Top 6 beste Braun scheerapparaat die je in 2022 kan kopen

beste braun scheerapparaat

Een scheerapparaat kan het leven een stuk makkelijker maken als het op scheren aankomt. Of je nu je gezicht, je benen of een ander deel van je lichaam wilt scheren, een elektrisch scheerapparaat kan helpen. Braun is een uitzonderlijk merk scheerapparaten met een enorm assortiment. Daarom behandelen we in dit artikel de beste Braun-scheerapparaten op de markt, wat je haar ook nodig heeft, om je te helpen beslissen wat het beste Braun scheerapparaat voor je is.

De functies die we in deze lijst hebben overwogen, zijn onder meer de kwaliteit en het aantal scheerelementen in het hoofd, de levensduur van de batterij voor gebruik zonder aangesloten te zijn en hoe lang het duurt om op te laden. Andere kenmerken waar we naar hebben gekeken, zijn de nat/droog-functionaliteit, die bepaalt of het kan worden afgespoeld of gebruikt in natte omstandigheden zoals de douche. We hebben ook gekeken naar het gewicht en de garantie die Braun biedt.

Ons onderzoek heeft ertoe geleid dat we enorm veel tijd hebben besteed aan het onderzoeken van het merk en hun productassortiment, het vergelijken van Braun met andere merken en het maken van onze lijst met de beste scheerapparaten. Ons onderzoek wordt gepresenteerd als een eenvoudige tabel om de opties te laten zien en waar ze het beste in zijn (en voor wie ze het beste zijn). We hebben ook diepgaande beoordelingen en een koopgids toegevoegd om u te helpen bepalen wat u nodig heeft van uw beste Braun scheerapparaat.

Top 6 beste Braun scheerapparaat

1. Beste Braun scheerapparaat algemeen:

Braun Series 9 9296cc Chrome Scheerapparaat

beste Braun scheerapparaat
 • Aantal scheerelementen: 5
 • Gebruikerstijd: 50 minuten
 • Oplaadtijd: 1 uur
 • Nat/droog functionaliteit: ja
 • Gewicht: 2,1 pond
 • Garantie: 2 jaar beperkt
 • Extra functies: Responsive Intelligence en 10D flex-kop past het scheren automatisch aan uw kenmerken aan; uitschuifbare precisietrimmer; Led scherm

De Series 9-reeks van Braun is zeer indrukwekkend, en de 9296cc is uitgegroeid als een van de best beoordeelde Braun-scheerapparaten.

Dit scheerapparaat is ontworpen om zowel flexibel als efficiënt te zijn en reageert op uw gelaatstrekken of andere delen van uw lichaam. De 10D flex-kop beweegt rond en verandert automatisch van hoek om zich aan te passen aan de kenmerken van het gezicht. De meerdere elementen en trimmer zijn ontworpen om haren die in elke richting groeien op te vangen, dit betekent een grondigere scheerbeurt en een gladdere huid als resultaat.

Omdat dit een van de nat/droog-modellen is, betekent dit dat het kan worden gebruikt met gel of schuim, en ook dat het onder water kan worden gebruikt. Stromend water is niet schadelijk voor dit scheerapparaat, dus je kunt het indien nodig onder de douche gebruiken. Je kunt ook overtollig haar uitspoelen.

Het schoonmaken hoeft echter niet onder de douche te gebeuren. Dit is een van de Clean and Charge-modellen in het assortiment die wordt geleverd met een automatisch reinigingsstation dat reinigt en smeert, klaar voor het volgende gebruik.

Een precisietrimmer schuift naar buiten zodat u moeilijke gebieden kunt bereiken en dingen zoals bakkebaarden of nekhaar kunt vormen.

Dit wordt bekroond met een geweldige garantie van twee jaar. Het is niet het goedkoopste model scheerapparaat, maar het is ontworpen om zeven jaar mee te gaan voordat het wordt vervangen. Daarom is deze uitvoering volgens velen het beste Braun scheerapparaat.

Wat zijn onze favoriete functies?

 • Wordt geleverd met een reinigingsstation.
 • Grondig en responsief op de contouren van je gezicht.
 • Nat/droog model voor gebruik onder de douche.

Wat kan beter?

 • Duur in vergelijking met veel van de andere Braun-scheerapparaten.

2. Beste Braun nat/droog scheerapparaat:

Braun Series 9 9095 CC Wet & Dry Scheerapparaat 

beste Braun scheerapparaat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png
 • Aantal scheerelementen: 4
 • Gebruikerstijd: 50 minuten
 • Oplaadtijd: niet gespecificeerd
 • Nat/droog functionaliteit: ja
 • Gewicht: 1,3 pond
 • Garantie: 2 jaar beperkt
 • Extra functies: flexibele draaibare kop; Led scherm; ergonomisch ontwerp

Dit is weer een van de serie 9-producten, wat betekent dat het een van de beste braun-foliescheerapparaten is.

Hoewel de oplaadtijd niet is gespecificeerd, hebben gebruikers gemeld dat deze langer is dan de 9296cc-optie. Een gebruikstijd van 50 minuten is echter identiek en voldoende voor meerdere grondige scheerbeurten.

Het andere grote verschil met het 9296cc-model is dat dit vier scheerelementen heeft in plaats van vijf. Dit betekent dat het iets minder grondig is, maar niet merkbaar, en voor de meeste gezichtsscheerbehoeften van mannen is dit meer dan genoeg.

Het heeft ook de nat / droog-functionaliteit die zo’n grote bonus is, en het is een relatief lichtgewicht product met slechts 1,3 pond.

De flexibele kop is ontworpen om te draaien en aan te passen zodat u meer hoeken kunt bereiken. De technologie van het scheerapparaat zorgt voor 40.000 scheerbewegingen per minuut, wat zorgt voor een snelle, nauwkeurige en grondige scheerbeurt. Het is niet goedkoop en bevindt zich aan de bovenkant van de markt, maar het is ook niet het duurste scheerapparaat.

Sommige gebruikers hebben gemeld dat dit niet echt voor totale zachtheid zorgt en meer geschikt is voor mensen die het niet erg vinden dat hun gezichtshaar in de loop van de dag meer stoppels wordt.

Wat zijn onze favoriete functies?

 • Snel en efficiënt.
 • Lichtgewicht.
 • Draaibare kop om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken.
 • Nat- en droogoptie, zodat u indien nodig onder de douche kunt gebruiken.

Wat kan beter?

 • Biedt niet altijd totale gladheid.

3. Beste Braun scheerapparaat en epilator voor vrouwen:

Braun Silk-épil 9 9/897 Wet&Dry SensoSmart Epileerapparaat

beste Braun scheerapparaat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Aantal scheerelementen: 1
Gebruikerstijd: 40 minuten
Oplaadtijd: 1 uur
Nat/droog functionaliteit: ja
Gewicht: 1,5 pond
Garantie: 1 jaar beperkt
Extra functies: epileer- en scheerkoppen; wordt geleverd met een trimmer; MicroGrip-pincet verwijdert zelfs de kortste haartjes; LED Smartlight zorgt ervoor dat je geen streng meer mist

De Silk-Epil 9 maakt deel uit van het grote assortiment epileerapparaten van Braun, ontworpen voor het behandelen van grote delen van het haar en het uittrekken van haren, vergelijkbaar met harsen. Het beweert zelfs nog effectiever te zijn dan waxen om kortere haren te krijgen.

Hij heeft een scheerkop die je kunt bevestigen, daarom nemen we hem op in onze Braun-recensies voor scheerapparaten.

Dit beweert de eerste ‘slimme’ epilator ooit te zijn. Wat dat betekent, is dat het ‘SensoSmart’-technologie heeft, die u een gids geeft voor hoeveel druk u moet uitoefenen. Dit maakt het effectiever. Als je te hard duwt terwijl je hem beweegt, waarschuwt hij je met een rood licht.

De scheerkop is niet flexibel en past zich niet makkelijk aan je gelaatstrekken aan, maar is wel goed voor grotere gebieden zoals je benen. Het heeft maar één scheerelement, dus misschien niet zo grondig, maar het is goed voor het verwijderen van veel haar voordat je gaat epileren.

Het klinkt misschien alsof deze methode behoorlijk pijnlijk is, maar dit is eigenlijk een van de beste Braun-scheerapparaten voor de gevoelige huid en laat oksels en andere gevoelige gebieden geweldig aanvoelen, vooral als ze daarna met crèmes worden gebruikt.

Dit is een ander nat/droog model en kan 40 minuten worden gebruikt op één lading.

Wat zijn onze favoriete functies?

 • Nat en droog voor gebruik onder de douche.
 • Wordt geleverd met extra’s zoals precisietrimmer en gezichtskap.
 • Hiermee kunt u zowel epileren als scheren.

Wat kan beter?

 • Slechts een scheerapparaat met één element.
 • Niet zo effectief voor gezichtsscheren of dikker mannenhaar.

4. Beste Braun scheerapparaat voor het geld:

Braun Series 5 5140S Scheerapparaat

beste Braun scheerapparaat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png
 • Aantal scheerelementen: 2
 • Gebruikerstijd: 50 minuten
 • Oplaadtijd: 1 uur
 • Nat/droog functionaliteit: ja
 • Gewicht: 1 pond
 • Garantie: niet gespecificeerd
 • Extra functies: 8-richtingen comfortkop en 5 verstelbare hoeken; uitschuifbare precisietrimmer

Braun’s Series 5 geeft een goede balans tussen kosten en kwaliteit. De lithium-ionbatterij betekent 50 minuten gebruik na slechts één uur opladen, en hoewel dit niet zoveel voordelen biedt als sommige van de serie 9, is het nog steeds goed genoeg voor de meeste van onze behoeften.

De manier waarop dit scheerapparaat beweegt en zich aanpast, bestaat uit MicroMotion en MacroMotion, wat betekent dat het een systeem heeft voor kleine aanpassingen om elke haar vast te leggen en grote bewegingen om de hoek te veranderen en aan te passen aan de vorm van je gezicht. Het bevat ook vijf verschillende instelbare hoofdhoeken. Het is niet zo flexibel als sommige van de andere modellen in het assortiment, zoals de serie 9-producten, maar het is nog steeds geschikt voor de behoeften van de meeste mensen.

Ondanks dat ze slechts twee elementen hebben, zijn deze van goede kwaliteit en effectief, zoals typisch is voor het merk Braun. Ze bieden 899 verschillende openingen om zelfs de kleinste haartjes te scheren.

Net als de andere modellen die we hebben getest, is dit een van de Braun nat/droog scheerapparaten die enorm populair zijn bij consumenten, waardoor ze in natte en droge omstandigheden kunnen worden gebruikt.

Wat zijn onze favoriete functies?

 • Het hoofd kan in acht verschillende standen en in vijf verschillende hoeken worden versteld.
 • Li-Ion-batterij voor een snelle oplaadtijd en een lange gebruikstijd.
 • Precisietrimmer meegeleverd waarmee u gedetailleerde contouren kunt maken en lastige gebieden kunt scheren.

Wat kan beter?

 • Slechts twee scheerelementen.
 • Niet zo flexibel en grondig als de serie 9-producten in het Braun-assortiment.

5. Beste Braun foliescheerapparaat:

Braun Series 7 7850cc Wet&Dry Folie Trimmer

beste Braun scheerapparaat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png
 • Aantal scheerelementen: 4
 • Gebruikerstijd: 50 minuten
 • Oplaadtijd: 1 uur
 • Nat/droog functionaliteit: ja
 • Gewicht: 1,9 pond
 • Garantie: 2 jaar beperkt
 • Extra functies: 8-richtingen comfort flexi-head; wordt geleverd met premium reisetui en borstel

Het Series 7-product, de 7850cc, bevindt zich ergens tussen de Series 5 en 9 (zoals je zou verwachten). Wat dit betekent is dat het dezelfde hoeveelheid elementen en mesmogelijkheden heeft als sommige van de serie 9-producten en sommige van de kopfuncties die aanwezig zijn in de serie 5.

Vier hoogwaardige scheerelementen zorgen voor een grondige en gladde scheerbeurt, en dit wordt geholpen door de ingebouwde chip die is ontworpen om de vorm van je baard te helpen lezen en het scheren dienovereenkomstig aan te passen.

Het hoofd is vergelijkbaar met de serie 5-producten, omdat er een flexibele kop in acht richtingen is waarmee u de positie kunt wijzigen en kunt veranderen op basis van de contouren van uw gezicht of lichaam.

We hebben dit genomineerd als de beste reisoptie. Naast een gewicht van slechts 1,9 lbs wordt hij geleverd met een draagtas en een borstel, zodat u hem zowel thuis als onderweg kunt reinigen. Het meegeleverde Clean and Charge-station maakt een grondige antibacteriële reiniging mogelijk, maar kan thuis worden gelaten als u van plan bent dit mee te nemen op reis.

Net als veel van de andere producten op de lijst, heeft dit een krachtige batterij die 50 minuten gebruik biedt na slechts één keer opladen.

Wat zijn onze favoriete functies?

 • Krachtige lithium-ionbatterij.
 • Intelligente chip leest de vorm van je baard en past zich aan om te helpen.
 • Inclusief reiskoffer.
 • Natte en droge functionaliteit.

Wat kan beter?

 • Het hoofd beweegt in acht richtingen, sommige Braun-modellen kunnen in 10 richtingen bewegen.

6. Budgetkeuze:

Braun Waterflex 1S Optiblade Wash Bath-Type Scheerapparaat

beste Braun scheerapparaat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png
 • Aantal scheerelementen: niet gespecificeerd
 • Gebruikerstijd: 45 minuten
 • Oplaadtijd: 1 uur
 • Nat/droog functionaliteit: ja
 • Gewicht: 1 pond.
 • Garantie: niet gespecificeerd
 • Extra functies: systeem reinigen en vernieuwen; draaibare scheerkop; Led scherm; wordt geleverd met harde reisetui

Dit is het ‘basis’ model binnen het Braun assortiment. Het is een van Braun’s beste elektrische scheerapparaten in deze prijsklasse, en in feite een van de beste van elk merk voor deze prijs!

Het scheerapparaat heeft enkele van de functies die worden aangeboden met veel van de duurdere producten. Bijvoorbeeld een goede batterijduur met een oplaadtijd van een uur, goed voor 45 minuten gebruik. Het heeft de mogelijkheid om een ​​”vijf minuten snel opladen” te gebruiken, die ook voldoende stroom kan leveren voor één scheerbeurt.

Het heeft de nat/droog-functionaliteit die de meeste Braun-scheerapparaten hebben. Dit is een van de goedkopere modellen die deze functie geeft en het betekent dat je na gebruik gemakkelijk kunt afspoelen en schoonmaken.

Dit is een andere goede reisoptie omdat het wordt geleverd met een harde koffer om het mee op pad te nemen. Met een gewicht van slechts 1 pond en een relatief compact formaat, is het gemakkelijk in uw bagage te plaatsen en overal mee naar toe te nemen.

Het scheerhoofd heeft niet de flexibiliteit die wordt geleverd met de meer elite producten op de lijst en als zodanig geeft het niet dezelfde gladde scheerbeurt die u kunt krijgen van de serie 9-producten. Als je het niet erg vindt om een ​​beetje van de flexibiliteit op te offeren om een ​​meer betaalbare scheerbeurt te krijgen, dan is dit misschien iets voor jou.

Wat zijn onze favoriete functies?

 • Geweldige prijs-kwaliteitverhouding.
 • De scheerkop draait iets voor een betere verstelbaarheid.
 • Wordt geleverd met een reisetui.

Wat kan beter?

 • Niet zo glad als bij veel duurdere Braun-scheerapparaten.

Koopgids voor het beste Braun scheerapparaat

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze als het gaat om een ​​scheerapparaat, hebben we een volledige koopgids samengesteld om u te helpen de voordelen van Braun-scheerapparaten van goede kwaliteit te identificeren. We hebben ook gekeken naar de functies waar je op moet letten als je op zoek bent naar een nieuw scheerapparaat zoals dit.

Redenen om een Braun scheerapparaat te kiezen

Een slecht elektrisch scheerapparaat kan leiden tot veel ongemakkelijke scheerervaringen en kan ertoe leiden dat u moeite heeft om de look te krijgen die u zoekt bij het scheren van uw gezicht. Het vinden van het beste scheerapparaat van Braun met functies voor uw specifieke behoeften, zal u helpen om een ​​grondige scheerbeurt te krijgen zonder pijn of ongemak tijdens het proces.

Het is van vitaal belang dat u het juiste scheerapparaat voor u krijgt, of u nu een man of een vrouw bent, en of u nu een Braun-scheerapparaat voor de gevoelige huid of een Braun scheerapparaat met scheerblad nodig heeft met nat- en droogfuncties. Verschillende scheerapparaten hebben verschillende mogelijkheden en het matchen van de functies vergt slechts een beetje onderzoek, maar gaat een lange weg.

Waarom Braun? Ze zijn een van de toonaangevende fabrikanten en hun Duitse precisie, technologische vooruitgang en betrouwbaarheid kunnen slechts enkele van de redenen zijn om voor dit hooggewaardeerde merk te kiezen.

Functies waarmee u rekening moet houden

De volgende functies zijn de belangrijkste die we hebben gebruikt om het beste Braun scheerapparaat in het Braun-assortiment te evalueren. Een beetje begrip van deze functies en uitzoeken of ze al dan niet belangrijk voor je zijn, zal je helpen de juiste keuzes te maken.

Scheerelementen

Scheerelementen zijn in feite het aantal verschillende scheerbladen dat op het scheerapparaat zit. Meerdere elementen kunnen ervoor zorgen dat verschillende haren die in verschillende richtingen groeien, kunnen worden opgepakt, en betekent ook dat haren die door het ene element worden gemist, door anderen kunnen worden opgepakt.

Het is meestal zo dat meer elementen een grondigere scheerbeurt betekenen, en als je helemaal glad geschoren en glad wilt zijn, is het misschien raadzaam om te kiezen voor modellen met vier of vijf elementen, zoals de serie 9 9296cc, dat is onze ‘ Editors Choice’ model van elektrisch scheerapparaat van Braun.

Scheerapparaten met een of twee elementen kunnen van goede kwaliteit zijn, maar het is minder waarschijnlijk dat ze zo grondig, snel en effectief zijn als de duurdere modellen.

Draaibare kop

Het hoofd is het deel van het scheerapparaat dat in contact komt met uw hoofd. Als het niet kan draaien of roteren, heeft het niet veel flexibiliteit.

Onze gezichten zijn niet plat, en dit betekent dat als je een plat, bewegingloos voorwerp hebt dat er tegenaan wrijft, het niet effectief zal zijn om alle verschillende delen van je gezicht en nek te bereiken (en te scheren). geven de mogelijkheid om zich aan te passen aan de contouren van uw gezicht of lichaam. Modellen van Braun zoals de 7880cc hebben een volledig flexibele kop die volledig verstelbaar is.
Andere modellen van Braun hebben draaiende koppen met acht tot tien bewegingen, die ook van hoek kunnen veranderen om aan uw gezichtsvorm te voldoen. Zelfs modellen zoals de betaalbare Braun Waterflex 1S Optiblade Wash Bath-Type Shaver hebben enige mogelijkheid om te draaien, wat zeer nuttig kan zijn.

Snijacties per minuut

Een ander kenmerk dat kan veranderen hoe effectief het scheerapparaat zijn werk kan doen, en ook hoe snel, is het aantal scheerbewegingen per minuut. Meer knipacties leiden tot een snel en eenvoudig proces en helpen ervoor te zorgen dat er geen haar wordt gemist terwijl u zich over uw gezicht beweegt. De Braun Series 9 9093’s kunnen maar liefst 40.000 snijhandelingen per minuut uitvoeren.

Schoon & laadstation

Sommige van de meer recent uitgebrachte modellen van het Braun-scheerapparaat worden geleverd met een “clean and charge” -station, dat in het modelidentificatienummer “cc” wordt genoemd. Als het cc aan het einde van het nummer heeft, zoals het Braun Series 7 elektrisch scheerapparaat voor heren 7880cc, betekent dit dat het wordt geleverd met een schoon en oplaadstation.

Reinigings- en oplaadstations zijn een plek om uw scheerapparaat op aan te sluiten terwijl het niet wordt gebruikt, waardoor niet alleen de batterij wordt opgeladen, maar het model ook wordt gereinigd en gesmeerd, klaar voor het volgende gebruik. Het station heeft een reinigingssysteem op alcoholbasis, wat betekent dat het antibacterieel kan zijn en alle bacteriën kan doden die erin kunnen kruipen. Het is geen goed idee om deze in de buurt van je mond en neus te hebben.

Gebruikerstijd en oplaadtijd

Deze twee functies zijn gebaseerd op de batterij die in een Braun-scheerapparaat zit. Meestal is de gebruikstijd in een modern Braun elektrisch scheerapparaat van betere kwaliteit vanwege het feit dat er lithium-ionbatterijen worden gebruikt in de constructie. Deze houden de lading beter vast en kunnen relatief snel opladen.

Veel van de batterijen in Braun-scheerapparaten worden in ongeveer een uur volledig opgeladen, maar sommige, zoals het Braun Waterflex 1S Optiblade-scheerapparaat, hebben een optie om ‘snel op te laden’, wat betekent dat het scheerapparaat met slechts vijf minuten opladen voldoende is kracht voor u om een ​​keer te gebruiken.

De topmodellen in het assortiment hebben ongeveer 50 minuten gebruik op een enkele lading. Dit geldt voor de Series 9-scheerapparaten die op onze lijst staan, en voor onze Editor’s Choice – het 9296cc-model.

Natte / droge functie

Nat- en droogfunctionaliteit is of het scheerapparaat waterdicht is en ook of het onder stromend water kan worden gebruikt, bijvoorbeeld onder de douche. De mogelijkheid om dit te doen heeft zo’n enorm voordeel en kan voorkomen dat er rotzooi ontstaat in uw gootsteen of waar u zich ook scheert. U kunt het scheerapparaat ook met groot gemak uitspoelen, zodat het na verloop van tijd niet verstopt raakt.

Met Wet/dry kun je ook water, gels of crèmes op je gezicht gebruiken tijdens het scheren als je dat liever doet, deze kunnen je gezicht nog gladder maken als je klaar bent.

Garantie

Braun-scheerapparaten bieden redelijk goede garanties, met twee jaar als standaard in hun assortiment, maar dit is niet uitsluitend waar. Sommige van de meer betaalbare scheerapparaten in het assortiment hebben een kortere garantie of specificeren geen garantie. Twee jaar garantie is relatief ruim voor een elektronisch product als dit. Het kan je wat meer vertrouwen geven in het product dat je koopt.

Tips voor de beste scheerbeurt

Met de volgende tips kunt u de best mogelijke scheerbeurt krijgen:

 • Probeer verschillende gels en crèmes uit om tijdens en na het scheren te gebruiken om irritatie van de huid te voorkomen.
 • Als je een elektrisch scheerapparaat gebruikt, zoals de Braun-scheerapparaten op deze lijst, laat je baard dan niet te lang groeien tussen scheerbeurten, omdat dit het voor het scheerapparaat moeilijker kan maken om zijn werk te doen, en zelfs trekken en pijn kan veroorzaken.
 • Houd gelijkmatige druk rond je gezicht tijdens het scheren, dit betekent dat het scheerapparaat goed haar verwijdert en geen stoppels achterlaat.
 • Als je kunt, scheer dan tegen de richting waarin het baardhaar groeit, dit zal resulteren in een veel effectievere scheerbeurt en kan minder tijd kosten.
 • Maak het scheerapparaat zo vaak mogelijk schoon. Producten met het charge and clean-systeem kunnen hier het leven een stuk makkelijker maken. Als u het in het dok laat, wordt het automatisch schoongemaakt en gesmeerd en is het klaar voor gebruik wanneer u het de volgende keer nodig heeft.
 • Scheer voordat je je gezicht wast, want tijdens het wassen kan je gezicht opzwellen en het moeilijker maken om goed te scheren.


Beste Braun scheerapparaat: FAQ

Moet ik het scheerhoofd na verloop van tijd vervangen?
Ja, de scheerkop is niet ontworpen om zo lang mee te gaan als het scheerapparaat werkt. Het Braun Series 9 elektrisch scheerapparaat voor heren 9296cc kan ongeveer zeven jaar worden gebruikt als het op de juiste manier wordt behandeld, maar de scheerhoofden moeten elke 18 maanden worden vervangen, vooral als u uw scheerapparaat regelmatig gebruikt.

Hoe maak ik het scheerapparaat schoon?
Als je een nat/droog scheerapparaat hebt, kun je het afspoelen en onder water reinigen, maar je kunt ook de reinigings- en oplaadsystemen gebruiken waarmee veel van de Braun-scheerapparaten worden geleverd.

Kan ik het gebruiken om mijn hoofd te scheren?
Veel producten op deze lijst zijn geschikt voor scheerhoofden, maar alleen als het haar op het hoofd in het begin erg kort is. Als je een volle bos haar hebt en je wilt er vanaf, vraag dan een professional om de eerste scheerbeurt te doen en gebruik dan je scheerapparaat om te trimmen. Bekijk voor onze topkeuzes hier de top 6 beste scheerapparaat voor een kaal hoofd.

Is het beter om nat of droog te scheren?
Wat betreft je eigenlijke gezicht tijdens het scheren kan het gebruik van een gel, schuim of crème leiden tot een gladder eindresultaat en ook minder kans op jeuk of droogheid na het scheren.

Ons oordeel

Het allerbeste model binnen het assortiment, volgens ons diepgaande onderzoek, is de Braun Series 9 elektrisch scheerapparaat met folie voor heren 9296cc . Het hele serie 9-assortiment is zeer indrukwekkend, maar de 9296cc heeft het oplaad- en reinigingssysteem en heeft een scheerapparaat met vijf elementen en een enorme hoeveelheid flexibiliteit om het zich aan te passen aan de vorm van je gezicht.

Ook een kanshebber voor het beste Braun-scheerapparaat is de broer of zus in serie 9 van het Braun-assortiment, het 9095 CC-product. Het heeft niet het reinigings- en oplaadsysteem en is ook niet zo grondig als het een scheerkop met vier elementen heeft (dit is echter nog steeds behoorlijk indrukwekkend). Dit scheerapparaat is beoordeeld met een 9,7/10.

De Braun Silk-épil 9 SensoSmart is zowel een epilator als een scheerapparaat en krijgt een 9,6 rating, het is geweldig voor de gevoelige huid en de epilator kan worden gebruikt op grotere gebieden zoals benen. Dit maakt het een populaire keuze onder vrouwen en hoewel het scheerhoofd niet de beste is, heeft het feit dat dit beide taken kan uitvoeren geresulteerd in zijn hoge rating.

U leest: Top 6 beste Braun scheerapparaat die je in 2022 kan kopen

Ook populair: Top 8 elektrische voetvijl om eenvoudig eelt mee te verwijderen

Dit vind je misschien ook leuk: