Top 5 beste Braun epilator van 2022 voor een gladde huid

beste-braun-epilator

De naam Braun is een wereldwijd bekend merk dat de meeste mensen tegenwoordig kennen. Met een breed scala aan producten, als het gaat om epileren, is een vraag die mensen hebben, wat is de beste Braun-epilator om te kopen?

Van een bescheiden begin is Braun uitgegroeid tot een van de topmerken in hun branche. Ze hebben een groot assortiment producten voor huidverzorging en mannelijke verzorging, evenals producten voor ontharing en persoonlijke verzorging.

Er is veel vraag naar het Braun-assortiment epileerapparaten, mogelijk omdat ze hun ontwerpen voortdurend bijwerken met de nieuwste innovaties. Als gevolg hiervan kunnen gebruikers genieten van ontharing van salonkwaliteit met een minimale hoeveelheid pijn, eenmaal ze natuurlijk beslissen welk model het juiste is voor hen.

Hier zullen we de populaire Braun epilators bekijken die nu beschikbaar zijn en ze doornemen, waarbij we wijzen op de voor- en nadelen. Het spreekt vanzelf dat niet iedereen op zoek is naar dezelfde functies, dus het is echt een persoonlijke beslissing wat het beste bij je past.

Beste Braun epilator van 2022

Beste algemeen – Hele lichaam

1. Braun Silk Epil 9 Flex Epilator

beste Braun epilator

De Silk-épil 9-serie is de nieuwste serie epilators van Braun en de Silk Epil 9 Flex is het nieuwste model epilator.

Het is ‘s werelds eerste epilator met een volledig flexibele kop. Deze functie maakt nauwer contact met de natuurlijke rondingen van het lichaam mogelijk, waardoor bij elke beweging meer haar wordt verwijderd voor een langere gladdere huid. Het ontwerp, hoewel nieuw voor epilators, wordt al gebruikt in sommige Braun-scheerapparaten voor heren om een ​​gladdere scheerbeurt te krijgen.

Het flex-model bevat de technologie die we al in het Silk-épil-assortiment hebben gezien, zoals de brede kop met microgrip-pincet en de SensoSmart-drukgeleider.

Het mooie hiervan is het slankere ontwerp. Het is niet zo omvangrijk en gemakkelijker vast te pakken tijdens het gebruik.

 • Beschikt over een volledig flexibele kop
 • Brede kop met lang en diep pincet
 • Drukgids zodat u weet dat u het goed gebruikt
 • 100% waterdicht – gebruik nat of droog
 • Smartlight

Alle modellen worden geleverd met een scheer-/trimmerkop, maar daarna kunnen de accessoires variëren.

Dit specifieke model, hoewel het duurste, is het meest veelzijdig. Het bevat de Braun Facespa gezichtsepilator samen met een gezichtsreinigingsborstel en massagekussen. Als je van gadgets houdt en op zoek bent naar een volledige beautykit voor het verwijderen van het hele lichaam, dan is dit de beste Braun epilator.

Beste epilator voor benen en gevoelige huid

2. Braun Silk-Épil 9 Epilator

beste Braun epilator
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Als de nieuwste serie epilators, bevat de Silk Epil 9 de nieuwste technologische ontwikkelingen. Het hoofd is 40% breder dan eerdere modellen en kan daardoor in dezelfde tijd bijna twee keer zoveel haar verwijderen. In de snelle wereld van vandaag is alles dat wat tijd kan besparen welkom.

De Epil 9 is draadloos en oplaadbaar. Het kan overal en op elk moment worden gebruikt. Dit type epilator biedt meer flexibiliteit en gemak, omdat u niet beperkt bent tot het gebruik van de epilator naast een stroombron.

De Braun 9 kan nat of droog worden gebruikt en zorgt voor een snelle, maar nauwkeurige ontharing. Gebruik het op een schone, droge huid of je hebt de mogelijkheid om het in bad of onder de douche te gebruiken. Het voordeel van het gebruik met water is dat warm water helpt de huid te kalmeren en te ontspannen, en zo de pijn en het ongemak dat gepaard gaat met ontharing vanaf de wortel tot een minimum te beperken.

Micro-grip-technologie is iets nieuws, niet gezien in eerdere Braun-epilators. Een van de belangrijkste functies van een epilator is om de kortste haartjes uit de wortel te trekken. Met dit nieuwe 40 pincet arrangement is het mogelijk om zelfs de kortste en fijnste haartjes vast te pakken voor een gladdere huid tot wel 4 weken lang. Het is ook een van de beste epileerapparaten voor grof haar.

Deze epilator van Braun is geschikt voor het verwijderen van haar van benen, armen, oksels, bikinilijn en bovenlip en kin.

 • Extra brede kop – nu 40% breder
 • Nat en droog epileerapparaat
 • Draadloos
 • Micro-grip-technologie
 • 2 snelheidsinstellingen
 • Draaikop
 • Hoogfrequente massagerollen

Wat komt er in de doos?
Er zijn een aantal verschillende modellen van de Silk Epil 9 om uit te kiezen, maar de verschillen met betrekking tot wat bij uw aankoop wordt geleverd, zijn

1 – Accessoires – noteer welke accessoires worden meegeleverd. Ze variëren tussen een bikinitrimmer en -styler, een scheerapparaat en verschillende doppen. Sommige modellen bevatten ook exfoliërende borstels voor gezicht en lichaam.

2 – SensoSmart-technologie – is een gids voor de druk die u moet uitoefenen tijdens het gebruik van de epilator. Het is handig als epileren nieuw voor u is, maar niet helemaal noodzakelijk.

Een oplaadkabel, opbergetui en reinigingsborstel worden standaard meegeleverd.

Als je naar deze epilator hebt gekeken en misschien niet weet waarom er verschillende afbeeldingen op Google verschijnen, ligt het antwoord voornamelijk in de accessoires die bij het apparaat worden geleverd.

Sommige van die hulpstukken bevatten een scheerkop, evenals verschillende doppen voor het epileren van verschillende gebieden, zoals het gezicht, evenals extra exfoliërende borstels.

De Braun Silk-épil 9 SensoSmart 9/890-epilator wordt geleverd met een prachtige roségouden rand en een extra 2-in-1 bodytrimmer, die perfect is voor de bikinilijn en andere kleine delicate delen van het lichaam.

De SensoSmart-technologie bestaat uit een ingebouwde intelligente sensor die uw epilatie begeleidt en ervoor zorgt dat de juiste hoeveelheid druk wordt uitgeoefend, zodat u zelfs de moeilijkste haren in één beweging kunt uittrekken.

Klik hier voor onze review van de Braun Silk-épil 9 epilator.

Braun Silk-Épil 7 7-561 Beste voor bikinilijn

3. Braun Silk-Épil 7 7-561

beste Braun epilator
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Braun Silk épil 7 heeft een aantal verschillende modellen beschikbaar in vergelijking met de Silk-epil 9 en nogmaals, de verschillen hebben vooral te maken met de reeks extra extra’s die in de doos zitten.

De Epil 7 is al een aantal jaren een sterke concurrent op de markt en blijft een zeer populair model.

Het is draadloos en oplaadbaar, het duurt ongeveer 1 uur om op te laden voor 40 minuten gebruik. Dit is voldoende tijd om het haar van het lichaam te verwijderen. Misschien begin je te merken dat je tijd nodig hebt, vooral als je net begint te epileren of hevige haargroei hebt. Na een paar keer gebruiken zal het haar echter niet zo snel of zo dik teruggroeien en 40 minuten is voldoende tijd.

Het heeft 40 pincetten, net als de 9 maar de opstelling is anders. De pincetgreep is sindsdien verbeterd. Dit is wat Braun “close grip” noemt, terwijl het bij de Epil 9 “micro-grip” is, waardoor dichterbij, dieper plukken mogelijk is. Evenzo is het een natte of droge epilator, zodat u hem overal kunt gebruiken.

Dit specifieke model is verkrijgbaar met zowel een bikinitrimmer, wat een erg handig hulpmiddel is, als ook een scheerkop.

Zowel de 7 als de 9 hebben een huidcontactkapje, waardoor je de epilator kunt gebruiken zonder de massage-extra’s. Er wordt ook een gezichtskap meegeleverd die het grootste deel van het pincetoppervlak bedekt, zodat je meer controle hebt en je beter kunt concentreren op het gezicht of de gevoelige gebieden.

 • 40 pincetkop
 • Nat en droog epileerapparaat
 • Draadloos en oplaadbaar
 • Close-grip-technologie
 • 2 snelheidsinstellingen
 • Draaikop
 • Smartlight

Braun Silk-épil 7 SensoSmart heeft alle geweldige functies van de andere modellen, maar daarnaast heeft het de innovatieve sensor van Braun om je te helpen bij het epileren

Krachtigste nat en droog en epilator

4. Braun Silk-Épil 5

beste Braun epilator
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Het Power-model is zoals beschreven – het wordt geleverd met een snoer voor continu gebruik op vol vermogen. Je hoeft niet te wachten tot de epilator is opgeladen, wat handig is als je helemaal klaar bent om te epileren, maar hebt verzuimd hem op te laden!

100% waterdicht en perfect te gebruiken in bad of onder de douche, of evengoed op een schone, droge huid is de natte of droge versie. Het wordt geleverd met een oplaadbare batterij die in een uur wordt opgeladen voor dertig minuten gebruik. Deze epilator heeft wel het massagehulpstuk, maar niet de draaibare kop.

Het scala aan functies is bedoeld om de ontharingservaring minder pijnlijk en effectiever te maken. Gebruikers kunnen kiezen tussen de twee snelheden, afhankelijk van of ze een zachte of efficiëntere epilatie willen.

Een SmartLight verlicht zelfs de fijnste haartjes, zodat je elke haar er bij de eerste poging uit kunt trekken. De SoftLift Tips helpen ook om de platste haren op te tillen en naar het pincet te leiden.

Om de pijn te verlichten van het veertig pincetsysteem dat haartjes van slechts 0,5 mm verwijdert, stimuleert een ingebouwde massageroller de huid en verlicht het ongemak. De draaibare kop (model met snoer) zorgt voor een beter huidcontact en glijdt soepel langs de contouren van uw lichaam zonder te haken.

 • SensoSmart™-technologie
 • Nat en droog epileerapparaat
 • Draadloos en oplaadbaar
 • Antislipgreep
 • 2 snelheidsinstellingen
 • Scheerhoofd
 • Trimmerkap
 • Hoogfrequente massagekap
 • Braun Silk-epil 5 – Krachtige epilator

Beste voor beginners

5. Braun Silk-Épil 3

beste Braun epilator
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Braun Silk Epil 3 is een nette, gebruiksvriendelijke epilator met een twintig-pincet systeem. Het is klein, maar compact en heeft een eenvoudig ontwerp. Het is ook een van de meest ergonomische, afgeronde epileerapparaten op de markt.

Het is lichtgewicht, krachtig en is een epilator met snoer.

Haar wordt vanaf de wortel verwijderd en een slimme lamp helpt je zelfs het fijnste haar te vinden. Ingebouwde massagerollers glijden over en stimuleren de huid voor een zachte, pijnvrije epileerervaring.

Een massagekapje zorgt voor maximaal huidcontact zodat zelfs de kortste haartjes kunnen worden verwijderd, waardoor dit een fantastisch alternatief is voor harsen. Het is geschikt voor ontharing over het hele lichaam, maar wordt niet aanbevolen voor het gezicht.

 • 20 pincetkop
 • Epilator met snoer
 • Slim licht
 • Massagerollen
 • 2 snelheidsinstellingen
 • SoftLift-tips

De Silk-épil 3 bestaat al een tijdje en Braun heeft natuurlijk sindsdien nieuwere modellen uitgebracht. Dit is echter nog steeds een geweldige koop. Het is veel minder duur dan andere Braun-epilators en als u op zoek bent naar een geweldig merk voor een zeer betaalbare prijs, dan kunt u met deze niet fout gaan.

Er zijn twee modellen beschikbaar, de ene wordt geleverd met een scheerkop en trimmerkap en de andere heeft een bikinistyler, dus echt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Nogmaals, je kunt het gebruiken voor benen, armen en bikinilijn, maar niet aanbevolen voor het gezicht.

Gids voor epilator accessoires

Alle Braun Silk-épil-modellen hebben eigenschappen die ze veelzijdig en geweldig maken voor gebruik op alle verschillende delen van het lichaam. Hier is een korte handleiding voor de verschillende doppen, koppen en accessoires, hoewel je er misschien een aantal tegenkomt.

SCHEERKOP – geweldige aanvulling voor het scheren van haar overal op het lichaam. Gebruik het 3-4 dagen voordat u gaat epileren, zodat het haar even lang en kort is. Het is veel gemakkelijker en minder pijnlijk om een ​​epilator te gebruiken als het haar kort is. Dit is ook een geweldige toevoeging voor gebruik op gebieden die u niet wilt epileren. Sommige mensen epileren graag benen, armen, oksels en bikinilijn. Omgekeerd kunnen anderen het bijvoorbeeld alleen in één gebied gebruiken en elders doorgaan met scheren.
TRIMMERKOP – gebruik het om lichaamshaar te trimmen zonder het hele gebied te epileren. Geweldig hulpmiddel voor het trimmen van de bikinilijn, of je nu aan het epileren bent of niet. Kan ook vóór het scheren worden gebruikt om het gebied vóór het epileren bij te knippen.
EFFICIENCY CAP – zorgt voor maximaal huidcontact en stelt u in staat om gebieden snel te epileren. Het wordt aanbevolen om dit alleen op de benen te gebruiken en niet op gevoelige plekken.
GEZICHTSBORSTEL – een accessoire dat bij de Braun Silk-épil 9 9-579 wordt geleverd en de huid zachtjes exfolieert. Dit helpt om make-up, vuil en eventueel vuil op je gezicht te verwijderen na een drukke dag. Klanten die dit model kochten waren erg blij met de toevoeging van de reinigingsborstel volgens online beoordelingen. Het is tot 6 keer effectiever voor het reinigen van de huid dan handmatig wassen.
BEGINNER CAP – verkrijgbaar bij de Braun Silk-épil 5 5-511. Aanbevolen voor mensen die net beginnen met epileren. Deze dop combineert zowel epileren als scheren en zorgt voor tot 100% zachte ontharing in slechts één beweging. Het haar dat niet bij elke doorgang bij de wortel wordt uitgetrokken, wordt gewoon afgeschoren. Dit geeft beginners de mogelijkheid om te wennen aan het epileerproces zonder dat ze er veel tijd aan hoeven te besteden.
BIKINI TRIMMER – komt los van de epilator, een slanker elektrisch trimapparaat. Het heeft een precisiekop waarmee u die kleine moeilijk bereikbare plaatsen kunt bereiken en past gemakkelijk in de contouren van uw lichaam.
HUID CONTACT CAP – laat een pincet direct contact maken met de huid, zodat zelfs de kleinste haartjes kunnen worden opgepakt.

Is de beste Braun epilator beter dan harsen?

Dit is zeker een vraag op veel lippen en op een gegeven moment, wanneer je snel en efficiënt lichaamshaar wilt verwijderen, moet je de voor- en nadelen overwegen van het gebruik van een epilator versus waxen of zelfs elke dag je benen scheren.

Hoewel harsen erg populair is en al heel lang bestaat, zijn er een paar redenen waarom het gebruik van een epilator een superieure manier is om snel lichaamshaar kwijt te raken. Veel mensen vragen zich af welke optie beter is en hier zijn een paar redenen waarom een ​​epilator de betere keuze is om ongewenst lichaamshaar te verwijderen.

Het is snel en handig
In tegenstelling tot het boeken van een waxafspraak of de tijd nemen om je wax op te warmen voor een waxsessie thuis, kun je met een epilator deze snel aanzetten, beginnen met het verwijderen van haar en veel sneller klaar zijn. Epilators gaan aan met een druk op de knop en kunnen overal en op elk moment worden gebruikt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het verlaten van uw huis voor een afspraak.

Ze zijn effectief en haargroei is fijner
Waarschijnlijk de grootste zorg die mensen hebben, is pijn, is het pijnlijk om een ​​epilator te gebruiken?

Epilators zijn niet alleen ongelooflijk effectief in het verwijderen van haar vanaf de wortel, maar ze zijn ook niet erg pijnlijk in gebruik. Haren zullen in de toekomst ook dunner teruggroeien. Er is echter een zekere mate van pijn en ongemak bij betrokken. Mensen met een gevoeligere huid zullen wat meer ongemak ervaren bij het gebruik van een epilator. Het zijn echter ook dezelfde mensen die pijn zouden ervaren bij het waxen van hun benen.

Het is duidelijk dat het gebruik van een epilator om ongewenst lichaamshaar te verwijderen om een ​​aantal redenen een veel betere optie is dan harsen. Omdat je geen last hebt van hete en rommelige wax, verwijder je lichaamshaar wanneer je maar wilt snel en gemakkelijk met een epilator. Om nog maar te zwijgen van de besparingen die te behalen zijn, want het is een veel goedkopere optie.

Een stap hoger in termen van ontharing op lange termijn, maar ook kosten, is laserontharing. De Braun IPL Silk Expert Pro 5 is een apparaat voor thuis dat permanente haarvermindering belooft in slechts 4 weken! Als lichaamshaar je echt naar beneden haalt, is het zeker de moeite van het bekijken waard.

Een woordje over de Braun-klantenservice

Braun Customer Service is ongeëvenaard – iets dat heel duidelijk werd tijdens het onderzoek naar hun epilators. Dit spreekt voor mij boekdelen, aangezien ze bijna onmiddellijk contact met me opnemen om enkele vragen die ik had te verduidelijken. Ik merkte ook op verschillende sites waar mensen hun beoordelingen en meningen gaven dat een Braun-vertegenwoordiger op vragen had geantwoord of advies had gegeven. Dit toont echt hun toewijding aan klanttevredenheid aan.

Koopgids – Tips voor het kopen van een epilator

Epilators hebben een lange weg afgelegd sinds ze voor het eerst op de markt kwamen. Wat ooit als een revolutie in ontharing werd beschouwd, is nu een alledaagse oplossing voor ongewenst lichaamshaar geworden. En Braun is zelfs een van de meest populaire merken die er zijn. Bovendien is het scala aan functies en hulpstukken in de loop van de tijd ook verbeterd.

 • Maar heb je echt het nieuwste en beste model nodig met alle toeters en bellen?
 • Of past een standaard Braun-epilator die het werk doet beter bij u? Welke functies heb je echt nodig?

Voordat u kunt beslissen welke de beste is voor uw behoeften, zijn er een paar dingen die u moet overwegen. Waar en hoe ga je het apparaat bijvoorbeeld gebruiken?

 • Gebruik je hem altijd in je slaapkamer of badkamer?
 • Wil je de mogelijkheid om hem onder de douche te gebruiken?
 • Neem je hem mee op reis? Bijvoorbeeld als u voor uw werk reist?
 • Voor welke lichaamsdelen ben je van plan het te gebruiken?

Overwegingen

Stroombron – met of zonder snoer?
De stroombron is een van de belangrijkste dingen om over te beslissen voordat u een epilator koopt. Voor het gemak en om het meeste uit uw apparaat te halen, is het dus belangrijk dat u hier goed over nadenkt.

 • Als je kiest voor een model met snoer, is er dan een plek om naast het stopcontact te zitten?
 • Is er een spiegel als je van plan bent je oksels te epileren?

Is het een gedoe als je dingen moet verplaatsen om te epileren? Als dat zo is, is de kans groot dat u de taak van ontharen uitstelt en dat uw epilator achter in een la vast komt te zitten!

Epileer je liever onder de douche?
Sommige mensen gebruiken liever een epilator onder de douche, omdat het warme water kan helpen om de poriën te openen en pijn en ongemak te minimaliseren. Het kan ook handiger zijn om dit te doen en u te helpen bij het verwijderen van lichaamshaar. Als je het vaak op deze manier gebruikt, zul je na verloop van tijd merken dat het een heel snel proces is. De natte en droge modellen geven je deze optie.

Als u deze dingen van tevoren in gedachten houdt, kunt u de Braun-epilator kopen die het beste bij u past en die u lang van dienst zal zijn.

Accessoires – Wat heb je echt nodig?

Alle Braun-epilators worden geleverd met extra opzetstukken, vergelijkbaar met veel andere epilators. Het is tegenwoordig zeldzaam om alleen de kale epileereenheid alleen te krijgen.

De extra koppen en hulpstukken zijn over het algemeen best gunstig. Desalniettemin zijn het deze toegevoegde extra’s die resulteren in duurdere apparaten. De echte vraag die u zich moet stellen wanneer u overweegt welk model u moet kopen, is of de extra doppen van enige waarde voor u zullen zijn.

Als je van plan bent de epilator alleen voor benen te gebruiken, heb je eigenlijk niets extra’s nodig. Zowel de zijde-epil 9 als de 7-modellen zijn echter verkrijgbaar met extra exfoliërende borstels. Door de huid voor het epileren voor te bereiden door te exfoliëren, kunnen ingegroeide haartjes worden verminderd, dus het is een waardevol extraatje als u denkt dat u het zou gebruiken.

Voor het epileren van de bikinilijn of het gezicht is het de moeite waard om een ​​model met een gevoelige dop te kiezen. Dit type dop bedekt een deel van het pincet voor een betere controle. De silk-epil 7 wordt bijvoorbeeld ook geleverd met een bikinitrimmer, wat een zeer handig hulpmiddel is om dit gebied te onderhouden.

Het is altijd een bonus als je veel extra’s ziet, omdat je echt het gevoel hebt dat je veel waar voor je geld krijgt. Als je eenmaal hebt nagedacht over hoe je de epilator gaat gebruiken, zul je zien van welke koppen of andere extra’s je het meest profiteert.

SmartLight – de beste!

Een van de beste eigenschappen van de Braun Epilators is naar mijn mening de SmartLight. Als je in het verleden een epilator hebt gebruikt die er geen had, weet je niet wat je mist! Je denkt misschien dat dit niet erg is, maar eerlijk gezegd is het gewoon zo handig. De fijnere haartjes zijn bijvoorbeeld beter te zien, waardoor je een beter allround en grondiger resultaat krijgt. Bovendien is het iets dat veel beoordelingen vermelden als ontbrekend in andere modellen.

Deze functie is niet alleen voorbehouden aan de Braun Silk-épil 9 of 7, ook de oudere Braun Silk-épil 5 en 3 modellen hebben dit onschatbare onderdeel.

Bottom Line – Wat is de beste Braun epilator?

Het beste model epilator is degene die niet alleen aan uw eisen maar ook aan uw portemonnee voldoet. Houd er rekening mee dat wat bij de ene persoon past, niet bij de andere past. Elke Braun-epilator verwijdert haar vanaf de wortel voor wekenlang een gladde huid. Alle modellen worden geleverd met een garantie van 1 jaar en Braun is een van de fabrikanten die vervangende onderdelen aanbiedt. Handig om te weten als u overweegt een van de duurdere modellen aan te schaffen.

U leest: Top 5 beste Braun epilator van 2022 voor een gladde huid

Ook populair: Paardenmelk tegen eczeem: dit zijn de grootste voordelen