gegevensnauwkeurigheid zal bieden, en er is helemaal geen temperatuursensor. De Watch4 Classic heeft dezelfde interne hardware als de nieuwere horloges, maar het is nog steeds zo;n €400 voor een horloge dat een jaar voor de Watch5 geen updates meer krijgt.

De Fossil Gen 6-familie, die horloges omvat die zijn uitgebracht onder merken als Falster en Michael Kors, heeft de nieuwste Snapdragon 4100-chips en een traditionele horloge-esthetiek, maar ze missen functies in vergelijking met Google- en Samsung-horloges, ondanks dat ze dezelfde Wear OS-software gebruiken . Toen Fossil werd geüpdatet naar Wear OS 3, dwongen software-incompatibiliteiten tot het verwijderen van kernfuncties zoals Google Assistant en Google Fit. De wearables zijn verwisseld in Alexa en een Fossil-gezondheidsapp, maar de ervaring ontbreekt. Het is onduidelijk wanneer, of ooit, deze functies zullen terugkeren.

De Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS is een interessant horloge met het kenmerkende dubbellaagse scherm van de Mobvoi. Het werkt zoals de Fossil-horloges wanneer hij wakker is, maar in de slaapstand gebruikt hij een energiezuinige monochrome LCD-laag. Het low-power LCD-scherm kan de tijd en een paar fitnessstatistieken dagen langer weergeven dan de concurrentie, maar het ziet er niet bepaald elegant uit. Het horloge zelf is ook enorm, waardoor de Galaxy Watch5 Pro zelfs in het niet valt. Ik zou het als een van de minst comfortabele smartwatches beschouwen die ik heb getest. Het is te koop voor €284,91, en het draait nog steeds de oude Wear OS 2-software.

Heb je een smartwatch nodig?

Als je een smartphone hebt, en je hebt een smartwatch nodig, zoek dan naar de beste smartwatch voor Android toestellen. Het extra gemak kan de kosten vaak rechtvaardigen (en het gedoe om weer een ander apparaat op te laden). Voor de meeste mensen zijn smartwatches het handigst bij het doorgeven van meldingen aan je pols, zodat je ze kunt controleren zonder je telefoon eruit te halen en te activeren. Dat is handig voor mensen die hun telefoon niet in een professionele omgeving kunnen hebben, maar toch op de hoogte willen worden gehouden van belangrijke oproepen of berichten in één oogopslag willen zien.

Een smartwatch kan nog steeds een afleiding zijn, maar het is gemakkelijker om snel te zien of wat je zoemt belangrijk is. De meeste smartwatches maken het ook mogelijk om meldingen van het horloge te bevestigen, af te wijzen of te beantwoorden, en bieden ook de mogelijkheid om slimme apparaten in uw hele huis te bedienen.

De meeste smartwatches tellen stappen, moedigen activiteit aan en volgen trainingen zoals wandelen, hardlopen, fietsen en zelfs zwemmen (en als je een ziektekostenverzekering hebt, krijg je mogelijk korting of stimulansen om er een te gebruiken). Maar serieuze atleten willen misschien kijken naar hardloophorloges en fitnesstrackers die nog meer gericht zijn op lichaamsbeweging en fitness en meer geavanceerde statistieken bieden.

Android smartwatches zijn in de loop der jaren steeds stijlvoller geworden. De meeste modellen kunnen van een afstand worden verward met traditionele horloges, hebben vaak ronde displays en zijn verkrijgbaar in vele stijlen. Smartwatches zijn echter nog steeds dikker en breder dan de meeste traditionele horloges, waardoor ze onhandig aanvoelen om de pols. Sommige modellen zijn er in meer dan één maat, maar kleinere smartwatches hebben vaak minder batterijcapaciteit dan grotere versies en zijn meestal nog steeds veel groter dan traditionele ‘dameshorloges’.

Sommige smartwatches bieden tal van apps, vooraf geïnstalleerd op het horloge of beschikbaar om te downloaden in een app store. Deze apps kunnen zo eenvoudig zijn als een timer of een stopwatch, of ze kunnen uw smarthome-apparaten bedienen, uw muziek aanzetten of afslag-voor-afslag aanwijzingen geven voor wandelen of autorijden. Sommige apps die we hebben getest, hebben een goede ervaring opgeleverd, waaronder enkele fitness-apps en apps die zaken als water- of voedselinname bijhouden, maar de selectie van goede apps voor Android-horloges is nog steeds beperkt.

Voor mensen die de voorkeur geven aan het Apple-ecosysteem, is de Apple Watch de beste optie, en daar gaan we dieper op in in onze gids voor de Apple Watch.

Hoe we beste smartwatch voor Android telefoons hebben getest

Sinds de begindagen van smartwatches hebben we geprobeerd zoveel mogelijk relevante modellen te testen en de smartwatches aan te bevelen die het handigst en nuttigst zijn. Dit zijn de dingen die er toe doen als we beste smartwatch voor Android toestellen voor de meeste mensen aanbevelen:

  • Meldingen: een smartwatch moet meldingen duidelijk presenteren en het gemakkelijk maken om ze te negeren of een antwoord op te stellen.
  • Stijl: in tegenstelling tot een telefoon, zit een smartwatch voor iedereen om je pols en moet hij er goed uitzien. Dit omvat de band, de kast en hoe deze om polsen van alle maten past. Het is een opmerkelijk pluspunt als een horloge verkrijgbaar is in verschillende stijlen of maten.
  • Prestaties: Smartwatches moeten responsief genoeg zijn om handiger en sneller te zijn dan je telefoon eruit te halen. Als een smartwatch traag is voor basistaken zoals het controleren van meldingen of het volgen van je training, is het niet de moeite waard om het te gebruiken.
  • Fitness: Hoe goed functioneert het horloge als basisfitnesstracker? U hoeft niet twee apparaten om uw pols te dragen voor zaken als het volgen van stappen, herinneringen om niet zittend te blijven en het ongeveer nauwkeurig (maar niet exact) volgen van lange wandelingen, hardloopsessies of fietssessies.
  • Bouwkwaliteit: een smartwatch zal waarschijnlijk dag in dag uit rond je pols rammelen – mogelijk jarenlang. Als het niet duurzaam is, ziet het er versleten uit lang voordat het tijd is voor een upgrade.
  • Batterij: We meten of de batterij een volle, actieve dag mee kan (minimaal 16 tot 18 uur).
  • Spraakassistent: We peilen naar het nut van de spraakfuncties, zowel in spraak-naar-tekstberichten en -antwoorden, als waar van toepassing in de digitale assistent (Google Assistent of Bixby).
  • Apps: we merken op hoe nuttig de ingebouwde apps van het horloge zijn en hoe uitgebreid de selectie van apps van derden en wijzerplaten is.

We testen horloges met Wear OS, Tizen en andere besturingssystemen door ze te dragen terwijl ze verbonden zijn met Android-telefoons. Waar mogelijk vragen we andere mensen om onze mogelijke keuzes uit te proberen om een idee te krijgen van hoe verschillende dragers reageren op de maat, stijl, interface en functies van een horloge.

U leest: Top 3 beste smartwatch voor Android telefoons van 2023

Ook populair: Top 10 beste tablet om op te schrijven van 2023