Top 5 beste stijltang met titanium platen voor superglad haar

Beste-stijltang-titanium-platen

Als je op mij lijkt, zul je dol zijn op nieuwe haarstylingtools. Ik ben altijd op zoek naar het volgende grote ding, op zoek naar het ultieme product dat mijn weerbarstige lokken zal transformeren in glad, steil en chique haar. Ik wil haar dat me opvalt en bovenal wil ik haar dat gemakkelijk te verzorgen is. Dus na jarenlang comfortabel met mijn keramische stijltangen te hebben geleefd, was ik behoorlijk opgewonden toen titanium stijltangen langzaam op de markt begonnen te vallen. Met zoveel verschillende soorten stijltangen die tegenwoordig op de markt zijn, is het moeilijk om erachter te komen welke de beste stijltang met titanium platen is voor jouw haartype en waarom. Daarom heb ik verderop een lijst met de top 5 beste titanium stijltangen voor verschillende haartypes neergezet.

Wat is een titanium stijltang?

Titanium is natuurlijk een metaal, maar het is totaal anders dan het metaal dat in vroege stijltangen werd gebruikt. Titanium zelf is een uitstekende warmtegeleider en de resultaten van deze nieuwe soort stijltangen betekenen glanzend, glad en steil haar zonder de schade (nogmaals, wees voorzichtig).

Door de warmtegeleiding is er een consistente warmteverspreiding over de platen, dus er is zeer weinig kans op hitteschade aan het haar. Titanium warmt ook heel snel op, zodat je je stijltang binnen enkele seconden kunt gebruiken. Het is ook een geweldig ionisch metaal, wat betekent dat het kroezen tegengaat.

Tot slot is het zeker vermeldenswaard dat titanium niet corrodeert, schilfert of roest. Keramische stijltangen splinteren soms en wanneer dat gebeurt, worden delen van metaal onder de plaat zichtbaar en worden deze delen erg heet. Als ze erg heet zijn, kunnen deze gebieden haar verbranden omdat ze niet langer bedekt zijn.

Beste titanium stijltangen

1. CHI G2 Stijltang

beste stijltang met titanium platen

Prijs: €109,95

Deze hooggewaardeerde titanium stijltang is de CHI G2 keramische en met titanium doordrenkte platen die op wordt verkocht voor een premium prijs, dus het is een uitgave in kosten. Dit komt deels omdat dit product vanuit de VS wordt verzonden. Naar mijn mening is het een uitstekend product dat opwarmt tot 230° en een geweldige afwerking geeft.

Deze stijltang is uitgerust met de nieuwste nanotechnologie en zorgt ervoor dat het haar merkbaar glanst en pluisvrij is; het maakt het haar glad en geeft onverslaanbare resultaten. Wat het uiterlijk betreft, is het uitzonderlijk goed ontworpen met een digitaal display en temperatuurregeling en een automatische uitschakeling voor de veiligheid. Door dit te gebruiken, wordt mijn haar ultrasteil in de helft van de gebruikelijke tijd die ik besteed aan het gebruik van andere stijltangen.

Op bol.com heeft het zeer hoge recensies met klanten die enthousiast zijn over de prestaties. Als je een kijkje neemt, zul je veel vrouwen (net als ik) met heel moeilijk haar vinden die allemaal absoluut extatisch zijn over wat deze stijltang bereikt. Tot slot moet ik vermelden dat hoewel het zwaarder is dan andere stijltangen. Het is sterk, stevig en krachtig. Ongeacht de dikte of het niveau van moeilijk haar dat je hebt, dit is de beste stijltang met titanium platen en het zal het haar glad maken, dat beloof ik!

2. BaByliss I-Pro 230 Steam Stoomtijltang

beste stijltang met titanium platen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Prijs: €71,43

Deze titanium stijltang die ik zeer waardeer, is de BaByliss I-Pro 230 Steam Stoomtijltang die op bol.com wordt verkocht. Ik heb gemerkt dat de meeste titanium stijltangen duurder zijn dan hun keramische neven, maar dit komt omdat ik weet dat ik betaal voor het ultieme op het gebied van haartechnologie en prestaties. Met dit in gedachten, ben ik blij om het bedrag te betalen voor uitstekende resultaten.

Dit product heeft op het moment van schrijven van dit artikel 226 bol.com-recensies, een algemene beoordeling van 4,3 van de 5 sterren. De BaByliss I-Pro 230 Steam Stoomtijltang belooft zelfs voor het meest krullende haar zijdezachte resultaten door de afgegeven stoom de vochtbalans van het haar vasthoudt. De titanium platen zullen de warmte al gelijkmatig geleiden, wat betekent dat er minder schade aan het haar wordt toegebracht, maar door het stoom dat het vocht vastoud zie ik inderdaad dat ik een zijdezachte glans krijg als ik hem gebruik.

De steile look blijft ook zitten, dus als ik op mijn haar slaap, word ik niet meer wakker met krullende of pluizige gebieden! Andere voordelen zijn onder meer de inonische anti-frizz functie die statische elektriciteit vermindert en kroezen verwijdert. Het draaibare snoer zorgt voor minder klitten, dus het snoer gaat langer mee dan andere en eerlijk gezegd kan ik gerust zeggen dat dit ongetwijfeld een van de crème de la crème van stijltangen is.

3. KIPOZI Professionele Titanium Stijltang

beste stijltang met titanium platen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Prijs: €54,95

Deze titanium stijltang biedt een instelbare temperatuur tot 230 °C en dit betekent dat je gemakkelijk de temperatuur voor jouw haartype kunt selecteren. Het LCD-scherm is ook een geweldige manier om de hitte in de gaten te houden. Andere voordelen zijn een 1,75-inch brede plaat (goed voor dik, natuurlijk haar) en een duurzaam handvat dat comfortabel in gebruik is. Door het ontwerp met ronde randen kun je er gemakkelijk onder krullen om het haar een beetje extra body te geven.

4. Remington S6700 Sleek & Curl Expert 2-in-1 Stijltang

beste stijltang met titanium platen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Prijs: €53,99

Deze titanium stijltang heeft een dubbele functie: naast het steilen kan je namelijk ook eenvoudig prachtige krullen maken! De stijltang heeft extra lange titanium platen die dik en lang haar kunnen vasthouden. Verwarmend tot 23 graden Celsius, levert hij zijdezacht haar of een schitterende bos krullen. Het LCD-scherm laat gemakkelijk zien welke temperatuur je gebruikt, dus als je voorzichtig bent, zou je je haar niet moeten verbranden. Geweldig voor krullend, pluizig, golvend en dik, natuurlijk haar. Extra functies zijn onder meer automatische uitschakeling na 60 minuten, een universeel voltage (ideaal voor op reis!) en een draaisnoer van maar liefst 3 meter.

5. BaByliss Super Smooth 235 Stijltang

beste stijltang met titanium platen

Prijs: €49,99

Uit mijn ervaring met het gebruik van titanium stijltangen zou ik zeggen dat de relatief nieuw op de markt gekomen BaByliss Super Smooth 235 Stijltang een prima optie is. Ik ben vatbaar voor kroezen en deze stijltangen elimineren het onmiddellijk om glanzend, zacht en glad haar achter te laten.

Hij heeft 6 temperatuurstanden tussen de 140-235°C, wordt vrijwel onmiddellijk warm, en bij het uitschakelen herstelt hij ook onmiddellijk – geen risico op verbranding! Het snoer is extra lang gemaakt, namelijk 2,5 meter, wat ik ook een groot pluspunt vind. Als je lang en dik haar hebt, zoals ik, zullen de bredere platen perfect bij je passen. Het is de moeite waard om te vermelden dat deze prijs uitstekend is voor titanium, aangezien de meeste titanium stijltangen prijzig zijn.

Beste stijltang met titanium platen – Koopgids

Stijltangen hebben een lange weg afgelegd. Jaren geleden waren de eerste stijltangen gemaakt van metaal zonder enige coating. Hoewel ze het haar steil maakten, waren ze van uitzonderlijk slechte kwaliteit en veroorzaakten ze vaker wel dan niet veel haarbeschadiging zoals droogheid, gespleten haarpunten en zelfs breuk.

Naarmate de technologie vorderde, zijn er tal van verschillende afwerkingen geweest. De meest populaire, keramiek, vormt wel een barrière tussen metalen platen en haar en in het algemeen is een professionele set keramische stijltangen veilig in gebruik mits de juiste zorg en aandacht aan het haar wordt besteed. Na keramische stijltangen ontwikkelden titanium stijltangen een van de nieuwste afwerkingen en sommige combineren keramiek met titanium voor nog betere ionische resultaten.

Toermalijn versus titanium

Dus hoe zit het met toermalijn, een ander modern edelsteenmateriaal dat wordt gebruikt op straightens? Hoe presteren deze typen tegen titaniummodellen? Beide materialen worden zeer snel warm, maar titanium is beter omdat het gelijkmatig verwarmt zonder koele plekken en het houdt de warmte beter vast dan toermalijn, zodat je je haar sneller kunt stylen.

Toermalijn-stijltangen geven glans omdat ze ionische technologie hebben en vaak infraroodstralen hebben. Toermalijn creëert van nature negatieve ionen zodra het heet wordt. Titanium gecombineerd met keramiek produceert negatieve ionen, dus als je een stijltang van keramiek/titanium hebt, kun je eindeloze glans creëren.

Wat de duurzaamheid betreft, zal titanium nooit corroderen, maar toermalijn is een edelsteen en zal uiteindelijk slijten.

Van de twee vertegenwoordigt titanium het betere materiaal en krijgt het ook betere ontkrulresultaten dan toermalijn. Beide materialen zijn echter veel beter in het stijlen van haar dan alleen keramiek. Het is vermeldenswaard dat titanium en toermalijn binnen dezelfde prijsklasse vallen.

Titanium versus keramiek

Zowel titanium als keramisch materiaal zijn uitstekend geschikt voor het stijlen van haar. Titanium vertegenwoordigt echter een beter materiaal, maar is duurder dan keramiek. Titanium warmt sneller en gelijkmatiger op dan keramiek. Titanium houdt ook warmte langer vast dan keramiek.

In vergelijking met titanium is keramiek langzamer om de gewenste hoge temperatuur te bereiken. Keramiek is een goede warmtegeleider, maar het duurt langer om haar steil te maken omdat het niet zo effectief is als titanium. Bij correct gebruik zullen beide materialen het haar niet beschadigen, hoewel het het beste is om titanium te vermijden als je al schade hebt of als je droog, broos of gekleurd haar hebt.

Titanium geeft meer glans dan keramiek, hoewel je glans krijgt van keramiek, maar het zal niet zo glanzend zijn als titanium stijltangen. Titanium is ook een beter materiaal omdat het niet corrodeert of schilfert, wat een probleem is als het om keramiek gaat, omdat die stijltangen na verloop van tijd kunnen verslechteren zonder de juiste zorg.

Beschadigen titanium stijltangen het haar?

Alle bovenstaande factoren maken titanium tot een beter materiaal dan keramiek, maar het is erg belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Titanium wordt heter dan keramiek en draagt warmte ook beter over. Als het niet op de juiste manier wordt gebruikt (bijvoorbeeld met een goede hittebeschermer en op de juiste temperatuur voor uw haartype wordt gehouden), kan het haar verbranden.

De resultaten met titanium stijltangen zijn beter dan met keramiek. Ze worden sneller steil dan keramiek, dus het is niet nodig om steeds over hetzelfde gebied te gaan. Bij zorgvuldig gebruik zijn de resultaten uitstekend en produceren ze glad, glanzend haar dat vocht vasthoudt.

Waarom een titanium stijltang gebruiken?

Je moet zeker een titanium stijltang proberen als je dik, stug en onhandelbaar haar hebt. Vooral als je merkt dat je niet veel glans krijgt, zelfs niet na het föhnen van je haar. Titanium stijltangen zijn ook geweldig voor erg krullend haar omdat ze het sneller steil maken dan keramische stijltangen.

Ik zou echter adviseren om titanium te vermijden als je haar al beschadigd is, je veel kleur hebt gebruikt of als je haar erg fijn is, omdat de hoge hitte je haar verder kan beschadigen. Overweeg ook titanium als u andere stijltangen erg zwaar vindt. Titanium stijltangen zijn notoir licht van gewicht en comfortabel in gebruik.

Hoe maak je een titanium stijltang schoon

Titanium stijltangen zijn geen goedkope haartools om te kopen. Het is een goed idee om ze goed te verzorgen, zodat ze heel lang meegaan. Onthoud dat ze, net als al het andere, stof verzamelen, producten verzamelen die de resultaten kunnen beïnvloeden en als ze onbeheerd worden achtergelaten, kunnen ze gemakkelijk beschadigd raken.

 • Zorg er altijd voor dat je stijltangen uitgeschakeld en afgekoeld zijn voordat je ze schoonmaakt.
 • Gebruik een zachte doek om de platen regelmatig af te stoffen.
 • Als er veel aanslag is, laat je stijltangen dan een paar minuten opwarmen, schakel ze dan uit en laat ze afkoelen. Afnemen met een warme, zeer licht vochtige doek, afdrogen.
 • Voor veel productopbouw kunt u een milde reinigingsalcohol gebruiken die u op een zachte doek aanbrengt en de platen voorzichtig afveegt, droog ze af met een andere zachte doek.
 • Probeer er een gewoonte van te maken om ze na gebruik af te stoffen (als ze eenmaal zijn afgekoeld).

De beste stijltang met titanium platen kopen

Mijn haar is onbeduidend onhandelbaar en hoewel ik het na het wassen kan laten glanzen, vervaagt het al snel en maakt het plaats voor een doffe dofheid. Het mooie van titanium is dat het belooft een gezonde glans te geven terwijl het steil wordt en het haar niet beschadigt omdat het vocht vasthoudt. Keramiek staat erom bekend dat het haar niet beschadigt, maar ik merk dat na een tijdje, omdat ze zo heet zijn, de uiteinden van mijn haar verschroeid raakt, dus ik moet mijn haar regelmatiger knippen dan ik zou willen.

Als je bovendien een keramische ontkrulplaat afbreekt, wordt het haar automatisch in gevaar gebracht, omdat de meeste keramische platen gewoon gecoat zijn, dus eronder vind je metaal of zelfs plastic. Dit kan verwoestend zijn voor het haar bij verhitting tot 230 ° graden. Wacht even – ik hoor je mompelen, is titanium geen metaal? Ja, maar het geleidt de warmte heel goed en je hebt maar één beweging nodig om de zijdezachte en steile look te krijgen die je wilt. Titanium corrodeert ook niet en roest ook niet, zowel corrosie als roest op ontkrulplaten zal haarbeschadiging veroorzaken.

Een andere grote bonus bij de beste titanium stijltangmodellen is de ionische technologie die positieve ionen meer omzet in negatieve ionen dan welke andere ionische platen dan ook. Dit maakt het haar beter handelbaar en vermindert kroezen. Een ander groot voordeel van titanium is dat het over het algemeen licht van gewicht is, dus de stijltangen zijn comfortabel in gebruik en gemakkelijk mee te nemen.

Een paar laatste titanium stijltang tips

 • Controleer na gebruik altijd of je stijltang uit staat.
 • Gebruik altijd een hittebeschermende mat om de oppervlakken onder je stijltang te beschermen.
 • Gebruik voor gebruik een hittebeschermende spray van goede kwaliteit op het haar.
 • Nooit gebruiken op nat of vochtig haar.
 • Gebruik nooit hard gereedschap of metaal op de platen aangezien u ze zou kunnen krassen.
 • Na gebruik altijd stofvrij maken.
 • Berg het altijd op om het risico op schade te minimaliseren.

U leest: Top 5 beste stijltang met titanium platen voor superglad haar

Ook populair: Mijn hair gummies ervaringen: werken Sugar Bear gummies echt?

Dit vind je misschien ook leuk: