Top 6 beste vrijstaand ligbad voor elk type badkamer en interieur

beste vrijstaand ligbad

Je mag eindelijk je eigen vrijstaand ligbad kiezen, dus zorg ervoor dat deze beslissing telt! Bekijk onze collectie van het beste vrijstaand ligbad voor een heerlijk bad. Badkamerontwerp kan alle kanten op gaan, bijvoorbeeld basic, modern, of dromerig. Wie heeft er niet de fantasie gehad om in een vrijstaand bad op pootjes te zinken om een ​​tijdje aan de wereld te ontsnappen? Bekijk daarom hier de top 6 met het beste vrijstaand ligbad wat aansluit bij uw badkamer of interieurstijl.

Top 6 beste vrijstaand ligbad

1. Beste badkuip:

Celestina Line Bella

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png


Voor een allround winnaar hoeft u niet verder te zoeken dan de Celestina Line Bella. Hij scoort op prijs, zijn gemakkelijk schoon te maken acrylmateriaal, een van natuur stoere bodem voor grip en veiligheid en isolerende eigenschappen waardoor het water langer op temperatuur wordt gehouden. Het superstrakke ontwerp is moderner, maar past in veel soorten badkamers.

2. Beste vrijstaand ligbad met whirlpool:

Wiesbaden Libero Vrijstaand Ligbad Met Whirlpool

beste vrijstaand ligbad

Simpsons zegt dat ze dol is op het vrijstaande Libero Whirlpool omdat het een statement maakt met zijn eenvoudige, elegante stijl en tegelijkertijd veel luxe en ontspanning biedt. “Het is net een spa in je badkamer. Het wirlpool systeem bedien je eenvoudig met de druktoetsen in de rand van het bad. Hiermee schakel je tussen de bubbel (8 stuks) en massage stand, en wissel je tussen de 3 beschikbare kleuren van de led verlichting”, zegt Simpson.

De jets in de zijkanten van het bad zijn in richting verstelbaar zodat je deze kan aanpassen naar eigen wens. Het wirlpool systeem is voorzien van een droogloop beveiliging, en elektrische lekbescherming. Het bad wordt geleverd inclusief bad afvoer met overloopcombinatie en badpoten set.

3. Beste rechthoekig vrijstaand ligbad:

Badplaats Ligbad Valletta 

beste vrijstaand ligbad
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Als u op zoek bent naar een vrijstaand ligbad wat direct aan de tegels geplaatst kan worden, kan Ligbad Valletta de ontwerpflexibiliteit bieden waarnaar u verlangt. Het ligbad is uitgevoerd met een draaiknop waarmee de bijgeleverde afvoerplug gesloten en geopend wordt.

“Gegarandeerd gemak te bieden, is dit bad verkrijgbaar in een mooi, strak rechthoekig design, wat een uitkomst kan bieden als je hem direct tegen de tegels van een moderne badkamer wilt plaatsen”, zegt Simpson.

4. Beste design badkuip:

Best Design Vrijstaand Bad Color-Nicelook

beste vrijstaand ligbad
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

“Zowel mooi als functioneel, elk Color-Nicelook ligbad heeft een unieke print van zilver marmer, waardoor het de ultieme luxe toevoeging is aan je badkamer”, zegt Simpson. Het ligbad wordt geleverd met geïntegreerde afvoer. 

Dit ligbad is strak, maar die moderne marmer print afwerking trekt de aandacht. Als u liever zittend geniet of een vrijstaand bad wilt zonder al te veel ruimte in beslag te nemen, dan is dit ligbad wellicht iets voor u.

5. Beste hoekbad:

Royal plaza Tarde Bad Halfvrijstaand

beste vrijstaand ligbad
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

“Het Royal plaza Tarde Bad is een van mijn favorieten omdat het twee vakjes aanvinkt”, zegt Tanya Klein, CEO van Anta Plumbing. “Dit slanke, moderne bad past in een verscheidenheid aan designesthetiek, met zijn strakke, moderne, hoeklijnen. Het meet 180x80cm en biedt een met paneel hoek rechts of links, waardoor het in de hoek wan uw wens te plaatsen is, terwijl het nog steeds een bevredigende duik levert.”

6. Beste milieuvriendelijke badkuip:

NativeStone Avalon 62

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

“Niet alleen is de NativeStone Avalon 62 vrijstaande badkuip de droom van een ontwerper, het is mijn keuze voor de beste milieuvriendelijke badkuip omdat deze is gemaakt van een gepatenteerd materiaal dat jute en beton combineert”, zegt Klein. “Beide materialen zijn duurzaam en wegen 40 procent minder dan traditioneel beton, wat geld bespaart op verzending en brandstofkosten.”

Dit bad is verkrijgbaar in vier natuurlijke kleuren die perfect passen bij een prachtige kraan.

Koopgids voor het beste vrijstaand ligbad

De realiteit is dat keuzes voor badkamerinrichting vaak afhangen van de configuratie van uw badkamer: kamerafmetingen, wandruimte (of het gebrek daaraan), toegang tot uw sanitaire leidingen en het algehele ontwerp en de infrastructuur van uw huis. Als je te maken hebt met nieuwbouw, kun je ontwerpen rond het bad van je dromen. Maar als u een bestaande badkamer verbouwt, zijn uw keuzes mogelijk beperkt. Wat uw situatie ook is, houd rekening met deze factoren:

  • Grootte: Uw beschikbare ruimte bepaalt veel. “Met een kleinere ruimte kiezen sommige mensen voor een dubbele douche / bad [een alkoofbad], terwijl degenen met voldoende ruimte de luxe hebben om een ​​vrijstaande stijl te kiezen”, zegt Katie Simpson, interieurontwerper bij Mackenzie Collier interieurs. Dan is er nog de hoogte van de kuipwanden. Heeft u toegang nodig voor de kleintjes of iemand met een lichamelijke beperking?
  • Materiaal en gewicht: Deze gaan meestal hand in hand. Een gietijzeren kuip is duurder en extreem zwaar maar duurzaam. Glasvezel is lichter en sterker met weinig onderhoud, maar kan na verloop van tijd vatbaar zijn voor krassen of kromtrekken, volgens Arnold Long, algemeen operationeel manager bij Mr. Blue Plumbing. “Hoewel materialen van hogere kwaliteit zoals gietijzer, natuursteen en koper erg populair en wenselijk zijn, zijn ze voor veel huizen te zwaar”, zegt hij. Houd rekening met het gewicht van een badkuip gevuld met water bij het bepalen of er voldoende ondersteuning voor is (ondervloer, constructie).
  • Vorm: Kijk je naar een traditioneel, klassiek rechthoekig alkoof bad (in combinatie met een douche, omsloten door drie wanden) of een vrijstaand bad, misschien met een douche elders? Wilt u een hoekbad of een diep ligbad? De vorm van een kuip kan ook de algehele stijl van de kamer beïnvloeden. “Ovale en ronde kuipen hebben de neiging om moderner te leunen”, zegt Simpson, “terwijl rechthoekige kuipen traditioneler zijn.”

U leest: Top 8 beste vrijstaand ligbad voor elk type badkamer en interieur

Ook populair: Sauna voor thuis kopen? Dit zijn de 6 bestverkochte thuis sauna’s!