Top 3 Marc Jacobs Decadence dupe en vergelijkbare alternatieven

Marc Jacobs Decadence dupe

​De bekende Marc Jacobs handtasparfum was de eerste keus van vele vrouwen, zoals blijkt uit de statistieken van Fragrance Direct. Dit is geen verrassing; Marc Jacobs Decadence is de perfecte keuze vanwege de warme en zoete geur. De geur is geschikt om ‘s nachts te dragen omdat met het verstrijken van de tijd de geur van Marc Jacobs Decadence Eau de parfum dieper en donkerder wordt. De geur blijft 8 tot 9 uur op je lichaam. Helaas is de parfum inmiddels niet meer leverbaar, omdat het op de discontinued lijst is terecht gekomen. Dit tot ongenoegen van de fans. In dit artikel draag ik daarom een top 3 met de beste Marc Jacobs Decadence dupe en vergelijkbare geuren aan om toch nog enigszins van deze hemelse geur te kunnen genieten.

Hoe ruikt de Decadence van Marc Jacobs?


Sommigen beschrijven het originele parfum van Marc Jacobs Decadence als een zeer zoete geur, bijna als het ruiken van snoep, dit komt omdat het opent met Italiaanse pruim en een pittige hint van saffraan. Het droogt echter uit met een sensuele, houtachtige geur van Amber, Vetiver en Papyrus. De hartnoten zijn Bulgaarse roos, sambac jasmijn en Iris die Decadence zijn frisheid geven.​

Parfums vergelijkbaar met Marc Jacobs Decadence

Er gaat eigenlijk niets boven Decadence, de parfumeur Annie Buzantian is erin geslaagd een geur te creëren die zeer uniek is. Deze geur gaat echter voornamelijk over amber, pruim en enigszins houtachtige vanilleachtige droge afdronk, dus dit is de lijn waar ik naar op zoek was toen ik op zoek was naar alternatieven voor Decadence. Ik zal vermelden dat, in tegenstelling tot andere parfums op mijn blog, waarvoor ik zowel betaalbare als dure alternatieven heb gevonden, de enige parfums die me aan Decadence deden denken behoorlijk high-end zijn. Voor mij toont het ook het luxe aspect van op pruimen gebaseerde geuren.

​Dus voor alle verslaafden van Decadence, ik heb alle gelijkaardige geuren die ik kon vinden onderzocht, geroken en naar jullie gebracht, zodat je jezelf kunt vernieuwen (of een andere liefhebber van Decadence kunt verrassen) en toch je eigen stijl en stem kunt behouden, zodat je altijd de echte jij. Voel je vrij om je eigen mening te delen over mijn lijst of suggesties voor meer relevante parfums die ik niet heb opgenomen.

1. Olfactive Studio – Ombre Indigo Eau de Parfum

Marc Jacobs Decadence dupe
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Een geur op basis van pruimen die ook opent met saffraan, zoals Decadence. Een exacte Marc Jacobs Decadence dupe is het niet, maar het heeft een zeer vergelijkbare afsluiting als Decadence (basisnoten zijn papyrus, benzoë, wierook, vetiver, leer, amber en musk). Echter iets zuurder. Olfactive Studio creëerde dit parfum en beschreef het interessant als de geur van schaduw. Het is wulps en rokerig, zou het alleen aanbevelen aan degenen die van leergeuren houden. In tegenstelling tot Feminite Du Bois, zou ik geen blinde aankoop van Ombre indigo aanraden, alleen na testen op je huid.

2. Serge Lutens – Féminité du Bois Eau de Parfum

Marc Jacobs Decadence dupe
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Deze geur is een meesterwerk! Dit parfum is natuurlijk ook op pruimen gebaseerd met een verfrissend bloemig hart van Oranjebloesem, Viooltje, Orris, Roos, Jasmijn, Ylang ylang, Anjer, Foelie. Het hart bevat ook perzik die zich bij de pruim voegt om het zoet-honing aspect van het parfum te creëren. Het warm-muskachtige aspect van Feminite Du Bois is te danken aan de topnoten van bergamot, gember, kaneel, dragon, kardemom, cederhout, rozenhout en basisnoten van cederhout, sandelhout, vanille, benzoë, musk, patchouli, amber en civet.

Over de dag vervaagt Feminine Du Bois langzaam van de pruimtop naar de leren basis, met aangename verschillende combinaties daartussen. De geur is geïnspireerd op de warme en honingzoete geuren die afkomstig zijn uit Marokkaanse timmerwinkels, maar voor mij roept het gedachten op aan een sensuele ervaring in een winternacht bij het vuur. Deze geur is erg verleidelijk, maar heeft een meer geruststellende en intieme sfeer, verfijnd maar niet complex, maar eerder nuchter.

Voor mij vertegenwoordigt het de vrouw naar wie je altijd zult terugkeren.

3. Tom Ford – Plum Japonais Eau de Parfum

Marc Jacobs Decadence dupe

Tom Ford Plum Japonais en Decadence zijn vergelijkbaar in die zin dat beide op pruimenbasis zijn, die openen met een pittige hint van saffraan en eindigen met amber. Plum Japonais heeft ook vanille in de basisnoot waardoor de uitgedroogde geur nog meer naar Decadence’s ruikt. De topnoten van Plum Japonais bevatten ook kaneel, wat het een andere draai geeft naast het verschillende, maar nog steeds bloemrijke hart van Everlasting Flower, Sawara Cypress, Ume Plum, Plum Likeur en Camelia Japonica.

Ik hou van de complexiteit van dit parfum en zijn sensuele sfeer, voor mij vertegenwoordigt het een vrouw die verleidelijk maar niet gemakkelijk is, iemand met duidelijke bedoelingen die ze niet meteen zal onthullen. Ik hou ook van de kaneeldraai aan Decadence.

U leest: Top 3 Marc Jacobs Decadence dupe en vergelijkbare alternatieven

Ook populair: Top 15 nieuwe parfums van Ici Paris XL met hoge kortingen