Top 5 beste Maca capsules en poeders die je online kan kopen

beste-maca-capsules

De Inca-krijgers wisten dat ze goud troffen toen ze ongeveer 2000 jaar geleden macawortel in de Andes ontdekten. Een eetbare plant die op zo’n grote hoogte groeide, was een coole ontdekking. Maar de stamleden flipten echt toen ze ontdekten dat de wortel ook wel ‘Mood food’ genoemd (naar verluidt) het libido, de vruchtbaarheid en het uithoudingsvermogen verhoogde en tal van andere gezondheidsvoordelen kon bieden. Geen wonder dat er ontzettend veel maca producten verkrijgbaar zijn. In dit artikel bekijken we de beste Maca capsules en poeders die direct deze gezondheidsvoordelen bieden.

Wat is Maca?

Maca (van de Lepidium meyenii-plant) is een brassica-groente afkomstig uit de Andes in Peru, Bolivia en Argentinië. Het is een winterharde plant, die niet alleen overleeft, maar ook gedijt op 12-14.000 voet boven zeeniveau in onherbergzaam terrein.

Als brassica is maca verwant aan enkele van de gezondste groenten op aarde, zoals broccoli, bloemkool, spruitjes en kool. Het heeft ook een indrukwekkend gehalte aan voedingsstoffen, waaronder B-vitamines, vitamine C, calcium, magnesium, ijzer, kalium en aminozuren.

In gezondheids- en welzijnskringen wordt het uitgeroepen tot superfood voor het verhogen van seksuele vitaliteit, het stimuleren van de stemming en het verbeteren van de energie. Maar is de wetenschappelijke gemeenschap het daarmee eens?

Gezondheidsvoordelen van Macawortel

De groeiende vraag naar macawortel heeft onderzoekers doen opmerken. Er zijn de afgelopen twee decennia veel onderzoeken verschenen. De studies waren klein, maar de resultaten zijn overtuigend.

Kan het libido verbeteren
Maca heeft de reputatieom je in de stemming te brengen en meer uit je seksuele ervaringen te halen. En uit onderzoek blijkt dat deze perceptie enige waarheid bevat.

Een overzichtsstudie uit 2010 wees uit dat maca het libido bij gezonde mannen aanzienlijk verbetert. Een ander (klein) onderzoek uit 2015 wees uit dat het nemen van maca mannen met milde erectiestoornissen hielp om beter te presteren in bed. De resultaten waren echter subjectief.

Maca zou een game-changer kunnen zijn voor mensen die libido-vernietigende antidepressiva gebruiken. Deze studie bij volwassenen die antidepressiva gebruikten, vond dat het het libido en de seksuele functie verbeterde. Dat gezegd hebbende, zouden we kunnen doen met bijgewerkt onderzoek over dit onderwerp (en grotere steekproefomvang).

Vermindert menopauze symptomen
Maca kan waardevol zijn voor vrouwen die last hebben van opvliegers, nachtelijk zweten, vermoeidheid, depressie en een laag libido in verband met de menopauze. Onderzoek wijst uit dat het veel onaangename symptomen die gepaard gaan met deze levensovergang vermindert.

We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar het kan de afname van vrouwelijke geslachtshormonen tijdens de menopauze vertragen. Een pilotstudie vond dat maca de oestrogeen- en progesteronspiegels verhoogde bij vrouwen in de menopauze.

Ondersteunt mannelijke vruchtbaarheid
Als jij en je partner te maken hebben met onvruchtbaarheid, is maca misschien het proberen waard. Maca zorgt ervoor dat je zin hebt in seks en geeft je zwemmers een boost. Uit deze reviewstudie bleek dat het de spermaconcentratie en -motiliteit verbetert.

7 Beste Maca capsules en poeders

Er is veel vraag naar Maca en er is een overvloed aan poeders en capsules online beschikbaar. Maar wees voorzichtig. Kruidensupplementen zijn niet door de FDA gereguleerd en gewetenloze merken jagen op de wanhoop van mensen – vooral rond seksuele prestatieproblemen. We hebben het giswerk weggenomen bij het kopen van maca van hoge kwaliteit met onze lijst.

1. NOW Foods Maca Capsules

Beste Maca capsules
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €27,90 voor 90 capsules

NOW Foods is een vertrouwd merk met een uitstekende staat van dienst en een catalogus van meer dan 1.400 kwaliteitsproducten. Hun maca-supplement biedt 750 mg 100% Peruaanse, niet-GGO-macawortel per capsule. Het is de op een-na-hoogste capsuledosis op deze lijst.

Voor wie capsules verkiest boven poeder is dit een uitstekende optie. Je kan beginnen met 1 capsule per dag en dit uitbreiden naar 2 capsules per dag. De capsules helpen bij het ondersteunen van gezonde seksuele activiteit en vruchtbaarheid.

2. Healthy Vitamins Maca Capsules Extra Sterk

Beste Maca capsules
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €22,95 voor 60 capsules

We zijn fans van Healthy Vitamins omdat ze een 6x sterkere capsuledosis met pure maca aanbieden dan de standaard maca. Ze worden geproduceerd uit de unieke maca-knol (Lepidium meyenii) en 1 capsules levert maar liefst 850 mg biologische macawortel afkomstig uit het Andes-district van Junin, Peru. Het is de hoogste dosis uit de lijst.

Je kan 1 tot 2 maal daags 1 tot 3 capsules innemen, dus wil jij op snelle wijze een hogere dosis, dan is dit product een aanrader. Wat ook fijn is om te weten is dat deze capsules geen allergenen bevatten.

3. Body & Fit Maca Capsules

Beste Maca capsules

Prijs: €28,60 voor 120 capsules

Body & Fit zorgt met hun capsules die handig zijn om in te nemen voor een goede dagelijkse dosis aan het superfood maca. Elke capsule bevat 500 mg macawortel, ethisch afkomstig uit Peru.

Er zijn 120 capsules per fles, wat meer is dan vele concurenten op de markt. Elke batch is door derden getest op kwaliteit en zuiverheid.

4. Foodin Gegelatineerde Biologische Maca Poeder

Beste Maca capsules
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Prijs: €24,95 voor 500 gram

Dit poeder van Foodin is veel beter voor je buik dan de traditionele Maca. Ten eerste is het product voorzien van 100% biologische en hoog kwalitatieve maca, ten tweede is het product voorverteerd / gegelatineerd.

Foodin deed haar best om hun macapoeder opneembaar te maken. Het is gegelatiniseerd voor optimale biologische beschikbaarheid en is daarom een betere optie voor een gezonde spijsvertering.

Je kunt het poeder toevoegen aan smoothies, eiwitshakes, havermout en zelfgemaakte eiwitrepen voor een voedingsboost. Het heeft een milde aardse smaak, maar het is niet onaangenaam. Je kan beginnen door 0,5/1 theelepel per dag te nemen en dit geleidelijk te verhogen naar 4 theelepels. 

5. Mattisson Biologische Maca poeder

Beste Maca capsules

Prijs: €22,95 voor 1kg

Mattisson maakt enkele van de beste organische supplementpoeders – een gewaardeerd merk met een complete range aan natuurlijke producten die bijdragen aan een gezond leven en een duurzame wereld.  Ze zetten hun geld waar hun mond is, waardoor hun testrapporten van derden beschikbaar zijn voor iedereen die erom vraagt. Eén theelepel van hun macapoeder biedt 3 gram biologische, gegelatineerde Peruaanse macawortel.

Macapoeder is een smakelijke combinatie van aardse, nootachtige en lichtzoete smaken. Het verrijkt de smaak en verhoogt de nutriëntendichtheid van je havermout, fruitsmoothies, eiwitshakes, soepen en zelfgemaakte eiwitrepen. Het kan precies zijn wat je nodig hebt om de eisen van het leven het hoofd te bieden.

Hoe we gerangschikt hebben

We hebben gekozen voor wat wij beschouwen als de beste maca-supplementen op de markt. Maar u moet de beste beslissing nemen voor uw behoeften en doelen. Dit zijn de factoren waar we naar hebben gekeken bij het samenstellen van de lijst.

Strikte testnormen
Zoals vermeld, is de supplementenindustrie niet door de FDA gereguleerd. Merken kunnen wilde beweringen doen zonder bang te hoeven zijn voor verhaal, en leggen de verantwoordelijkheid bij de klant om ervoor te zorgen dat een supplement geen rommel is.

We hebben grondig onderzoek gedaan naar de beste maca-producten die zijn vervaardigd volgens strikte kwaliteitsnormen en zijn door derden getest op zuiverheid. Bovendien hebben we bedrijven gestimuleerd die hun testresultaten openbaar maken.

Ingrediënt kwaliteit en bron
Macawortel wordt al eeuwenlang in de Andes verbouwd. Maar de groeiende vraag naar maca betekent dat de duurzaamheid (en de algehele kwaliteit) ervan in gevaar komt. Helaas proberen veel mensen snel geld te verdienen met het kweken van maca van lage kwaliteit in onbetrouwbare omstandigheden. We zochten naar producten die biologische maca gebruiken die afkomstig is van duurzame boerderijen in Peru.

Dosering
We kozen voor supplementen die een therapeutische dosis maca bieden. Het is ook gemakkelijk om de dosering aan te passen als u liever aan de onderkant begint.

Verscheidenheid
We hebben maca-capsules en losse poeder meegeleverd, zodat u kunt beslissen wat het beste bij uw levensstijl past.

Kosten
We willen niet dat u wegloopt van een supplement dat u alleen maar vanwege de kosten kan helpen. We hebben het tot onze missie gemaakt om producten van hoge kwaliteit te kiezen die ook nog eens betaalbaar zijn. We zijn ervan overtuigd dat u een product zult vinden dat bij uw budget past.

FAQ

Kan Maca mijn humeur verbeteren?
Kleine studies hebben aangetoond dat macawortel de stemming verbetert bij postmenopauzale vrouwen. En een onderzoek uit 2016 toonde aan dat het de stemming, energie en algehele kwaliteit van leven bij gezonde volwassenen verbeterde.

Helaas weten we niet of maca de geestelijke gezondheid verbetert bij mensen met de diagnose depressie, angst of andere stemmingsstoornissen.

Verlaagt Maca de bloeddruk?
Macawortel kan de bloeddruk verlagen bij postmenopauzale vrouwen. Maar we hebben meer onderzoek nodig voordat we maca aanbevelen voor het verlagen van de bloeddruk.

Zijn er verschillende soorten Maca?
Er zijn drie soorten maca: geel, rood en zwart. Ze zijn allemaal afkomstig van hetzelfde zaadgewas, maar het gehalte aan fytonutriënten in de schil kleurt de wortel.

Er is geen bewijs dat suggereert dat ze enorm verschillende effecten hebben. De meeste supplementen gebruiken gele macawortel omdat het ongeveer 70% van een gewas uitmaakt. Zwarte maca is de zeldzaamste.

Neem dit met een korreltje zout, maar Inca-sjamanen beschouwden zwarte maca als het beste voor het mannelijke libido en de vruchtbaarheid. Rode maca werd gebruikt voor het balanceren van vrouwelijke hormonen.

Hebben Maca-supplementen bijwerkingen?
Macawortel wordt als zeer veilig beschouwd. Er zijn geen aanwijzingen dat het ernstige bijwerkingen heeft, zelfs niet bij hoge doses.

Wat is de beste manier om Maca te nemen?
U moet een therapeutische dosis maca nemen voor de beste resultaten. Een paar hagelslag poeder in je smoothie zal niet veel doen, behalve dat het je een (kleine) voedingsboost geeft.

De meeste onderzoeken hebben tussen de 2-5 gram per dag gebruikt. U kunt echter waarschijnlijk geen overdosis maca nemen, dus experimenteer gerust met de dosis (maar wees verstandig).

Ten slotte duurt het een paar maanden om verbeteringen te zien. Verwacht geen wonderen in een paar weken.

Laatste gedachten

Hoewel we niet precies weten hoe maca werkt, biedt de traditionele volksgeneeskunde enig inzicht. Het beschouwt maca als een adaptogeen – een verbinding die homeostase bevordert door je te helpen je aan te passen aan fysieke, mentale en emotionele stress.

U leest: Top 5 beste Maca capsules en poeders die je online kan kopen

Ook populair: Magnesium olie: voor spierpijn, een heldere huid en beter slapen

Dit vind je misschien ook leuk: