Top 5 beste huid, haar en nagels pillen + tips over de werking

beste huid haar nagels pillen

Als u op zoek bent naar gezonder haar, sterkere nagels of een duidelijkere huid, vraagt u zich misschien af of het de moeite waard is om een vitamine voor haar, huid en nagels te kopen. Afhankelijk van de ingrediënten, kan het nemen van een van deze supplementen helpen met het versterken van uw haar en nagels of het verbeteren van huidproblemen zoals acne. Om u te helpen beslissen welke producten het overwegen waard zijn, onderzocht BeautyToko de beste huid haar en nagels pillen aan de hand van de volgende criteria:

  • Doorlichting. Alle inbegrepen producten zijn doorgelicht om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de medische en zakelijke normen van BeautyToko.
  • Effectieve ingrediënten. We zochten naar producten met hoogwaardige, door onderzoek gesteunde ingrediënten.
  • De prijs. We hebben supplementen opgenomen voor een breed scala aan budgetten.
  • Gebruikersrecensies. Alle vitamines op deze lijst hebben meestal gunstige klantrecensies.

Dit artikel biedt een lijst met de 5 beste vitamines voor haar, huid en nagels, evenals tips over waar u op moet letten bij het selecteren van een supplement.

Top 5 beste huid, haar en nagels pillen

Hier vindt u de top 5 met de beste huid, haar en nagels pillen van 2021 met de beste reviews op bol.com:

1. Beste algemeen:

Swisse Haar Huid Nagels Voedingssupplement

beste huid haar nagels pillen

Swisse Haar Huid Nagels Voedingssupplement is een geweldige optie als je op zoek bent naar een multivitamine die ook is geformuleerd om gezond haar, huid en nagels te ondersteunen. Onder de vele vitaminen opgenomen in dit supplement is vitamine C, die kan helpen bij de productie van collageen en kan helpen bij het verbeteren van acne symptomen. Een andere potentiële acne vechter, Zink is opgenomen in dit product. Het product bevat ook Biotine, wat nuttig kan zijn voor de conditie van het haar, het houdt je haren sterk en helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit.

Andere opmerkelijke ingrediënten in Nature’s Bounty Extra Strength Hair, Skin en Nails zijn Bloedsinaasappelextract, Granaatappelextract, Selenium en Bètacaroteen.

2. Beste gummies:

Yummygums Hair

beste huid haar nagels pillen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Met bijna een 5-sterren beoordeling op bol.com, is het gemakkelijk te zien waarom de Yummygums Hair gummies met frambozensmaak de lijst hebben gehaald. Deze felrode gummies zijn niet alleen glutenvrij gecertificeerd en door derden getest, maar zijn ook vrij van gluten, soja, titaniumdioxide en andere allergenen. Wat betreft effectieve ingrediënten, Yummygums Hair supplement bevat 13 vitamines en mineralen, waaronder Biotine, Selenium en Bamboe-extract. Door deze vitamines krijg je gezond en beter groeiend haar en sterkere nagels. Ook vermindert het haaruitval, voorkomt het haarbreuk en creëer je prachtig glanzend en vol haar.

Klanten zijn enthousiast over de resultaten die ze hebben ervaren dankzij dit supplement. Ze vermelden ook dat de gummies geweldig smaken. Voor de beste resultaten, het wordt aanbevolen om 2 gummies per dag te nemen.

3. Beste vegan:

BOASE Hair Vitamins

beste huid haar nagels pillen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

BOASE is een haarverzorgingsbedrijf dat trots is op het produceren van producten van hoge kwaliteit, vrij van tarwe, soja, gluten, hormonen, vlees, zuivel, eieren, vis en pinda’s. Je kan deze gummies zonder problemen gebruiken als je een notenallergie hebt of zelfs een glutenallergie. Het supplement is een van de beste als je op zoek bent naar een veganistische optie, omdat het van 100% natuurlijke ingrediënten is gemaakt. Ze hebben een  natuurlijke zwarte bessensmaak.

OASE Hair Vitamins bestaan uit 17 hoogwaardige ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Dat zijn veel meer ingrediënten (en ook nog eens in een hogere dosering) vergeleken met andere merken. Hierdoor zijn de hair vitamins zeer geliefd bij gebruikers en dit lees je terug in hun positieve beoordelingen.

4. Best beoordeeld:

Nutrimea Biotine Complex

beste huid haar nagels pillen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Met meer dan 30 positieve reviews van klanten en een gemiddelde 4.5/5 sterren is het Biotine Complex supplement van Nutrimea een goede keuze wanneer je graag zijn voordelen op gebroken en broze nagels, haaruitval of problemen met een vette huid of dermatitis wilt ondervinden. In het voedingssupplement met biotine, zink en selenium zitten alle nodige voedingsstoffen en mineralen die je haar en nagels nodig hebben om de groei te bevorderen. Je haar en nagels worden sterker aangezien ze goed gevoed en verzorgd zijn.

De vele positieve reviews van klanten vertellen over het snelle resultaat wat waargenomen wordt, van de snellere haargroei en het ontstaan van nieuwe babyhaartjes tot de vele malen sterkere nagels.

Beste collageen poeder:

Holland Rose Collageen Peptiden Beauty Poeder

beste huid haar nagels pillen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Collageen is een lichaamseigen eiwit en een belangrijk bestanddeel van ons bindweefsel. Huid, haar en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Na het 25e levensjaar verandert de productie van collageen. De huid kan verouderen, rimpels kunnen ontstaan en de huid kan slapper worden. Door collageen poeder toe te voegen aan bijvoorbeeld uw yoghurt of smoothie wordt dit proces van binnenuit gestimuleerd en zult u een verbetering zien in de conditie van uw huid, haar en nagels.

Dit Beauty Poeder heeft vooral de hoogste concentratie van Hyaluronzuur en Vitamine C, wat helpt de huid glad en elastisch houden en de haargroei en nagels te versterken. Gebruikers merken in de reviews op dat er ook een enorme verbetering zit in de kwaliteit van het haar en nagels. Met 49 enthousiaste reviews en een gemiddelde score van 4.6/5 is dit Collageen Poeder de meest populaire.

Veel voorkomende vitamine-ingrediënten voor haar, huid en nagels

Hier zijn ingrediënten die vaak worden gevonden in haar, huid, en nagels supplementen en een kort overzicht van hun effectiviteit.

Biotine

Een van de meest populaire ingrediënten in haar, huid en nagels vitaminen is biotine – een B-vitamine waarvan wordt gedacht dat het helpt bij de groei van haar en nagels. Hoewel bewijs het gebruik ervan ondersteunt bij personen met een biotinetekort, is onderzoek naar de effectiviteit ervan voor haar en nagels in de algemene bevolking gemengd. Toch, ondanks het gebrek aan sterk bewijs, biotine wordt vaak gevonden in haar, huid, en nagel supplementen – en vaak in hoge doses. Gelukkig is niet aangetoond dat zelfs grote doses biotine giftig zijn.

Vitamine A, D en E

Vitamine A, D en E zijn vetoplosbare vitamines die vaak worden aangetroffen in haar-, huid- en nagelsupplementen vanwege hun potentiële voordelen – met name voor haar en huid. Voldoende inname van vitamine A helpt bijvoorbeeld om je haar en huid gehydrateerd te houden omdat het de productie van collageen stimuleert – een eiwit dat werkt met elastine (een ander eiwit) om gezond uitziend haar en huid te ondersteunen. In feite is vitamine A-tekort gecorreleerd met zowel haar- als huidaandoeningen, waaronder een droge huid en dun haar. Hoewel er meer onderzoek nodig is, kan vitamine A ook nuttig zijn voor mensen die acne ervaren. Een studie van 50 volwassenen vond dat het nemen van 20 mg isotretinoïne – een derivaat van vitamine A dat ook bekend staat als Accutane – dagelijks gedurende 3 maanden effectief was bij de behandeling van matige tot ernstige acne.

Wat vitamine D betreft, suggereert onderzoek dat er een mogelijk verband is tussen acne en lage niveaus van vitamine D. In feite, een 2016 studie vond dat het nemen van 1.000 IE (25 mcg) vitamine D dagelijks gedurende 2 maanden aanzienlijk verbeterde acne symptomen bij deelnemers die een vitamine D-tekort. Ten slotte is bekend dat vitamine E krachtige antioxiderende effecten heeft, waarvan onderzoek suggereert dat het voordelen kan hebben voor je haar en huid. Bijvoorbeeld, als oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen is gekoppeld aan haar en huidbeschadiging, wordt gedacht dat vitamine E kan helpen beschermen tegen deze effecten. Hoewel het onderzoek beperkt is, suggereren studies dat vitamine E ook kan beschermen tegen UV-blootstelling en kan helpen bij de behandeling van atopische dermatitis, een jeukende huidaandoening die ook bekend staat als eczeem.

Het is belangrijk op te merken dat omdat A, D en E vetoplosbare vitamines zijn, overtollige hoeveelheden worden opgeslagen in plaats van uitgescheiden. Als gevolg hiervan kunnen deze vitamines giftig zijn als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen.

De ULs voor vitamine A, D en E zijn als volgt:

  • Vitamine A: 10.000 IE (3.000 mcg)
  • Vitamine D: 4.000 IE (100 mcg)
  • Vitamine E: 1.100 IE (1.000 mg)

Methlysulfonylmethane (MSM)

Methylsulfonylmethaan, of MSM, is een ander veelgebruikt ingrediënt als gevolg van beperkt onderzoek naar de voordelen voor de gezondheid van de huid. Een kleine studie uit 2019 met 50 vrouwelijke deelnemers wees uit dat het dagelijks innemen van 400 mg MSM, in combinatie met 200 mg hyaluronzuur en 500 mg L-carnosine, gedurende 2 maanden de hydratatie van de huid significant verbeterde met 15,2% en de huidelasticiteit met 22,6%. Bovendien bleek uit een kleine studie uit 2020 dat zelfs een lage dosis MSM de elasticiteit en hydratatie van de huid verbeterde. Het was ook effectief in het verminderen van visuele tekenen van veroudering zoals huidruwheid en gezichtsrimpels.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof die helpt bij het handhaven van hydratatieniveaus in het lichaam. Hoewel het vaak wordt aangetroffen in topische huidverzorgingsproducten, is aangetoond dat orale inname van hyaluronzuur in doses van 120-240 mg per dag helpt bij het verbeteren van huidvocht, vooral bij personen met een droge huid. Evenzo kan topisch gebruik ook nuttig zijn voor de gezondheid van de nagel. Onderzoek naar de werkzaamheid van mondhyaluronzuur voor nagels ontbreekt echter.

Collageen

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Het is ook een van de meest populaire supplementen dankzij zijn rol in de productie van keratine – een eiwit dat de primaire structurele component van uw haar, huid en nagels is. Collageen werkt ook met elastine om je huid er gezond en strak uit te laten zien. Een kleine studie uit 2014 vond dat het dagelijks innemen van 2,5-5 gram collageen gedurende 8 weken de elasticiteit van de huid aanzienlijk verbeterde bij vrouwen van 35-55 jaar. Studies hebben ook aangetoond dat het nemen van collageen supplementen kan helpen verminderen van de tekenen van veroudering en verbeteren van de hydratatie en elasticiteit van de huid. Echter, de supplementen gebruikt in deze studies ook andere ingrediënten opgenomen. Meer onderzoek is nodig naar de effectiviteit van collageen suppletie op zichzelf.

Wat de gezondheid van het haar betreft, wordt gedacht dat de antioxiderende eigenschappen van collageen beschermend zijn tegen vrije radicalen die het haar kunnen beschadigen, hoewel onderzoek dat de effectiviteit ervan bevestigt bij het bestrijden van haarschade beperkt is. Ten slotte kan collageen ook nuttig zijn voor uw nagels. Een kleine studie uit 2017 vond dat het nemen van 2,5 gram collageen per dag gedurende 24 weken broze nagels verbeterde, de nagelgroei verhoogde en een opmerkelijke afname van de frequentie van nagelbreuken liet zien.

Paardestaart (silica)

Paardestaart is een varen die silica bevat, een krachtige antioxidant die helpt beschermen tegen cellulaire schade veroorzaakt door vrije radicalen. Als gevolg hiervan kunnen de antioxiderende eigenschappen van paardestaart helpen bij het voorkomen van haarschade veroorzaakt door vrije radicalen, hoewel dit effect niet is bevestigd bij mensen. Aanvullend onderzoek suggereert dat paardestaart kan helpen bij het verminderen van haaruitval en het verhogen van de haardichtheid in combinatie met andere effectieve ingrediënten, zoals biotine en vitamine A en D. Er is echter meer onderzoek nodig naar de effectiviteit van paardestaart op zichzelf.

Ten slotte, terwijl topisch gebruik van paardestaart is aangetoond dat het helpt bij de behandeling van nagel psoriasis – een chronische aandoening die broze en verkleurde nagels kan veroorzaken – orale inname van paardestaart voor de gezondheid van de nagel is niet beoordeeld. Wat de veiligheid betreft, is er momenteel geen vastgesteld toxisch niveau van paardestaart. Echter, diuretische effecten zijn waargenomen met doses van 900 mg per dag. Bovendien, paardestaart supplementen kunnen interageren met sommige medicijnen, dus zorg ervoor dat u praten met een zorgverlener voordat u dit supplement toe te voegen aan uw routine.

Hoe de beste huid, haar en nagels pillen kiezen?

Bij het winkelen voor de beste huid, haar en nagels pillen is een van de belangrijkste overwegingen de ingrediëntenlijst. Zoek idealiter naar producten die vrij zijn van kunstmatige ingrediënten en vulstoffen. Zorg er ook voor dat u een product kiest met door onderzoek gesteunde ingrediënten, zoals vitamine A en D, MSM, collageen en omega-3-vetzuren.

Als u geïnteresseerd bent in een supplement dat een gepatenteerde mix bevat, houd er dan rekening mee dat de exacte hoeveelheden van de ingrediënten die in de mengsels worden gebruikt niet worden bekendgemaakt. Daarom wilt u producten vermijden die ingrediënten bevatten waar u mogelijk gevoelig voor bent.

Op een vergelijkbare manier is het belangrijk om producten van een vertrouwde bron te kopen. Zoek voor een extra niveau van geruststelling naar vitamines die zijn getest door een externe organisatie zoals USP, NSF, Banned Substances Control Group (BSCG) of ConsumerLab.

Een keurmerk van derden garandeert dat het product de soorten en hoeveelheden ingrediënten bevat die op de fles staan vermeld. Bovendien, omdat sommige ingrediënten kunnen interageren met medicijnen of onveilig zijn als je zwanger bent of borstvoeding geeft, is het het beste om te praten met een zorgverlener voordat u nieuwe supplementen probeert.

Houd er ten slotte rekening mee dat hoewel studies de effectiviteit van sommige ingrediënten ondersteunen, het onderzoek naar de voordelen van deze vitamines nog steeds vrij beperkt is. Daarom is er geen garantie dat deze producten zullen resulteren in opmerkelijke verschillen in uw haar, huid of nagels.

Waar het op neer komt

Hoewel niet alle supplementen gelijk zijn gemaakt, sommige bevatten ingrediënten die gunstig kunnen zijn voor uw haar, huid en nagels. Met zoveel opties om uit te kiezen, is het belangrijk om van tevoren uw onderzoek te doen om te weten wat de beste huid, haar en nagels pillen voor u zijn. Ten slotte, vergeet niet dat supplementen niet bedoeld zijn om andere gezonde levensstijl gewoonten te vervangen, zoals het handhaven van een uitgebalanceerd dieet, gehydrateerd blijven, omgaan met stressniveaus en het krijgen van voldoende slaap, die allemaal ook bijdragen aan gezonder haar, huid en nagels.

U leest: Top 5 beste huid, haar en nagels pillen + tips over de werking

Ook populair: Haar föhnen of laten drogen: welke van de twee is beter?