Top 5 beste ventilator van 2021: de beste airco’s volgens tech experts

beste ventilator 2021

Een ventilator in de slaapkamer is een geweldige optie om de zomerhitte een nachtje over te verslaan. Vooral draagbare ventilators die je in een handomdraai in een andere ruimte kan zetten in razend populair. Het is een geweldige optie om thuis of op kantoor te gebruiken. U kunt een comfortabelere ruimte creëren om in te werken of te slapen, en u bent niet afhankelijk van uw verhuurder of buren om omvangrijke apparatuur te installeren. Maar wat is de beste ventilator van 2021 als er zoveel op de markt zijn?

In deze gids behandelen we alle verschillende soorten draagbare ventilatoren, hun voor- en nadelen, en waar u op moet letten voordat u ze koopt. Laten we eens kijken welke de beste ventilator van 2021 voor u is. Aan het einde vindt u de top 5 met best geteste ventilatorapparaten door tech experts wereldwijd.

Waarom is een (draagbare) ventilator zo populair?

Ventilatoren zijn wereldwijd goed voor bijna een kwart van het elektriciteitsverbruik in gebouwen. Of u nu op zoek bent naar maandelijkse kostenbesparingen of iets mobieler wilt, afzien van traditionele ventilatoren kan een goede optie zijn. Maar er zijn nog andere redenen om naar een draagbare airconditioner te zoeken:

 • Ze zijn precies dat – draagbaar. Je kunt ze overal mee naartoe nemen, in elke kamer plaatsen die koeling nodig heeft, meenemen in een auto en sommige modellen kun je zelfs meenemen op een picknick of op de camping.
 • U hebt iets nodig dat niet hoeft te worden geïnstalleerd – een product dat op zichzelf staat of in de hand wordt gehouden of misschien zelfs wielen heeft, zodat u geen gaten in muren hoeft te maken met schroeven.
 • U bent op zoek naar iets goedkopers dan een aan de muur gemonteerde airco-eenheid, u kunt een goede draagbare koeler kopen voor een fractie van de prijs, variërend vanaf enkele tientjes tot een paar honderd euro en deze kan lang meegaan.
 • Uw huisbaas wil misschien geen ventilator aan de muur – laten we eerlijk zijn, velen van ons huren en zijn gebonden aan een contract, dus het installeren van een airco is misschien niet aan de orde.
 • Persoonlijke luchtkoeling is kostenefficiënter – als u een kleine kamer heeft of een groot huis met veel kamers, waarvan u de helft niet gebruikt, of als uw zomers te kort zijn om in een airco te investeren.
 • U probeert milieuvriendelijker te zijn – veel airco alternatieven verbruiken minder energie en zijn dus minder schadelijk voor het milieu.

Er zijn drie hoofdcategorieën draagbare luchtkoelers: elektrische ventilatoren, draagbare airconditioners en verdampingsluchtkoelers. Laten we ingaan op de details van elk type, zodat u de beste ventilator van 2021 voor u kunt kiezen.

1. Elektrische ventilatoren

Om verschillende redenen kan de elektrische ventilator de beste ventilator van 2021 voor u zijn. Alle ventilatoren creëren een briesje door de lucht in de buurt van het apparaat te verplaatsen. Ze verlagen de luchttemperatuur van de kamer niet echt, maar ze kunnen helpen om je huid af te koelen als de luchttemperatuur niet te hoog is. Als het erg warm is, blaast een ventilator gewoon hete lucht. Er zijn een paar soorten draagbare elektrische ventilatoren: standaard- of voetstuk-, box-, desktop- en torenventilatoren. Er zijn ook mini-airconditioners voor in de kamer die op batterijen werken of verbinding maken met je telefoon, maar die hebben zelden enig effect.

Kenmerken

 • Wind modi. Fans creëren met geweld een briesje en de intensiteit ervan hangt af van de snelheidsinstelling. De meeste ventilatormodellen hebben er drie.
 • Oscillatie. Sommige ventilatoren hebben een knop die de kop van het apparaat laat oscilleren – bewegen regelmatig van links naar rechts zodat de lucht in verschillende richtingen blaast. Box-fans kunnen die functie niet hebben vanwege het ontwerp.
 • Ionisatie. Een paar ventilatormodellen hebben ionisatoren die negatief geladen deeltjes creëren. Zodra ze in de lucht zijn geloosd, binden ze zich met positieve deeltjes zoals pollen, stof of rook en vormen ze een dichtere molecule die niet drijft. Dit proces kan de lucht mogelijk zuiveren.
 • Timer. Deze functie wordt soms geleverd met torenventilatoren en laat je een timer instellen voor wanneer de ventilator moet uitschakelen. Het is handig als je een ventilator aanzet en gaat slapen.

Voordelen van elektrische ventilatoren

Je kunt een compacte vinden. Desktopventilatoren zijn klein en boxventilatoren variëren in grootte, maar zijn meestal kleiner in diepte (bijvoorbeeld 20,75x20x4,5 inch).

Goed aanbod van prijzen. De prijs is afhankelijk van extra features, zoals een timer of ionisator, gebruikte materialen en het merk. Als u niet op zoek bent naar iets bijzonders, kunt u goedkoop een ventilator van goede kwaliteit vinden.

Je kunt fans hacken met een paar handige trucs. Je kunt bijvoorbeeld een schaal met ijsblokjes of ijskoud water voor de ventilator plaatsen om koelere lucht te laten blazen. Wees voorzichtig met elektrische apparaten.

Nadelen van elektrische ventilatoren

Koel de lucht niet echt. Het is de geforceerde luchtstroom die je een verkoelend gevoel op de huid geeft, maar fans kunnen de temperatuur in de kamer niet verlagen.

Ventilatoren kunnen de lucht uitdrogen. Door lucht te blazen verdampt vocht sneller (ooit een handdroger gebruikt?) van je huid en van je omgeving.

Ze vereisen frequente reiniging. Ventilatorbladen verzamelen stof en andere deeltjes wanneer het apparaat niet in gebruik is, dus als je het aanzet vliegt alles terug, wat een probleem kan zijn als je allergieën of andere ademhalingsproblemen hebt. Je moet hem af en toe schoonmaken met een stofzuiger of met water en zeep.

Ze kunnen luidruchtig zijn. Ventilatoren produceren een veilig geluidsniveau, maar het kan vervelend worden als je ze voor langere tijd gebruikt. Zelfs de laagste snelheidsinstelling kan uw slaapkwaliteit beïnvloeden.

Duurzaamheid kan een probleem zijn. Omdat veel van de onderdelen van plastic zijn gemaakt, werken goedkope ventilatoren mogelijk niet lang vanwege de slijtage van de even goedkope materialen.

2. Draagbare airconditioners (ac’s)

Een draagbare airconditioner werkt ongeveer hetzelfde als zijn tegenhanger aan de muur. Het haalt de lucht uit een ruimte en gebruikt een koelmiddel om het af te koelen. De warme lucht die uit de ruimte wordt gehaald, wordt vervolgens via een slang naar buiten afgevoerd. Er zijn draagbare AC-units met één en twee slangen. Apparaten met twee slangen halen de lucht van buiten door één slang, koelen deze af in het apparaat en voeren de warme lucht via een andere slang weer naar buiten af, wat beter is omdat je de lucht niet te veel verwerkt. Hierdoor kan dit type apparaat de beste ventilator van 2021 voor u betekenen.

Kenmerken

 • Afstandsbediening. Het is handig om het apparaat te manipuleren zonder je werk of rust te onderbreken.
 • Tijdschakelaar. U kunt een timer instellen om het apparaat uit te schakelen of de start uit te stellen, en deze is beschikbaar op de meeste modellen.
 • Luchtontvochtiger. Zoals alle AC-units droogt dit type de lucht uit, wat gunstig kan zijn als je in een extreem vochtig klimaat leeft of nadelig in een droog klimaat.
 • Thermostaat. U kunt een temperatuur instellen die het apparaat aanhoudt terwijl het werkt.

Voordelen van draagbare AC-units

Effectief bij het afkoelen van een ruimte. Draagbare AC-units zijn bedoeld om een ​​ruimte van 12 tot 50 m2 af te koelen. Dankzij een koelmiddel kunnen ze de hele ruimte koelen en de door jou ingestelde temperatuur behouden.

Ze kunnen van de ene kamer naar de andere worden verplaatst. Het gewicht van een draagbare AC is ongeveer 60 pond en het formaat is gemiddeld ongeveer 17x31x16 inch, dus het is relatief eenvoudig om er een door het huis te verplaatsen.

Goed voor plaatsen met een extreem hoge luchtvochtigheid. Samen met hete lucht voeren deze apparaten vocht uit de lucht af, dus als u op plaatsen woont die de hele tijd warm en vochtig zijn, kan zo’n AC een voordeel zijn.

Gemakkelijker schoon te maken dan AC-units aan de muur. Het wordt aanbevolen om het filter twee keer per maand te reinigen met warm water en milde zeep, omdat het stof en andere deeltjes verzamelt, en een vuil filter kan ook de kwaliteit van de lucht aantasten. Met gemakkelijke toegang tot het filter van een apparaat is dat geen probleem.

Nadelen van draagbare aicro’s

Draagbare airconditioners gebruiken een koelmiddel om de lucht af te koelen. Daarom moeten ze worden onderhouden door een professional, om er zeker van te zijn dat er geen lekken zijn. Koelmiddelen zijn geurloos, dus u kunt het gas niet ruiken, en het kan vergiftiging veroorzaken als het niet in een apparaat zit.

Ze verbruiken veel energie. Een draagbare airco die is gemaakt om tot 350 voet² af te koelen, verbruikt 290 watt per uur. Ter vergelijking: verdampingskoelers hebben afhankelijk van het model 15 of meer watt per uur nodig.

Filters moeten vrij vaak worden schoongemaakt. Hoewel het gemakkelijk is om de filters schoon te maken, moet u dit elke twee weken zorgvuldig doen. Anders verzamelen ze stof en andere deeltjes en beïnvloeden ze de luchtkwaliteit in de kamer. Een filter moet ook helemaal droog zijn voordat je het terugplaatst, anders zal er schimmel in groeien.

Ze ontvochtigen de lucht. Een pro op sommige plaatsen is een con in andere. Als je geen probleem hebt met een vochtig klimaat, heb je er een met droge lucht, wat niet zo erg klinkt, maar uitdroging kan veroorzaken. Dit kan op zijn beurt oog- of huidirritatie veroorzaken, ademhalingsproblemen verergeren en over het algemeen slecht zijn voor uw gezondheid.

Zij zijn luidruchtig. Draagbare AC-units werken op een veilig geluidsniveau. Ze gaan niet verder dan 65 dB (een stofzuiger is 70 dB), maar het constante zoemen kan vervelend worden en de kwaliteit van je rust en slaap beïnvloeden.

Ze hebben een uitlaat nodig voor een uitlaatslang. Draagbare airconditioners worden geleverd met een raamkozijnpaneel met een uitlaat voor de slang. Als je geen schuiframen hebt, heb je een extra opvulstuk of raamafdichting nodig.

3. Aircoolers

De naam spreekt voor zich, aangezien dit apparaat de lucht koelt door water te verdampen. Ze hebben vochtkussentjes die het water uit een watertank absorberen en een ventilator die de lucht in een koeler trekt en door de kussens voert. Druppels water verdampen uit de pad en veroorzaken een temperatuurdaling, waardoor de lucht die naar buiten blaast veel koeler is. Aircoolers kunnen worden gegroepeerd in persoonlijke, leefruimte en buiten, op basis van de apparaatgrootte en de grootte van het gebied dat ze moeten koelen.

Kenmerken

 • Verschillende koelsnelheden. u kunt de snelheid aanpassen waarmee de koele lucht wordt uitgeblazen.
 • Luchtfiltratie. voor het verwijderen van stof, pollen en andere deeltjes uit de lucht die allergieën kunnen veroorzaken. Sommige modellen hebben een koolstoffilter dat zou moeten helpen bij geurtjes.
 • Afstandsbediening. hiermee kunt u instellingen op afstand wijzigen met een draagbare afstandsbediening of in een mobiele app via wifi.
 • Timer. hiermee kunt u tijden instellen waarop de koeler wordt in- en uitgeschakeld.

Voordelen van aircoolers

Effectief bij het verlagen van de temperatuur. Water verdampen met kunstmatig gemaakte wind is een effectieve manier om de lucht af te koelen. Je kunt hetzelfde proces testen door jezelf met water te besproeien en jezelf te koelen – je voelt je koeler terwijl het water verdampt – alleen met een aircooler hoef je niet altijd nat rond te lopen.

Energiezuinig. Aircoolers gebruiken slechts een tiende van de energie die traditionele AC-units verwerken, net genoeg om de ventilator te laten draaien die het vocht uit de pads verdampt, dus u bespaart flink op uw energierekening. Hierdoor behoort het bij velen tot de beste ventilator van 2021.

Veilig voor u. Ze gebruiken geen potentieel gevaarlijke stoffen om de lucht te koelen.

Bevochtigt de lucht. De ideale luchtvochtigheid binnenshuis ligt tussen de 30% en 50%. Een aircooler helpt je om het binnen het gezonde bereik te houden. Warm weer zal de lucht uitdrogen en bijdragen aan uitdroging (symptomen: een constant gevoel van dorst, jeukende ogen, droge huid; uitdroging maakt je vatbaarder voor een zonnesteek) en verergering van ademhalingsproblemen. Aircoolers kunnen dat helpen voorkomen.

Makkelijk schoon te maken. Het is oké om de pads en het waterreservoir één keer per maand schoon te maken met lauw water en milde zeep. Eventuele extra filters moeten ook regelmatig worden schoongemaakt en vervangen zoals geadviseerd door de fabrikant.

Je hebt geen trucs nodig om te werken, in tegenstelling tot fans. Op internet vind je veel tips en trucs om af te koelen met een ventilator als het te warm is. Ze omvatten koud water, ijs en zelfs natte lakens. Een aircooler heeft dat allemaal niet nodig.

Geen constante toegang tot een raam of extra accessoires nodig, in tegenstelling tot draagbare AC-units. Draagbare aircoolers hoeven niet op een raam te worden gemonteerd, dus u kunt dat raam open houden om frisse lucht binnen te laten – of het sluiten om u te verbergen voor de hitte. Ze kunnen overal worden geplaatst, vooral als je er een hebt met een ingebouwde batterij.

Nadelen van aircoolers

Niet de beste optie voor zeer vochtige plaatsen. Air coolers dragen bij aan de luchtvochtigheid, dus als uw ruimte constant ruim boven de 50% is, is deze optie niets voor u.

Het kost misschien meer dan je verwacht. De beste draagbare cooler met alle bovengenoemde voordelen kan meer kosten dan een elektrische ventilator of een draagbare airco. Maar aangezien ze veiliger zijn voor uw gezondheid, effectiever en energiezuiniger, werpen ze zeker hun vruchten af.

Mythen over het koelen van je huis

Nu u alles weet over de voor- en nadelen van elk type ventilator, zijn er mogelijk nog enkele grijze gebieden over het gebruik ervan. Laten we de feiten over luchtkoeling dus verder scheiden van fictie. Wellicht helpt dit bij uw keuze voor de beste ventilator van 2021 voor u.

 1. Je moet een lagere temperatuur op je airco instellen om de kamer sneller af te koelen.
  Wat u feitelijk instelt, is de gewenste temperatuur in de kamer, niet de temperatuur van de lucht die wordt uitgeblazen. Het instellen van een lagere temperatuur zal een airco-unit zeker niet harder of sneller laten werken; het zal gewoon blijven werken totdat het de gewenste parameter bereikt.
 2. Als u een AC uitschakelt, bespaart u geld.
  Een apparaat zal langer moeten werken om je kamer af te koelen tot een aangename temperatuur, dus je bespaart niets. Een betere optie zou zijn om een ​​programmeerbare thermostaat te gebruiken die uw airconditioning regelt, deze gedurende de dag op verschillende temperaturen instelt en de kamer geleidelijk afkoelt.
 3. Een grotere airconditioner zal beter werken.
  Dit geldt alleen als je een grotere kamer hebt. U kunt in de specificaties van een unit vinden hoe groot een ruimte is die effectief kan afkoelen. Als een model bijvoorbeeld is bedoeld voor maximaal 350 ft² en uw kamer is 300 ft², zal het net zo goed werken als een model dat is bedoeld voor maximaal 550 ft². Een grotere kost alleen maar meer.
 4. Een AC koelt gewoon de lucht.
  Het ontvochtigt ook de lucht en draagt ​​bij aan de verspreiding van stof en andere deeltjes als je de filters niet vaak genoeg schoonmaakt.
 5. Ventilatoren houden de kamer koel.
  Ventilatoren blazen alleen lucht, waardoor een windchill effect ontstaat dat voor een verkoelend gevoel kan zorgen. Ze hebben hulp nodig om koele lucht te blazen, zoals het plaatsen van een schaal met ijsblokjes ervoor of erachter.

Zoals je kunt zien, komen deze mythen voort uit het niet weten hoe apparaten werken en hun doel. Maar nu doe je dat, dus om eventuele twijfels over mini-luchtkoelers op te lossen, laten we bespreken waar ze van gemaakt zijn, in welke omstandigheden ze het beste kunnen worden gebruikt en andere parameters.

Hoe u de beste ventilator van 2021 kiest

We hebben de voor- en nadelen van verschillende draagbare koelers besproken, maar nu is het tijd om de beste ventilator van 2021 te kiezen. Dus, hier zijn de belangrijkste parameters.

Het klimaat van uw woongebied
Het is fijn als je een hygrometer hebt, zodat je precies weet in welke omstandigheden je leeft. De aanbevolen luchtvochtigheid is 30% tot 50%. Als uw levensomstandigheden op basis van deze gegevens zijn:

 • Meestal droog (minder dan 30%) – je bent beter af met een aircooler.
 • Meestal vochtig (meer dan 50%) – een draagbare airconditioner of ventilator is misschien een betere optie.
 • Altijd wisselend, maar meestal binnen het normale bereik – elk type is goed, maar houd er rekening mee dat het gebruik van een ventilator of Airco wanneer de luchtvochtigheid lager is dan 30% niet wordt aanbevolen.

Grootte van het apparaat
Veel modellen van draagbare koelapparaten zijn behoorlijk omvangrijk. Je zult je daar vooral van bewust moeten zijn als je in een klein appartement woont of als je kamer klein is. Op maat kunnen we koelers in drie typen indelen:

 • Klein, past op een desktop – persoonlijke aircoolers (effectief voor het koelen van uw lichaam en persoonlijke ruimte), kleine ventilatoren (minder productief en blazen lucht recht in uw gezicht)
 • Medium – aircoolers, boxventilatoren
 • Groot — toren- en standventilatoren, draagbare Airco-units

Grootte van de ruimte die moet worden afgekoeld
Dit punt hangt ook af van hoeveel uw voorkeuren samenvallen met andere mensen in de kamer, afgezien van de werkelijke grootte van de kamer. Als je bijvoorbeeld alleen bent of een huisgenoot een ander comfortniveau heeft, is het waarschijnlijk alleen je persoonlijke ruimte die verkoeling nodig heeft.

Grootte van de ruimte die moet worden afgekoeld
Dit punt hangt ook af van hoeveel uw voorkeuren samenvallen met andere mensen in de kamer, afgezien van de werkelijke grootte van de kamer. Als je bijvoorbeeld alleen bent of een huisgenoot een ander comfortniveau heeft, is het waarschijnlijk alleen je persoonlijke ruimte die verkoeling nodig heeft.

 • Persoonlijke ruimte (bijvoorbeeld tijdens het slapen, rusten of werken, aan een bureau thuis of op het werk) – persoonlijke koelers
 • Kleine kamer – persoonlijke koelers, aircoolers, verschillende soorten draagbare elektrische ventilatoren
 • Middelgrote leefruimte – persoonlijke koelers, moeraskoelers, verschillende soorten draagbare elektrische ventilatoren, draagbare AC-units

Gebruikte materialen
Draagbare koelapparaten en hun onderdelen zijn gemaakt van verschillende materialen, wat zowel hun duurzaamheid als uw gezondheid beïnvloedt. Daarom kan dit van belang zijn wanneer u de beste ventilator van 2021 kiest.

 • Plastic. Kunststoffen zijn een hele categorie polymeren die vaak worden gebruikt in huishoudelijke en andere apparaten. Het is onmogelijk om te zeggen dat het corpus van een apparaat niet goed is omdat het van plastic is gemaakt, maar als je een goedkope kiest, loop je het risico een minder duurzame koeler te kopen die is gemaakt van even goedkoop plastic dat onaangenaam ruikt en niet goed is voor je gezondheid en de omgeving.
  ABS-kunststof. Het is een thermoplastisch polymeer dat sterker en slagvaster is dan andere polymeren die we gezamenlijk ‘plastic’ noemen.
 • Vezelfilters. Op sommige draagbare luchtkoelers kunnen extra filters worden geïnstalleerd om de luchtkwaliteit te veranderen. Dit zijn voornamelijk vezel- en koolstoffilters. Het belangrijkste onderdeel van een luchtfilter is meestal glasvezel, dat effectief is in het opsluiten van dingen zoals sporen, stof, pollen, vacht, bacteriën en deeltjes van andere materialen zoals hout of metaal (bijvoorbeeld wanneer er constructie in de buurt is). Er is een MERV-classificatie van 16 niveaus voor filterefficiëntie, waarbij 16 de hoogste efficiëntie is, dus controleer of een apparaat dat glasvezelfilters gebruikt deze classificatie heeft.
  Cellulosefilters. Deze zijn gemaakt van organische vezels en net als het vorige type moeten cellulosefilters deeltjes uit de lucht opvangen. In tegenstelling tot glasvezels zijn cellulosevezels minder uniform en voorspelbaar in grootte en dus minder efficiënt, omdat ze minder ongewenste deeltjes vangen. Zowel vezel- als cellulosefilters moeten regelmatig worden gecontroleerd en vervangen als ze vuil worden, anders zullen ze de werking van het apparaat aantasten en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken. U kunt ze weken in een oplossing van water en afwasmiddel om de gebruiksduur te verlengen.
 • Koolstoffilters. Koolstof- of actieve koolfilters verwijderen gassen en geuren uit de lucht die door een apparaat gaat. Sommige websites raden aan om een ​​koolstoffilter schoon te maken door het in heet water met afwasmiddel te dompelen en af ​​te spoelen. Toch moet het regelmatig worden vervangen.
  Gepatenteerde materialen. Sommige fabrikanten creëren nieuwe materialen of versterken bestaande. Zo gebruiken we het gepatenteerde evaBreeze materiaal voor filters in Evapolar luchtkoelers op basis van minerale vezels voor de pads (ook wel filter of cartridge genoemd) omdat dit een beter verdampingsoppervlak geeft en geen bacteriën opbouwt.

Onderhoud koelapparaat

Laten we eerlijk zijn, ook de beste ventilator van 2021 heeft goed onderhoud nodig om zo lang mogelijk mee te gaan. Met sommige apparaten is het gemakkelijker, met andere – het is ontmoedigend.

 • Eenvoudig – aircoolers spoelen met alleen water
 • Medium — reiniging van ventilatorbladen en filters in sommige modellen moeraskoelers en ventilatoren met water en zeep
 • Moeilijk – filters reinigen en onderhoudsdiensten oproepen om het koelmiddel in draagbare AC-units te vervangen effectiviteit

Als we de effectiviteit van luchtkoelers beoordelen aan de hand van de daling van de luchttemperatuur, laten we dan de lucht van uw persoonlijke ruimte als maatstaf nemen, aangezien dit een belangrijk criterium is voor uw comfort.

 • Laag — verschillende soorten ventilatoren (verlaag de temperatuur niet)
 • Medium — goedkope aircoolers
 • Hoog — draagbare airconditioners en hoogwaardige aircoolers

Energieverbruik

Dit aantal is afhankelijk van het type apparaat, het specifieke model, de grootte van de ruimte die u wilt koelen en andere functies, dus controleer de beschrijving van het product dat u overweegt te kopen om precies te weten hoeveel energie het verbruikt. In het algemeen kunnen we zeggen dat het is:

 • Hoog voor draagbare airconditioners
 • Medium voor torenventilatoren en sommige modellen boxventilatoren
 • Laag voor aircoolers, standaard- of desktopventilatoren en sommige modellen boxventilatoren

Kenmerken

Alle luchtkoelers hebben een aantal eigenschappen die voor jou wellicht essentieel zijn, dus het is goed om goed op te letten bij het kiezen van de beste ventilator van 2021.

Waterniveauregelaar/-indicator. Dit is specifiek voor aircoolers en kan u waarschuwen wanneer het waterreservoir bijna leeg raakt. Het kan handig zijn als u het apparaat langere tijd gebruikt zonder het uit te schakelen.

Afstandsbediening of wifi. AC-units en sommige ventilatormodellen hebben een afstandsbediening als afzonderlijk apparaat of kunnen worden gekoppeld aan je telefoon en kunnen worden bediend via een wifi-verbinding.

Tijdschakelaar. Veel luchtkoelingsapparaten hebben een timer, zodat u de tijd kunt instellen waarop deze automatisch moet worden ingeschakeld of de start moet uitstellen (bijvoorbeeld inschakelen rond de tijd dat u wakker wordt).

Top 5 beste ventilator 2021

Tenzij u in een constant vochtig klimaat leeft, raken aircoolers alle vakken: u kunt uw persoonlijke ruimte aanzienlijk afkoelen en hoeft niet afhankelijk te zijn van het comfortniveau van anderen. Daarom hebben we de beste ventilator in 2021 beoordeeld, evenals draagbare AC- en ventilatormodellen ter vergelijking.

1. Beste draagbare verdampingsluchtkoeler:

EvaPolar EvaChill (EV-500) – Aircooler – Mobiele cooler –

beste ventilator 2021

De EvaCHILL is meest compacte aircooler die jou persoonlijke ruimte optimaal van verkoeling verzocht. 

2. Beste grote verdampingsluchtkoeler:

GoodVibes – Mobiele Aircooler / Ventilator met koelelementen

beste ventilator 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Deze GoodVibes – aircooler zonder afvoerslang is makkelijk in gebruik en heeft 3 standen: laag, medium en hoog.

3. Beste desktop ventilator:

Boneco Airshower F100 – Tafelventilator – 

beste ventilator 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Voor een optimale verkoeling in huis: compact vormgegeven en innovatief ontworpen met unieke eigenschappen.

4. Beste ventilator toren:

Honeywell HO 5500RE – Torenventilator – 

beste ventilator 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Honeywell ventilator is praktisch en elegant met maximale luchtcirculatie door een uniek oscillatiesysteem. 

5. Beste draagbare air conditioner:

CHiQ 12000BTU Portable air conditioner 

beste ventilator 2021

De draagbare airconditioner CHiQ biedt u een koele, stille, slimme, ontspannende en betrouwbare ervaring.

Ook populair: Beste laptop in prijs/kwaliteit verhouding 2021

Dit vind je misschien ook leuk: