Top 6 beste wenkbrauwpotlood voor vollere, mooie wenkbrauwen

beste-wenkbnrauwpotlood

Over wenkbrauwen valt veel te zeggen. Ten eerste omlijsten ze je gezicht, dus ze hebben de kracht om de manier waarop je eruit ziet volledig te veranderen. En, zoals het gezegde luidt: de meeste wenkbrauwen zijn zussen, geen tweelingen, dus het komt zelden voor dat ze symmetrisch zijn. Of je nu een paar dunne plekken hebt die moeten worden opgevuld, je wenkbrauwen er egaler uit wilt laten zien of gewoon wilt accentueren wat je hebt, het beste wenkbrauwpotlood kan het verschil maken.

Wat wenkbrauwproducten betreft, is er een heleboel opties, variërend van gels en pommades tot poeders en potloden. Als je de staart van je wenkbrauwen wilt verlengen, meer piek in je boog wilt creëren of een dunne plek wilt opvullen, is de gemakkelijkste en meest effectieve keuze een wenkbrauwpotlood. Je raadt het misschien al: deze handige, gepigmenteerde potloden werken als echte potloden en kunnen worden gebruikt om je wenkbrauwen te tekenen, vorm te geven en te definiëren. Een potlood voelt vertrouwder aan. Je kunt de kleur echt geconcentreerd sturen.

Er zijn zoveel verschillende wenkbrauwpotloden, waardoor het moeilijk is om het beste van het beste te kiezen. Om je te helpen, hebben we de hulp ingeroepen van een handvol testers, waaronder enkele met dikke en dunne wenkbrauwen in verschillende tinten, om 38 van de meest populaire wenkbrauwpotloden grondig te testen. Nadat ze de textuur, het gebruiksgemak, de kleuruitbetaling en het kleurbereik op de eerste plaats hadden gehouden, bepaalden de testers de zeven beste wenkbrauwpotloden. Uiteindelijk was de Anastasia Beverly Hills Brow Definer Triangular Brow Pencil het meest indrukwekkend, dankzij de niet-uitdrogende, romige textuur en beginnersvriendelijke vorm.

Beste wenkbrauwpotloden

Blijf lezen voor de volledige lijst met de beste wenkbrauwpotloden.

1. Beste algemeen:

Anastasia Beverly Hills Brow Definer

 beste wenkbrauwpotlood

Waar we van houden: de driehoekige vorm van de punt is gebruiksvriendelijk en maakt het definiëren van je wenkbrauwen een naadloze ervaring.

Waar we niet van houden: we zouden willen dat deze formule waterdicht was.

Anastasia Soare weet het een en ander over wenkbrauwen. Behalve dat ze verantwoordelijk is voor de weggerukte wenkbrauwen van JLo, is ze ook het brein achter haar gelijknamige merk, Anastasia Beverly Hills. We hebben twee wenkbrauwpotloden van het merk getest, maar deze, die onze tester ‘de gouden standaard van wenkbrauwpotloden’ noemt, regeerde oppermachtig. Het slanke, intrekbare potlood maakt het tekenen van zachte, haarachtige lijnen een fluitje van een cent.

“Het potlood is niet te dun, niet te dik en lag niet zwaar in mijn handen”, zegt de tester. De punt is driehoekig en “perfect schuin”, dus je kunt het niet verknoeien, ongeacht of je je wenkbrauwen in één keer kleurt of voorzichtig dunne, haarachtige bewegingen maakt. Zodra je alles hebt ingetekend, kun je het product eenvoudig omdraaien en de ingebouwde spoolie gebruiken om je wenkbrauwen tot in de puntjes te stylen. En hoewel de Brow Definer niet waterdicht is, verzekert onze tester ons dat het pigment lang blijft zitten en niet vlekt.

Prijs op het moment van publicatie: €28

Tinten: 7 | Waterdicht: Nee | Ingrediënten: vitamine E, gehydrogeneerde ricinusolie

2. Meest langdurig:

Bobbi Brown Perfectly Defined Long-Wear Wenkbrauwpotlood 

 beste wenkbrauwpotlood

Waar we van houden: het blijft de hele dag perfect zitten en heeft een waterproof formule.

Waar we niet van houden: het is niet de meest betaalbare uit de lijst.

De Bobbi Brown Perfectly Defined Long-Wear Wenkbrauwpotlood is een high end wenkbrauwpotlood waarmee je dankzij de precisie liner je wenkbrauwen in seconden kunt temmen, vormgeven en definiëren. Er is er veel om van te houden met deze optie. Het wenkbrauwpotlood is ideaal voor het opvullen van schaarse gebieden, het brengt soepel aan mede door de schuine applicator – om het uiterlijk van dunne gebieden te verhullen. “Ik heb dikke wenkbrauwen, dus ik gebruikte het om wat gaten op te vullen”, deelt de tester. “Het gaat veel sneller dan andere opties die ik heb geprobeerd, en het is door de applicatorvorm gemakkelijk te gebruiken en het heeft me geholpen om vollere wenkbrauwen te krijgen.” Afgezien van het toevoegen van pigment, helpt de formule ook om de wenkbrauwgroei na verloop van tijd te verzorgen en te bevorderen dankzij een vleugje voedende Japanse wax.

Eén ding wenst onze tester dat ze zou kunnen veranderen: het kleurengamma. “Het heeft maar vier tinten, dus er is niet veel variatie”, zegt ze. “Maar toch zou ik deze aanraden, vooral gezien het feit dat mijn wenkbrauwen de hele dag perfect zitten, ook wanneer het regent.”

Prijs op het moment van publicatie: €40,49

Tinten: 4 | Waterdicht: Nee | Ingrediënten: Japanse wax

3. Beste voor dikke wenkbrauwen:

NYX Professional Makeup Fill & Fluff Eyebrow Pomade Pencil

 beste wenkbrauwpotlood

Waar we van houden: het is geweldig voor mensen met dikke wenkbrauwen die schaarse gebieden willen opvullen.

Waar we niet van houden: het is gepigmenteerd en dik aan te brengen, dus het is niet ideaal voor het maken van haarachtige streken.

Als je dikke wenkbrauwen hebt, heb je misschien niet veel hulp nodig, maar een betrouwbaar wenkbrauwpotlood bij de hand hebben om je wenkbrauwen te egaliseren is een totale game-wisselaar. De Fill & Fluff Eyebrow Pencil Pomade is niet alleen schokkend betaalbaar, maar het werkt ook fantastisch om de openingen tussen dikke wenkbrauwharen op te vullen – zelfs Stacy Wodu, de visagist achter de felle wenkbrauwen van Zoë Kravitz in The Batman, kan dit bevestigen.

Professionele make-upartiest Kelli Anne Sewell zegt dat ongeacht de dikte van je wenkbrauwen, een romige formule de sleutel is. “Om een natuurlijk ogende, pluizige wenkbrauw te krijgen, wend ik me tot wenkbrauwpotloden met een romige consistentie”, legt ze uit. Deze optie is volgens onze tester romig en gemakkelijk te mengen, maar blijft zitten als het een paar minuten de tijd heeft gehad om in te trekken. “Het is een betere optie om te vullen dan om vorm te geven”, zegt ze. “De ene kant is dik en de andere kant is dun en hoekig, wat je opties geeft. Wees voorzichtig met welke kant je op verschillende delen van het voorhoofd aanbrengt, want de uitbetaling kan verschillen.” Het is niet ideaal voor het voorzichtig tekenen van haarachtige streken, maar het is zeer effectief voor het opvullen en polijsten van dunne gebieden.

Hoewel het kleurengamma niet al te uitgebreid is, zijn de beschikbare tinten super gepigmenteerd. De lijn bevat ook een optie voor heldere was, die moeilijker te verkrijgen is.

Prijs op het moment van publicatie: €17,78

Tinten: 7 | Waterdicht: Nee | Ingrediënten: Microkristallijne was, Ricinusolie

4. Beste voor dunne wenkbrauwen:

Herome Eye Care Wenkbrauwpotlood

 beste wenkbrauwpotlood
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Waar we van houden: dit wenkbrauwpotlood komt ook met een handig borsteltje om je wenkbrauwen mee in model te brengen. 

Wat we niet leuk vinden: is verkrijgbaar in slechts vier tinten.

Als er één product op deze lijst staat dat de andere overtreft als het gaat om het tekenen van haarachtige streken, dan is het deze van Herome. Het potlood heeft een superfijne punt die helpt om het uiterlijk van echte wenkbrauwhaartjes na te bootsen. “Het is een klassieke potloodvorm, dus het is gemakkelijk vast te pakken en over je wenkbrauwen te manoeuvreren”, legt de tester uit. “De punt zelf is puntig en schuin, zodat je gemakkelijk op kleine haartjes kunt tekenen.” Het potlood wordt vergezeld van een bevestigd wenkbrauwborsteltje om te helpen bij het gladstrijken van haartjes, zowel voor als na het aanbrengen.

“Dit potlood werkt soepel en heeft eenstevige textuur”, zegt de tester. “Het sleept ook niet, maar glijdt eerder tussen de wenkbrauwhaartjes door.” Wat betreft het pigment: het is rijk maar niet overweldigend. “Je hoeft elke streek maar één keer toe te passen – je hoeft er geen lagen op aan te brengen”, zegt ze.

Prijs op het moment van publicatie: €19,99

Tinten: 4 | Waterdicht: Ja

5. Beste tintbereik:

Artdeco Eye Brow Pencil

 beste wenkbrauwpotlood
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Waar we van houden: de 12 tinten zorgen voor een match voor elke wenkbrauwkleur.

Waar we niet van houden: het heeft een natuurlijke afwerking die licht kan lijken als je niet hard genoeg drukt.

Het Artdeco Eye Brow Pencil doet nogal wat dingen in zijn eenvoud. De scherpe punt is vult kale plekken op en helpt om gevederde streken te vormen en toe te voegen die wenkbrauwhaartjes nabootsen.

Ook het uitgebreide kleurenassortiment blijft niet onopgemerkt. Met een verscheidenheid aan kleuren, waaronder honingblond, taupe, kastanjebruin, vier verschillende bruintinten (zacht, medium n donker), bruin, zwart, zwart en grijs, is er een match voor iedereen. Hoewel gepigmenteerd, kan de afwerking lichter zijn dan verwacht. “De uitbetaling is geweldig voor een natuurlijke uitstraling”, zegt onze tester. “Het laat heel licht op de huid zien, dus je moet ermee spelen om de finish te krijgen die je wilt.”

Ook een groot pluspunt aan dit potlood is de betaalbare prijs.

Prijs op het moment van publicatie: €9,19

Tinten: 12 | Waterdicht: Nee

6. Beste Waterproof

Mac Eye Brows Styler

 beste wenkbrauwpotlood
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Waar we van houden: de waterdichte formule is uitstekend geschikt voor hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid en zelfs onverwachte regenbuien.

Waar we niet van houden: het tintbereik is wat beperkt.

Er is niets erger dan dat je wenkbrauwen van je gezicht druppelen bij 30 graden hitte of tijdens een onverwachte regenbui. Met de Mac Eye Brows Styler kun je zweten of zelfs dansen in de regen en weten dat je wenkbrauwen goed blijven zitten. Op welke manier? Welnu, het pigment van het potlood hecht zich aan de haren en de huid ertussen. Je hebt tijdens het aanbrengen enige tijd om het te manipuleren, maar als het eenmaal droog is, blijft het daar totdat je het opzettelijk verwijdert.

Dankzij de ergonomische vorm van het potlood vond de tester het gemakkelijk vast te houden. Ondanks de grootte pakt dit kleine maar machtige potlood serieus pigment in. “Het kan overdreven gepigmenteerd zijn als je er hardhandig mee omgaat, maar het werkt echt goed”, zegt de tester.

Een ding dat we zouden willen dat we konden veranderen, is het tintbereik. Dat had wat uitgebreider gemogen.

Prijs op het moment van publicatie: €27,81

Tinten: 8 | Waterdicht: Ja

Waar u op moet letten bij het kopen van wenkbrauwpotloden

Potlood punt
Overweeg een intrekbaar potlood met een fijne punt om breuk te voorkomen en een preciezere look te krijgen. Grote dikke potloden of potloden die moeten worden geslepen, zijn lastig en kunnen inconsistent zijn. Het is gemakkelijker om een potlood te manipuleren met een intrekbare punt. Potloden met een schuine punt bieden meer veelzijdigheid (denk aan: haren invullen en tekenen), wat een van de redenen is waarom de Anastasia Beverly Hills Brow Definer de nummer 1-plek claimde.

Afwerking
Denk bij het winkelen voor een wenkbrauwpotlood aan de afwerking. Sommige opties hebben een glinsterende glans en hoewel ze mooi zijn kan je ze beter vermijden. Voor een natuurlijker uiterlijk, zoek iets dat mat is, omdat het het uiterlijk van echt haar nabootst.

Tint
Sommige merken bieden niet genoeg tinten aan en andere merken bieden te veel, wat de zaken verwarrend maakt. Je kunt je wenkbrauwpotloodkleur het beste matchen met je wenkbrauwkleur, niet met je haarkleur. Veel blondines die erg blond zijn, hebben bijvoorbeeld donkerdere wenkbrauwen. In dit geval zou je het wenkbrauwpotlood matchen met de donkere wenkbrauwkleur in plaats van de goudblonde haarkleur.

Beste wenkbrauwpotlood: veelgestelde vragen

Hoe kun je een wenkbrauwpotlood gebruiken om wenkbrauwen in te vullen?
Zoals het gezegde luidt, minder is meer. Je hebt maar een klein beetje product nodig om korte slagen te maken, alleen in de gebieden die het het meest nodig hebben. Draai dan het potlood om en gebruik de spoolie-kant om die kleur royaal in de wenkbrauw te mengen en te polijsten. De sleutel is om te mengen, te mengen, te mengen. Het is niet nodig om de donkerste delen van je wenkbrauw in te vullen, gebruik het gewoon hier en daar in de vorm. Om natuurlijk ogende wenkbrauwstreken te krijgen, volg de richting waarin je haren groeien. Begin bij de wortel van je wenkbrauw met een lichte, snelle beweging in de richting van de groei.

Hoe kun je je wenkbrauwen symmetrisch laten lijken met een wenkbrauwpotlood?
Maak een foto van je gezicht om objectief te zien waar je begint. Je kan bijvoorbeeld eerst aan de betere wenkbrauw beginnen dat dan als richtlijn gebruiken voor de wenkbrauw die minder in balans is. Als een staart een beetje kort is, kun je hem verlengen. Als een piek een beetje plat is, geef je hem meer een punt.

Hoe vind je de juiste wenkbrauwpotloodkleur die bij je wenkbrauwen past?
Als je tussen twee kleuren in zit, is het raadzaam om voor de iets lichtere te gaan. Je wilt niet dat je wenkbrauwen te donker zijn. Ik zie liever een wenkbrauw die ongevuld is dan een wenkbrauw die veel te donker is omdat het er niet authentiek uitziet. Zoek ook een wenkbrauwpotlood dat past bij de toon van je haar, of het nu warm, neutraal of koel is. Tenzij je een roodharige bent, zullen potloden met koele ondertonen waarschijnlijk de beste keuze zijn. Koele ondertonen helpen de wenkbrauw er natuurlijker uit te laten zien, omdat het de ware schaduw van de haren nabootst.

U leest: Top 6 beste wenkbrauwpotlood voor vollere, mooie wenkbrauwen

Ook populair: Top 6 beste lippenstift van Kruidvat die je in je bezit moet hebben