Top 5 beste speaker voor het strand die ook waterproof zijn

beste speaker strand

Of je nu een strandliefhebber bent die graag naar muziek aan de oceaan luistert of een karaoke-superster onder de douche bent, de beste waterdichte luidsprekers zijn gebouwd om je te vermaken in de natste omstandigheden. Deze draagbare luidsprekers zijn gebouwd om een ​​plotselinge regenbui te overleven, evenals wat spatten bij de hot tub en zelfs af en toe een duik in het zwembad. Je zult zelfs merken dat ze veel van dezelfde hoogwaardige functies delen als de beste speaker voor het strand in het algemeen.

Natuurlijk hebben we deze mini-soundblasters getest op audioprestaties, batterijduur en duurzaamheid. Eén ding dat we zeker weten, is dat deze luidsprekers je gemoedsrust zullen bieden tegen mogelijke vochtschade en een geweldige combinatie vormen met een van de beste waterdichte camera’s voor een reis naar het strand deze zomer. En vergeet niet onze gids voor de beste buitenspeakers voor achtertuinen en patio’s te raadplegen.

Lees hieronder voor onze top 5 beste speaker voor het strand en kijk welke het meest geschikt is voor uw activiteiten.

Wat is de beste beste speaker voor het strand?

Op dit moment hebben we de UE Megaboom 3 nummer 1 op onze lijst met de beste speaker voor het strand. Het heeft een uniek cilindrisch ontwerp dat niet alleen 360-graden geluid levert, maar ook een van de langste speeltijd in de categorie heeft. Een IPX7-classificatie geeft hem volledige waterdichte bescherming. Het kunnen combineren met verschillende UE-modellen om een ​​volledig stereogeluid te bereiken, is een ander enorm verkoopargument.

Op een goede tweede plaats komt de Sonos Roam, een model met een IP67 waterdichte schaal, uitstekend geluid en spraakbediening. We zijn ook dol op zijn bredere en duurdere broer, de Sonos Move, die sterkere geluidsprestaties en een langere batterijduur biedt.

Als je op zoek bent naar iets goedkopers, zit je met de JBL Go 3 goed. Behalve dat het een van de beste koopjes is die er zijn, wordt het geleverd met een IP67-classificatie en produceert het een diepe bas bij een hoog volume, iets wat we vind ze zeer indrukwekkend als je rekening houdt met het supercompacte ontwerp. Het kost ook een fractie van wat beide waterdichte Sonos-luidsprekers verkopen.

Top 5 beste speaker voor het strand

1. De beste op beste speaker voor het strand algemeen:

Ultimate Ears MEGABOOM 3

beste speaker strand

SPECIFICATIES:

 • Grootte en gewicht: 8,9 x 3,4 x 3,4 inch, 2 pond
 • Levensduur batterij (nominaal): 20 uur
 • Waterbestendigheid: Ja (IP67)
 • Spraakbediening: Nee

REDENEN OM TE KOPEN

 • Grote bas en volle zang
 • Goede batterijduur
 • Kan koppelen met oudere Megaboom- en Boom-modellen voor stereogeluid

HOUD IN GEDACHTEN

 • Groot en zwaar voor een draagbare
 • Geen luidspreker

De UE Megaboom 3 is in wezen gewoon een uitstekende Bluetooth-luidspreker. Het cilindrische ontwerp zorgt ervoor dat geluid van hoge kwaliteit in alle richtingen kan worden gepompt, en met een gezonde batterijduur van 20 uur kan hij de hele dag doorgaan. Volgens onze eigen tests kan het zelfs langer duren dan tussen de oplaadbeurten.

Wat de Megaboom 3 bovenaan onze lijst met beste waterdichte luidsprekers brengt, is een aanzienlijk assortiment bonusfuncties, waaronder de mogelijkheid om te koppelen met een andere Megaboom 3 voor stereogeluid, en de benijdenswaardige IP67-waterdichtheid. Dat is genoeg om de luidspreker helemaal doorweekt te laten worden en toch zonder problemen te blijven spelen, iets wat we hebben bevestigd door hem in een gootsteen te dompelen zonder nadelige gevolgen. U zult geen betere combinatie van draagbaarheid, bruikbaarheid en geluidskwaliteit vinden.

2. De beste waterdichte smart speaker:

Sonos Roam

beste speaker strand
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

SPECIFICATIES:

 • Grootte en gewicht: 6,6 x 2,4 x 2,4 inch, 1 pond
 • Batterijduur (nominaal): 10 uur
 • Waterbestendigheid: Ja (IP67-classificatie)
 • Spraakbediening: Ja (Alexa en Google Assistant)

REDENEN OM TE KOPEN

 • Lichtgewicht
 • Uitgebreide connectiviteit
 • Auto TruePlay-geluidsafstemming

HOUD IN GEDACHTEN

 • Geen Bluetooth-multipoint
 • Middelmatige levensduur van de batterij

De Sonos Roam neemt het concept van de voorgaande Sonos Move — een slimme luidspreker op batterijen met waterbestendigheid — over en maakt hem sterker, draagbaarder en nog betaalbaarder. Voor minder dan de helft van de prijs van de Move is het een uitstekende keuze als je binnen het Sonos-ecosysteem van onderling verbonden luidsprekers wilt blijven.

Door de IP56-classificatie van on the Move te upgraden, is de Roam met IP67-classificatie niet alleen spatwaterdicht maar volledig waterdicht, en net als de Megaboom 3 kan hij tot 30 minuten volledig worden ondergedompeld zonder schade. Het heeft ook tal van andere trucs die zijn ‘slimme’ status versterken: Auto TruePlay past de geluidsuitvoer van de Roam aan de akoestische eigenschappen van de omgeving aan, en met een handige overdrachtsfunctie kun je het afspelen van de Roam omwisselen naar een bedrade Sonos-speaker als zodra je de Roam door je voordeur draagt.

3. De beste speaker voor het strand voor een beperkt budget:

JBL Go 3

beste speaker strand
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

SPECIFICATIES:

 • Grootte en gewicht: 3,4 x 2,7 x 1,6 inch, 7,4 gram
 • Batterijduur (nominaal): 5 uur
 • Waterbestendigheid: Ja (IP67-classificatie)
 • Spraakbediening: Nee

REDENEN OM TE KOPEN

 • Volledig water- en stofdicht
 • Zeer draagbaar
 • Zeer goedkoop

HOUD IN GEDACHTEN

 • Audio kan verfijnder zijn

U zult geen waterdichte luidspreker vinden die u betere bescherming biedt voor minder geld. De JBL Go 3 kan worden ondergedompeld, gestraald met een douchekop of rondgerold in nat zand en hij blijft spelen; het heeft een IP67-classificatie en voldeed aan die normen in onze eigen tests.

Dat alleen al is best goed voor het geld, maar de Go 3 biedt nog veel meer. Het is extreem draagbaar, weegt minder dan de helft van een Sonos Roam, en hoewel het niet zo geavanceerd klinkt, levert het toch meer bas dan zijn formaat doet vermoeden. Het kan ook beter presteren dan de officiële schatting van de batterij van 5 uur, op voorwaarde dat je het volume niet te hoog zet.

4. Een krachtiger alternatief voor de Sonos Roam:

Sonos Move

beste speaker strand
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

SPECIFICATIES:

 • Grootte en gewicht: 9,4 x 6,3 x 5 inch, 6,6 pond
 • Levensduur batterij (nominaal): 10 uur
 • Waterbestendigheid: Ja (IP56)
 • Spraakbediening: Ja (Alexa en Google Assistant)

REDENEN OM TE KOPEN

+Uitmuntende geluidskwaliteit
+Ingebouwde automatische TruePlay-technologie
+Eenvoudige conversie van Wi-Fi-naar-Bluetooth-verbinding

HOUD IN GEDACHTEN

 • Prijzig
 • Geen slimme functies in Bluetooth-modus

De met wifi uitgeruste Sonos Move is aan de prijzige kant, maar deze luidspreker is draagbaar en slim, compleet met ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant. Schakelen tussen Bluetooth en Wi-Fi gaat naadloos, en de laatste maakt ook directe streaming van diensten als Spotify en Apple Music mogelijk. AirPlay 2 werkt ook.

De eerste draadloze Bluetooth-luidspreker van Sonos is relatief groot en zwaar, en in combinatie met het belang van een wifi-signaal is dit het soort luidspreker dat je waarschijnlijk dicht bij huis moet houden. Toch kan hij door zijn IP56-classificatie zowel zware regenval als stof aan, zodat u hem met vertrouwen mee naar uw achtertuin of voordek kunt nemen.

5. De beste speaker voor het strand die ook een powerbank is:

JBL Charge 5

beste speaker strand
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

SPECIFICATIES:

 • Grootte en gewicht: 8,7 x 3,8 x 3,7 inch, 1,8 pond
 • Levensduur batterij (nominaal): 20 uur
 • Waterbestendigheid: Ja (IP67)
 • Spraakbediening: Nee

REDENEN OM TE KOPEN

 • Volledige zang
 • Rijke bas
 • Goede batterijduur

HOUD IN GEDACHTEN

 • Beperkte app

Zelfs als hij niet zo slim is als de Sonos Roam of niet zo fantastisch klinkt als de UE Wonderboom 3, is de JBL Charge 5 nog steeds een van de beste waterdichte luidsprekers op de markt. Het is gemakkelijk te gebruiken, de audioprestaties zijn verbeterd op de Charge 4 en er is een handige functie voor het opladen van de telefoon waarmee de luidspreker zelf je mobiele apparaat kan opladen als het bijna leeg is.

De waterdichtheid is ook eersteklas, met een IP67-classificatie. Naast het duiken tot 1 meter diep gedurende 30 minuten, is de Charge 5 ook vrijwel immuun voor binnendringend stof. Het is zeker iets om te overwegen als je iets nodig hebt dat uitstapjes naar het strand of kampeerexcursies kan doorstaan.

Hoe u de beste speaker voor het strand kiest?

U moet rekening houden met de mate van waterdichtheid die u denkt nodig te hebben, wat betekent dat u IP-classificaties moet begrijpen. Zoals u zult hebben gezien, worden deze weergegeven in het “IPXX” -formaat, waarbij het eerste cijfer staat voor bescherming tegen vaste stoffen en het tweede tegen vloeistoffen. Hogere cijfers betekenen betere bescherming, dus een IPX7-apparaat kan een volledige onderdompeling in maximaal 1 meter zoet water tot 30 minuten overleven, terwijl IPX6 sterke waterstralen kan doorstaan, maar geen volledige onderdompeling.

Alles boven IPX4 is op zijn minst spatwaterdicht, dus dat is prima als je gemoedsrust wilt dat onverwachte regen je luidspreker niet zal verpesten. Voor een luidspreker voor een badkamer of zwembadfeest raden we ten minste IPX6 en idealiter IPX7-bescherming aan.

Denk ook na over hoe draagbaar u uw luidspreker wilt hebben. Kleinere, lichtere luidsprekers zijn gemakkelijker mee te nemen naar het park, maar leveren mogelijk niet de ruimtevullende volume-output van grotere, zwaardere modellen.

Alle luidsprekers in deze lijst kunnen verbinding maken via Bluetooth, maar sommige ondersteunen ook wifi. Dit opent veel nieuwe kansen voor slimme assistenten en streamingdiensten, die u misschien handig vindt. Houd er rekening mee dat u binnen het bereik van een Wi-Fi-signaal moet blijven om het voordeel te krijgen, buiten misschien niet altijd haalbaar.

Hoe we de beste speaker voor het strand testen

Zoals met elke luidspreker die we beoordelen, besteden we uren aan het luisteren naar elke waterdichte luidspreker om te beoordelen hoe goed ze klinken met een verscheidenheid aan muziekgenres. Voor draagbare luidsprekers zullen we vaak speciale aandacht besteden aan het volume, omdat deze vaak worden gebruikt voor buitenfeesten en voor het juiste vermogen moeten zorgen.

We testen ook eventuele speciale functies om te controleren of ze werken, zoals spraakopdrachten, en beoordelen de connectiviteit en bediening van elke luidspreker op basis van hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn. Omdat de meeste waterdichte luidsprekers draadloos zijn, meten we ook de levensduur van de batterij om te zien of deze overeenkomt met de beweringen van de fabrikant.

Uiteraard testen we de waterdichtheid ook in de praktijk. Hoewel het niet onze bedoeling is om elke luidspreker opzettelijk te vernietigen, houden we ze onder stromend water, spetteren ze, laten we ze onder de douche staan ​​of (indien van toepassing) dompelen ze onder in water om er zeker van te zijn dat ze zo sterk zijn als ze zeggen dat ze zijn. zijn.

U leest: Top 5 beste speaker voor het strand die ook waterproof zijn

Ook populair: Top 10 beste strandlakens van 2022 voor volwassenen en kinderen