Top 5 beste stille haardroger voor een geluidsvrije blow-out

De meesten van ons hebben en gebruiken waarschijnlijk een föhn om droog haar te krijgen, ongeacht ons haartype. Als je je haar effectief wilt stylen, heb je hoogstwaarschijnlijk een föhn nodig. Afhankelijk van het tijdstip waarop u besluit uw haar te wassen, kunt u echter anderen wakker maken met het geluid dat uw föhn produceert. Om de oplossing te vinden voor je föhnproblemen, is het essentieel om de beste stille haardroger te vinden die het stylen van je haar beheersbaar en geluidsvrij maakt. Hoewel er niet zoiets bestaat als een stille föhn, deel ik vandaag 5 van de stilste föhns op de markt!

Waarom is een föhn zo luid?

Je vraagt je misschien af waarom je haardroger in het begin zo luid is. Het heeft veel te maken met de luchtstroom. Haardrogers hebben vaak een grote ventilator aan de achterkant, die zich achter de verwarmingsdraden bevindt.

De motor van de ventilator is echter een stuk groter dan de opening van de droger. Wanneer je je föhn gebruikt, zal de lucht door deze smalle luchtopening proberen te komen en tegelijkertijd om verwarmingsdraden heen moeten, wat resulteert in een hard geluid.

Als de haardroger een ontwerp zonder mesjes heeft of ander ingebouwd buffermateriaal, zal de luchtstroom soepel naar buiten komen zonder een hard geluid.

Het materiaal dat in een haardroger wordt gebruikt, is zeer delicaat, wat ook het geluid van uw haardroger kan beïnvloeden. Als de fabrikant van je haardroger goedkopere onderdelen of motoren van lage kwaliteit in je haardroger heeft gebruikt, hoor je vaak harde geluiden.

Dat is de reden waarom u in uw standaard hotelkamers meestal luidere haardrogers kunt vinden, omdat ze in bulk worden gekocht en standaardmaterialen gebruiken.

Een laatste reden waarom uw haardroger luidruchtig kan zijn, kan te maken hebben met het type motor in uw haardroger. De meeste haardrogers zijn gemaakt met gelijkstroommotoren omdat ze kleiner en licht van gewicht zijn.

Ze veroorzaken echter veel geluid bij het gebruik van de föhn. Als de fabrikant een AC-motor gebruikt, is je föhn stiller, krachtiger en gaat hij langer mee. Als u een hoogwaardige, goed gemaakte föhn kiest, weet u zeker dat u uw haar in een rustige omgeving droogt.

Het geluidsniveau van haardrogers begrijpen

Voordat je op zoek gaat naar een föhn, is het essentieel om de verschillen tussen de verschillende geluidsniveaus, de decibel genaamd, te begrijpen, zodat je de beste geluidsefficiënte keuze voor je haar kunt maken.

Over het algemeen zijn er vijf geluidsniveaus die je kunt vergelijken als je op zoek bent naar een föhn. De verschillende niveaus omvatten:

 • Zwak – Van 0 tot 30 decibel. Dit geluidsbereik is typerend voor het geluid dat u hoort in een testruimte, stille bibliotheek of kunstmuseum.
 • Matig – Van 31 decibel tot 60 decibel. Het geluid tussen deze twee bereiken kan variëren. Veel apparaten vallen in dit assortiment, waaronder wasmachines en vaatwassers.
 • Luid – Van 61 decibel tot 90 decibel. Het geluidsniveau dat u met dit niveau kunt horen, kan zaken zijn als keukenmachines, stofzuigers, blenders en geluiden van buitenaf, zoals druk verkeer. Haardrogers vallen meestal in dit decibelbereik.
 • Zeer luid – 91 decibel tot 110 decibel. Elektrisch gereedschap, grasmaaiers en kettingzagen produceren geluiden op deze niveaus.
 • Extreem luid – Elk geluid van meer dan 110 decibel. Een sirene, vuurwerk of een vliegtuigmotor kan dit geluidsniveau maken.

Hoe de beste stille haardroger te kiezen

Wanneer je op zoek bent naar de stilste haardrogers, zijn er een paar dingen waar je op moet letten bij het vergelijken van merken.

 • Het decibelniveau: Zoals we in het decibelgedeelte hebben besproken, kan dit geluid vergelijkbaar zijn met het geluid van verkeer of een luid vacuüm en typisch tussen 70 decibel en 90 decibel. Hoe lager decibel de haardroger is, hoe minder lawaai hij zal maken. Het stilste geluid betekent niet noodzakelijkerwijs de beste kwaliteit, dus u wilt er zeker van zijn dat het efficiënt presteert.
 • Controleer het motortype: de meeste haardrogers zijn gemaakt met gelijkstroommotoren omdat ze kleiner, lichtgewicht en goedkoper zijn. Haardrogers met gelijkstroommotoren zijn echter vaak zeer luidruchtige drogers. Als de fabrikant een AC-motor gebruikt, is je föhn stiller, krachtiger en gaat hij langer mee. Over het algemeen zijn AC-motoren zwaarder, wat een overweging zou moeten zijn als u uw haardroger gedurende lange uren gedurende de dag moet gebruiken.
 • Bevat een diffusor: als uw haardroger een diffusorhulpstuk heeft, kan dit helpen de hoeveelheid geluid te verminderen. Diffuser-opzetstukken dempen het geluid door meer ruimte voor de lucht door te laten. Het probleem met diffusers is dat het je haar golvend en krullend kan maken, niet steil.
 • Het materiaal van de föhn: de materialen in uw föhn zullen een verschil maken in prestaties en geluid. Als je op zoek bent naar een betaalbare keuze die consistent goed presteert en schade aan je haar minimaliseert, zoek dan naar een keramische föhn. Een alternatief zou een toermalijnföhn zijn. Dit materiaal helpt bij pluizig haar en vermindert de kans op haarbeschadiging.
 • Garantie: Als je gaat investeren in een haardroger, moet je weten wat de fabrieksgarantie is. Een minder beperkende garantie betekent dat de fabrikant vertrouwen heeft in zijn product. Hoe langer de garantie is, hoe beter het is voor uw aankoop.

Top 5 beste stille haardrogers

1. Beste algemeen:

Dyson Supersonic Föhn

beste stille haardroger

Prijs: €639

De Dyson Supersonic Haardroger meet 79 decibel. Als je op zoek bent naar de meest comfortabele en beste haardrogers, dan is deze haardroger de juiste keuze.

Het enige nadeel is dat er een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Elk model kost ongeveer €639. De Dyson staat erom bekend je haar gezond te houden bij hitteschade!

Dyson haardrogers zijn uniek omdat ze een geluidsarme, borstelloze motor hebben die geen enkele andere föhn heeft. Er zijn vier verschillende temperatuurinstellingen en snelheidsopties om uit te kiezen.

De Dyson-föhn helpt de luchtstroom te verspreiden, zodat u hem op de hoogste temperatuur en hoge snelheid kunt gebruiken zonder het luide drooggeluid te horen.

2. Lichtste haardroger:

Laifen Swift Föhn

beste stille haardroger

Prijs: €199,99

De Laifen Swift Föhn is niet alleen een stille föhn maar ook een van de lichtste haardrogers op de markt! Als je op zoek bent naar iets stils en lichts (slechts 407 gram), dan is dit de perfecte keuze voor jou.

Deze föhn heeft tal van functies, waaronder een hogesnelheidsmotor waardoor hij twee keer sneller droogt, een 3 kleuren LED-ringlicht en geluidsarm, ioneninstellingen en een lang snoer.

Ook is de beschadiging aan het haar met deze föhn minimaal: de exclusieve technologie compenseert overmatige hitte door afwisselend warme en koude luchtstroom te wisselen.

3. Persoonlijke favoriet:

T3 Cura Luxe

beste stille haardroger
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Prijs: €285

De T3 Cura Luxe meet 74 decibel. Deze prachtige bekroonde stille droger is een goed gemaakte, krachtige haardroger.

Er zijn meerdere bedieningsopties, waaronder aanpassingen met twee snelheden, vijf warmte-instellingen en een coolshot-knop. Het apparaat is stil, zelfs op volle kracht.

De T3 Cura Luxe heeft meerdere veiligheidsvoorzieningen, waaronder een automatische uitschakeling als hij detecteert dat uw hand van het handvat is gehaald. De T3 Cura Luxe is prijzig, met het goedkoopste model vanaf €285.

Ik heb deze föhn gekocht om verdere haarbeschadiging op mijn fijne haar te voorkomen! Het hield mijn haar gezond!

4. Minst duur:

MHU Professional Salon Grade Föhn

beste stille haardroger
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Prijs: €55,36

De MHU Professional Salon Grade Föhn meet 78 decibel. Dit lichtgewicht ontwerp combineert infraroodwarmte met negatieve ionentechnologie, wat helpt de droogtijd te versnellen zonder je haar te beschadigen.

Hoewel het een beetje luider is als je de hoogste snelheids- en warmte-instellingen kiest, is het nog steeds een geweldige haardroger met minder geluid.

De MHU Professional Salon Grade Föhn bevat twee verschillende hulpstukken, een luchtstroomconcentrator en een diffuser om meerdere opties te bieden voor het stylen van je haar. Deze föhn kost minder dan €60 en biedt hoge kwaliteit met een beperkt budget.

5. Beste voor op reis:

Siyoo-föhn

beste stille haardroger
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Prijs: €36,90

De Siyoo-föhn is een geweldige optie met een lagere prijs voor het meisje dat veel onderweg is! Deze compacte stijl is ideaal voor op reis! Het is gestyled naar de Dyson en helpt kroezen te verminderen en de glans te verbeteren.

Deze föhn heeft 3 standen: koel, warm en heet. Het is geweldig voor krullend haar, steil haar, dunne of dikke kapsels!

Investeer in de beste stille haardroger

Investeren in een stille föhn heeft meerdere voordelen waarmee rekening moet worden gehouden. Hier zijn een paar cruciale redenen om op zoek te gaan naar een stille haardroger:

 • Je bent niet tot last – U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw partner, familieleden, huisdieren of kinderen wakker maakt met een stille haardroger. Met een stille föhn kunt u op elk moment van de dag of nacht uw haar verzorgen, in plaats van uw dag te plannen rond uw haarbehoeften.
 • Je kan praten met anderen – Als je een haardroger hebt gebruikt, weet je dat het onmogelijk is om een gesprek of chat met iemand te hebben terwijl je het gebruikt, tenzij je wilt schreeuwen. Door te investeren in een stillere haardroger, kun je een gesprek voeren tijdens het droogproces.
 • Je vermindert gehoorschade – Als u altijd een haardroger gebruikt, kan het geluid op de lange termijn uw gehoor beschadigen. Het gebruik van een stillere haardroger zal uw gehoor beschermen. Als u iemand bent die een Apple Watch draagt, kunt u bijhouden hoe luid uw föhn is, omdat deze u op de hoogte stelt van een luide omgeving! Een lange tijd een luidruchtige föhn bij je oren hebben is geen goed idee.

Het vinden van een stille föhn hoeft geen ingewikkeld proces te zijn. Door te beslissen wat belangrijk voor je is op basis van je haardoelen en budget, kun je de perfecte stille föhn vinden die aan je behoeften voldoet.

U leest: Top 5 beste stille haardroger voor een geluidsvrije blow-out

Ook populair: Dyson Airwrap werkt niet? Gebruik deze drie stylingproducten!