Top 5 beste elektrische kachel voor de badkamer van 2023

beste-elektrische-kachel-badkamer

Tussen het douchen, het klaarmaken in de ochtend en de roep van moeder natuur door brengen we nogal wat tijd door in de badkamer. Dus waarom zou je het niet gezellig maken? Nu het koude weer in het grootste deel van het land nadert, is het tijd om na te denken over hoe je je ervaring na het douchen lekker warm en plezierig kunt maken, bijkvoorbeeld door de aanschaf van de beste elektrische kachel voor de badkamer.

Als je het beu bent om op koude winterochtenden in je badkamer te bibberen, kun je overwegen om te investeren in een badkamerverwarming. Er zijn tal van ruimteverwarmers op de markt, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor gebruik binnenshuis of veilig voor gebruik in een badkamer. We hebben een lijst samengesteld van onze vijf favoriete badkamerverwarmingen met behulp van marktonderzoek, beoordelingen en klantrecensies.

Top 5 beste elektrische kachels voor de badkamer

1. Beste elektrische kachel voor de badkamer algemeen:

Rowenta Badkamerkachel

beste elektrische kachel voor de badkamer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png
 • Afmeting:  240 x 185 x 325 mm
 • Vermogen: 1200 W voor langdurig gebruik, 2400 W voor snellere opwarming
 • Type: Vloer, ventilatorkachel, elektrisch

Wat we leuk vinden: deze spatwaterdichte badkamerverwarming zorgt voor veilige, krachtige en zorgeloze verwarming in de badkamer. Het heeft twee warmtestanden tot maat liefst 2400 Watt, dus deze luchtverhitter kan je voorzien van een gezellige, warme kamer op elke temperatuur die je nodig hebt.

We houden van de ingebouwde veiligheidsfuncties van de Rowenta Badkamerkachel. Het heeft een automatische uitschakelfunctie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u het per ongeluk aan laat staan. Daarnaast wordt de buitenkant altijd koel gehouden, dus hij kan dankzij de draagbeugel altijd naar elke ruimte mee naartoe genomen worden.

Nog een voordeel aan deze kachel is de koelventilator-instelling, welke zorgt voor een verfrissende luchtstroom bij warm weer. Zo kan je hem alle seizoenen in je badkamer, of elke elke andere ruimte, gebruiken voor een optimale temperatuur,

Wat klanten zeggen

“Ik vind het geweldig dat het mijn badkamer in een mum van tijd warm maakt, zonder herrie. Daarnaast is hij veilig voor mijn kinderen. Als een van hen het aanraakt of omstoot, verbranden ze zich NIET.’

“Automatische uitschakeling bij bepaalde temperaturen en wanneer een van mijn huisdieren het omvalt, wordt het automatisch uitgeschakeld.”

2. Beste wandverwarmer:

Eurom Sani-Fanheat 2000R Badkamerkachel

beste elektrische kachel voor de badkamer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png
 • Grootte:  175 x 250 x 290 mm
 • Vermogen: 1000-2000 Watt
 • Type: Wandmontage, convectie, elektrisch

Wat we leuk vinden: onze favoriete wandverwarming is de Eurom Sani-Fanheat 2000R Badkamer Heater, dankzij zijn efficiëntie en compactheid. Het is de perfecte maat voor een kleine tot middelgrote badkamer. Bovendien past het strakke uiterlijk bij veel interieurs. Het heeft een gemakkelijk toegankelijke, instelbare thermostaat aan de voorkant van het apparaat, waardoor het eenvoudig is om de temperatuur op elk moment te wijzigen.

De instelbare thermostaatfunctie voorkomt dat de ventilator draait totdat het verwarmingselement de aangegeven temperatuur heeft bereikt, waardoor verspilling van energie en slijtage van het onderdeel wordt voorkomen. Door het open window detectie systeem schakelt de Eurom Heater automatisch uit wanneer een raam of deur geopent wordt en de temperatuur drastisch zakt. Deze machine, hoewel bescheiden, is stil, efficiënt en vereist geen onderhoud.

Wat klanten zeggen

“Afgezien van het onnodige installatiegedoe, is de kachel erg stil en werkt hij goed in de badkamerruimte. Het verwarmt het gebied heel snel.”

“Ik heb dit gekocht ter vervanging van een 65 jaar oude wandverwarming in de badkamer. Het is precies even groot, dus het past zonder extra werk in het bestaande gat in de muur. Ziet er mooi uit en is stil …”

3. Beste infrarood verwarming:

Veito Carbon Infrarood Elektrische Kachel

beste elektrische kachel voor de badkamer
 • Grootte:  1290 x 400 x 400mm – Voet is 400 mm
 • Vermogen: Regelbaar, 800 / 1100 / 1400 / 1700 Watt
 • Type: Vloer, infrarood, elektrisch

Wat we leuk vinden: de Veito Carbon Infrarood Elektrische Kachel heeft een oppervlakte van 20 m2, dus hij is perfect voor niet alleen uw badkamer, maar ook voor uw woonkamer, thuiskantoor of slaapkamer. Hij heeft vier vermogensstanden, zodat je hem op de gewenste warmte kan afstellen. Deze draagbare ruimteverwarmer is direct uit de doos klaar voor gebruik.

De ruimteverwarmer is veili; het is voorzien van oververhittingsbeveiliging wat ervoor zorgt dat de ervoor dat de verwarmer nooit te heet kan worden. Het beschikt bovendien over een omval-beveiliging zodat de unit zichzelf uitschakelt mocht deze omgestoten worden.

Deze elektrische kachel voor de badker is enorm zuinig. Onnodige energiekosten worden voorkomen doordat alleen de badkamer verwarmd wordt. Bovenal is de Veito heater stil en zijn warmte afgeving is wijdverbreid, waardoor het een uitstekende ruimteverwarming is voor badkamers en grotere ruimtes.

Wat klanten zeggen

“De warmte die hieruit vrijkomt is geweldig, en de automatische instelling zorgt ervoor dat elke kamer waar je een hebt extreem comfortabel is. … Zelfs als het lange tijd aan blijft, maakt het niet veel uit op de elektriciteitsrekening. “

“Het houdt een gereguleerde temperatuur. Ik vind het geweldig dat we onze houtkachel voor het slapengaan kunnen laten branden, en dit zal midden in de nacht beginnen wanneer het begint uit te sterven. ”

4. Beste voor grote badkamers:

Mr. Heater Portable Buddy Heater

beste elektrische kachel voor de badkamer
 • Grootte: 195 x 340 x 381 mm
 • Vermogen: 12.00-24.00 Watt
 • Type: Vloer, vrijstaand, propaan

Wat we leuk vinden: de Mr. Heater Portable Buddy Heater verpakt een hoop verwarmingscapaciteit in een klein, draagbaar pakket. Het beslaat 21 m³ door warmte uit te stralen van een kleine, vervangbare propaantank. Hierdoor werkt de heater ongeacht of je stroom hebt. Dit is ook ideaal voor grote, open badkamers, vooral in afgelegen wintercabines.

De Buddy Heater biedt ook ingebouwde veiligheidsfuncties, waaronder een thermisch uitschakelsysteem. Inclusief omvalbeveiliging, automatische uitschakeling bij omstoten of als de waakvlam uitgaat. Deze energiezuinige badkamerkachel verwarmt probleemloos drie uur lang kleine of grote ruimtes.

Wat klanten zeggen

Hoewel op bol.com (nog) geen klantenreviews staan, kan je op Amazon meer dan 22.000 reviews lezen. Dit zijn een aantal beoordelingen van klanten:

“De Mr. Heater Buddy-serie was een van de meest aanbevolen, draagbare warmers die geschikt waren voor veilig gebruik binnen en buiten. … De roosterkooi om te voorkomen dat brandbaar materiaal (of de handen van uw kinderen) de verwarmingselementen raken. “

“Ik was onder de indruk. Hield de kou buiten en werkte perfect voor zijn kleine formaat.”

5. Beste ontwerp:

Heatsome Draagbare Elektrische Kachel

beste elektrische kachel voor de badkamer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png
 • Grootte: 140 x 180 x 150 mm
 • Vermogen: 3 Verwarmingsstanden: 400, 600, en 1000 Watt
 • Type: Vloer, stralingswarmte, elektrisch

Wat we leuk vinden: de Heatsome Draagbare Elektrische Kachel staat op onze lijst met beste badkamerverwarmingen vanwege het geweldige ontwerp. Het heeft drie verwarmingsstanden tot 1000 Watt, waardoor het ideaal is voor kamers van 15 m².

Dit model badkamerverwarming heeft een retro uiterlijk zodat het er in elke kamer aantrekkelijk uitziet, en met zijn 810 gram lichgewicht en geïntegreerde lederlook handvat is de Heatsome kachel eenvoudig mee te nemen naar elke ruimte. De veiligheidsvoorzieningen omvatten een kinderslot en oververhittingssensor die de verwarming uitschakelt als de temperatuur te hoog wordt. Daarnaast zorgt de extra kantelbeveiliging dat de kachel direct stopt wanneer hij omvalt en wordt de energietoevoer direct afgesloten. 

Wat klanten zeggen

“Dit was perfect. Het is SUPERSTIL. Het heeft een geweldige warmteafgifte en een afstandsbediening die we op het nachtkastje kunnen bewaren.’

“Ik heb de houten, en het ziet er geweldig uit. De warmteafgifte is goed, en op de eco- of een relatief lagere temperatuurinstelling kan ik het zonder problemen gebruiken …”

Waarop te letten bij een badkamerverwarming

Hieronder volgen enkele kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een draagbare badkamerverwarming.

Soorten verwarming
Bepaalde typen badkamerverwarming passen mogelijk beter bij uw behoeften dan andere. Als u het grootste deel van het jaar verwarming in uw badkamer wilt, is een plafondverwarming een uitstekende optie; het is volledig uit de weg en gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening. Aan de muur gemonteerde kachels hebben ook het voordeel dat ze uit de buurt van huisdieren, kinderen of onhandige volwassenen zijn en dat ze nauwelijks opvallen als ze correct zijn geïnstalleerd.

Afzuigventilatoren met infraroodstralers zijn ook een veilige optie, hoewel ze niet zo’n grote verwarmingsstoot hebben als propaan- of elektrische ruimteverwarmers. Draagbare kachels zijn de meest populaire optie omdat ze multifunctioneel zijn: je kunt ze in elke kamer gebruiken en je kunt ze veilig opbergen als je ze niet meer nodig hebt.

Veiligheid
Veiligheidsvoorzieningen zijn belangrijk bij het kopen van een badkamerverwarming. Aangezien badkamers enkele van de natste ruimtes in een huis zijn, heeft elektronica bepaalde specificaties nodig om er veilig in te kunnen gebruiken. Zoek naar ALCI-stekkers op uw ruimteverwarmers – deze zijn speciaal gemaakt om vocht te weerstaan ​​en bieden een extra veiligheidslaag voor het gebruik van uw verwarming.

Zorg ervoor dat de kachel die je kiest ingebouwde veiligheidsmaatregelen heeft om ervoor te zorgen dat hij wordt uitgeschakeld als hij oververhit raakt. U kunt ook een stand-alone verwarming krijgen met een anti-kantelfunctie, die voorkomt dat het apparaat vlam vat of elektriciteitsgerelateerde problemen veroorzaakt. Timers zijn een ander kenmerk om naar te zoeken; ze zijn handig en voorkomen dat u de kachel te veel gebruikt en onbeheerd achterlaat terwijl hij aan staat.

Vermogen
Het vermogen wordt gemeten in hoeveelheid Watt. Afhankelijk van de grootte van uw badkamer, kunt u een verwarming kopen die het juiste aantal Watt produceert. Als je badkamer klein is, heb je misschien geen verwarming met zo’n groot vermogen nodig. Als uw badkamer geen isolatie heeft, wilt u misschien kiezen voor een verwarming die enkele duizenden Watt produceert. Het vermogen van een propaanverwarming kan aantrekkelijk zijn als u in een tochtig huis woont.

Installatie
Draagbare kachels vereisen geen installatie. De meeste hoeven niet eens in elkaar te worden gezet en zijn klaar voor gebruik zodra u ze uit de doos haalt. Als u echter een afzuigventilatorkachel wilt installeren, moet u de bestaande afzuigventilator openmaken en een infraroodfunctie toevoegen.

Wandverwarmers zijn eenvoudiger te installeren dan plafondverwarmers. De eerste vereisen externe muurbevestigingen, die gemakkelijk online en bij uw plaatselijke bouwmarkt te vinden zijn. Plafondverwarmers vereisen een hoger niveau van expertise en moeten mogelijk in uw plafond worden gesneden om te installeren. Dit werk moet aan de professionals worden overgelaten, vooral als het gaat om elektriciteitsaansluitingen.

Maat
Als je een draagbare verwarming nodig hebt, is het belangrijk om rekening te houden met zowel de grootte als het gewicht van het apparaat. Breng draagbaarheid en sterkte in evenwicht bij het kiezen van een badkamerverwarming, aangezien lichtere eenheden meestal niet zoveel warmte kunnen produceren als grotere modellen.

Onze aanbeveling

Hoewel de recente trend om open haarden in de badkamer te installeren misschien een blijvende trend is, is het handiger en minder tijdrovend om een ​​propaan- of elektrische kachel in je badkamer te gebruiken. We hebben onze favoriete opties hierboven gekozen op basis van stijl, veiligheid, gemak, kracht, grootte of combinaties van verschillende hiervan. De Rowenta Badkamerkachel is krachtig, stil en handig in grote of kleine ruimtes. De veiligheidskenmerken en het gemak maken het een uitstekende keuze en de beste badkamerverwarming op onze lijst.

Hoe we de beste elektrische kachel voor de badkamer hebben gekozen

Om u te helpen bij het selecteren van de beste elektrische kachels voor in de badkamer, hebben we honderden producten doorgelicht. Voordat we producten aanbevelen, hebben we ze geanalyseerd en beoordeeld op basis van de volgende factoren:

 • Klantrecensies: we lezen ten minste 100 klantrecensies voor elk product in onze line-up, rekening houdend met pijnpunten en voordelen die door klanten worden genoemd.
 • Beoordelingen: Elk product dat we aanbevelen heeft een groot aantal geverifieerde klantbeoordelingen op sites zoals Bol.com, Amazon en Google.
 • Merkonderzoek: we doen onderzoek naar elk merk om de reputatie ervan in de branche te beoordelen.
 • Functies: we vergelijken producten op basis van hun belangrijkste kenmerken, aanpassingsmogelijkheden en andere prestatiegerelateerde factoren.
 • Onze gegevenspunten en beoordelingsinhoud worden regelmatig bijgewerkt om rekening te houden met verschuivingen in klantconsensus, productbeschikbaarheid en algehele kwaliteit.

U leest: Top 5 beste elektrische kachel voor de badkamer van 2023

Ook populair: Top 7 beste elektrische kachel voor in de woonkamer van 2022

Dit vind je misschien ook leuk: