Top 5 beste elektrische deken met timer om in 2023 te kopen

beste-elektrische-deken-met-timer

De aanschaf van de beste elektrische deken met timer is ideaal voor wie snel wilt opwarmen, stookkosten wil besparen of het thuis extra gezellig wil hebben. Om er zeker van te zijn dat u een veilige elektrische deken koopt, raden we aan om alleen te kopen bij gerenommeerde retailers en te zoeken naar producten die zijn gecertificeerd voor veiligheid. Dit helpt u vervalsingen te voorkomen die mogelijk geen ingebouwde veiligheidskenmerken hebben, zoals die zijn gecertificeerd en getest door een erkende testlaboratoria als NRTL.

Na het onderzoeken en testen van tientallen elektrische dekens, hebben we onze favorieten gekozen, rekening houdend met het materiaal, de grootte, certificeringen en kenmerken van elk. Onze beste algemene keuze is de Alpina Elektrische Deken, een uitzonderlijk zachte, machinewasbare optie met een automatische uitschakelfunctie van 3 uur, 10 warmtestanden en een timerknop van 1 tot 9 uur.

Top 5 beste elektrische dekens met timer

1. Beste algemeen:

Alpina Elektrische Deken

beste elektrische deken met timer

Prijs: €69,99

 • Mag in de wasmachine
 • Wordt geleverd in twee kleuren
 • Heeft een timerknop van 1 tot 9 uur
 • 10 warmtestanden

Voor een allround uitstekende optie met ruime instellingen, kies voor deze Alpina Elektrische Deken. Het materiaal van warm flanel voegt een extra laag comfort toe aan deze plectrum zonder oververhitting. “Ik slaap graag op een koeler bed en behaaglijk onder lagen. Ik heb het na een tijdje gewoon te warm”, zegt onze tester. “Echter, Ik zou deze deken gemakkelijk op een lage stand kunnen gebruiken en niet die overweldigende warmte voelen. Het materiaal van flanel was ook super comfortabel. Het was als “slapen op een wolk.”

Deze deken is heerlijk om mee op de bank te kruipen of een bed mee te voorverwarmen door hem op het matras te leggen. De warmte die deze elektrische deken afgeeft, verwijdt je bloedvaten en ondersteunt je bloedsomloop. Dat geeft ontspanning aan gespannen spieren en het verhoogt je welzijn in algemene zin.

De timerknop gebruik je voor de tijdschakelaar, welke je van 1 tot 9 uur kan instellen. Na de ingestelde tijd schakelt de warmtedeken zichzelf automatisch uit. We vinden het ook leuk dat deze verwarmde deken een automatische uitschakelfunctie van 3 uur heeft waar u gebruik van kan maken. U kunt de hele nacht warm blijven zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat hij te snel uitschakelt of een elektrisch gevaar veroorzaakt.

U kunt deze deken ook in de wasmachine doen om hem gemakkelijk op te frissen.

2. Beste voor in bed:

Cresta Care Elektrische Deken

beste elektrische deken met timer

Prijs: €49,99 1-persoons, €64,99 2-persoons

 • Verkrijgbaar voor 1- of 2-persoonsbed
 • Instelbare timer voor 2, 4 of 6 uur
 • 6 temperatuursstanden
 • Mag in de wasmachine
 • Van zacht dubbellaags micro vezel Polar fleece 

De Cresta Care verwarmde deken is een uitstekende optie voor mensen die graag in een verwarmd bed stappen. Het is gemaakt van zacht dubbellaags micro vezel Polar fleece materiaal, wat  zorgt voor een onmiskenbaar comfortabele ervaring zonder merkbare draden. De deken biedt 7 warmte-instellingen, wat onze tester een consistente verwarmingservaring bood.

De deken is machinewasbaar op op 40 graden en is verkrijgbaarvoor zowel een 1-persoons- (150 x 80 centimeter) als een 2-persoonsbed  (160 x B 140 centimeter). Het is uiterst gebruiksvriendelijk mede door de instelbare timer die je op 2, 4 of 6 uur kan instellen op de gewenste temperatuur. Er zijn 6 temperatuursstanden om uit te keizen  van 33 °C tot 48 °C.

Ook wanneer je last hebt van koude voeten is deze deken ideaald. De zone met extra voetenwarmte zorgt binnen een handomdraai voor verwarmde voeten. “Ik heb altijd last van koude voeten.” Merkt onze tester op. “Heerlijk dat bij deze elektrische deken daar een deel voor is om te verwarmen. Daarnaast is de instelbare timer ideaal, ik zet hem graag op 2 uur zodat hij automatisch uitschakelt wanneer ik in slaap ben gevallen.”

3. Beste voor koude voeten:

Alpina Elektrische Deken en Voetenwarmer

beste elektrische deken met timer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €79,99

 • Voetenwarmer en elektrische deken in één pakket
 • 10 warmtestanden
 • Heeft een timerknop van 1 tot 9 uur
 • Mag in de wasmachine

Koude tenen? Reik naar de Alpina Elektrische Deken en Voetenwarmer set. Niet voor niets staat de deken al op onze nummer-1, ook de voetenwarmer is een heerlijke aanwist. Het verdient bovendien een pluim voor effectiviteit en duurzaamheid, dankzij het machinewasbare ontwerp en een garantietermijn van twee jaar. Het lange powerakkoord van 70 centimeter geeft je voldoende ruimte om je deken te gebruiken waar je maar wilt en onze tester merkte geen ongemak op bij het knuffelen.

Wat echt opvalt aan deze set is de superzachte voetenwarmer, die een speciale plek biedt om je voeten in te stoppen terwijl je aan een bureau werkt of lekker op de bank zit. Onze tester hield van het knusse gevoel van deze verwarmer aan de koude voeten. Je kan kiezen uit 3 warmtestanden welke je het meest comfortabel vindt.  Na 90 minuten continu gebruik schakelt de elektrische voetenwarmer automatisch uit.

4. Extra lange elektrische deken met timer:

Coazy Elektrische deken

beste elektrische deken met timer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €74,95

 • Extra lang: 200 x 180 cm
 • Uitzonderlijk zacht
 • Timerfunctie met 9 instelbare tijden
 •  9 verschillende temperatuursstanden
 • Machinewasbaar

De beste worp naar een extra lange elektrische deken is ongetwijfeld de Coazy Elektrische deken. Zoals de naam al doet vermoeden, geeft deze gezellige deken van zacht fleece veel warmte af met 9 verschillende standen en een automatische uitschakelfunctie. Het materiaal verspreidt de warmte gelijkmatig, zodat je hele lichaam even warm en behaaglijk aanvoelt. “Het superzachte pluche geeft het een luxe gevoel en verwarmt binnen enkele minuten. Ik zou hier de hele dag in kunnen knuffelen”, zegt onze tester.

Met 2,40 m is het relatief lange netsnoer ideaal om overaal in te pluggen. Deze machinewasbare deken met een timerfunctie et 9 instelbare tijdenis ongelooflijk zacht en knuffelig. Het extra grote formaat van 200 x 180 cm maakt het zeer geschikt voor langere mensen of 2 personen. Bovendien is hij ook nog in vijf andere kleuren en twee andere formaten leverbaar.

5. Beste kleuropties:

Brandie® Verwarmingsdeken

beste elektrische deken met timer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €139,99 (prijs verschilt per design)

 • 12 kleur- en patroonopties
 • Dik, zacht flanel materiaal
 • Automatische uitschakelingstimer na 3 uur
 • 3 temperatuurniveaus

Een nadeel van elektrische dekens is dat ze omvangrijk kunnen zijn en niet de mooiste als ze niet worden gebruikt. Gelukkig is deze keuze van Brandie® verkrijgbaar in meerdere aantrekkelijke patronen en kleuren om een ​​beetje kleur aan je ruimte toe te voegen terwijl je rondhangt. Hoewel mooi om naar te kijken, houden we ervan dat deze keuze geen concessies doet aan constructie of effectiviteit.

“De deken verwarmde zoals verwacht; heerlijk warm en zacht met 3 keuzes in temperatuur”, zegt onze tester. Het bevat ook een timer met automatische uitschakeling na drie uur. Het fleece materiaal voelt dik en ongelooflijk zacht aan. Hoewel het prijskaartje een beetje hoog is, houden we van deze deken vanwege het esthetische, maar toch effectieve ontwerp.

Waarop moet je letten bij het kopen van de beste elektrische deken met timer

Materiaal
Als je verwarmde deken warm maar irriterend is, gebruik je hem misschien niet zo graag. Gelukkig zijn er nu veel verwarmde dekens op de markt gemaakt met zachte microvezelstoffen die gezellig aanvoelen of dekens in sherpa-stijl die pluizig en warm zijn. Naast het comfort is het grote voordeel van deze polyester microvezeldekens dat de meeste machinewasbaar zijn voor eenvoudig onderhoud.

Maat
Overweeg of je de beste elektrische deken met timer voor je bed wilt of gewoon om in huis te loungen. Een elektrische deken ter grootte van een dekbed, hoewel praktisch om te slapen, kan uw bank of zitruimte overbelasten en tegelijkertijd minder energiezuinig zijn. Er zijn veel verwarmde dekens ter grootte van je gemiddelde worp beschikbaar. Aan de andere kant, als je een elektrische deken wilt om je hele bed te verwarmen, dan is er elke maat van twin tot king op de markt.

Automatische uitschakeling
De meeste verwarmde dekens die u tegenwoordig kunt kopen, hebben een automatische uitschakelfunctie. Dit betekent dat als je vergeet hem uit te schakelen, hij na een tijdje automatisch uitschakelt. Sommige elektrische dekens gaan na twee of drie uur uit, maar voor degenen die zijn ontworpen om te slapen, is dit meestal dichter bij de 10 uur. Verwarmingsapparaten mogen nooit onbeheerd worden achtergelaten of tijdens het slapen worden gebruikt. Deze automatische uitschakelfunctie zorgt ervoor dat je deken ook ‘s nachts veilig blijft.

Veiligheidscertificaten
Zorg ervoor dat het labels bevat van Underwriters Laboratories (UL) of een ander erkend nationaal testlaboratorium. Het label is een garantie dat de deken voldoet aan de productveiligheidsnormen. Een standaard veiligheidskenmerk is een bediening op het netsnoer waarmee de gebruiker de temperatuurinstelling kan aanpassen en de deken kan uitschakelen zonder de stekker uit het stopcontact te halen.

Veelgestelde vragen

Kun je een elektrische deken wassen?
De meeste elektrische dekens die tegenwoordig op de markt zijn, zijn wasbaar in de machine. Zorg er wel voor dat u het netsnoer loskoppelt voordat u het in de was gooit. Sommige kunnen in een droger worden gedroogd, andere zijn ontworpen om aan de lucht te worden gedroogd. Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door voordat u een elektrische deken wast en volg altijd de onderhoudsaanbevelingen van de fabrikant.

Is de beste elektrische deken met timer veilig?
Elektrische dekens zijn veilig om thuis te gebruiken, maar een elektrische deken is een elektrisch apparaat. Om deze reden raadt hij u aan om altijd de handleiding te lezen voordat u er een gebruikt, omdat hierin wordt uitgelegd hoe u schade kunt identificeren en mogelijke gevaren kunt voorkomen.

Niet is niet raadzaam om een ​​gebruikte elektrische deken te kopen. Je weet niet hoe de deken is verzorgd en er kan verborgen schade zijn. Een oude deken bevat mogelijk niet de nieuwste veiligheidskenmerken die vereist zijn door de huidige productveiligheidsnormen.

Elektrische dekens zijn veilig zolang ze op de juiste manier worden gebruikt. Laat niets op een verwarmingsmatras of elektrische deken liggen wanneer deze in gebruik is. Als ze door iets worden bedekt, inclusief andere dekens of huisdieren, kunnen elektrische dekens oververhit raken. Sluit elektrische dekens niet aan op een verlengsnoer of stekkerdoos omdat ze kan oververhit raken en brand veroorzaken. Alle apparaten die warmte genereren, zoals elektrische dekens of ruimteverwarmers, moeten rechtstreeks op een stopcontact worden aangesloten.

Let ook op bij het opvouwen van elektrische dekens tijdens gebruik. De meeste onveilige elektrische dekens zijn meer dan 10 jaar oud. Zorg ervoor dat u de deken en het elektriciteitssnoer goed onderhoudt. Zoek naar donkere, verkoolde of gerafelde plekken of een plek waar het elektriciteitssnoer gebarsten of gerafeld is. Vervang elk versleten of oud verwarmingskussen of elektrische deken.

Hoeveel energie verbruikt een elektrische deken?
Over het algemeen verbruiken elektrische dekens niet veel energie. Ze hebben de neiging om gemiddeld ongeveer 100 watt te verbruiken. Veel mensen gebruiken verwarmde dekens tijdens de wintermaanden als een manier om warm te blijven en hun energierekening tot een minimum te beperken. Het wattage wordt meestal gedeeld op de verpakking van je elektrische deken.

U leest: Top 5 beste elektrische deken met timer om in 2023 te kopen

Ook populair: Top 7 beste elektrische kachel voor in de woonkamer van 2022