Top 5 grootste gaming laptop trends voor 2022

gaming laptop trends 2022

Wat zijn de gaming laptop trends voor 2022? We zagen een aantal geweldige gaming-laptops uitgebracht in 2021. Machines zoals de Razer Blade 17 en Mainingear Vector Pro maakten indruk op ons met krachtige prestaties, levendige schermen en gelikte ontwerpen. Hoewel deze gaming-laptops de komende jaren levensvatbaar zullen zijn, kan ik niet anders dan denken aan de rigs die we in 2022 zullen zien – meer specifiek, wat ik wil zien in gaming-laptops voor het nieuwe jaar.

Terwijl de technische wereld momenteel lijdt onder supply chain-problemen en chiptekorten, moeten de wielen van de technologie blijven draaien. Gaming-laptops zullen in 2022 verbeteringen ondergaan. Of dit nu incrementele of radicale verbeteringen zijn, kan ik niet zeggen, maar er zal hoe dan ook vooruitgang plaatsvinden. Daarom wil ik dat laptopfabrikanten specifieke initiatieven nemen om gaming onderweg te verbeteren. Dit is waar ik naar uitkijk van gaming laptops in 2022.

Gaming laptop trends voor 2022

Betere gaming laptopschermen

We hebben gezien dat Nvidia’s GeForce RTX 30-serie grafische kaarten meer beschikbaar komen voor gaming-laptops. Ondanks de aanhoudende problemen in de toeleveringsketen en het tekort aan chips, zal deze trend zich in 2022 voortzetten. Dit is geweldig, omdat we willen dat onze gaming-laptops de best mogelijke grafische weergaven produceren. Maar wat heeft het voor zin om een ​​game op hoge instellingen te spelen als het scherm van je laptop games niet op hun best kan weergeven?

Het is enigszins verbijsterend hoe de weergavekwaliteit allesbehalve een bijzaak is voor veel gaming-laptops. De meeste apparaten hebben nog steeds full HD-schermen. Om eerlijk te zijn, de resolutie van 1920 x 1080 is op geen enkele manier verschrikkelijk. Maar als je draagbare rig een RTX-kaart inpakt, wil je een beter scherm om elke prachtige pixel op het scherm te zien.

Ik wil dat 1440p in 2022 de minimumstandaard wordt voor gaming-laptops. 4K- en OLED-opties zouden nog beter zijn, ook al zouden die laptops natuurlijk duurder zijn. Hoewel 1080p prima is voor 13-inch schermen, zouden 15-inch schermen en hoger 1440p als absoluut minimum moeten bieden in 2022.

De HP OMEN GT13-1787nd 30L gaming pc heeft een verbluffend snelle AMD Ryzen 9-processor met een geavanceerde NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti videokaart, zodat je op jouw niveau kunt spelen en alles er daarbij ook nog eens superstrak uitziet.

gaming laptop trends 2022

Hogere verversingsfrequenties

Hogere verversingsfrequenties zijn essentieel om het meeste uit de nieuwste gaminghardware te halen. Je wilt tenslotte dat elke game met een groot budget die je speelt zo soepel mogelijk draait op hoge instellingen. Dit geldt nog meer als je veel competitieve multiplayer-games speelt. Je wilt online niet afgestoft worden omdat je verversingssnelheid te laag is.

Om eerlijk te zijn, er zijn genoeg gaming-laptops op de markt met een verversingssnelheid van 120 Hz en hoger. Dat is geweldig. Maar in 2022 moeten we echt af van 60Hz-schermen voor high-end apparaten.

Opwaardeerbaarheid

Het is niet leuk als je bijna nieuwe gaming-laptop een paar maanden na de release een relikwie wordt. Op dit moment is de enige oplossing voor dit probleem het kopen van een andere rig. Maar dat kan enorm duur worden, vooral als je de krachtigste machine wilt die er is. Upgraden is een manier om dit probleem op te lossen.

Om upgradebare gaming-laptops te maken, moeten er verschillende dingen gebeuren. De eerste zou zijn dat fabrikanten upgradevriendelijke machines ontwerpen. Dell’s onlangs onthulde Concept Luna is een geweldig voorbeeld van laptops die zijn ontworpen met het oog op upgrades. The Framework Laptop – een apparaat dat je nu kunt kopen – biedt ook een framework voor upgradebare en repareerbare laptops. Er zou een industriebrede consensus moeten zijn om upgradebare laptops de standaard te laten worden, maar we kunnen de eerste stappen zetten in 2022.

De andere hindernis is dat u gemakkelijk de gewenste onderdelen kunt kopen bij lokale retailers of online verkopers. Op dit moment zie ik Dell geen onderdelen verkopen die je dan zou kunnen gebruiken op een Asus- of MSI-rig. Elke fabrikant zou onderdelen op hun respectieve websites of in de detailhandel moeten aanbieden. Ik geloof niet dat dit moeilijk te implementeren zal zijn.

Toch geven fabrikanten van gaming-laptops er misschien de voorkeur aan dat mensen meer geld uitgeven aan nieuwe laptops, in plaats van minder geld aan goedkopere componenten. Hopelijk zullen we zien dat meer bedrijven machines uitbrengen die vergelijkbaar zijn met de Framework Laptop en Dell’s Concept Luna.

gaming laptop trends 2022
Games beter zullen draaien op DDR5 RAM.

DDR5-geheugen

Dit is specifiek gericht op high-end / vlaggenschip gaming-laptops, maar ik wil DDR5 RAM in meer gaming-laptops zien in 2022.

DDR5 RAM zal verschillende dingen toestaan. Het meest voor de hand liggende is dat games beter zullen draaien dan op DDR4 RAM. Dit is vooral belangrijk als je bedenkt hoe veeleisend games met een groot budget de afgelopen jaren zijn geworden. Een ander voordeel van DDR5 is hoe het het stroomverbruik vermindert. Zoals de zaken er nu voorstaan, is het moeilijk om meer dan een paar uur speeltijd te krijgen van een high-end rig. Door deze RAM-configuratie kunnen gaming-laptopgebruikers langer spelen.

Ik verwacht niet dat DDR5 in 2022 standaard wordt, maar ik zou graag zien dat het in de toekomst vaker voorkomt.

Langere levensduur van de batterij

Het is geen geheim dat krachtige gaming-laptops een korte batterijduur hebben. Natuurlijk kun je je laptop aangesloten houden tijdens het gamen, maar dat gaat voorbij aan het doel van een draagbare machine. Zelfs externe voedingen die ervoor zorgen dat uw laptop buitenshuis blijft werken, ondermijnen de draagbaarheid. Daarom wil ik dat high-end machines in 2022 langer meegaan.

Ik ben geen ingenieur, maar ik erken dat dit geen gemakkelijke prestatie zal zijn. Het draaien van veeleisende games op maximale instellingen op machines met krachtige componenten vereist natuurlijk veel kracht. Niet alleen dat, het genereert ook een overmatige hoeveelheid warmte. DDR5 RAM en de 5nm-chips van TMSC zullen het stroomverbruik in toekomstige hardware helpen verminderen. Laptops met die componenten zullen echter voorlopig niet de standaard zijn.

Ik weet niet wat fabrikanten van technologische magische laptops kunnen bedenken om de levensduur van de batterij te verbeteren, maar het is iets waar ik vooruitgang op wil zien.

De Lenovo IdeaPad Gaming 3 82K200L5MH is perfect voor de pro gamer en is op dit moment de best beoordeelde gaming laptop op bol.com

gaming laptop trends 2022

Vooruitzichten voor gaming laptops trends in 2022

Ondanks de aanhoudende problemen met de toeleveringsketen en het tekort aan chips, denk ik dat 2022 veelbelovend is voor gaming-laptops. We gaan meer rigs zien met RTX 30-serie kaarten en schermen die hogere resoluties en verversingssnelheden kunnen leveren. PC-gaming in het algemeen heeft de afgelopen vijf jaar veel grip gekregen en ik zie dat niet vertragen. De technologie zal verbeteren en daarmee onze game-ervaringen op zowel desktops als laptops verbeteren. In die zin ziet de toekomst er rooskleurig uit.

Hoewel ik optimistisch ben over wat gaming-laptops in de toekomst zullen bieden, ben ik minder enthousiast over de potentiële prijs van deze machines. Razer CEO Min-Lian Tan zei al dat de gaming-laptops van het bedrijf in 2022 meer zullen kosten. Ik denk dat dit ook voor andere fabrikanten zal gelden. Dat is jammer, maar gezien de toestand in de wereld is dat helemaal niet verwonderlijk. Hopelijk kunnen bedrijven een manier vinden om de prijzen in 2022 relatief redelijk te houden.

U leest: Top 5 grootste gaming laptop trends voor 2022

Ook populair: Nintendo Switch OLED review: net zo indrukwekkend als gehoopt