Top 5 beste make-up remover voor ogen die de huid kalmeert

beste make-up remover ogen

Hoewel het verwijderen van je make-up nooit zo leuk is als het aanbrengen ervan, is het toch een van de belangrijkste stappen in je huidverzorgingsroutine, helemaal als het gaat om de tere huid rondom de ogen. De beste make-up remover voor ogen verwijderen effectief elk laatste spoor van make-up en bevatten ook ingrediënten die je huid hydrateren en kalmeren.

We hebben tientallen oogmake-upverwijderaars onderzocht en hebben rekening gehouden met het huidtype, de ingrediënten en het toepassingstype om de beste opties te bedenken. Onze eerste keuze is de Lancôme Bi-Facil Cleanser Oogmake-upreiniging. Dit product is gemaakt van olie en water en is compatibel met alle huidtypes en kan lichte tot zware make-up verwijderen, inclusief waterdichte mascara.

Beste make-up remover voor ogen

Lees verder om onze keuzes voor de beste make-up remover voor ogen te ontdekken.

1. Beste oogmake-up remover algemeen:

Lancôme Bi-Facil Cleanser Oogmake-upreiniging

beste make-up remover ogen

Voor wie: Mensen die vaak veel oogmake-up dragen (inclusief waterdichte make-up) en een niet-irriterende remover nodig hebben.

Voor wie is het niet bedoeld: mensen die op zoek zijn naar een geurvrije oogmake-up remover of een die niet duur is.

Dit populaire Lancome-product combineert olie en water om een ​​oogmake-up remover te creëren die zowel hydraterend als diep reinigend is. Het gebruik van deze twee ingrediënten samen, die van nature niet mengen, wordt een tweefasenformule genoemd. Zie een tweefasenformule als een tweeledig actieplan om van je make-up af te komen. De olie, die het meest effectief is in het verwijderen van zwaardere make-up, tilt de make-up van je ogen, terwijl het water het in feite wegspoelt en alle achtergebleven vettige resten verwijdert. Deze blend is zo effectief dat het wordt beschouwd als een geweldige waterdichte mascara-verwijderaar.

Omdat de formule half olie en half water is, kan deze op meer huidtypes worden gebruikt dan een op water gebaseerde of op olie gebaseerde oogmake-up remover. Mensen met een droge of vette huid kunnen dit product gebruiken, evenals mensen met een normale of gecombineerde huid. Het werkt ook goed voor mensen die contactlenzen dragen. Wat je huidtype ook is, zorg ervoor dat je het product voor gebruik goed schudt, zodat de twee delen goed met elkaar versmelten.

Productdetails:

  • Type: Bi-fase formule
  • Inhoud: 125ml of 200ml

2. Beste drogisterij oogmake-up remover:

Biodermal Oog make-up remover

beste make-up remover ogen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Voor wie: Mensen met een vette huid en mensen die op zoek zijn naar een betaalbare oogmake-up remover.

Voor wie is het niet bedoeld: Mensen die op zoek zijn naar een op enkel olie gebaseerde oogmake-up remover.

De Biodermal Oog make-up remover, die minder dan €12 kost, is een sterke make-upremover die waterdichte mascara kan verwijderen en tegelijkertijd zacht is voor de ogen. Het is ook geurvrij en bevat hydraterende ingrediënten zoals glycerine en calendula-extract.

Deze oogmake-up remover is ideaal voor alle huidtypen. Hoewel deze oogmake-up remover wel hydraterende ingrediënten bevat, is de olie- en waterfase mix misschien niet genoeg voor mensen met een zeer droge huid. Als je besluit dit product te gebruiken, zorg er dan voor dat je goed schudt voor gebruik, omdat hierdoor alle ingrediënten worden geactiveerd.

Productdetails:

  • Type: op waterbasis
  • Inhoud: 100ml

3. Beste op olie gebaseerde oogmake-up remover:

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

beste make-up remover ogen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Voor wie: Mensen met een droge of gevoelige huid en mensen die een alles-in-één make-up remover willen die op het hele gezicht kan worden gebruikt.

Voor wie is het niet bedoeld: Mensen die de voorkeur geven aan een vloeibare oogmake-up remover.

Deze Clinique oogmake-up remover is het beste voor mensen met een droge huid. Dit product is de meer vochtinbrengende (en multifunctionele) versie van de bestverkochte Take the Day Off Makeup Remover voor oogleden, wimpers en lippen van het merk. Naast het niet wegwerken van de essentiële oliën van je huid, wat kan gebeuren na het aanbrengen van oogmake-upremovers op waterbasis, bevat het ook saffloerolie, een natuurlijk verzachtend middel. Verzachtende middelen werken om ontstekingen te voorkomen en blinken uit in het hydrateren en gladmaken van de huid, omdat ze, wanneer ze worden aangebracht, een barrière vormen die vocht binnenhoudt.

Hoewel een rijke balsem, wordt dit product niet vettig. Mensen met een vette huid willen misschien instinctief ver, ver weg van dit product, maar ze hoeven zich geen zorgen te maken: het is niet-comedogeen, wat betekent dat het geen mee-eters veroorzaakt. Plus, een ander voordeel van saffloerolie is dat het kan helpen de omvang van bestaande whiteheads en mee-eters te verminderen. Dit product is ook geurvrij en is getest op allergieën, waardoor het ideaal is voor mensen met een gevoelige huid. Na het voorzichtig aanbrengen van de balsem het product grondig afspoelen met warm water voor een optimaal resultaat.

Productdetails:

  • Type: balsem op oliebasis
  • Inhoud: 125ml

4. Beste oogmake-up remover voor een gevoelige huid:

Bioderma Sensibio H2O Micellar Water Makeup Remover

beste make-up remover ogen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Voor wie: Mensen die op zoek zijn naar een zachte oogmake-up remover die de huid niet ontdoet van natuurlijke oliën.

Voor wie is het niet bedoeld: Mensen die vaak zware oogmake-up dragen.

Micellair water, dat zijn oorsprong vindt in Frankrijk, is de afgelopen jaren een populair hulpmiddel geworden voor zowel gezichts- als haarreiniging in de VS. Micellair water bestaat uit micellen, dit zijn in feite kleine oliebolletjes die in het product op waterbasis leven. De functie van deze kleine oliebolletjes is om de huid te ontdoen van vuil en olie die in je huid zitten, waardoor ze zeer effectief zijn in het verwijderen van oogmake-up. De olie in de micellen zorgt er ook voor dat je huid niet uitdroogt na gebruik van het product.

De Bioderma Sensibio H2O Micellar Water Makeup Remover is een effectieve, budgetvriendelijke optie die ook alcohol- en geurvrij is, waardoor het een solide optie is voor mensen met een gevoelige huid. Hoewel deze oogmake-up remover wordt geadverteerd als een product dat je niet hoeft af te spoelen, raden experts aan om daarna een extra gezichtsreiniger te gebruiken om je poriën een diepere reiniging te geven. Het enige nadeel van micellair water is dat het niet zo goed is in het verwijderen van zwaardere oogmake-up, inclusief waterdichte mascara.

Productdetails:

  • Type: micellair water
  • Inhoud: 100ml, 250ml, 500ml

5. Beste oogmake-up remover doekjes:

Garnier SkinActive Micellaire Reinigingsdoekjes Gevoelige Huid

beste make-up remover ogen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Voor wie: Mensen die vaak te moe worden om ‘s avonds hun oogmake-up eraf te halen.

Voor wie is het niet bedoeld: Mensen die geen extra afval willen creëren door make-up removers voor eenmalig gebruik te gebruiken.

Als je aan het eind van de dag vaak te moe bent om je oogmake-up eraf te halen, koop dan wat doekjes voor het verwijderen van oogmake-up. Deze doekjes van Garnier maken het verwijderen van je oogmake-up niet alleen een stuk sneller en gemakkelijker, maar ze zijn ook uitstekend in het verwijderen van oogmake-up, zelfs waterdichte mascara. Deze doekjes zijn ook door oogartsen goedgekeurd om ervoor te zorgen dat ze veilig rond uw ogen kunnen worden gebruikt.

Deze Garnier-doekjes zijn ook ontworpen om te helpen bij verschillende huidgevoeligheden, waaronder droogheid, irritatie, strakheid, ruwheid en een verzwakte huidbarrière. Ze zijn verrijkt met zijdezachte vezels en met micellair water, afkomstig uit de farmacie, die beide hydraterend zijn. Deze zachte en geurloze formule is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de meest gevoelige huid. Bovendien kunnen deze doekjes voor alle soorten make-up worden gebruikt, niet alleen voor oogmake-up. Er is echter één groot nadeel: doekjes voor het verwijderen van make-up creëren een enorme hoeveelheid afval. Als u probeert te bezuinigen op producten voor eenmalig gebruik, moet u een traditionele vloeibare oogmake-up remover gebruiken.

Productdetails:

  • Type: Doekjes op micellaire waterbasis
  • Inhoud: 25 doekjes per pakje

Beste make-up remover voor ogen: eindoordeel

Over het algemeen raden we de Lancôme Bi-Facil Cleanser Oogmake-upreiniging aan vanwege de combinatie van olie en water, die, wanneer ze samenwerken, zelfs de zwaarste make-up effectief kan verwijderen, inclusief waterproof, zonder je huid uit te drogen. Het is ook compatibel met vrijwel elk huidtype, inclusief een droge en vette huid.

Hoe u oogmake-upverwijderaars kunt kopen

Huid type
De beste oogmake-up remover voor jou is allemaal afhankelijk van je huidtype. Als je een droge huid hebt, heb je het meeste baat bij een op olie gebaseerde oogmake-up remover, omdat dit type remover de essentiële oliën van je huid intact houdt en extra hydratatie toevoegt dankzij de hydraterende eigenschappen. Aan de andere kant zijn oogmake-upremovers op waterbasis beter voor mensen met een vette huid die een product nodig hebben dat helpt de overtollige olie die hun huid produceert te beheersen.

Zit je ergens tussenin, ga dan voor een bi-phase formule of micellair water. Dit soort oogmake-upverwijderaars gebruiken zowel olie als water om je make-up te verwijderen, en bieden een veelzijdige aanpak die geen significante reacties in je huid mag veroorzaken. Geurvrije formules zijn altijd de beste optie voor mensen met een gevoelige huid, omdat sommige geuren de gevoelige huid kunnen irriteren.

Applicatie type
De twee meest populaire soorten oogmake-up remover zijn vloeistoffen en doekjes. Welke u gebruikt, moet afhankelijk zijn van hoeveel oogmake-up u gewoonlijk draagt. Doekjes zijn superhandig omdat ze een snelle en gemakkelijke manier bieden om je oogmake-up te verwijderen, wat een redder in nood kan zijn als je aan het einde van een lange dag of nacht alleen maar in bed wilt liggen.

Ze werken echter het beste met lichte oogmake-up, zoals niet-waterdichte mascara, een primer en oogschaduw. Als u zwaardere oogmake-up draagt, zoals vloeibare eyeliner, waterdichte mascara, oogschaduw, een markeerstift en meer, kan het zijn dat er meer doekjes nodig zijn om alles eraf te krijgen en uw geduld daarbij op de proef stellen. Bovendien veroorzaken doekjes meer afval, dus u kunt besluiten dat een vloeibare of balsem-oogmake-upremover beter is. Deze types geven je ook meer controle over hoeveel oogmake-up remover je gebruikt.

Vragen die je zou kunnen stellen

Wat is de beste manier om oogmake-up te verwijderen?
De beste manier om oogmake-up te verwijderen is voorzichtig. De grootste fout die mensen maken bij het verwijderen van hun oogmake-up is door hun ogen agressief te schrobben. De huid rond uw ogen is extreem gevoelig en kan bij wrijving snel geïrriteerd raken. Voordat u begint met het verwijderen van uw make-up, moet u uw handen wassen om te voorkomen dat er ziektekiemen op uw gezicht en ogen komen. Als je een vloeistof gebruikt, breng dan je oogmake-up remover aan op een wattenschijfje. Wattenschijfjes zijn het beste omdat ze meer oppervlakte bieden om je remover aan te brengen, in tegenstelling tot wattenbolletjes. Ook kunnen de strengen in wattenbolletjes uit elkaar vallen en mogelijk in je oog komen als je te hard scrubt, wat erg pijnlijk kan zijn.

Breng het wattenschijfje met de oogmake-up remover aan op je ogen en laat het daar ongeveer 10 seconden zitten. Hierdoor kan het product naar binnen sijpelen, waardoor make-up gemakkelijker kan worden verwijderd. Begin daarna zachtjes in een cirkelvormige beweging te wrijven totdat je oogmake-up eraf is. Als de zijkant van je wattenschijfje veel make-up heeft en je nog meer moet verwijderen, gebruik dan gewoon de schonere kant. Gebruik vervolgens een reiniger om je make-upvrije gezicht schoon te maken.

Wat gebeurt er als je je oogmake-up niet verwijdert voordat je naar bed gaat?
Je oogmake-up niet verwijderen voordat je naar bed gaat, is een grote no-no. Het kan een reeks gezondheidsproblemen veroorzaken, waarvan sommige mogelijk medische hulp vereisen. Reacties kunnen oogirritatie en roodheid omvatten, evenals huiduitslag, infecties, strontjes en zelfs cysten. Als u vaak te moe bent om het juiste verwijderingsproces voor oogmake-up te doorlopen, bewaar dan een pakje oogmake-upverwijderingsdoekjes op uw nachtkastje zodat u uw oogmake-up kunt verwijderen terwijl u in bed ligt.

U leest: Top 5 beste make-up remover voor ogen die de huid kalmeert

Ook populair: Clinique High Impact Mascara review: de mooiste natuurlijke look

Dit vind je misschien ook leuk: