Top 5 beste elektrische kachel voor in de slaapkamer van 2022

beste-elektrische-kachel-slaapkamer.

Wanneer de prijs van gas stijgt, is de aanschaf van de beste elektrische kachel voor in de slaapkamer het overwegen waard. Als de gasprijzen onbetaalbaar zijn, kunnen ze helpen om de rekeningen te verlagen. Maar elektriciteit is op dit moment ook niet bepaald goedkoop. Je zoekt dus het meeste warmtevermogen bij het laagste stroomverbruik.

Thuis zou je kunnen overwegen om een ​​elektrische verwarming te gebruiken als je korte, gerichte warmte nodig hebt. Deze apparaten zijn niet zo geweldig als een constante verwarmingsbron in een groot gebied waar de warmte snel verspreidt, omdat ze moeite hebben om de ruimte te verwarmen. Dus welk apparaat is degene om te kopen voor in de slaapkamer? Als je weinig tijd hebt, is hier een snelle blik op onze top vijf este elektrische kachel voor in de slaapkamer van 2022.

Beste elektrische kachels voor de slaapkamer

1. Beste elektrische kachel voor in de slaapkamer:

Auronic Olieradiator

beste elektrische kachel slaapkamer

Prijs: €299,99

Als je op een paar meter afstand van deze met olie gevulde radiator zit, is het aanvankelijk teleurstellend. De olie heeft een tijdje nodig om op te warmen, ploetert en ploetert terwijl het gaat, en de hitte die langzaam uit de bovenkant komt in een “schoorsteen” -effect gaat omhoog, niet naar buiten. Na verloop van tijd, omdat door convectie koele lucht van onderen wordt aangezogen, warmt de hele kamer op, maar het duurde ongeveer een half uur voordat de temperatuurmonitor op drie meter afstand een stijging registreerde.

Na verloop van tijd is het echter een andere zaak. Ik keerde een uur later terug naar de middelgrote slaapkamer die inmiddels overal warm en comfortabel verwarmd was. Met 2kW verbruikt hij daarvoor veel energie. De sleutel tot het laag houden van de kosten is een verstandig gebruik van de thermostaat. Zodra de ruimte op temperatuur is, draai je de draaiknop naar beneden tot je de radiator hoort klikken. Het klikt dan alleen weer aan om die temperatuur te behouden.

Afgezien van de thermostaat zijn de enige bedieningselementen hier een drietraps aan / uit-knop en een ouderwetse 24-uurs timer verdeeld in segmenten van 15 minuten die u uittrekt voor ‘aan’ en indrukt voor ‘uit’.

Het is zwaarder dan de meeste en er zijn goedkopere met olie gevulde radiatoren beschikbaar, maar dit valt op door zijn solide ontwerp, eenvoudige bediening, stille werking en een goede constante temperatuur. Ondanks zijn formaat is hij wendbaarder dan andere met olie gevulde kachels, met twee handgrepen, grote zwenkwielen en een uitschuifbare wielbasis.

Een ding om op te merken is dat in een slecht geïsoleerde kamer met een hoog plafond het schoorsteeneffect niet werkte – de warmte ontsnapte in plaats van circuleert. Dan ben je beter af met een ventilator of halogeenkachel.

2. Beste olievrije convectorkachel:

Bastilipo R-EcoFluid-7 Olievrije radiator

beste elektrische kachel slaapkamer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €134,40

Het ontwerp met zeven verwarmingselementen betekent dat de R-EcoFluid-7 wat warmte zijwaarts uitstraalt, maar voornamelijk is dit ontworpen waarbij convectie wordt gebruikt om de hele slaapkamer in de loop van de tijd te verwarmen. Ik merkte dat het veel sneller opwarmde dan een met olie gevulde radiator en in een kleine kamer na ongeveer 30 minuten een mooie stabiele temperatuur bereikte.

Het is licht genoeg om met één hand op te pakken en eenvoudig op te zetten, zonder gereedschap om de voeten te bevestigen. De enige bedieningselementen zijn een grote thermostaatknop en een grote powerknop om te kiezen tussen 3 standen tussen 500-1000 watt. Houd het ingesteld op 500W en gebruik de thermostaat verstandig en het zou goedkoop moeten zijn om te gebruiken (iets goedkoper dan een vergelijkbare met olie gevulde radiator).

Er zijn versies met digitale timers beschikbaar, evenals krachtigere versies met negen verwarmingselementen, maar voor een kleine, lichte, draagbare kachel is dit precies goed. Goedkopere concurrenten die ik heb getest, waren meestal minder robuust en misten veiligheidsvoorzieningen zoals de kantelschakelaar. Handig is de antivriesstand, die ervoor zorgt dat de temperatuur in koude ruimtes niet onder de vijf graden zakt.

3. Beste keramische ventilatorkachel:

DeLonghi HFX65V20 Ventilator

beste elektrische kachel slaapkamer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €119

Een goede luchtverhitter moet een groot gebied snel opwarmen. Ze kunnen meer energie verbruiken dan de convectieverwarmer hierboven, maar de warmte kan worden gericht waar u het wilt en, zolang u de thermostaat verstandig gebruikt, hoeven ze niet te duur te zijn om te gebruiken.

De HFX65V20 van DeLonghi is de beste luchtverhitter die ik voor deze prijs heb gevonden. Hij is extreem licht en draagbaar en is 60 cm hoog, maar slechts 7 cm in doorsnee, dus hij kan onopvallend in een hoek worden geplaatst en ziet er goed uit met zijn eenvoudige zwart-wit ontwerp. Het is niet stil, maar met de tv aan kon ik het niet horen.

In een tochtige kamer, met het vermogen op het maximum, begon mijn temperatuurmeting vanaf drie meter afstand onmiddellijk te stijgen en duurde slechts een half uur om met vijf graden te stijgen, wat veel sneller is dan de niet-luchtverhitters hierboven. Het doet duidelijk behoorlijk veel werk omdat het heen en weer oscilleert, maar er is een Eco Plus-modus die automatisch kan schakelen tussen 1,2 kW/h en de 2 kW/h vermogensinstellingen, om je ingestelde temperatuur te behouden zonder al te veel elektriciteit te verspillen.

Er is ook een timerfunctie, maar dat is het wel, waardoor de DeLonghi bewonderenswaardig eenvoudig is. Het is een goede keuze om een ​​of twee mensen warm te houden in een grote kamer. Je zou het gewoon niet voor lange tijd laten blazen.

4. Beste verwarming voor een grote slaapkamer:

Duronic HV220 Mica Convectorkachel

beste elektrische kachel slaapkamer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €88,99

Het ziet er niet echt uit, maar deze zeer redelijk geprijsde 2kW convectorkachel doet zijn werk. De kern van het verhaal is dat het in een minuut opwarmt, dankzij speciale micapanelen die Duronic heeft ontwikkeld. De panelen stralen ook zijdelings warmte uit, niet alleen naar boven, waardoor het een goede keuze is om bij een favoriete stoel in een grote kamer te plaatsen. (Het mag niet tegen een muur worden geplaatst.)

Hij is opmerkelijk licht en kan, eenmaal warm, op een lager vermogen (1 kW) worden ingesteld, wat kan helpen om rekeningen te besparen. In tegenstelling tot luchtverhitters is hij ook praktisch stil. Een solide, betrouwbare convectiekachel die, als je voorbij de voetgangers kijkt, het overwegen waard is.

5. Meest stijlvolle slaapkamer verwarmer:

MOA Smart Glazen Paneelverwarmer met WiF

beste elektrische kachel slaapkamer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €159

Best om maar brutaal eerlijk te zijn: deze is niet geschikt voor oude mensen. De poten zijn onmogelijk onhandig om aan te trekken (je hebt kleine behendige vingers nodig) en het staat erop dat je de app downloadt – en ook lid wilt worden van je wifi-netwerk. Ik ben nog geen 40, maar als het veel ingewikkelder was geweest om te configureren, zou ik het hebben opgegeven.

Eenmaal ingesteld, is de app eigenlijk eenvoudig: alleen een temperatuurknop, een hoog / laag stroomschakelaar en een 24-uurs timer. Deze functies zijn ook beschikbaar met behulp van aanraakgevoelige bedieningselementen op het ‘scherm’ van de verwarming, die onzichtbaar worden wanneer u ze niet gebruikt. Het is dus niet zo ingewikkeld als het lijkt, alleen ingewikkelder dan het hoeft te zijn.

Door de hightech-aanpak ziet het apparaat er indrukwekkend minimaal uit: slechts een slanke zwarte (of witte) rechthoek die niet zou misstaan ​​in de slaapkamer van een tech-miljardair. Het kan aan de muur worden gehangen of worden verplaatst: het is erg licht en de uiteinden worden niet heet, dus je kunt het oppakken.

Ik had verwacht dat het warmte uit het paneel zou uitstralen, maar het stijgt op uit het rooster erachter, net als elke andere ruimteverwarming. Het duurde 20 minuten om enige warmte van de andere kant van de kamer op te merken, maar daarna steeg het gestaag. Er zijn kleinere versies van 1000 W en grotere 2000 W beschikbaar, maar deze 1500 W die ik probeerde was precies goed voor het opwarmen van mijn slaapkamer, – waar het er – ik kan niet geloven dat ik dit zeg over een verwarming – zeer wenselijk uitzag.

Wat is de meest energiezuinige elektrische verwarming?

Met olie gevulde kachels
Met olie gevulde kachels zijn deze het meest efficiënt. Ze gebruiken een elektrische stroom in thermische olie, verwarmen de olie en laten deze rond de verwarming circuleren, een beetje zoals water in een radiator. Het zijn convectieverwarmers, wat betekent dat als de warmte stijgt, er koelere lucht naar binnen wordt gezogen om op zijn beurt te worden verwarmd – een effect dat het beste werkt in goed afgesloten ruimtes.

Met olie gevulde kachels zijn meestal omslachtiger, omdat de olie gewicht toevoegt, en het kan lang duren om op te warmen – meer dan 20 minuten – maar ze blijven lang warm als ze eenmaal zijn uitgeschakeld. Met olie gevulde radiatoren zijn goedkoop in gebruik en het is niet nodig om de olie te vervangen. De prijzen voor een goed model beginnen ongeveer bij de €50.

Halogeenverwarmers
Deze worden vaak buiten als terrasverwarmers gebruikt en stralen de warmte rechtstreeks op objecten uit, in plaats van te vertrouwen op convectie om de warmte te laten circuleren. Ze zijn licht en draagbaar en kunnen goedkoop zijn om te gebruiken. Ze worstelen echter in grote ruimtes. Zoals de meeste draagbare kachels, kun je er een kopen voor minder dan €20, maar je kunt ook gemakkelijk meer dan €100 uitgeven.

Luchtverhitters
Deze gebruiken een elektrische spoel om warmte te creëren en vervolgens de warmte door de kamer te blazen. Ze zijn goedkoop en licht, maar luidruchtig en de warmte kan snel verloren gaan als je tocht binnenlaat. Moderne modellen gebruiken keramische elementen, die resistenter worden naarmate ze heter worden (ze hebben een “positieve thermische coëfficiënt”). Dit betekent dat ze sneller warmte produceren en beter vasthouden, waardoor ze goedkoper in gebruik zijn dan luchtverhitters vroeger waren – zolang je de thermostaat verstandig gebruikt.

Beste elektrische kachel voor de slaapkamer: FAQ

Op welke extra functies moet ik letten?
De handigste toevoeging is een timer, waarmee je de verwarming instelt op het moment dat je wakker wordt of thuiskomt. Luxe modellen gebruiken hiervoor een app, hoewel je met een slimme stekker vrijwel dezelfde functionaliteit krijgt.

Vorstbescherming is een veelvoorkomende extra en zorgt ervoor dat de verwarming automatisch aangaat als de kamer onder de 5C komt.

Veel luchtverhitters hebben ook een stand voor koude lucht – ze fungeren in feite als ventilatoren in de zomer. Hoewel het niet zo krachtig is als airconditioners, kan het voorkomen dat u beide apparaten in uw huis moet plaatsen.

Hoe veilig is de beste elektrische kachel voor in de slaapkamer?
Het belangrijkste is om nooit iets brandbaars op of te dicht bij het apparaat te plaatsen. Als u een luchtverhitter gebruikt, overweeg dan of er iets in de buurt kan worden omgewaaid (het is ook vermeldenswaard dat luchtverhitters op voldoende ruimte moeten worden geplaatst om een ​​luchtstroom van achteren te vergemakkelijken).

Veel kachels worden geleverd met een kantelbeveiliging: als er iets omvalt, zoals een huisdier of een klein kind, schakelt het uit. De meeste hebben ook een oververhittingsbeveiliging, waardoor het apparaat wordt uitgeschakeld voordat het ontvlambare temperaturen kan bereiken als er bijvoorbeeld per ongeluk een jas op de kachel wordt geplaatst.

Volgens Electrical Safety First zijn er verschillende andere veiligheidsmaatregelen die moeten worden geïmplementeerd: Laat draagbare kachels nooit onbeheerd achter. Laat ze nooit aan tijdens het slapen. Plaats ze uit de buurt van alles wat ze kan omstoten. Houd minimaal een meter afstand van brandbare materialen. Koop nooit tweedehands halogeenkachels. Voorzie een halogeenkachel nooit van een verlengsnoer. Inspecteer uw kachel regelmatig en gebruik deze niet als deze beschadigd is.

Welke elektrische verwarming is het goedkoopst om te gebruiken?
Alle draagbare kachels kosten meer in gebruik dan centrale verwarming op gas. De goedkoopste verwarming is degene die u niet gebruikt. Zorg ervoor dat de verwarming alleen aan staat als dat nodig is, en zet ze zo laag als comfortabel. Stop de tocht, zodat er geen warme lucht meer is.

Elektrische kachels kunnen essentieel zijn als slechts één kamer wilt verwarmen, of alleen wilt verwarmen in korte, scherpe uitbarstingen.

Het vermogen van uw verwarming wordt gemeten in kilowatt (kW). Voor de meeste kleine en middelgrote ruimtes is een 2kW toestel voldoende. Alle kachels in onze review zijn 2kW of minder. De gebruikskosten worden meestal per uur (kWh) berekend.

U leest: Top 5 beste elektrische kachel voor in de slaapkamer van 2022

Ook populair: Verzwaringsdeken kopen? Dit zijn de beste dekens van 2021!