Top 5 beste paraplu voor wind en regen die niet stuk te krijgen is

Beste-paraplu-voor-wind

Het belang van de beste paraplu voor wind kan niet worden onderschat. Het moet je niet alleen beschermen tegen slecht weer, maar het moet ook ontworpen zijn om lang mee te gaan. Dit betekent niet binnenstebuiten keren als de wind aantrekt of een van zijn armen buigen en breken op het slechtst mogelijke moment. Ik heb verschillende paraplu’s gebruikt – en mijn ervaring was niet allemaal positief. Er zijn maar een beperkt aantal hevige regenbuien waar je in terecht kunt komen voordat je een kwaliteitsparaplu koopt die bovenaan je takenlijst komt te staan.

Maar voordat je opraakt en er een uit een plaatselijke winkel op de hoek haalt, weet dit: alle paraplu’s zijn niet gelijk gemaakt. De betrouwbaarheid en duurzaamheid die ik hierboven noemde, zijn de belangrijkste kenmerken, maar u wilt er ook een kopen die geschikt is voor hoe u deze moet gebruiken. Om het beste te helpen bepalen, heb ik verschillende paraplu’s getest die momenteel beschikbaar zijn en heb ik mijn top vijf met de beste paraplu voor wind hieronder samengesteld.

Hier zijn de beste paraplu’s

1. Beste paraplu voor wind in het algemeen:

Repel Stormparaplu

beste paraplu voor wind

Repel Windproof Travel Umbrella is duurzaam gemaakt, klapt niet binnenstebuiten en klapt klein in.

 • luifel is bestand tegen wind
 • duurzaam ontwerp
 • automatische open- en sluitfuncties

De Repel winddichte reisparaplu wordt ondersteund door 9 met hars gecoate glasvezelribben, waardoor hij open en stevig blijft. De meeste compacte paraplu’s hebben zes ribben, misschien wel acht.

De extra hardware betekent hier extra prestaties en duurzaamheid: door de constructie van deze ribben kunnen ze voldoende buigen om schade door wind te weerstaan, maar toch de vorm van het bladerdak behouden bij zware regenval of windvlagen.

De luifel zelf is bedekt met teflon, zodat regendruppels, natte sneeuw en sneeuwvlokken er zo vanaf glijden, waardoor uw paraplu geen extra gewicht krijgt en de stof nooit verzadigt. De paraplu heeft ook een knop voor automatisch openen en sluiten om het gemakkelijk te maken als je de deur uit of weer naar binnen gaat.

Ingepakt meet de Repel winddichte reisparaplu minder dan 30 cm lang en weegt minder dan 1 pond. Dat compacte opbergformaat maakt hem inderdaad goed voor op reis, maar de algemene kwaliteit maakt het een al met al de beste paraplu voor wind voor dagelijks gebruik.

2. Beste reisparaplu:

Weatherman Paraplu

beste paraplu voor wind

Travel Umbrella van Weatherman is een compacte, lichtgewicht paraplu die duurzaam is gebouwd met versterkt glasvezel en een ontwerp heeft dat windsnelheden tot 70 km/u kan weerstaan.

 • duurzame componenten knikken niet bij harde wind
 • de luifel heeft reflecterende kenmerken voor meer zichtbaarheid
 • stoot goed water af
 • droogt snel en gaat snel en gemakkelijk open en dicht

Een paraplu van goede kwaliteit moet gemakkelijk te vervoeren zijn, duurzaam blijven in de meeste weersomstandigheden en u beschermen tegen de elementen – maar het is moeilijk om alle drie deze functies goed te vinden in een paraplu die bedoeld is om te reizen. Toen probeerde ik Weatherman’s Travel Umbrella, een stevige, stormbestendige paraplu die op indrukwekkende wijze alle drie deze vakken controleert.

Om te beginnen is de reisparaplu gemaakt van versterkt glasvezelplastic dat helpt voorkomen dat hij binnenstebuiten klapt als er een windvlaag op valt. Hoewel ik het niet met zware windvlagen in het weer heb genomen, heeft het goed gepresteerd tijdens een paar herfststormen en de Weatherman-site zegt dat het bestand is tegen wind tot 70 km per uur.

De paraplu is ook ongelooflijk licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. Met een gewicht van slechts een pond en minder dan 30 cm lang wanneer ingeklapt, past hij gemakkelijk in een rugzak of een middelgrote koffer. Er is ook een ingebouwde polsband voor iedereen die zonder tas gaat of hem gewoon wil dragen.

Een van de duidelijke nadelen van elke reisparaplu is het vermogen (of het gebrek daaraan) om je droog te houden door druppels die van de kap vallen. Hoewel de Travel Umbrella zeker niet in de plaats zou komen van zoiets als een golfparaplu, vond ik dat hij het redelijk goed deed om te voorkomen dat er te veel wegvloeiend materiaal tegen mijn schoenen of de onderkant van mijn broek sloeg. Ik werd nog steeds een beetje nat, maar in vergelijking met andere reisparaplu’s die ik heb getest, presteerde deze veel beter.

Ik vind het ook leuk dat het verkrijgbaar is in verschillende felle kleuren, zoals zalm, roze, groenblauw of neongroen (onder andere), en dat het wordt geleverd met een kleine draagtas waar het in kan glijden als het niet wordt gebruikt.

Het heeft echter een enig nadeel, omdat het vaak voor ongeveer €59 wordt verkocht, waardoor het een van de duurdere modellen in deze gids is, ondanks dat het iets kleiner is dat bedoeld is voor reizen of woon-werkverkeer. Toch valt de kwaliteit en prestaties niet te ontkennen, waardoor het een aankoop is die ik ten zeerste aanbeveel.

3. Beste grote paraplu:

G4Free Automatic Double Canopy Golf Paraplu

beste paraplu voor wind

G4Free Automatic Double Canopy Golf Umbrella is robuust en groot genoeg om u en een vriend droog te houden en wordt geleverd met levenslange garantie.

 • groot dekkingsgebied
 • geweldige lage prijs
 • stevig ontwerp
 • levenslange garantie

Golfparaplu’s zijn misschien een beetje een verkeerde benaming, aangezien de meeste mensen ze buiten de green gebruiken. Maar als het erom gaat ervoor te zorgen dat u helemaal droog blijft – of u en een vriend – zijn golfparaplu’s een go-to.

De G4Free Automatic Double Canopy Golf Umbrella heeft een 173 cm brede luifel ondersteund door gehard stalen ribben en wordt geleverd met een levenslange garantie, wat een goed eerste teken is dat het iets is om te vertrouwen.

Bovendien buigt of breekt het niet bij sterke wind en is het bijzonder windbestendig dankzij een dubbel luifelontwerp dat wind doorlaat en voorkomt dat het (en water) op je neerkomt.

Er is echter een keerzijde: het feit dat het een grote paraplu is, betekent dat hij standaard bijna 5 kilo weegt. Dit is niet bepaald een stadsoptie, maar als je op zoek bent naar een grote paraplu om in de kofferbak van je auto op te bergen of om te gebruiken tijdens wandelingen door de stad of bij een picknick, dan is het het extra gewicht waard.

4. Beste heavy-duty paraplu:

Blunt Metro Stormparaplu

beste paraplu voor wind
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Als je te veel paraplu’s hebt gehad, kun je er gerust op zijn dat de Blunt Metro Travel Umbrella bestand is tegen zware regenval en windvlagen tot 88 km per uur.

 • grote windweerstand
 • duurzame constructie
 • verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Hoewel alle paraplu’s op onze lijst structureel gezond zijn om bestand te zijn tegen harde wind, hebben sommige mensen een te veel paraplu’s laten breken om zomaar een ole-product te vertrouwen. Dankzij een uniek radiaal spansysteem is de Blunt Metro Travel Umbrella sterk genoeg om zelfs bij windsnelheden van 80 km per uur niet uit vorm te klappen.

De luifel wordt net als elke andere paraplu op zijn plaats gehouden door ribben, maar is verstevigd met extra hardware om ervoor te zorgen dat hij zelfs in het slechtste weer open en in koepelvorm blijft.

Deze geruststelling brengt kosten met zich mee: de Blunt Metro Travel Umbrella kost doorgaans ongeveer €79. Maar u kunt ook geen prijs stellen op betrouwbaarheid en levensduur. We hebben het getest en vonden het de investering waard als zowel een duurzame als betrouwbare paraplu-optie.

De 94 cm brede luifel biedt voldoende dekking voor één persoon, en met een neergeklapte breedte van 35 cm en een gewicht van minder dan een pond is deze paraplu ideaal voor forensen of reizigers. Omdat het geen tips heeft die per ongeluk kunnen prikken of krassen, is het ook een goede keuze voor gebruik in drukke gebieden of in de buurt van kinderen.

5. Beste compacte paraplu:

LifeTek FX1

beste paraplu voor wind
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

LifeTek FX1 winddichte reisparaplu kan worden verpakt tot minder dan 30 cm en weegt minder dan 1 pond, waardoor het ideaal is om te reizen of door de stad te sjouwen.

 • zeer compact in gesloten toestand
 • vloeiend openingsmechanisme
 • kap met Teflon-coating

Of je nu op een regenachtige vakantie gaat of te voet boodschappen gaat doen in de stad, je hebt een kleine, lichte, compacte paraplu nodig die je gemakkelijk in je rugzak kunt stoppen.

De compacte LifeTek FX1 winddichte reisparaplu is slechts 30 centimeter wanneer ingeklapt en 15 gram zwaar, dus deze paraplu past in vrijwel elke rugzak, handtas of aktetas. Hij past zelfs in je achterzak.

En hoewel het misschien klein is, open het en je hebt een 93 cm scherm met een 107 cm boog. Dat is voldoende dekking en voldoende diepte om je hoofd en schouders in te stoppen. Het springt snel open met een druk op de knop en klapt gemakkelijk in, de mix van staal, aluminium en met hars versterkte glasvezel hardware zorgt voor een goede werking en duurzaamheid.

Het coolste van alles is echter een genadenoot die LifeTek heeft toegevoegd aan de microgeweven stof van de overkapping door deze te coaten met Teflon. Deze hydrofobe coating helpt de paraplu niet alleen om regen af te voeren, maar zorgt er ook voor dat hij snel droogt als je hem niet meer gebruikt.

Hoe ik de beste paraplu voor wind test

Elke beste paraplu voor wind in deze gids heeft een reeks tests ondergaan om te bepalen hoe goed ze zich verhouden tot deze vier categorieën: draagbaarheid, bouwkwaliteit, dekkingsgebied en waarde. Hier is hoe elke categorie specifiek rekening hield met welke paraplu’s deze gids hebben gemaakt:

Draagbaarheid: Het vermogen van een paraplu om draagbaar te zijn hangt af van hoe en waar u hem wilt gebruiken, dus deze categorie is niet specifiek voor kleine modellen die in een tas of rugzak passen. Zelfs grotere golfparaplu’s moeten gemakkelijk kunnen worden ingeklapt en vervoerd, en achterin een auto kunnen worden opgeborgen of thuis netjes in een kast kunnen worden opgeborgen.

Bouwkwaliteit: De bouwkwaliteit van een paraplu heeft rechtstreeks invloed op de duurzaamheid op lange termijn en hoe goed hij presteert bij stormachtig weer. Zelfs de meest eenvoudige, goedkope paraplu’s beschermen je tegen lichte regen, maar zodra de wind begint op te steken, zul je waarschijnlijk rommelen met een knikkende luifel terwijl je doorweekt raakt in het proces. Sterke, duurzame paraplu’s moeten dekking behouden, zelfs bij windvlagen, en gemaakt zijn van kwaliteitscomponenten die na een paar keer gebruik niet verslechteren.

Dekkingsgebied: Een kwaliteitsparaplu, zelfs kleinere reismodellen, moet voldoende dekkingsgebied bieden om u in ieder geval droog te houden. Grotere paraplu’s doen dit natuurlijk beter (terwijl u indien nodig ook meer mensen kunt bedekken). We hebben ook gekeken of het ontwerp van de luifel van de paraplu water van ons af duwde tijdens het gebruik of dat er tijdens het lopen iets op de onderkant van onze broek of schoenen druppelde.

Waarde: we beoordelen de waarde van een paraplu niet alleen op basis van de stickerprijs, maar ook op basis van hoe goed deze het doet in de drie bovenstaande categorieën. Bovendien gaat de echte waarde niet alleen over het vinden van de goedkoopste optie die je door een paar stormen heen helpt. Wij denken dat het beter is om meer uit te geven aan kwaliteit dan minder vaak uit te geven.

U leest: Top 5 beste paraplu voor wind en regen die niet stuk te krijgen is

Ook populair: Top 10 beste wind- en waterdichte handschoenen voor koud weer