Top 4 beste oordopjes om mee te slapen in 2022

beste oordopjes om mee te slapen

De beste oordopjes om mee te slapen zijn een gemakkelijke, betaalbare en effectieve manier om geluiden te blokkeren die anders uw slaap zouden kunnen verstoren, zoals verkeerslawaai of het gesnurk van uw partner. Gangbare ontwerpen passen in de gehoorgang door ze samen te drukken voor het inbrengen en vervolgens uit te zetten als ze eenmaal op hun plaats zitten. Anderen rusten in de buitenste gehoorgang.

Hoewel er verschillende oordopjes op de markt zijn, moeten shoppers zich ervan bewust zijn dat niet alle oordopjes zijn ontworpen om te slapen. Andere oordopjes zijn vaak bedoeld voor situaties waarin de gebruiker wakker is, zoals lawaaierige werkomgevingen, concerten of reizen. Het geluidsniveau waartegen de oordopjes kunnen beschermen, staat bekend als de ruisonderdrukkingsgraad (NRR).

Onder slaapoordoppen hebben shoppers een brede selectie van verschillende materialen, vormen, prijspunten en meer. We zullen onze favoriete opties met u delen, uitleggen voor wie ze het beste zijn en andere factoren beschrijven waarmee u rekening moet houden om het juiste paar voor u te vinden.

Beste oordopjes om mee te slapen

1. Beste algemeen:

ZQuiet Oordopjes

beste oordopjes om mee te slapen

Ruisonderdrukkingssnelheid: 27 dB

Voor wie is het het beste:

 • Zij-, rug- en buikslapers
 • Shoppers die een onopvallende optie willen
 • Diegenen die herbruikbare oordopjes nodig hebben

Eigeschappen:

 • Flexibele siliconen minimaliseren de druk
 • Bevat twee maten oordopjes
 • Discreet ontwerp met ontgrendellipje

De ZQuiet Earplugs zijn gemaakt van flexibel siliconen en hebben een drielaagse vorm die voor veel slapers zowel comfortabel als functioneel moet zijn. Het compacte ontwerp van de set is discreet, onopvallend en gebruiksvriendelijk. Een klein treklipje wordt aan de zijkant van de plug bevestigd om eenvoudige verwijdering te garanderen.

Het dragen van de ZQuiet Earplugs kan omgevingsgeluid, snurken en ander geluid tot 27 dB verminderen. Naast hun capsule voor geluidsreductie, hebben de oordopjes ook een kamer die is ontworpen om de druk gelijk te maken.

Er worden twee verschillende maten oordopjes meegeleverd om gebruikers te helpen de juiste pasvorm te vinden. Het buigzame siliconen en het gestroomlijnde ontwerp moeten ervoor zorgen dat buik-, rug- en zijslapers ze zonder ongemak kunnen dragen. Deze oordopjes kunnen ook worden gebruikt om geluid te verminderen in concertzalen, tijdens het reizen of in andere luide omgevingen.

De oordopjes van ZQuiet zijn hypoallergeen en herbruikbaar. Elk paar bevat een beschermende opbergkoffer en een reinigingsborstel.

2. Beste prijs-kwaliteit:

Eargasm Squishies

beste oordopjes om mee te slapen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png


Ruisonderdrukking: 22 dB

Voor wie is het het beste:

 • Slapers die oordopjes willen die ontworpen zijn voor comfort
 • Mensen met grote gehoorgangen
 • Waardezoekers

Eigenschappen:

 • Siliconenmateriaal is zeer vormbaar
 • Multifunctioneel met een luchtdichte afsluiting
 • Ontworpen voor kinderen en volwassenen

Slapers die een comfortabele en verstelbare oordop willen, kunnen de Eargasm Squishies een geschikte optie vinden. Deze oordopjes zijn gemaakt van een gepatenteerd siliconenmateriaal dat is ontworpen om zich gemakkelijk naar de vorm van uw oor te vormen. Deze oordopjes hebben een ruisonderdrukkingsclassificatie (NRR) van 22 dB en zouden je moeten helpen in slaap te blijven door omgevingsgeluid en snurken.

Deze oordopjes zijn verkrijgbaar in één maat die verstelbaar is. De fabrikant heeft ze zo ontworpen dat ze groter zijn dan de gemiddelde oordopjes, zodat ze goed in je oor passen. Kinderen en mensen met kleinere gehoorgangen kunnen hun Squishies in stukken breken om een ​​betere pasvorm te krijgen. Zodra ze zich naar uw oren hebben gevormd, moeten deze oordopjes een luchtdichte afsluiting hebben.

De Squishies zijn waterdicht, dus je kunt ze ook tijdens het zwemmen gebruiken om te voorkomen dat er water in je oor komt. Elk pakket bevat acht paar herbruikbare oordopjes en een verzegeld opbergdoosje.

3. Beste actieve ruisonderdrukking:

QuietOn 3 Sleep Oordopjes

beste oordopjes om mee te slapen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Ruisonderdrukking: 25-40 dB

Voor wie is het het beste:

 • Klanten die op zoek zijn naar oordopjes voor meerdere doeleinden
 • Slapers die een hoogwaardig ontwerp willen
 • Rug-, buik- en zijslapers

Eigenschappen:

 • Annuleert actief ruis
 • Gaat tot 28 uur mee per oplaadbeurt
 • Gebruikers kunnen schakelen tussen modi

Hoewel ze een hogere prijs hebben dan veel traditionele oordopjes, vinden sommige slapers de QuietOn 3lseep-oordopjes misschien de meerprijs waard. De oordopjes hebben een actieve ruisonderdrukkingsfunctie die zowel omgevings- als snurkgeluiden dempt.

Achtergrondgeluid wordt gesampled door een microfoon en vervolgens onderdrukt door een luidspreker met behulp van in fase verschoven geluid. De oordopjes zijn het meest effectief in het onderdrukken van laagfrequente geluiden zoals snurken en vliegtuiglawaai. Met een schakelaar kunnen gebruikers kiezen tussen dempings- en hoormodi. Met deze functie kunt u ruisonderdrukking activeren wanneer u deze nodig heeft of deze uitschakelen om uw partner te horen.

Ze zijn klein genoeg om in je oren te passen zonder ongemak te veroorzaken en de schuimrubberen uiteinden zijn kneedbaar. Zij-, rug- en buikslapers zullen de oordopjes waarschijnlijk comfortabel vinden dankzij hun slanke ontwerp. Elke set wordt geleverd met vier maten oordopjes en u kunt indien nodig extra tips kopen.

De oordopjes worden geleverd met een oplaadetui en kabel en zijn ontworpen om tot 28 uur mee te gaan op één lading. Er is geen smartphone-verbinding nodig. QuietOn ondersteunt zijn oordopjes met een garantie van 1 jaar en een geld-terug-garantie van 30 dagen. Internationale verzending is beschikbaar.

4. Meest comfortabel:

Hearprotek Interchangeable Oordopjes

beste oordopjes om mee te slapen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Ruisonderdrukking: 33 dB

Voor wie is het het beste:

 • Degenen die een gemakkelijk verwijderbare oordop willen
 • Shoppers die oordopjes willen met een vleugeldesign
 • Zijslapers

Eigenschappen:

 • Oorvleugels bieden ergonomisch comfort
 • Bevat twee soorten tips
 • Ontworpen voor zijslapers

Zijslapers hebben vaak druk die zich rond hun oren opbouwt, wat kan zorgen voor een ongemakkelijke nachtrust. Het dragen van oordopjes kan dit ongemak voor sommige slapers vergroten. De Hearprotek Earplugs met verwisselbare tip zijn ontworpen met het oog op zijslapers en moeten geluidsreductie en comfort bieden aan mensen die dat nodig hebben.

Deze oordopjes hebben een unieke vorm die is ontworpen om drukpunten te voorkomen. Kogelvormige oordopjes worden aangesloten op de vleugel van de plug, die precies in de bovenste rand van uw oor past. Elke verpakking heeft oorvleugels in kleine, middelgrote en grote maten om ervoor te zorgen dat de meeste slapers een goede pasvorm vinden. De oordopjes worden geleverd met twee verschillende tipmaterialen: traagschuim en siliconen. De tips van traagschuim zijn bedoeld om te vormen met je lichaamswarmte, terwijl de siliconen tips wasbaar zijn.

De Hearprotek InterchangeableTip Earplugs hebben een NRR van 33 dB en moeten helpen om het geluid van snurken, vliegen of andere achtergrondgeluiden te verminderen. De set is verkrijgbaar in wit of paars en wordt geleverd met een draagtas met ritssluiting. Shoppers zijn onderworpen aan het leverings- en retourbeleid van Amazon.

Oordopjes kiezen om te slapen

Het kiezen van de juiste oordopjes om te slapen kan helpen om je rust te verbeteren. Er is echter een breed scala aan opties beschikbaar, dus u moet verschillende factoren overwegen om te beslissen welke oordopjes het beste bij u passen. Kwaliteit en comfort zijn bijzonder belangrijk, maar er kunnen andere criteria een rol spelen bij uw aankoopbeslissing.

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste oordopjes om mee te slapen?

We bespreken de belangrijkste dingen waar shoppers naar op zoek zijn bij het kopen van oordoppen om te slapen. Op het eerste gezicht lijken de opties voor oordopjes misschien veel op elkaar, maar als u zich meer concentreert op de aspecten die hen onderscheiden, kunt u een paar vinden dat aan uw behoeften voldoet.

Prijs

De prijs voor een paar oordopjes hangt meestal af van de materialen en herbruikbaarheid. Als je wegwerpoordopjes in bulk koopt, beginnen de prijzen bij minder dan 25 cent per paar. Herbruikbare paren kosten vaak bijna $ 10 per stuk, hoewel sommige technologisch geavanceerde ruisonderdrukkende apparaten meer dan $ 100 kosten.

De beste waarde hangt af van het beoogde gebruik. Als je van plan bent om elke avond oordopjes te gebruiken en het niet erg vindt om ze regelmatig schoon te maken, zullen herbruikbare oordopjes je op de lange termijn waarschijnlijk geld besparen. De doorlopende maandelijkse kosten van wegwerp oordopjes kunnen oplopen. Als u echter van plan bent oordopjes slechts af en toe te gebruiken of als u ze niet tussendoor wilt schoonmaken, kunnen wegwerpopties een betere waarde zijn.

Herbruikbaar versus eenmalig gebruik

Sommige oordopjes zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, terwijl andere zijn gemaakt voor hergebruik. Wegwerp oordopjes voor eenmalig gebruik zijn meestal gemaakt van minder duurzame materialen om ze betaalbaarder te maken. Ze kunnen erg handig zijn, omdat u ze na gebruik weggooit in plaats van ze schoon te maken.

Herbruikbare oordopjes maken gebruik van duurzamere materialen die ontworpen zijn om ‘s nachts te worden gebruikt. Ze moeten regelmatig worden schoongemaakt, wat sommige eigenaren misschien onhandig vinden. Ze produceren echter minder afval en kunnen u na verloop van tijd geld besparen.

Materialen

Oordopjes kunnen verschillende materialen gebruiken, waaronder schuim, siliconen, was en latex. Schuim is meestal de meest voorkomende en betaalbare optie. Siliconenmodellen rusten over het algemeen bij de ingang van het oor en dringen niet of niet veel door de gehoorgang. Veel mensen beschouwen oordoppen van was als de meest effectieve, maar ze hebben meestal een hogere prijs, ondanks het feit dat ze bedoeld zijn voor eenmalig gebruik.

Sommige oordopjes kunnen ook latex bevatten. Voor de meeste mensen zou dit geen probleem moeten zijn, maar mensen met latexallergieën moeten de productbeschrijvingen zorgvuldig bekijken om er zeker van te zijn dat ze een latexvrij model kiezen.

Ruisonderdrukking

Het niveau van ruisonderdrukking wordt gemeten door NRR, of ruisonderdrukkingsclassificatie, die aangeeft hoeveel decibel (dB) de oordopjes kunnen blokkeren. Hogere cijfers duiden op een grotere potentiële ruisonderdrukking. Oordopjes hebben doorgaans een NRR tussen 22 dB en 33 dB. Afhankelijk van uw behoeften en hoe hard de geluiden in uw slaapkamer zijn, kunnen opties aan beide uiteinden van dit bereik geschikt zijn.

Comfort

Als u van plan bent oordopjes te dragen terwijl u slaapt, is comfort van cruciaal belang. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan hoe comfortabel oordopjes voor u aanvoelen, waaronder hun materialen, grootte en vorm. Helaas is er geen gemakkelijke manier om te voorspellen welke oordopjes het meest comfortabel voor u zijn, dus het vinden van uw ideale paar kan een kwestie van vallen en opstaan ​​zijn.

Is het veilig om te slapen met oordopjes?

Experts beschouwen oordopjes doorgaans als veilig wanneer ze worden gebruikt zoals aangegeven, maar er zijn enkele potentiële risico’s. Regelmatig gebruik van oordopjes kan bijdragen aan de vorming van oorsmeer, wat duizeligheid, oorsuizen, jeukende oren en gehoorproblemen kan veroorzaken. Bovendien kan het te diep insteken en/of te snel verwijderen van een oordopje ook leiden tot schade aan de gehoorgang.

Hoewel dempende geluiden het doel zijn van het dragen van oordopjes, kan dit nadelen hebben. Het is mogelijk dat u minder snel wakker wordt van belangrijke geluiden, zoals een alarm of een huilend kind.

Om enkele van de mogelijke risico’s van oordopjes te verminderen, moeten slapers de instructies van de fabrikant volgen. Door schone handen en oren te houden, de oordopjes voorzichtig in en uit te doen en ze te reinigen of weg te gooien volgens de verstrekte richtlijnen, zouden ze veiliger en comfortabeler moeten zijn. Als u zich echter zorgen maakt, een onderliggende aandoening heeft of pijn of ongemak ervaart, is het altijd het beste om met uw arts te praten.

Beste oordopjes om mee te slapen: FAQ

Is het slecht om elke nacht met oordopjes te slapen?

De meeste experts beschouwen slapen met oordopjes als veilig, maar het brengt mogelijke risico’s met zich mee, zoals ophoping van oorsmeer, schade aan de gehoorgang en het blokkeren van belangrijke geluiden. Volg de instructies die bij de oordopjes zijn geleverd om risico’s te minimaliseren. Als u ze verkeerd plaatst of verwijdert of de hygiëneprocedures niet volgt, kan dit tot problemen leiden.

Wat is “ruisonderdrukkingsclassificatie” of NRR?

De Noise Reduction Rating (NRR) is een meeteenheid die aangeeft hoeveel decibel (dB) oordopjes en andere gehoorbeschermingsmiddelen bij correct gebruik kunnen blokkeren. Een hogere NRR duidt op een groter potentieel voor ruisonderdrukking. Beoordelingen variëren doorgaans van 22 dB tot 33 dB voor oordopjes.

Blokkeren oordopjes het geluid van snurken?

Correct gedragen oordopjes moeten het geluid van snurken blokkeren of aanzienlijk verminderen. Als uw partner echter luid snurkt en/of uw oordopjes een lagere NRR hebben, kunt u nog steeds wat geluiden horen.

Wat kan ik nog meer doen om nachtlawaai te verminderen?

Hoewel oordopjes een betaalbare en effectieve manier zijn om nachtelijk geluid te verminderen, zijn er verschillende andere opties, waaronder koptelefoons, geluidsapps, witte ruismachines, ventilatoren en kameraanpassingen.

Er zijn verschillende ontwerpen voor slaaphoofdtelefoons beschikbaar, waarvan sommige in het oor en andere buiten. Sommige slaapmaskers en kussens hebben ingebouwde luidsprekers om slapers luistermogelijkheden te bieden zonder het gebruik van conventionele hoofdtelefoons. Geluidsapps kunnen worden gebruikt op uw favoriete apparaat en/of in combinatie met een koptelefoon. Ze kunnen muziek, meditaties, natuurgeluiden, slaapverhalen en meer bevatten.

Machines met witte ruis produceren een consistent achtergrondgeluid dat sommigen vergelijken met stromend water of ruis op de radio, en dit kan helpen om andere geluiden te overstemmen. Een ventilator kan een soortgelijk effect hebben.

Ten slotte kunnen kameraanpassingen nuttig zijn. Zachte materialen, zoals gordijnen en tapijt, kunnen helpen om geluid te absorberen om de kamer stiller te houden. Als de geluiden van buiten komen, zijn geluiddichte gordijnen het overwegen waard.

U leest: Top 4 beste oordopjes om mee te slapen in 2022

Ook populair: Sauna voor thuis kopen? Dit zijn de 6 bestverkochte thuis sauna’s!

Dit vind je misschien ook leuk: