Top 5 beste Apple AirPods van 2021 met de beste functies en geluid

beste apple airpods 2021

Wat zijn de beste Apple AirPods van 2021? Er zijn een handvol Apple AirPods-modellen beschikbaar, maar welke zijn de nou echt de beste AirPods om aan te schaffen? Het komt eigenlijk neer op individuele voorkeur, maar daarom zijn we hier om te helpen. Apple heeft nu een ouder AirPods-instapmodel dat dit vakantieseizoen voor slechts ongeveer €89 zal worden verkocht en drie sets echte draadloze hoofdtelefoons die concurreren in het bereik van €180 tot €230.

Met uitzondering van die basis-AirPods – vaak AirPods (tweede generatie) of AirPods 2 genoemd – zijn alle andere modellen die hieronder worden vermeld compatibel met de nieuwe ruimtelijke audiofuncties van Apple, maar geen van hen zal de maximale kwaliteit leveren van Apple’s lossless audioformaat, dat te rijk is voor de huidige draadloze Bluetooth-standaard. Bekijk enkele van de onderstaande functies om de beste AirPods voor u of uw dierbaren te kiezen. Vaak kan het neerkomen op het balanceren van functie en prijs, daarom hebben we ook de meest actuele prijzen voor u in kaart gebracht.

Beste Apple AirPods van 2021

1. Beste allround AirPods:

AirPods Pro

beste Apple AirPods 2021

Hoewel ze in 2019 zijn uitgebracht, blijven Apple’s AirPods Pro echte draadloze oordopjes, dankzij hun comfortabele pasvorm, fatsoenlijk geluid, actieve ruisonderdrukking en meeslepende functieset, waaronder de ruimtelijke audio-virtuele surround-functie van Apple. Hun transparantiemodus, waarmee je de wereld om je heen tijdens het dragen kunt horen, is ook de gouden standaard en ze zijn uitstekend om te bellen.

Nu de AirPods van de derde generatie MagSafe-compatibiliteit krijgen, heeft Apple de AirPods Pro bijgewerkt met MagSafe, dus wees voorzichtig om de nieuwste versie van de AirPods Pro te krijgen (de bijgewerkte versie verkoopt voor dezelfde prijs als het “oudere” model).

Hoewel de catalogusprijs van de AirPods Pro nog steeds €279 is, is het nieuwe model – met de MagSafe-oplaadcassette – over het algemeen verkrijgbaar voor ongeveer €218,95 bij bol.com (en daalt af en toe lager).

2. Beste ‘AirPods’ voor een actieve levensstijl:

Beats Fit Pro

beste Apple AirPods 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

De nieuwste Beats-koptelefoons zijn geen AirPods, maar – behalve dat ze geen hoesje hebben met draadloos opladen en MagSafe-compatibiliteit – bevatten ze vrijwel alle functies van de AirPods Pro in een sportiever ontwerp en zijn ze verkrijgbaar in meerdere kleuropties . Je moet deze zeker eens bekijken voordat je de AirPods 3 of AirPods Pro voor bijna dezelfde prijs koopt.

3. Beste AirPods met open ontwerp:

AirPods 2021 (derde generatie)

beste Apple AirPods 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

De nieuwste AirPods 2021 leveren een betere geluidskwaliteit dan hun voorgangers met behoud van een open ontwerp. Ze zijn iets groter en lijken meer op de AirPods, ze zouden beter moeten passen bij de oren van meer mensen, maar tegelijkertijd passen ze misschien niet bij mensen met hele kleine oren die perfect passen bij de AirPods 2e generatie.

4. Beste geluid en ruisonderdrukking:

AirPods Max

beste Apple AirPods 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

De eerste full-size hoofdtelefoon van Apple zit boordevol hoogwaardige functies zoals ruisonderdrukking, ruimtelijke audio en eenvoudige integratie met Apple-apparaten. Ja, ongeveer hetzelfde betalen als voor een PS5 klinkt misschien gek, maar hier is het gekkere: ze zijn het eigenlijk wel waard, zolang je je niet verbrand voelt door hun gebrek aan ondersteuning voor volledige verliesvrije audio en gebrek van een meegeleverde kabel voor bekabeld luisteren (deze moet apart worden aangeschaft). Vanaf begin november zijn de prijzen voor bepaalde kleuren gedaald tot €414. Anders schommelen ze rond de €449,95.

5. Beste budget AirPods:

AirPods 2019 (tweede generatie)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Apple’s AirPods 2e generatie blijft in de rij, maar bevat in de toekomst geen draadloze oplaadoptie meer. Ze zitten niet zo boordevol functies als de andere AirPods op deze lijst, maar ze blijven een aantrekkelijke optie voor mensen met een kleiner budget of voor mensen die hun originele paar hebben versleten, maar van hun pasvorm houden en ze gewoon willen vervangen.

Wat zijn de nieuwste beste Apple AirPods van 2021?

Technisch gezien zijn de nieuwste AirPods de 2021 AirPods van de derde generatie met verbeterde functionaliteit, die op 26 oktober in de winkels zijn verschenen. Ze hebben een bijgewerkt ontwerp, verbeterd geluid en een langere levensduur van de batterij. Dat gezegd hebbende, de Beats Fit Pro – die de meeste van dezelfde functies deelt als AirPods Pro – arriveerde op 5 november. Hoewel ze niet bij naam AirPods zijn, hebben wij en anderen ze aangeduid als “de sport-AirPods die je altijd gezocht.”

Merk op dat een bijgewerkte versie van de AirPods Pro met MagSafe-compatibiliteit werd uitgebracht op hetzelfde moment als de derde generatie van de AirPods. De MagSafe-compatibiliteit is het enige verschil tussen de “oude” en “nieuwe” AirPods Pro-versies.

Zijn de nieuwe Beats Fit Pro beter dan de AirPods Pro?

Ja, in sommige opzichten zijn de nieuwe Beats beter dan de AirPods Pro voor ongeveer dezelfde prijs. We denken dat ze een iets beter geluid hebben en dat hun batterijduur beter is — tot 6 uur met ruisonderdrukking aan vergeleken met tot 4,5 uur voor de AirPods Pro. De ruisonderdrukking van de Beats Fit Pro leek op één lijn te liggen met die van de AirPods Pro en dat gold ook voor hun transparantiemodus. De geïntegreerde wingtips vergrendelen de oordopjes ook in je oren voor sportieve activiteiten en dagelijks gebruik. Hoewel de Fit Pro comfortabel in de meeste oren zou moeten passen, houden sommige mensen niet van het ontwerp van de vleugeltip.

De Fit Pro mist draadloos opladen en de MagSafe-compatibiliteit die te vinden is in de bijgewerkte versie van de AirPods Pro, die tegelijkertijd met de AirPods derde generatie werd uitgebracht.

Klinkt ruimtelijke audio anders op verschillende AirPods?

Het korte antwoord is, niet echt als je het hebt over ruimtelijke audio met head-tracking voor film- en tv-kijken. Hoewel de AirPods Max over het algemeen het beste geluid bieden, is het gebruik van de ruimtelijke audio-virtuele geluidsfunctie grotendeels dezelfde ervaring op alle AirPods die dit ondersteunen.

U leest: Top 5 beste Apple AirPods van 2021 voor het mooiste geluid

Ook populair: Top 10 beste noise cancelling koptelefoon voor thuiswerken