Top 5 beste krultang met klem voor verschillende soorten krullen

beste-krultang-met-klem

De beste krultang met klem bestaat al sinds het begin der tijden, hoewel ze zeker zijn geëvolueerd met de nieuwste stijltrends en technologieën. Deze evolutie, hoe gunstig deze ook is voor ons en onze strengen, kan overweldigend zijn om te navigeren. Krultangen, en alle hete gereedschappen in het algemeen, zijn essentieel voor het manipuleren van de vorm van ons haar.

Bij herhaald gebruik in de loop van de tijd kunnen deze hete gereedschappen echter ook enige schade aanrichten, dus het is van het grootste belang om een krultang te vinden met de juiste warmte-instelling voor uw haartype. Er zijn ook tal van andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste krultang, zoals grip, veiligheid, klemming, behoud van stijl en meer.

Gelukkig heeft Team BeautyToko de beste krultangen op de proef gesteld om uw winkelkeuze gemakkelijker te maken. We hebben krultangen getest op kort, halflang en lang haar, maar ook op dun, dik, krullend, ontspannen en steil haar. Met behulp van een schaal van één tot vijf beoordeelden we het gebruiksgemak, het stylingvermogen, de klemspanning en de krulvastheid van elke krultang om u te helpen een beter afgeronde, weloverwogen beslissing te nemen.

Beste krultangen met klem

Lees verder om de beste krultang met klem te ondekken, evenals meer informatie om u te helpen de juiste te kiezen voor uw behoeften en budget.

1. Beste krultang met klem in het algemeen:

BaByliss 32mm Curling Tong C452E Krultang

beste krultang met klem

Wat we leuk vinden

 • Creëert snel een blijvende krul
 • Quartz-keramische coating
 • Extra lang snoer voor meer bewegingsvrijheid
 • Makkelijk te gebruiken
 • In verschillende diameters leverbaar

Wat we niet leuk vinden

 • Heeft geen automatische uitschakeling
 • Klem kan kreuken veroorzaken bij vastgelopen bewegingen

Er zijn veel nieuwe technologieën in de krultangen die tegenwoordig beschikbaar zijn, maar soms kan het de meest betrouwbare resultaten opleveren om de dingen eenvoudig te houden (in termen van het ontwerp en de prestaties van een krultang). Dat is wat onze testers vonden in de BaByliss 32mm Curling Tong C452E Krultang: eenvoud op zijn best.

Ondanks het ontbreken van een digitale temperatuurweergave en andere hightech ontwerpfuncties, “wat je ziet is wat je krijgt”, zegt een van onze testers – en we geloven dat dat precies de reden is waarom het merk BaByliss een musthave in haargereedschap zo lang als het heeft. De krultang, beoordeeld op een gemiddelde van 4,9/5 voor gebruiksgemak, reikt tot 210°C voor dikkere, meer hittebestendige haartypes, terwijl de lagere temperaturen op de handmatige knop net zo effectief zijn voor fijnere lokken. Ook zorgt de keramiek ervoor dat de krultang zachtjes door jouw haar gaat, door de toevoeging van Quartz is de coating nog gladder. 

Al onze testers – met verschillende haartypes, lengtes en dichtheden – gaven het een opmerkelijke 5/5 voor zijn krulvastheid en merkten allemaal een gladdere, pluisvrije afwerking op. Met zijn gebruiksgemak, veelbelovende resultaten, gebruiksvriendelijk ontwerp en redelijke prijs, was het gemakkelijk om te concluderen dat deze krultang in het algemeen onze beste optie was. Deze krultang is verkrijgbaar met een diameter van 2-3 cm, 3-3.5 cm en 3.5 cm.

Prijs op het moment van publicatie: €44

Wat onze testers zeggen

“Deze krultangwerkt geweldig op dun haar en produceert een strakke, gedefinieerde krul. Het was mede door de klem gemakkelijk te gebruiken voor een beginner zoals ik en had een duidelijk ontwerp/concept.”

2. Beste titanium krultang met klem:

Moroccanoil Titanium Krultang

beste krultang met klem

Wat we leuk vinden Wat we leuk vinden

 • Comfortabele grip
 • Extreem lichtgewicht
 • Eenvoudige temperatuurregeling
 • Titanium vat

Wat we niet leuk vinden

 • Prijzig

Hoewel er andere krultangen beschikbaar zijn voor een vergelijkbare prijs, was deze Moroccanoil Titanium Krultang de beste keuze voor een krultang met een titanium cilinder. Volgens de beroemde haarstylist Sally Hershberger wordt titanium beschouwd als een kwaliteitsmateriaal in een krultang: “Titaniumijzers worden snel warm en helpen vocht vast te houden, waardoor wordt voorkomen dat het haar droog of broos wordt”, zei ze. De opwarmtijd van deze krultang was niet overweldigend (iets minder dan 1 minuut), maar het gebruiksgemak was dat zeker wel. “Het was heel gemakkelijk te gebruiken en te manoeuvreren”, merkte een tester op, die eraan toevoegde dat het ook “extreem licht van gewicht was en veel flexibiliteit en verschillende manieren om het haar te krullen mogelijk maakte.”

Moroccanoil staat bekend om haar intens hydraterende haarverzorging waar vooral ook mensen met droog haar of krullen veel baat bij hebben. Je kan je dus voorstellen waaron onze testers weg waren van deze krultang. Op internationale sites als Amazon heeft deze krultang ook tientallen lovende recenties, mede door de langdurige, pluisvrije krullen.

Prijs op het moment van publicatie: €159

3. Beste krultang met klem voor lang haar:

CHI Onyx Euroshine Ceramic Krultang

beste krultang met klem
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Wat we leuk vinden

 • Goed aanbod van warmte-instellingen
 • Ergonomisch ontwerp
 • Automatisch afsluiten

Wat we niet leuk vinden

 • Niet voor kort haar geschikt
 • Prijzig

Een opvallend kenmerk van de CHI Onyx Euroshine Ceramic Krultang is het feit dat het moeiteloos en glad door het haar glijdt. Voor lang haar kan dat extra fijn zijn. Deze krultang wordt dan ook niet geadviseerd voor kort haar. De CHI Onyx Euroshine – Ceramic Extended Curling Iron 1,25 Inch zorgt voor mooie grove beachy krullen die de gehele dag mooi in model blijven zitten. Dankzij de extreem gladde staaf wordt pluis voorkomen en krijgt het haar een prachtige glans.

Nog een voordeel:  deze krultang kan zowel ingesteld worden op 110 volt als op 220 volt. Dit maakt het gemakkelijk de krultang overal mee naartoe te nemen en gemakkelijk te gebruiken in ieder land.

Onze testers meldden dat de klemspanning aanvoelde als de perfecte balans tussen niet te strak en niet te los, en controle bood over het krullen van de sectie zonder zoveel klemming dat er een vouw in het haar achterbleef. Maar een hoge score van 4,7/5 voor klemspanning maakte niet het verschil als het ging om curl hold. Hoewel veerkrachtige, gedefinieerde krullen een onmiddellijk resultaat waren, zei een tester met fijn haar dat ze helaas niet zo goed bleven zitten. Maar voor langere, dikkere haartypes zal een beetje versteviger helpen bij het vasthouden van de krul en een lang leven.

Prijs op het moment van publicatie: €134,84

4. Beste voor spiraalkrullen:

Remington CI5519 Pro Spiral Curls Krultang

beste krultang met klem
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Wat we leuk vinden

 • Makkelijk te gebruiken
 • Geschikt voor alle haarlengtes

Wat we niet leuk vinden

 • Heeft geen dual voltage

Veel haartypes hebben moeite met het vinden van een krultang dat spiraalkrullen biedt die lang meegaan, maar dat was niet het geval voor onze testers die de Remington CI5519 Pro Spiral Curls Krultang probeerden. “De meeste krultangen werken niet op mijn dunne haar”, zei een tester. “Maar deze deed het geweldig en creëerde een schitterende krul.” Tussen fijn haar en krullerig haar kwam de waardering voor het vasthouden van de krul terug als een van de sterkste met 4,5/5.

En als u op zoek bent naar iets hightech dat nog steeds gebruiksvriendelijk is, zijn de functies van de ghd Curve onder meer een opwarmtijd van slechts 30 seconden en een bewezen 60 minuten om automatisch uit te schakelen – wat het prijskaartje rechtvaardigt, in onze mening. Afgezien van het gebruiksgemak (dat binnenkwam met een beoordeling van 4,75/5), zorgt dat de 8 temperatuurinstellingen er voor zorgen dat elk haartype wel een geschikte temperatuur heeft voor de mooiste krullen. Wil je liever grotere krullen? Dan is er ook een diameter van 3-3.5 cm verkrijgbaar!

Prijs op het moment van publicatie: €33,75

5. Beste voor grove krullen:

BaBylissPRO Hairstylers Tourmaline Krultang

beste krultang met klem
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Wat we leuk vinden

 • Perfecte klemspanning
 • Strak ontwerp
 • Zijdeachtige, gladde afwerking
 • Digitale temperatuurweergave

Wat we niet leuk vinden

 • Resultaten hebben een korte levensduur
 • Prijzig

Een fraai ogend, krachtige krultang hoeft niet gepaard te gaan met een buitensporig prijskaartje – of erger nog, een grote leercurve. Dankzij het gestroomlijnde ontwerp en het gebruiksgemak (met een gemiddelde beoordeling van 4,7/5), merkte een tester op dat ze, omdat het behoorlijk high-end aanvoelde, “verrast” was toen ze zag dat de BaBylissPRO Hairstylers Tourmaline Krultang ongeveer €60 kostte.

Bovendien, met functies zoals een eenvoudig aan te passen digitale temperatuurinstelling met 11 warmtestanden, een draaibaar snoer en een automatische uitschakelfunctie, was deze krultang buitengewoon eenvoudig en gebruiksvriendelijk. De zijdezachte afwerking en het gemakkelijke glijden door een mooi uitgebalanceerde klem waren enkele van de favoriete features die onze testers opmerkten. Hoewel alle drie de testers beweerden dat hun grove krullen beter blijven zitten met het gebruik van een fixeerspray, waren ze nog steeds tevreden met de resultaten – vooral onze tester met natuurlijk haar was onder de indruk: “Het was zeer effectief”, zei ze. “Omdat het niet ingewikkeld was om te gebruiken, kon ik heel gemakkelijk en snel resultaten krijgen. Mijn haar zag er geweldig uit en blijft met wat haarspray lang zitten.”

Prijs op het moment van publicatie: €59

Wat onze testers zeggen

“Voor de prijs is dit absoluut een geweldige waarde. Het voelde duurder aan dan het was en ik hield van de volledig zwarte look en de soft-grip handgreep maakte het gemakkelijk om te manoeuvreren tijdens het curlen.”

Eindoordeel

De BaByliss 32mm Curling Tong C452E Krultang had niet veel mooie functies, maar het eenvoudige ontwerp, het gebruiksgemak en de betrouwbare resultaten kwamen als beste uit de bus bij onze testers. Aan de andere kant, als je een nieuweling bent op het gebied van krultangen, is het strakke ontwerp van de Remington CI5519 Pro Spiral Curls Krultang een verrassend betaalbare optie voor kleinere, strakke krullen.

Hoe we de beste krultang met klem hebben getest

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van krultangen, het interviewen van experts en het lezen van productrecensies om bij de productselectie te komen. Nadat we de geselecteerde tools hadden verkleind, hebben we elke krultang op de proef gesteld. Elke krultang werd beoordeeld op een schaal van één tot vijf voor gebruiksgemak, stylingvermogen, klemspanning en krulvastheid. We hebben deze eigenschappen getest op kort, halflang en lang haar met verschillende textuur (van dun en fijn tot dik en steil en van gekrulde krullen tot ontspannen).

Tijdens het testproces hebben we de temperatuur van elke krultang in de boven-, midden- en onderkant van de ijzeren loop genoteerd. We hebben de opwarmtijd en automatische uitschakeltijd (indien van toepassing) gemeten voor nauwkeurigheid en hebben nota genomen van de snoerlengte. We hebben ook getest op duurzaamheid door elke krultang op de grond te laten vallen om te zien of er schade zou optreden. Gelukkig zijn alle hier vermelde ijzers geslaagd met een duurzaamheidsscore van 5/5.

Nadat we onze gegevens hadden verzameld, verzamelde onze redacteur alle categorische informatie en voltooide de best-of-lijst.

Wat te zoeken in een krultang

Cilinder grootte
Als het gaat om het selecteren van de maat van uw krultang, moeten de lengte van uw haar en de gewenste resultaten uw belangrijkste overwegingen zijn. Als je lossere krullen of golvende golven wilt, kies dan een groter vat, zegt Hershberger. Voor strakkere krullen of kortere haarlengtes, ga je voor een kleinere ton, waarvan Hershberger opmerkt dat ze ook kunnen helpen om het volume van je stijl te versterken.

Instelbare temperatuurinstellingen
Om hitteschade te voorkomen, wil je een krultang kiezen met instelbare temperatuurinstellingen. Deze aanpassingstool helpt je om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van jouw haartype. Over het algemeen, als je fijn of behandeld haar hebt, houd de temperatuur dan onder de 150 graden. Terwijl normale of medium haartypes wat meer warmte kunnen verdragen, geldt over het algemeen dat je een warmtebereik van 150-230 graden nodig hebt. voor grover, dikker haar.

Hoogwaardige materialen
Het materiaal waarvan je krultang is gemaakt, zal volgens Hershberger een grote invloed hebben op de resultaten die je wenst voor jouw specifieke haartype en zorgen. Als kroezen en/of hitteschade je grootste zorgen zijn, stelt ze voor om een krultang van keramiek of toermalijn te zoeken. Dikkere haartypes die hoge temperaturen nodig hebben voor effectiviteit, moeten titaniumijzers gebruiken. Titanium warmt niet alleen snel op en helpt vocht vast te houden, zegt Hershberger, maar het voorkomt ook dat het haar bij regelmatig gebruik te droog of broos wordt.

Ingebouwde veiligheidsstandaard
Het is van cruciaal belang dat er een afschuining in uw krultang is ingebouwd, zodat u hem gemakkelijk tussen de secties op uw aanrecht kunt leggen. Deze kleine functie voorkomt onbedoelde brandwonden aan uw aanrechtblad en houdt de hete ton boven andere items die vlam kunnen vatten.

Meedraaiend snoer
Een snoer dat draait, zorgt ervoor dat uw krultang gemakkelijk kan bewegen terwijl u uw lokken in model brengt en voorkomt dat u in de war raakt of uw zicht verdringt terwijl u bezig bent.

Klem
Het vinden van de juiste klem is een belangrijke factor die rekening houdt met uw haartype. Een klem die te strak zit, kan fijner haar trekken of zelfs kreuken, dat sneller reageert op hitte en spanning. Dikkere haartypes hebben mogelijk een klem met meer spanning nodig om te voorkomen dat het haar uit de krultang glijdt. De juiste klemspanning kan zorgen voor een soepelere glij- en krulafwerking.

Beste krultang met klem: FAQ

Wanneer en hoe moet een krultang worden schoongemaakt?
Als er veel product in het haar zit, komt dat op de krultang. Als je het niet meteen schoonmaakt, kan het vastkoeken en onmogelijk schoon te maken worden. Er zijn twee reinigingsoplossingen: gebruik een professionele allesreiniger of pure 71% alcohol op een microvezel doek en maak de tang schoon terwijl het warm maar niet heet is.

Hoe gebruik je de beste krultang met klem?
Altijd gebruiken op 100% droog haar. Je kunt met een krultang over je natuurlijke krullen strijken om ze weer voller te maken of de stijltang gebruiken om je look compleet te transformeren. Ongeacht welke benadering je kies, laat het haar afkoelen in de vorm waar je voor gaat. De afkoelperiode zal je kapsel een langere levensduur geven.

Welke maat krultang moet je gebruiken?
Dit is afhankelijk van het gewenste resultaat. Om de natuurlijke textuur te verbeteren, wil je een tonformaat kiezen dat de vorm van je golven of krullen zo dicht mogelijk benadert. Om het haar vorm te geven, is een tang van 1 inch een veilige keuze om glamoureuze golven te creëren of om fijnere haartypes steviger vast te houden. Voor lossere golven of krullen is 1,25 inch een geweldige plek om te beginnen voor een vorm die niet te strak zit, maar ook niet zo los dat hij plat valt.

Hoe weet ik welke temperatuur ik moet gebruiken?
Het beginnen met een medium-lage warmte-instelling is een veilige plek om het haar zachtjes in zijn nieuwe vorm te stimuleren. Fijnere haartypes kunnen bij hogere temperaturen worden blootgesteld aan schade, terwijl dikkere haartypes beter bestand zijn tegen hitte en bij de hoogst beschikbare temperatuur moeten worden ingebracht. Hoe dan ook, door op de juiste temperatuur te komen en vooraf een hittebeschermer te gebruiken, krijgt je lokken een extra beschermingsboost.

Hoe vaak moet ik mijn krultang vervangen?
Als de hitte inconsistent wordt. Het is essentieel om een goede controle te hebben over je hitte, want dat is de oorzaak van de schade. Wanneer de thermostaat ongelijk begint te lopen, kan de krultang te heet worden voor het haar en veel schade aanrichten.

U leest: Top 5 beste krultang met klem voor verschillende soorten krullen

Ook populair: Top 7 beste serum voor het haar die hydrateert en glans geeft