Top 3 Jodiumtabletten van Kruidvat voor een optimale gezondheid

Jodiumtabletten-Kruidvat

Jodium is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het in stand houden van de gezondheid en functie van uw schildklier. Een tekort aan Jodium kan daarom diverse klachten veroorzaken. In dit artikel kijken we naar de top 3 beste Jodiumtabletten van Kruidvat en andere verkooppinten op basis van ervaringen en beoordelingen van gebruikers. Maar eerst vertellen we meer over de werking van jodium voor het lichaam en wat een tekort zoal kan veroorzaken.

De schildklier is een vlindervormig orgaan in je nek dat specifieke hormonen produceert die de groei en het metabolisme helpen reguleren. Jodium fungeert als een bouwsteen van de twee belangrijkste schildklierhormonen – triiodothyronine (T3) en thyroxine (T4).

Als uw inname van jodium te laag is, kunt u een laag schildklierhormoon in uw bloed krijgen. Onvoldoende niveaus van schildklierhormonen kunnen leiden tot symptomen zoals zwelling van de nek, vermoeidheid, droge huid, haaruitval, moeite met het reguleren van de lichaamstemperatuur en gewichtstoename.

Jodium komt van nature voor in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zoals zeevruchten, zuivelproducten, eieren en zeewier. Het kan ook worden gevonden in granen en sommige groenten en fruit. De exacte hoeveelheid is echter in de eerste plaats afhankelijk van het jodiumgehalte van de grond waarin het gewas werd verbouwd.

Gezien de variabiliteit in jodiumgehalte in veel plantaardig voedsel, hebben sommige landen jodium verrijkte voedingsmiddelen beschikbaar, zoals gejodeerd zout, om tekorten te voorkomen. Toch lopen bepaalde groepen mensen een verhoogd risico op jodiumtekort, waaronder:

  • mensen die zwanger zijn
  • mensen die op plaatsen wonen waar de bodem jodiumarm is
  • mensen die strikte veganistische en vegetarische diëten volgen
  • mensen die gejodeerd zout vermijden of er beperkte toegang toe hebben

Als u moeite heeft om voldoende jodium in uw dieet te krijgen, kan uw zorgverlener u aanraden een jodiumsupplement te nemen. De supplementen op deze lijst zijn gekozen op basis van ingrediëntenkwaliteit, prijs en productienormen.

Beste Jodium supplementen van Kruidvat

Als u op zoek bent naar een Jodiumtabletten van Kruidvat van hoge kwaliteit, hoeft u niet verder te zoeken, want deze behoren tot de beste op de markt.

1. Natures Plus Jodium Tabletten

Jodiumtabletten van Kruidvat

Prijs: €19,99 voor 300 tabletten

Elk van de jodiumcapsules van Natures Plus levert 150 mcg jodium, of 100% van de dagelijkse referentie-inname (ADH).

Als het op kwaliteit aankomt, is Natures Plus een marktleider. Al hun grondstoffen en eindproducten zijn door derden getest op zuiverheid en potentie, dus u kunt er zeker van zijn dat u altijd krijgt waarvoor u hebt betaald.

Deze capsules met een 5/5 sterren beoordeling op bol.com zijn veganistisch en vrij van de meeste belangrijke allergenen, waaronder gluten.

2. Orthica Kelp-150 Jodiumtabletten

Jodiumtabletten van Kruidvat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Prijs: €10,95 voor 120 tabletten

Orthica is een gerenommeerd merk dat bekend staat om het produceren van een verscheidenheid aan hoogwaardige, allergievriendelijke voedingssupplementen.

Het jodiumsupplement is ontworpen om de gezondheid van de schildklier te ondersteunen met een dosis van 150 mcg jodium, of 100% van de dagelijkse referentie-inname (ADH).

Recensenten benoemen de toegenomen hoeveelheid energie na inname van de Orthica Kelp-150 Jodiumtabletten en hoe dit een wereld van verschil voor hen heeft betekend.

3. Optimox Iodoral 12,5 mg Jodium Supplement

Jodiumtabletten van Kruidvat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Prijs: €63 voor 180 tabletten

Het Optimox Iodoral-jodiumsupplement levert 12,5 mg pure jodium en jodide per capsule, om bij te dragen aan het nut voor de schildklier en de goede werking van elke andere cel van het lichaam.

De capsules van Optimox zijn zodanig samengesteld dat er een verminderde sprake is van de kenmerkende smaak van Jodium tabletten, wat voor veel mensen een belemmering is.

Gebruikers geven het product 5 sterren en benoemen de verbetering van concentratie en algehele weerstand na het innemen van de capsules.

U leest: Top 3 Jodiumtabletten van Kruidvat voor een optimale gezondheid

Ook populair: Top 3 beste paardenmelk capsules die je vandaag kan kopen